W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej mamuśki 😘 ja dziś byłam na badaniu usg piersi. Wszystko super; cieszę się że zrobiłam. Potem śniadanko na mieście z mężem. U nas straszy upał liczę że później popada bo żyć się nie da 😁. A teraz jeździmy i oglądamy działki być może pod nasz domek 🙃Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Hej 😘 U mnie wczoraj była nieplanowa wizyta. Ostatnio coś łapały mnie bóle brzucha i wolałam sprawdzić. Z Maluszkiem wszystko dobrze już tak fajnie się porusza 🥰
U mnie nie mogę narzekać czasem jest niedobrze raz na kilka dni zdarza się 🤮 ale poza tym to tylko senność i zmęczenie 😂
U mnie też upały niemożliwie gorąco, a weekend rodzinnie z grillem 😊
U mnie waga skacze najpierw było ok 2 kg do przodu wczoraj już 2 kg mniej.
Prenatalne u mnie 8 września, będzie robił mój lekarz prowadzący i u mnie będzie 11+3. 😊PustynnyKwiat lubi tę wiadomość
Marzec 2023 CB
Maj 2023 CB
Czerwiec 2023 CB
10.07 ⏸️
12.07 19.98 ❤️
25.07 pierwsza wizyta, mam 2 mm, jest czynność serduszka ❤️
18.08 mamy 2.17 cm ❤️
08.09 5.54 cm Szczęścia❤️
29.09 Helenka 💗
20.10 11.57 cm zdrowej Dziewczyny ❤️
10.11 połówkowe 469 g zdrowej Helenki 💗
01.12 694 g Naszej Żabci🥰
22.12 Słoneczko rośnie ❤️
09.01. USG 3 trymestru 1565 g Helenki ❤️
30.01 Skrzacik rośnie 🥰
20.02 2500 g Helenki ❤️
12.03 Helenka ma już 3200 g 🥰
17.03.2024 9.00 Cesarzowa Helenka jest z Nami 3380 g i 54 cm ♥️
15.08.2023 Nasz Dzień 💒
-
Hej kochane, my już też kończymy urlop dziś ostatni dzień górach 😀 Jejuu jak dobrze ze idzie ochłodzenie bo aż na wymioty szło od tego gorąca pomimo że objawów u mnie dalej nic... właściwie to już odliczam tylko do wizyty 🙈🤞
Szok, prawie wszystkie jesteście umówione na prenatalne a ja daleko jeszcze w polu 🤣❣️ -
Dziewczyny macie może do spania rogala ciążowego, albo zamierzacie kupić ?
W pierwszej ciąży z synem nie miałam, ale słyszałam dużo pozytywnych opinii i teraz chyba sobie sprawie 😁
Polecacie coś ?2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
M_arcysia wrote:Dziewczyny macie może do spania rogala ciążowego, albo zamierzacie kupić ?
W pierwszej ciąży z synem nie miałam, ale słyszałam dużo pozytywnych opinii i teraz chyba sobie sprawie 😁
Polecacie coś ? -
Ja byłam na prenatalnych jak byłam w 11+3 tygodniu. Pani przed badaniem powiedziała, że dziecko może być za małe i wtedy będzie trzeba przełożyć badanie, ale na szczęście udało się wszystko zobaczyć i pomierzy 🙂 Płci nie było widać 😕 Miałam też pobierana krew na test podwójny. Teraz czekam za wynikami 🙂
Nataliii lubi tę wiadomość
-
xMartaa wrote:Ja byłam na prenatalnych jak byłam w 11+3 tygodniu. Pani przed badaniem powiedziała, że dziecko może być za małe i wtedy będzie trzeba przełożyć badanie, ale na szczęście udało się wszystko zobaczyć i pomierzy 🙂 Płci nie było widać 😕 Miałam też pobierana krew na test podwójny. Teraz czekam za wynikami 🙂
-
izzy91 wrote:Wow ty już jedna nogą w drugim trymestrze! 😀 trzymam kciuki za wyniki, kiedy mają być?
Dziękuję ❤️
Badanie miałam 21.08 i pisali, że 2 tygodnie się czeka.
-
Hej dziewczyny, ja w sobotę zaliczyłam pierwsze 🤮🤮 ale tylko raz na szczęście! A tak poza tym🤮 juz jest okej 😁
Dzis mam 11+0 czyli 12 tydzień zaczynam dobrze pisze? 😁😁 -
Macie już położną wybraną?
Ja słyszałam żeby sobie załatwić jak się już ma kartę ciąży, a Wy co powiecie na ten temat? 🤔 -
Rozzzzi wrote:Hej dziewczyny, ja w sobotę zaliczyłam pierwsze 🤮🤮 ale tylko raz na szczęście! A tak poza tym🤮 juz jest okej 😁
Dzis mam 11+0 czyli 12 tydzień zaczynam dobrze pisze? 😁😁
A co do położnej to nie wiem. Ja w pierwszej ciąży nikogo nie wybierałam..teraz chyba też nie będę.
A po co ta położna ? W trakcie ciąży do czegoś czy chodzi Ci o położna środowiskowa, która po porodzie przyjeżdża na wizyty domowe ?2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
Hej Dziewczyny 😘 Też właśnie się zastanawiam ja to jest z tą położną. Mam taką jedną z polecenia, ponoć kobieta złoto jak przychodzi po porodzie do domu. Tylko w internetach piszą, że położną wybiera się bez żadnych ograniczeń, jaką się chcę itd. I ta którą bym chciała jest w zupełnie innej przychodni niż ta w której jestem zapisana. I nie wiem właśnie jak to działa, żeby przypadkiem nie wypisać się od rodzinnego swojego 🤣🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
M_arcysia wrote:Tak 12 TC zaczynasz
A co do położnej to nie wiem. Ja w pierwszej ciąży nikogo nie wybierałam..teraz chyba też nie będę.
A po co ta położna ? W trakcie ciąży do czegoś czy chodzi Ci o położna środowiskowa, która po porodzie przyjeżdża na wizyty domowe ?
Tak, chodzi o taką środowiskowa 😁 -
Miminka wrote:Hej Dziewczyny 😘 Też właśnie się zastanawiam ja to jest z tą położną. Mam taką jedną z polecenia, ponoć kobieta złoto jak przychodzi po porodzie do domu. Tylko w internetach piszą, że położną wybiera się bez żadnych ograniczeń, jaką się chcę itd. I ta którą bym chciała jest w zupełnie innej przychodni niż ta w której jestem zapisana. I nie wiem właśnie jak to działa, żeby przypadkiem nie wypisać się od rodzinnego swojego 🤣
No ja właśnie będę brała z przychodni. Podobno każda położna ma swój rejon 🤔
Znajoma nie miała wybranej położnej to w szpitalu się dziwili ze nie ma, i po porodzie załatwiała -
M_arcysia wrote:Dziewczyny macie może do spania rogala ciążowego, albo zamierzacie kupić ?
Polecacie coś ?
Ja zamierzam kupić, tez słyszałam pozytywne opinie 😁 dużo tego na Allegro wiec pewnie tam zakupie 😅 -
Rozzzzi wrote:No ja właśnie będę brała z przychodni. Podobno każda położna ma swój rejon 🤔
Znajoma nie miała wybranej położnej to w szpitalu się dziwili ze nie ma, i po porodzie załatwiała
Kurczę a moja szwagierka właśnie ciążę prowadziła prywatnie, do przychodzi jest zapisana w ogóle w innym mieście, a położną sobie przez IKP wybrała jaką chciała i ponoć właśnie rejonizacja nie dotyczy położnych tylko pielęgniarki środowiskowe, które przychodzą później ... ja już nic nie wiem 🤣🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Po pierwszym porodzie sama do mnie zadzwoniła położna nawet nie wiedziałam kto to i skąd 😂
Ale spoko była 😁2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
To ja kompletnie nie w temacie, nie wiem o co chodzi z tą położną 🫢
Co do poduszki rogala, chyba dostanę niebawem od żony brata męża, bo sama zaproponowała żebym nie kupowała. To dam Wam znać, ale podobno przy większym brzuchu i bólu pleców to wybawienie.
U mnie z objawami też tak jakby trochę spokojniej? 🥴 Ale boję się mówić tego na głos haha 😆
Umówiłam się na prenatalne, finalnie na 8 września, poproszę o wpisanie 🥰Nataliii, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
-
A ja właśnie byłam odebrać wyniki na Bialko C i S
i mam Białko S wynik jest 48 a normy zaczynają się od 64
Na szczęście biorę heparynę itd. ale myślałam że jednak wynik będzie w normie
-
Czesc dziewczyny,
I ja już od dwóch dni czuję że wracam do życia 😆 wiadomo nie jest tak całkiem ok ale już mniejsza senność i mniejsze napady głodu 🤣 zmniejszyłam sobie też dawkę Xonvea do jednej tabletki na noc i myślę że za parę dni spróbuję całkiem odstawić 🤞
Powiem wam że mnie już trochę swędzą palce żeby coś kupić ciążowego 🤣 przeglądam książki i vinted 🫣 ale jeszcze się wstrzymuje chociaż do wizyty w czwartek a potem może skusze się na coś do poczytania 😁
Co do położnej środowiskowej to czytałam że ginekolog kieruje dopiero koło 20 tyg więc narazie się tym nie interesowałam.
Pustynny Kwiat - całe szczęście że jesteś obstawiona lekami!Claire lubi tę wiadomość