W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka w niedziele! U mnie w końcu ładne słoneczko 😎
Wczoraj wieczorem poczułam mokro w staniku patrze a tam stanik mokry na około sutka😬 to chyba tak zwana siara(?)🧐 -
Hej! U nas też piękne słońce, a to już koniec października 😀 korzystając z lepszego samopoczucia przysiadlam dziś do zaplanowania pokoju dla małej, wybrałam meble jakie bym potencjalnie wstawiła i teraz poluje na niektóre na olx 😆 jutro idziemy zobaczyć jedno łóżeczko, cena podejrzanie niska mimo tego że sprzedający twierdzi że bez wad 🫣 ale okazało się że jest dwa bloki dalej więc nic nie tracimy żeby je zobaczyć 😀
Rozzzzi lubi tę wiadomość
-
Rozzzzi wrote:Hejka w niedziele! U mnie w końcu ładne słoneczko 😎
Wczoraj wieczorem poczułam mokro w staniku patrze a tam stanik mokry na około sutka😬 to chyba tak zwana siara(?)🧐
Tak to tak zwana siara, ja ostatnio też poczułam jakoś mokro na koszulce 😁🙈Rozzzzi lubi tę wiadomość
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
Hej hej!
U nas też kompletowanie wyprawki trwa w najlepsze, mamy tą viralową komodę z ikei - rzeczywiście na wymiar idealna pod przewijak i przechowywanie najpotrzebniejszych rzeczy, w weekend kupiliśmy z olx dostawne łóżeczko chicco next to me magic. Przewertowałam internet i chyba to było najbardziej polecane ze wszystkich. Byliśmy też w ikei i wzięłam już reczniczki male, duze, kocyki, pieluszki muślinowe, przegródki do komody, prześcieradło, no poszalałam 😄
Korzystam z tej listy może Wam się przyda + dopisałam sobie pare rzeczy tutaj polecanych.
https://amko.com.pl/data/include/cms//lista_wyprawkowafgjk.pdf?v=1629278275573
Dziewczyny po mału chyba czuję ruchy, powiedzcie mi czy to to 😄 takie delikatne jakby pulsacyjne pyknięcia, podobne do bardzo delikatnego skurczu 🤔 ciężko to opisać, nie wiem czy to nadal nie jelita czy to już bobas? Wyczuwam to zazwyczaj na środku brzucha pod pępkiem.
A jak tak Wasze weekendy? -
Claire tak to pewnie to
Ja też czuję takie delikatne stuknięcia
I nieraz tak się wypnie po prawej stronie,że brzuch mam tam twardy i taka gula jest a po lewej stronie mieciutki 😁Claire lubi tę wiadomość
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Claire, dzięki za listę ❤️
Ja się posiłkuje właśnie internetami, ale mam dwie mamuśki rocznych dzieciaków w swoim gronie i każda mówi co innego o wyprawce 🫣
Jedna, że starczy 5 bodziaków, a druga minimum 10. Bądź tu mądry 😂
Co do ruchów, to przypuszczam, że to to.
Ja wprawdzie nie miałam uczucia jak na skurcz, ale pyknięcia były 😃 Jakbym miała w brzuchu duże bąbelki.
Teraz te kopniaczki są już takie, że jestem w stanie poczuć je pod ręką.
Wczoraj właśnie byliśmy u mojej rodziny i moja mama i babcia mogły poczuć te kopniaki. Popłakały się strasznie 🥹😃M_arcysia, Claire lubią tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
tetyda wrote:Claire, dzięki za listę ❤️
Ja się posiłkuje właśnie internetami, ale mam dwie mamuśki rocznych dzieciaków w swoim gronie i każda mówi co innego o wyprawce 🫣
Jedna, że starczy 5 bodziaków, a druga minimum 10. Bądź tu mądry 😂
Co do ruchów, to przypuszczam, że to to.
Ja wprawdzie nie miałam uczucia jak na skurcz, ale pyknięcia były 😃 Jakbym miała w brzuchu duże bąbelki.
Teraz te kopniaczki są już takie, że jestem w stanie poczuć je pod ręką.
Wczoraj właśnie byliśmy u mojej rodziny i moja mama i babcia mogły poczuć te kopniaki. Popłakały się strasznie 🥹😃
Może jednej znajomej dziecko mega dużo ulewalo i np. często przebierała, albo z praniem nie nadążała 🤔
Ja nawet nie pamiętam ile przy synku miałam, wszystko na oko 😁
Już się nie mogę doczekać wyprzedaży po nowym roku to poszaleje na smyku i h&m 😁
Ale ponoć C&A ma fajną jakość, macie jakieś opinie ?2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
Ja akurat wychodzę z założenia że wolę mieć więcej tych ciuszków niż mniej żeby w razie czego nie musieć tyle prać. Szczególnie że początki pewnie i tak będą trudne ze wszystkim, więc chcę mieć jak najwygodniej w tych pierwszych dniach i nie myśleć o praniu 😄
Dzięki dziewczyny, to chyba musi być to w takim razie 🥺 ręką jeszcze nie czuć u mnie ale to pewnie kwestia czasu. Ale powiem Wam że wieczorem to mi tak brzuch wystaje że aż pęka w szwach 🫣 i to nie ma związku z jedzeniem, po prostu wieczory jakoś tak u mnie działają. Wczoraj to aż ledwo chodziłam, myślałam że eksploduję 😳 -
M_arcysia wrote:Może jednej znajomej dziecko mega dużo ulewalo i np. często przebierała, albo z praniem nie nadążała 🤔
Ja nawet nie pamiętam ile przy synku miałam, wszystko na oko 😁
Już się nie mogę doczekać wyprzedaży po nowym roku to poszaleje na smyku i h&m 😁
Ale ponoć C&A ma fajną jakość, macie jakieś opinie ? -
Tak wiem, Smyk ma fajne ciuchy, syna od urodzenia tam ubieram, tylko spodnie zamawiam mu handmade, albo z KidsYoy bo mają fajne na gumkach a w sieciowkach wszystkie te dresy szerokie jakby wszystkie dzieci były grube 😂
A mój chudy jak patyk, jak mu zwiąże te sznurki nawet to i tak słabo a poza tym potem mu niewygodnie do sikania to rozwiazywac 😁 .więc jedynie spodnie rzadko jakieś biorę w smyku, a tak to reszta fajna
Mi zaś wizualnie też właśnie smyk się bardziej podoba, ale tego C&A jestem ciekawa, chyba coś kupię jak będą promki2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Co do ubranek to ja miałam ok 15-20 pajacykow (moje dziecko zimowe) no i ulewal dużo to serio polecam mieć więcej, najwyżej nie będziecie nastawiać codziennie pralki tylko co 2 dzień jak się uzbiera. Ja bardzo lubię jakościowo ubranka z pepco, w sumie to nic się z nimi nie dzieje po praniu, mocna bawełna, mocne szwy, gites majonez serio. Trochę pieluch tetrowych i flaneli czy tam muślin. Najlepiej kilka trochę kolorowych bo nie będziecie się martwić u lekarza że gdzieś tam jakąś plamka niedoprana.
Ja idę dziś jednak na połówkowe, tzn ogólnie zapytać czy mi zrobi, bo za tydzień nie mogę a za 2 to nie wiem czy już za późno nie będzie. Trochę się obawiam czy 19+4 to nie za wcześnie? No ale to już 20 tydzień jakby nie patrzeć to chyba byłoby ok? Jak myślicie? Nie wiem co zrobię jeśli mi nie zrobi dziś ☹️🩷 -
Tatytedy jak myśle ze Ok jest 19+4 żebyś poszła 😃
Co do ubranek to tez będę kupować w pepco, na pewno tez coś używanego, takie bobaski szybko rosną wiec fajnie zaoszczędzić coś na ubrankach, a na Vinted czy olx bardzo ładne są i zadbane. Na pewno coś nowego tez kupie wiadomka😬 mam narazie listę zrobioną i mamy uzgodnione już ze, komoda, łóżeczko, fotelik, monitor oddechu kupujemy w grudniu 😎 ciuszki na bierząco a pielęgnacja myśle ze na końcu 😅 wózek kupuja dziadki wiec to z głowy 🫣Claire lubi tę wiadomość
-
Rozzzzi wrote:Tatytedy jak myśle ze Ok jest 19+4 żebyś poszła 😃
Co do ubranek to tez będę kupować w pepco, na pewno tez coś używanego, takie bobaski szybko rosną wiec fajnie zaoszczędzić coś na ubrankach, a na Vinted czy olx bardzo ładne są i zadbane. Na pewno coś nowego tez kupie wiadomka😬 mam narazie listę zrobioną i mamy uzgodnione już ze, komoda, łóżeczko, fotelik, monitor oddechu kupujemy w grudniu 😎 ciuszki na bierząco a pielęgnacja myśle ze na końcu 😅 wózek kupuja dziadki wiec to z głowy 🫣
A no wiadomka używek też już troche mam, ale nowych też trochę kupię 😁Rozzzzi lubi tę wiadomość
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Natalii, czekamy na info🤞🏻✊🏻
-
Tattyteddy, ja byłam na połówkowych dokladnie w 19+4 i było ok😊 i myślę, że za 2 tygodnie też byłoby w porządku, do 23 tygodnia czytałam że spokojnie można je zrobić.
Claire, jaka to komoda z Ikei? Nawet nie wiedziałam że tam można kupić tyle rzeczy dla dzieciaczków, zainspirowałam się Twoim postem🤭
Ja dalej w lesie z rzeczami, mam tylko pięciopak bodziaków z h&m, piżamkę na 62 i 3 pary skarpetek😆 zamówiłam jak ostatnio była jakaś promka😆 powiedzcie, czy laktator to taka rzecz, którą warto mieć od samego początku? Mąż twierdzi, że po co od razu kupować jak nie wiadomo czy się przyda i kupimy w razie w😆 a jest ta promocja na neno w mediaexpert🤔 -
Jestem po połówkowych, udało się zrobić bo jedna ciężarna nie przyszła i ja na spokojnie weszłam.
Wszystko ok i chyba wychodzi na to że dziewczynka 😍😱 Nie widział siurka, ale tak na 100% to nigdy nie wiadomo. Podobno troszkę mniejsze jest dziecko i też właśnie powiedział że może być dziewczynka tym razem. Żona kolegi męża też jest właśnie w ciąży i na 3 usg się okazało że dziewczynka, a wcześniej ciągle miał być chłopiec.
Trochę się nakręciłam już bo bardzo liczyłam na dziewczynkę, inaczej też ciążę przechodzę teraz i wiem że to nie reguła ale 😍
Trzeba ochłonąć i poczekać na 3 usg żeby już było bardziej pewne, bo teraz to mam 50/50 jak w pierwszym usg miał być chłopiec a teraz dziewczynka to w sumie dalej nie wiadomo.bialy_wilczek, Nataliii, xMartaa lubią tę wiadomość
🩷 -
Tatytedy, super 🥰 No z tą płcią jest różnie, mówią ze na 100% to jak się urodzi płeć będzie pewna Haha🤣 ja się dowiedziałam u mojej gin na 80% mam nadzieje ze mi jutro potwierdzi, a jak nie to na połówkowych bo tam lepszy sprzęt i lepiej widzą ale to zależy jak dzidzia ułożona 😅
-
Cieszę się że wszystko jest ok jak na razie i że mam już z głowy to badanie. Jutro idę na krew i mocz jeszcze bo później nie mam kiedy i dopiero wizyta będzie 13.11
Co do kupna laktatora, ja kupiłam sobie ręczny na samym początku, był tani, kosztował 20 zł więc wolałam mieć w razie czego, ale przydał mi się może z 6 razy jak już odstawiałam małego od piersi. Moim zdaniem jeśli nastawiasz się na KP to na razie nie ma co inwestować w elektryka, dziecko najlepiej stymuluje produkcję mleka, więc jak coś zawsze można zamówić później.Bellinda lubi tę wiadomość
🩷 -
Tattyteddy, super, że wszystko super ❤️😃
Widzę, że nie tylko mnie mój śmieszek robi w konia 😃
Co do laktatora, to ja kupuje. Niby jestem nastawiona na KP, dużo czytam, ale zawsze może coś pójść nie tak. Nawet kupuje mleko modyfikowane, żeby było w razie czego 😃 Jak się nie przyda, to po prostu sprzedam. Wolę być przygotowana w takie rzeczy, żeby się nie stresować.
Pewnie gdyby to było kolejne dziecko, to inaczej bym do tego podeszła 😊
Ale co do laktatora, to nie kupuje drogiego. Mam z polecenia za stówkę i polecają go dwie kobietki ode mnie. Jeśli się przyda, ale nie będzie mi wystarczał, to kupię lepszy.👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻