W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Johana wrote:Wooow jaka duża ❤️
Jestem tydzień wcześniej i obstawiałam u siebie ok 370 ale to max 😂
U mnie dokładnie tydzień temu było 370g.
Ja nie wiem co ona tak przykoksiła przez ten tydzień 😂👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Ogólnie lab do którego chodzę jest w przychodni do której tez należę, No ale mniejsza z tym😂 kartka wisi ale na dole na wejściu nie na drzwiach z labolatorium. Powiedziałam tej starej babie ze tak powiem brzydko, ze jestem w ciąży i mam pierwszeństwo No i robię krzywą i muszę siedzieć. Ją to nie obchodziło, potem się już wcislam. No masakra.
Jak chodzę oddać samą krew czy mocz i są dwie osoby przede mną to zawsze czekam, No ale teraz mus był taki ze musiałam wejść. -
Johana wrote:Wooow jaka duża ❤️
Jestem tydzień wcześniej i obstawiałam u siebie ok 370 ale to max 😂
Johana u mnie w 20+2 było 340g😁
Tetyda a bierzesz magnez?
Mi brzuch się stawiał w ciąży z synem od 28tc wtedy to aż w szpitalu leżałam 3 dni bo tak mi dęba stawał,że masakra aż nieprzyjemne to było.
Faszerowali mnie magnezem i lekami rizkurczowymi, młody dostał sterydy na płuca, bo niby było zagrożenie porodem ale szyjka była spoko to nie wiem🤔
Potem już do końca brałam duże dawki magnezu i no spe i wszystko było ok, urodziłam w terminie, ale brzuch już tak mi twardniał do końca.
Teraz nie twardnieje jeszcze ale pobolewa czasem jak nie poleżę i też nadal biorę proga doustnie i luteinę dopochwowo2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Rozzzzi wrote:Ogólnie lab do którego chodzę jest w przychodni do której tez należę, No ale mniejsza z tym😂 kartka wisi ale na dole na wejściu nie na drzwiach z labolatorium. Powiedziałam tej starej babie ze tak powiem brzydko, ze jestem w ciąży i mam pierwszeństwo No i robię krzywą i muszę siedzieć. Ją to nie obchodziło, potem się już wcislam. No masakra.
Jak chodzę oddać samą krew czy mocz i są dwie osoby przede mną to zawsze czekam, No ale teraz mus był taki ze musiałam wejść.🩷 -
Hej dziewczyny, wróciłam już do domu po badaniu. Echo serca w porządku, torbielka jedna się wchłoneła, ale druga nic się nie ruszyła
W dodatku łożysko dalej centralnie przodujące, lekarz powiedział że marne szanse na podniesienie się. Jak zapytałam z czym to się wiąże, to powiedział że cesarka i to już w 37 tyg
Powiem Wam, że załamałam się trochę, może też przesadzam, ale nie byłam gotowa na tą informację. Bardzo zależało mi na porodzie naturalnym, nie umiem sobie tego jakoś ułożyć w głowie... Pewnie potrzeba czasu.
Oczywiście najważniejsze że z dzidzią wszystko dobrze, dostaliśmy też piękne zdjęcie buźki, którego nie udało się wtedy zrobić na połówkowym. Jest przecudowna, choć na razie podobieństwa nie widzimy 🫣 No i waży już 570 g 😧 czyli w dwa tygodnie przykoksiła ponad 200g!! -
Claire, rozumie Cię, tez się boje ze dostanę takie info o cesarce a jestem nastawiona na SN. Tym bardziej ze lekarz w szpitalu powiedział ze łożysko dalej nisko ale powinno się podnieść, a na prenatalnych lekarz mówił ze wysoko i w karcie z badania napisane ze wysoko. Wiec nie rozumiem 🤦♀️
-
M_arcysia, biorę magnez trzy razy dziennie.
Lekarz powiedział, że szyjka jest super, ale takie stawianie się brzucha może ją skrócić i jak magnez nie pomaga, to muszę brać duphaston 😐
Claire, bardzo Cię rozumiem. Ja się wręcz boję cesarki i wiem co musisz czuć.
Jednak czas na pewno pozwoli oswoić się z sytuacją.
Najważniejsze, żebyście razem z Zuzią były zdrowe 🥰👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Rozzzzi wrote:Claire, rozumie Cię, tez się boje ze dostanę takie info o cesarce a jestem nastawiona na SN. Tym bardziej ze lekarz w szpitalu powiedział ze łożysko dalej nisko ale powinno się podnieść, a na prenatalnych lekarz mówił ze wysoko i w karcie z badania napisane ze wysoko. Wiec nie rozumiem 🤦♀️
Claire super że echo wyszło dobrze! A co z tą jedną torbielka? Jeszcze się może zmniejszyć? Jaki to ma wpływ na dziecko?
My dziś podjechaliśmy do ośmiu gwiazdek i udalo nam się wybrać i kupić fotelik 🥰 padło na britax romer z obrotową baza, nawet nas przeszkolili z używania 😆
I pokój Zuzanny już opróżniony, dziś zaczynamy malowanie 🤩 -
Claire rozumiem Cie, też w pierwszej ciąży bardzo chciałam sn no i udało się, a teraz w sumie cieszę się że będę mieć cc.
Szukaj pozytywów, najważniejsze,że z małą wszystko dobrze,że jest z Wami.
Tak naprawdę nigdy nie wiemy jak zakończy się poród nawet jeśli wydawałoby się,że wszystko jest dobrze i urodzimy sn.
Koleżanka niedawno rodziła i tez była nastawiona na sn, a niestety nie było postępu, wymęczyła się a i tak zakończyło się cesarka.
Najważniejsze,żeby wszystko było dobrze, bez znaczenia jak urodzimy, chociaż wiadomo,że każda z nas ma jakieś preferencje.
Jakoś się z tym oswoisz 😘Johana lubi tę wiadomość
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
Dziewczyny, pomóżcie bo lekarz za tydzień a ciekawa jestem 😬
Co oznacza ten śluz w moczu? Omg
I ciała ketonowe obecne
Może się orientujecie
png do jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2023, 15:13
-
Rozzzzi wrote:Dziewczyny, pomóżcie bo lekarz za tydzień a ciekawa jestem 😬
I ciała ketonowe obecne
Może się orientujecie
png do jpg -
Rozzzie u mnie też były liczne bakterie,pasma śluzu, coś tam jeszcze, ogólnie cuda wianki.
I chyba poprostu zanieczyściłam wtedy mocz, bo doktor kazał mi zrobić posiew i wszystko było ok 🤷2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Dzięki dziewczyny, od powrotu siedzę i wertuję internet w poszukiwaniu pozytywnych historii z tym łożyskiem. Tak różne są te zakończenia że już mnie głowa rozbolała... Bardzo chciałabym jeszcze wierzyć że się podniesie, ale lekarz sam kręcił głową że szanse nikłe Najbardziej przeraża mnie fakt iż w przypadku wrośniętego łożyska podczas cesarki istnieje ryzyko usunięcia całej macicy, a mi się wydawało że coś wspomniał o tym wrastaniu u mnie 😫
Izzy, te torbielki wyszły nam w połówkowym i są to jedne z markerów trisomii 18. Jeśli występują same, tzn bez innych markerów to nie ma się czym przejmować, ale lekarze dla świętego spokoju przepisują jeszcze to echo serca.
Super że udało się kupić fotelik! Jak wizyta w sklepie? Rzeczywiście taki dobry jak wszyscy polecają? My już chyba nie wyrobimy się w tym tygodniu, więc nie uda się skorzystać z promocji.
Rozzi co do ciał ketonowych to się nie znam, ale z tym śluzem to najprawdopodobniej zanieczyściłaś próbkę. To się często zdarza, dlatego trzeba się dobrze wytrzeć przed oddaniem moczu do pojemniczka. Lekarz pewnie Ci przepisze powtórne badanie żeby to jeszcze zweryfikować -
Claire wrote:Dzięki dziewczyny, od powrotu siedzę i wertuję internet w poszukiwaniu pozytywnych historii z tym łożyskiem. Tak różne są te zakończenia że już mnie głowa rozbolała... Bardzo chciałabym jeszcze wierzyć że się podniesie, ale lekarz sam kręcił głową że szanse nikłe Najbardziej przeraża mnie fakt iż w przypadku wrośniętego łożyska podczas cesarki istnieje ryzyko usunięcia całej macicy, a mi się wydawało że coś wspomniał o tym wrastaniu u mnie 😫
Izzy, te torbielki wyszły nam w połówkowym i są to jedne z markerów trisomii 18. Jeśli występują same, tzn bez innych markerów to nie ma się czym przejmować, ale lekarze dla świętego spokoju przepisują jeszcze to echo serca.
Super że udało się kupić fotelik! Jak wizyta w sklepie? Rzeczywiście taki dobry jak wszyscy polecają? My już chyba nie wyrobimy się w tym tygodniu, więc nie uda się skorzystać z promocji.
Rozzi co do ciał ketonowych to się nie znam, ale z tym śluzem to najprawdopodobniej zanieczyściłaś próbkę. To się często zdarza, dlatego trzeba się dobrze wytrzeć przed oddaniem moczu do pojemniczka. Lekarz pewnie Ci przepisze powtórne badanie żeby to jeszcze zweryfikować
Co do sklepu to nas obsługiwała bardzo miła pani, zapytała na czym nam zależy, podała wszystkie za i przeciw, pokazała różne opcje, nawet miała lalkę o wadze noworodka żeby sobie zobaczyć różnicę w wagach tych fotelikow jak już ktoś w nich siedzi 😂 Więc ja jestem zadowolona. -
Dziewczyny, jednak mała jest trochę cięższa 430g wszystko jest ok
Claire wrote:Hej dziewczyny, wróciłam już do domu po badaniu. Echo serca w porządku, torbielka jedna się wchłoneła, ale druga nic się nie ruszyła
W dodatku łożysko dalej centralnie przodujące, lekarz powiedział że marne szanse na podniesienie się
Claire rozumiem że się martwisz i same czarne myśli masz dziś w głowie ale daj jeszcze czas na obrót zdarzeń 😘 w ciąży wystarczy chwila też słyszałam że łożysko ma szansę się podnieść bo macica nadal rośnie… nie chce podważać zdania lekarza ale mój też na początku mówił żeby nie brać suplementów w tym magnezu bo to tylko zysk dla sprzedających a dziś mówi żeby brać 🫣
Rozzzzi wrote:Dziewczyny, pomóżcie bo lekarz za tydzień a ciekawa jestem 😬
I ciała ketonowe obecne
Rozzzzi, ciała to głodujący organizm polecam kolacyjkę przed snem jeśli chodzi o śluz w osadzie to pewnie zanieczyszczony mocz. Nie stresuj się
Rozzzzi lubi tę wiadomość
-
Claire moja siostra w zeszłym roku urodziła przez cc śliczna dziewczynkę, tez nie mogła sn. Urodziła 5 tygodni wcześniej. Będzie dobrze. Urodzisz piękna zdrowa dziewczynkę ☺️ bądź dobrej myśli. I naprawdę nie czytaj tych historii 😢 one tak odpalają ze ciężko nabrać dystansu 🙁.
Rozzzi pewnie tak jest jak dziewczyny piszą, mi lekarz mówił ze próbkę pobrać po podmyciu i ze środkowego moczu najlepiej.08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Dzięki dziewczyny! Właśnie ja zawsze siusiam do kubeczka z środkowego moczu 😁
-
Tez miewam ketony w moczu ale właśnie trzeba zjeść później kolację, bo jak jadłam o 18 to była za długa przerwa i muszę o 20/21 coś lekkiego zjeść.
Ta zgaga co miałam na szczęście była tylko raz i to chyba wiem po czym, na razie jest ok, bardzo bym nie chciała tego mieć jak najdłużej.
Apetyt mi rośnie i coraz częściej podjadam, a teraz boję się żeby za dużo nie przybrać tylko max te 15 kg bo jak będzie znowu 25 to ja u psychologa chyba zamieszkam 😄😝 A tu zaraz święta i różne pyszności i ciasta...🩷