W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie babcia zmarła nie całe dwa lata temu na raka płuc, dziadek tez od strony mamy ogólnie ten temat jest dla mnie ciężki wiadomo pewnie nie tylko dla mnie, ale mojego męża mama zmarła na raka piersi w młodym wieku ze tak powiem i on to przeżył bardzo, nie wyobrażam sobie co by było jak by uslyszal ze ze mną coś tez jest nie tak...😭
-
Rozzi bardzo mi przykro 🙁
Dziewczyny, ja dzisiaj przywiozłam 2 torby ubrań ☺️ jej jakie to fantastyczne, mała się w brzuchu rusza, za 134 dni będzie na świecie i ja ją w te śpioszki będę przebierać. Szok ☺️☺️
Co do mdłości, mi nie wróciły ale zgaga mnie przywitała! Myślałam ze dopiero w 3 trymestrze a tutaj już jest o.oWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2023, 16:56
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
Hej!
Ja dzis po połówkowych i potwierdzona zdrowa dziewczynka 💖 pięknie wypieła się pupa i nie było wątpliwości 😅 widziałam jak ziewa 🥰 ale musiałam w trakcie jeść cukierki bo się nie chciała obrócić profilem 😁
No i nie lubi zdjęć jak rodzice, ciągle zasłaniała się rączkami 😅 https://ibb.co/bLswMzwNataliii, Rozzzzi, Bellinda, Wron Kraa, tetyda, Claire, xMartaa, Johana, bialy_wilczek, M_arcysia, PustynnyKwiat, Miminka lubią tę wiadomość
-
Izzy91, super hihi ale fajne zdjęcie masz. Super ze wszystko dobrze! 💓
Ja wgl zapomniałam zapytać mojej gin czy robi zdjęcia 3D 😬 bo słyszałam ze są płatne dodatkowo albo nie maja takiej opcji i trzeba gdzie indziej jak się chce.
Bo na I prenatalnych dostałam zdjecia na całej kartce A4 z opisem, ciekawe jak będzie teraz 🧐 -
Izzy91, ale super zdjęcie 🥹 Piękna Kruszynka ❤️
Claire, Ty miałaś wizytę u kardiologa w związku z sercem i założonego holtera, prawda?
Masz już jakieś wyniki badań? 😊
Bo u mnie raz na jakieś dwa-trzy tygodnie pojawiają się takie szybsze uderzenia serca. Miałam iść do kardiologa, ale przesunęli mi termin i czekam teraz.
A mówiłam o tym prowadzącemu, to mówił, że to normalne, bo serce ma mniej miejsce i progesteron też pobudza je do szybszej akcji.
Także jestem ciekawa jak u Ciebie 😊👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Izzy91, jakie małe cudeńko 🥰 mój mąż to samo powiedział o synku, że on do zdjęć taki jak my🤪 Rozzzzi, kochana, też się cieszę że wszystko dobrze😊 torbielki nie muszą oznaczać nic złego, ale wiadomo że zawsze jest strach jak się coś pojawia. Trzeba obserwować, ale jestem pewna że będzie ok, nie zaniedbujesz swojego zdrowia;*
Ja zgagę w ciąży przeżyłam jak do tej pory raz, byliśmy na kolacji degustacyjnej i chyba ta różnorodność potraw i składników mnie pokonała i zgaga obudziła mnie w nocy😅 No, teraz jestem pewna że nigdy wcześniej zgagi nie miałam😅 -
A jak wasze nastroje w ciąży, miewacie humorki?
Ja powiem szczerze, bardzo przeżywałam w pierwszej ciąży, nawet bywało że rzucałam rzeczami jak Magda Gessler, płakałam, nie wiedziałam co się ze mną dzieje. A teraz normalnie oaza spokoju mimo że mam już kapryśnego 2 latka na pokładzie i różnie z jego humorami to ja jakoś tak się błogo czuję, że ta ciąża to naprawdę jest błogosławiony stan ❤️ Wciąż się dziwię, że można tak dobrze się czuć w ciąży a mam porównanie z poprzednią, którą znosiłam naprawdę fatalnie.🩷 -
Piekne macie dziewczyny te zdjęcia ❤️ takie duże bobasy a co bedzie na kolejnym usg? 🫣
Ja co wieczor dziekuje ze nie miewam humorów zmian hormonalnych najbardziej się obawiałam -
Johana wrote:Piekne macie dziewczyny te zdjęcia ❤️ takie duże bobasy a co bedzie na kolejnym usg? 🫣
Ja co wieczor dziekuje ze nie miewam humorów zmian hormonalnych najbardziej się obawiałam
Ale z drugiej strony nie chciałam bardzo zwlekać, bo też nie wiedziałam czy szybko się uda, a mam 30 lat więc czas też ucieka.🩷 -
Izzy ale slodzinka 😍
Ja zgagi nie miałam nigdy w życiu, nawet w ciąży z synem więc nawet nie wiem jakie to uczucie, na szczęście 😁
A co do humorkow to wydaje mi się, że nic się nie zmieniło i jestem taka sama jak przed ciążą, nie mam żadnych wahań nastroju, nie płacze bez powodu2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Rozzi , Izzy superancko 🤩🤩 slodkie bobaski niech rosną macie farta z zdjęciami 😅 u mnie ostatnio leżał.na brzuszku i nic a nic obrócić się i pokazać nie chciał ale pokazać się ze chłopak to potrafił 😂
A mnie laski meczy zgaga i ta zgaga zostanie chyba zemna 😭 aż do takiego stopniaz ze obudziłam.soe z bólem gardła a nie piłam nic zimnego ani nic żeby przewiało ( czyt. że to niby może być winna też zgaga)
-
Tetyda myślę że nie masz się czym przejmować. U mnie holter był wskazany z powodu kołatania serca, które zdarzało się po kilka razy dziennie. Czasami to musiałam aż wstrzymać oddech żeby ustało, okropne uczucie 😖. Przed ciążą też to miałam ale raczej sporadycznie. Na badaniu nie wyszło nic niepokojącego, ale holter bada głównie czy serce nie zwalnia i nie robi pauz. Mam się nie przejmować i nie brać żadnych leków na to. W ciąży zwiększa się ilość krwi w obiegu o prawie 1,5 litra więc ta praca serca jest bardziej obciążona i jest to normalne
tetyda lubi tę wiadomość
-
Izzy super że z maleństwem wszystko dobrze 😍 cudna fotka! Już przebieram nogami do mojej wizyty 🤞
Pustynny Kwiat spróbuj może jakiś tabletek z alginianem na tą zgagę, współczuję bardzo wiem jakie to męczące 😫
U mnie emocjonalnie też raczej stabilnie, chociaż w pierwszym trymestrze miałam momenty zwątpienia, głównie z powodu dokuczliwych dolegliwości. Miałam takie poczucie że zawiodłam bo mój organizm nie daje rady a ja nie odżywiam się odpowiednio dla maluszka. Ale to mogły być też hormony. Na szczęście rozmowa z mężem pomogła no i Wasze wsparcie tutaj, było mi lżej wiedząc że nie jestem sama z tymi dolegliwościami i że to zupełnie normalne -
Pustynny Kwiat czytałam że na zgagę dobry jest Gaviscon, sama mam w tabletkach, ale bardziej na wszelki wypadek bo zgagę miałam ze 4 razy
Co do wahań nastroju to wydaje mi się że u mnie bez zmian, stabilnie
Ostatnio mój mąż podkradł mi jedna z książek które kupiłam o noworodkach i co chwilę przychodzi z jakąś ciekawostka, aż się głupio czuję bo wychodzi ze mniej wiem niż on 😂PustynnyKwiat lubi tę wiadomość
-
Rqxsej to to nie zgaga, mam taki ostry bol gardła... ze musiałam wstać.i herbaty wypić bo męczyłam się tylko z spaniem 😭 dramat normalnie jaki to jest okropny bol. Jutro.ide do Gin-kardiologa bo idę konsultować lekiale myślicie ze on mnie może osłuchać ? Jesyem wykończona...
-
Biały wilczek 🤞🏻
-
Hej,
Ja tez dostałam zalecenie brania gaviscon i póki co ogarnia ale tez staram się w ciągu dnia pic dużo wody i już patrzę co mi nasila zgagę. Wybieram tez lekkie jedzenie i im więcej chodzę albo wysoko siedzę to jest jakoś do przeżycia, ale boje się co będzie później .
PustynnyKwiat u mnie tez pojawił się bol gardła jak na anginę, ale nie jest gorzej nic się nie dzieje… ciekawe co będzie dalej.
Dziewczyny - a czy był już temat płynów do prania ? Słyszałam, ze Lovela nie są takie świetne, czytałyście które są polecane ?08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
Zuzia się urodziła 11.03.2024 3370 g 55 cm
2025 - cel - rodzeństwo dla Zuzi -
U mnie już dziś połowa 😲
Płyn lovela podobno często uczula, ale proszek już nie. Ja prałam właśnie przez 6 miesięcy w proszku loveli a potem już w zwykłym typu persil czy ariel i teraz też tak zamierzam o ile nie będzie żadnych problemów skórnych.
Wiem że z płynów jest dobry dzidziuś.
Co do zgagi, jeśli nie pomaga lub słabo rennie czy gaviscon to mówcie o tym ginekologowi on coś lepszego przepisze na receptę. Ja tak się męczyłam w 1 ciąży a potem dostałam od lekarza na receptę już nie pamiętam co ale komfort był niesamowity nic nie piekło. Najgorzej to się męczyć bo zgaga te kwasy mogą uszkodzić w żołądku (coś tam nie pamiętam lekarz mi mówił), że lepiej coś brać niż potem leczyć żołądek po ciąży.🩷