W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pora się chyba przywitać w kolejnym wątku. Niestety nie jestem w stanie na bieżąco Wam odpisywać, ale jestem wierną czytelniczką. Aktualnie przebywam na urlopie z mężem, więc spokojnie odpoczywam.
U mnie była w maju histeroskopia. Niedawno odebrałam wyniki histopatologiczne i okazało się, że został wycięty mi polip endometrialny. Lekarz stwierdził, że może to była przyczyna niepowodzeń. Na ten i kolejny cykl mam przewidziana stymulację, więc działamy. Aromek 5-9dc, dzisiaj akurat jest już 8dc, wczoraj nieźle bolał/ciągnął mnie lewy jajnik, ale na szczęście niedługo. W poniedziałek monitoring i decyzja kiedy zastrzyk Ovitrelle. Przepisał również Duphaston, więc... Jestem mega zadowolona ze zmiany lekarza. W klinice byli nastawieni na IUI/in vitro, a tutaj lekarz, który zna się na niepłodności i od razu na pierwszej wizycie dał konkretną 'scieżkę', która podążamy.Miczka, Pingwinek, Angi90 , Lipcowa, Amunicja lubią tę wiadomość
♏ Ona - 32 lat
AMH - 1,42
czynnik V R2 homo / MTHFR hetero / PAI-1 homo
09.2022 Sono-HSG - drożne oba
05.2023 Histeroskopia - wycięcie polipa
09.2024 Laparoskopia + drożność - wycięcie: wodniaka, lewego jajowodu, torbieli endometrialnej; prawy jajowód drożny
🆘 endometrioza III stopnia
witamina D3 / magnez / omega 3 / PrenaCare Start / kurkumina / NAC / resweratrol
♋ On - 33 lata
morfologia 4,85%
fragmentacja 17%
witamina D3 / omega 3 / PrenaCare Start / NAC / sok pomidorowy / olej z czarnuszki
+ od 12.2022 żel Ferti-Lily
07.2022 Klinika -> 3x IUI - naturalne cykle ❌
06-07.2023 - 2x stymulacja (aromek 5-9 dc + duphaston) ❌
12.2023-01.2024 - aromek (3-7dc + Ovitrelle + duphaston) 2x IUI ❌ -
Mamausia wrote:Podświadomość podpowiada mi,że u mnie narozrabiało włączenie Nac do całego cyklu ,zamiast jak u Was tylko na 3/7 dzień 🙁 i że sama sobie narozrabiałam mając tak ładne cykle🥺
Umówiłam się na piątek na wizytę w celu kontroli,bo tak tej 🐒 sie nie doczekam.
Incognitka wrote:Mooon czepiasz się tych dni 😆😆
Ja tam robiłam dziś owulaka, bo nie wiem czy tamto 5 dni temu to był pik i przy okazji zrobiłam ciążowy 😆😆
Nie wiem na co po co i dlaczego ale pewnie dla sportu😆😆🤪 Wydaje mi się, że jest tam kuzyn cioteczny cienia. Ale to pewnie zwidy 😜
tetyda wrote:Natka9106, No cześć ❤️ Też jestem tutaj niedługo, bo od miesiąca, ale dziewczyny są skarbnicą wiedzy, więc z dobrym lekarzem i ich wiedzą na pewno uda się zajść w ciąże 😍
Kuuuurde, dziołchy powiem Wam, że mam stresa przed jutrzejszym sono-hsg. Niby moja lekarka jest mega delikatna i zawsze mnie zagaduje w czasie badania, ale i tak stresik 🫣
Proszę o kciuki jutro przed 11 ✌🏻
Chantelle wrote:Dołączam do lipcowego staranka! 🤗
Wrazluwa wrote:Poczytałam was dziewczyny dzisiaj I się uśmiałam na widok wodospadów i gmerających paluchów :D
I co do lekarzy... nie wiem czy mam gorzej czy lepiej... ale ja mam tak, że każdy ginekolog to potencjalny kolega męża ,
Więc swoje fascynacje skrywam bardzo po cichu, żeby się chociaż nie uśmiechnąć ;P a najgorsze jest jednak świadomość, że oni się znają i ten lekarz przestaje być już taki czysty i nieskalany człowieczenstwem.
M_arcysia wrote:Mój gin to tak zawsze dba o ten komfort pacjentki, od razu nakrywa mnie tym ręcznikiem papierowym jak się położę, dzięki temu nie leżę jak żaba na plaży i ostatnio jak mi robil usg to coś nie mógł odpowiednio wlotu namierzyć po omacku i mu się zjechało odrobinę za nisko 😁💩
Az się wzdrygnelam, bo nie lubię takich zabaw i mnie przepraszał 🤣🤣
KarolinaAnastazja wrote:Moon mnie tam wsadziła 😂😂😂 ale i tak zatestuje 😂😂😂😂
Dara wrote:Robiłam w piątek u innej gin. I powiedziała tylko, że w lewym jajniku coś się "poknocilo". Cokolwiek miała na myśli... Teraz to już tylko czekam na wybranie duphastonu do końca (jeszcze 6dni) I powinna być @ (ale zatestuje of kors, jak tylko wpadnie mi w ręce jakiś test - czyli nie wcześniej niż w sobote)
nie lubię takich tekstów, bo zawsze mnie wybiją z rytmu, i zapomnę zapytac co to do chu... znaczy że sie poknociło!!
Mamausia wrote:Dołączam do teamu po 30 i to duzoooo, bo w listopadzie stuknie mi 37 lat,wiec ostatni dzwonek patrząc na to ile to może to zająć.
@Ominoki Witam Cie serdecznie w naszych skromnych progach!!! Czy wpisać Cię na testowanko?? Pamiętaj po burzy zawsze wychodzi słoneczko! a najlepszym przykładem na to jest Wasz sześcioletni kurczaczek!!
san95 wrote:Hej dziewczynki, witam się w czwartek rano 😘
Później was nadrobię, chciałam tylko powiedzieć, że dziś temp z 36.91 spadła na 36.66 wiec ja już powolutku przygotowuje się do małpy 🙄🙄🙄 smacznej kawusi! ☕️
EwelinaNowa 😊 wrote:Bardzo dobre podejście lekarza 😊
Ja się czuje dobrze, lecę dzisiaj na ściągnięcie szwów jupi 😁
Ewelinka super!! teraz to już z górki!!
eM 🌺 wrote:Cześć Wojowniczki! Wpadam tu zostawić kilka słów, a mam nadzieję, że w najbliższym czasie i zawirusować, jak tylko będę po wizycie.
Dziewczyny z czerwca, wszystkim Wam bardzo dziękuję! Za wsparcie, dobre słowo, żarciki i za wspólny czas na czerwcowym wątku
Angi, Moon, Niaha, Bialek, Lipcowa - wierzę, że spotkacie się razem na porodówce !! Jesteście Wielkie, zawsze będziecie w mojej pamięci.
Angi - Ty wiesz
Cukruś i Ty mi zapadłaś w pamięć, wierzę, że w końcu będziesz w pełni szczęśliwa i wyjdzie dla Ciebie TO słońce
Trzymam za Was wszystkie kciuki. Niech lipiec będzie tak obfity jak czerwiec, albo i bardziej! 🤞🤞🤞
Powodzenia, siłaczki!!!
Wzrusz!!! Kocham Was laski wszystkie!! No to co się dzieje na forum, ilość wsparcia to jest kosmos 😭😭😭😭
@Emka ja też dorobiłabym tylko amh a reszte jeśli lekarz zaleci!
A teraz się przywitam!!!!
Dzien dobry laseczki!! miłego dnia Wam życzę!
Na żaby nawet nie patrze, przewijam 😅😅😅
Co do naszego działania, laski mam nadzieje że nie zajebaliśmy całkiem sprawy, ale wczoraj jak przyjechałam stary już spał, nawet nie słyszał jak weszłam, mało ostatnio śpi i dosłownie wywaliło go kopytami do góry, podziałaliśmy dziś rano, powtórzymy wieczór i jutro... nie miałam sumienia go budzić... tak dużo ma ostatnio na głowie 😭😭😭 myslicie że po ptokach że tak powiem ??
@Bialek Twój Stary to skarb!!!
eM 🌺, Ominoki, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Cześć w czwartek! ❤️
Czekam już na badanie przed gabinetem. Dostałam znieczulenie w postaci zastrzyku z ketonalem. Taka wielka igła 🫣 Cały pośladek mnie boli 😂moonflower, Nataliii, Pingwinek, Angi90 , Lipcowa lubią tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
moonflower wrote:
Co do naszego działania, laski mam nadzieje że nie zajebaliśmy całkiem sprawy, ale wczoraj jak przyjechałam stary już spał, nawet nie słyszał jak weszłam, mało ostatnio śpi i dosłownie wywaliło go kopytami do góry, podziałaliśmy dziś rano, powtórzymy wieczór i jutro... nie miałam sumienia go budzić... tak dużo ma ostatnio na głowie 😭😭😭 myslicie że po ptokach że tak powiem ??
Po żadnych ptokach! Toż ten pęcherzyk nie pęka tak od razu po podaniu ovitrele, a i samo jajeczko "żyje" jeszcze przez około dobę. Łezki wycieramy, odziewasz wieczorem seksowną bieliznę i działacie tam ze Starym, teraz Chłop wyspany to będzie gotowy do akcji.
moonflower, Cukruś, Angi90 lubią tę wiadomość
-
tetyda wrote:Cześć w czwartek! ❤️
Czekam już na badanie przed gabinetem. Dostałam znieczulenie w postaci zastrzyku z ketonalem. Taka wielka igła 🫣 Cały pośladek mnie boli 😂tetyda lubi tę wiadomość
Starania od 01.2022
👩🏼 👱🏼♂️ 29l.
04.2022 cp 💔
09.2022 6t 💔
01.2023 cb 💔
27.07 nieśmiałe ⏸ 🥺🤞
18.08 7mm człowieka z ❤️🥺
05.09 2.65cm glutka ❤️
30.09 7.19cm pięknego chłopca 💙
27.11 410g bobasa 💙
29.01 1518g misia 💙
25.03 3400g maleństwa 💙
06.04 witaj na świecie synku 😘❤️ -
Zosis wrote:Po żadnych ptokach! Toż ten pęcherzyk nie pęka tak od razu po podaniu ovitrele, a i samo jajeczko "żyje" jeszcze przez około dobę. Łezki wycieramy, odziewasz wieczorem seksowną bieliznę i działacie tam ze Starym, teraz Chłop wyspany to będzie gotowy do akcji.
Dlatego stwierdziłam co ma być to będzie... Podziałamy dziś i jutro
Noo i rano już go zaliczyłamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 10:33
Angi90 , Jagodecka, Natka27 lubią tę wiadomość
-
gattina wrote:Pora się chyba przywitać w kolejnym wątku. Niestety nie jestem w stanie na bieżąco Wam odpisywać, ale jestem wierną czytelniczką. Aktualnie przebywam na urlopie z mężem, więc spokojnie odpoczywam.
U mnie była w maju histeroskopia. Niedawno odebrałam wyniki histopatologiczne i okazało się, że został wycięty mi polip endometrialny. Lekarz stwierdził, że może to była przyczyna niepowodzeń. Na ten i kolejny cykl mam przewidziana stymulację, więc działamy. Aromek 5-9dc, dzisiaj akurat jest już 8dc, wczoraj nieźle bolał/ciągnął mnie lewy jajnik, ale na szczęście niedługo. W poniedziałek monitoring i decyzja kiedy zastrzyk Ovitrelle. Przepisał również Duphaston, więc... Jestem mega zadowolona ze zmiany lekarza. W klinice byli nastawieni na IUI/in vitro, a tutaj lekarz, który zna się na niepłodności i od razu na pierwszej wizycie dał konkretną 'scieżkę', która podążamy.Natka27 lubi tę wiadomość
-
gattina wrote:Skoro masz z marca to ja nie widzę sensu ich powtarzania - są świeże. Większość mówi o tym, aby wyniki były nie starsze niż 6 miesięcy, więc spokojnie się łapiesz.
Dzięki dziewczyny 😘 Zrobię tak jak piszecie. Co do badań nasienia to planujemy powtórzyć badanie w sierpniu, żeby sprawdzić czy się poprawiły po suplementacji, więc na pewno je zabierzemy na wizytę 😊
A ile płaciłyście za AMH? W moim ulubionym okolicznym labie kosztuje 179,90 zł, ale do 30 czerwca z kodem rabatowym 156,51 zł. To chyba dobra cena? 🤔Początek starań o dziecko: 04/2022
3 x IUI ❌️
➡️ IVF✨️🙏🏻
„Możliwe, że będziesz musiała stoczyć więcej niż jedną bitwę, by odnieść zwycięstwo.” -
Emka06 wrote:Z marca mam z hormonów tylko progesteron i prolaktynę, bo to kazał mi wtedy zrobić ginekolog. Reszta hormonów (LH, FSH, estradiol itd.) zrobiłam w sierpniu i październiku 2022.
Dzięki dziewczyny 😘 Zrobię tak jak piszecie. Co do badań nasienia to planujemy powtórzyć badanie w sierpniu, żeby sprawdzić czy się poprawiły po suplementacji, więc na pewno je zabierzemy na wizytę 😊
A ile płaciłyście za AMH? W moim ulubionym okolicznym labie kosztuje 179,90 zł, ale do 30 czerwca z kodem rabatowym 156,51 zł. To chyba dobra cena? 🤔Emka06 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzesyłam jeszcze trochę nieśmiało duuużo wirusków 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
san95, moonflower, Paprota9418, Miczka, Butterfly23, Zosis, Marikamb, Nataliii, Emka06, tetyda, gattina, Ominoki, rozalaa, Niecierpliwie,, Wron Kraa, Angi90 , Lipcowa, Dara, Jagodecka, Niaha, xMartaa lubią tę wiadomość
-
Złapał mnie jakiś dziwny dół.. Bo już czuje tą nadchodzącą małpę.. 🥲 dół brzucha zaczyna pobolewać.. Temperatura pewnie jutro spadnie na łeb na szyje.. i nawet nie dotrwam do 01.07 na testowanie 🥲 dlaczego to wszystko jest takie trudne i tak ciężkie emocjonalnie 🥲 dobra.. trzeba poprawić koronę i działać dalej 🙈
Staaraczkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnysan95 wrote:Złapał mnie jakiś dziwny dół.. Bo już czuje tą nadchodzącą małpę.. 🥲 dół brzucha zaczyna pobolewać.. Temperatura pewnie jutro spadnie na łeb na szyje.. i nawet nie dotrwam do 01.07 na testowanie 🥲 dlaczego to wszystko jest takie trudne i tak ciężkie emocjonalnie 🥲 dobra.. trzeba poprawić koronę i działać dalej 🙈
A może się miło zaskoczysz?san95 lubi tę wiadomość
-
@Moon co to za czarne myśli jakieś?! Nic nie jest stracone, pewnie wczoraj wieczorem to ten pęcherzyk nie pękł wiec dzisiaj rano jak najbardziej było ok! Powtórzycie wieczorem i jutro rano i będzie klasa! ❤️
Ja wierze w ten Twój cykl 🤞🏼❤️moonflower lubi tę wiadomość
-
Emka06 wrote:Z marca mam z hormonów tylko progesteron i prolaktynę, bo to kazał mi wtedy zrobić ginekolog. Reszta hormonów (LH, FSH, estradiol itd.) zrobiłam w sierpniu i październiku 2022.
A ile płaciłyście za AMH? W moim ulubionym okolicznym labie kosztuje 179,90 zł, ale do 30 czerwca z kodem rabatowym 156,51 zł. To chyba dobra cena? 🤔
Bardzo dobra cena, ja płaciłam w Bocianie 195 zł i podobnie w ŚLA.
Zwróć proszę tylko uwagę na to czy badają próbkę na miejscu czy gdzieś ją transportują. To bardzo ważne przy AMH bo często transport i przechowywanie źle wpływa na wynik.
ja nie zwróciłam na to uwagi, dlatego robiłam dwa razy.
Emka06 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
RinTinTin wrote:Omg, co Wy z tymi żabami?? 🤣🤣
W czerwcu wszystkie widziały bociany a w lipcu znajdują żaby 🤯
KarolinaAnastazja co to? Jak to? 🫣
LODY WANILIOWO-ŻABOWE XDDDDDLipcowa lubi tę wiadomość
-
E TAM MOON PITOLISZ! ZEBYŚ SIE NIE ZDZIWIŁA JAK TROJACZKI STRZELIŁAŚ BEJBI 😘😘
moonflower, Ominoki lubią tę wiadomość
-
Powiedzcie mi jeszcze jak wygląda sprawa z testami owulacyjnymi przy ovi?
Bo wczoraj robiłam wieczorem to mi nie pokazał jakiegoś szału, na premom wynik 0,3...
dzis zapomniałam testów ale zrobie popołudniu... hmmm
nie testowałam wcześniej bo zwykle zaczynam testować w 12dc... żeby mnie w chuja nie zrobiłyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2023, 11:16