W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Muszę się zapytać mojego w takim razie dziś na wizycie co robimy, bo ja mam jeden wynik grupy krwi z poprzedniej ciązy 8 lat temu 😂 i drugi z tej no ale niepotwierdzony, więc chyba przydałoby się powtórzyć drugi raz żeby nie sapali w szpitalu.
Tym bardziej,że na Medivover to i tak za to nie płacę 😁
Biały Wilczek co u Was?
Chłopcy są z Tobą na sali cały czas czy jak?2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Ja robilam w alabie Dzirwczyny raz i mialam niepotwierdzona (bo nie wiedzialam wlasnie). Poszłam drugi raz i mowie ze juz raz mialam a teraz chce potwierdzoną zrobić. To mi po prostu pobrała ponownie tylko raz bo mowila ze w bazie sa moje pierwsze wyniki, więc koszt wyszedl ok 100. Chociaż nie wiem jak w Waszych miastach, ale u mnie w stacji krwiodawstwa jest najtaniej z takimi rzeczami 😊🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
U mnie wynik potwierdzony, ale gdyby nie Wy dziewczyny to bym o czymś takim nie miała pojęcia, bo jest to badanie z 2022 🙃 to, które miałam zlecone w ciąży wynik niepotwierdzony ale lekarz mi wkleił to pierwsze w kartę ciąży🙃
Dzisiaj moje ulubione święto w roku😆🍩 zewsząd mnie pączki atakują, a ja muszę czekać na męża aż wróci z pracy i odbierze nasze zamówione😆 kolacja się słodko zapowiada😅 -
Dziwne, że ginekolodzy nie zalecają u was tej grupy krwi drugi raz, żeby wynik był potwierdzony. U mnie w szpitalu to mus mieć przy przyjęciu na poród.
Jak już macie wynik potwierdzony to przy kolejnych ciążach nie trzeba będzie tej krwi robić znowu, tylko pokazujecie ten potwierdzony dokument. Ja musiałam robić drugi raz bo zmieniłam nazwisko i to już bylo konieczne.
A ja chora jestem, mam zawalone zatoki, bez gorączki i kaszlu (na szczęście) ale i tak czuje się taka słabiutka 😟
Pączuszki już zjedzone? Ja kocham te z różą i lukrem ale u mnie trudno dostać tego klasyka, wszędzie jakieś budynie tylko.🩷 -
Biedna :* dużo zdrówka, może jakieś inhalacje pomogą?
-
Tatytedy zdrowka😘
Ja wlasnie nie dawno bylam po pączki, mialam zamowione hihi😅 i juz jeden wlecial z bitą śmietaną 🤤 -
Tattyteddy a z ta druga ciaza to różnie, teraz jest tak, że przy grupach grupach krwi z dodatnim Rh istnieje ryzyko utraty tego czynnika w trakcie życia (co się zdarza jednak bardzo rzadko) i jeśli jest kilka lat różnicy pomiędzy porodami czy w ogóle zabiegami operacyjnymi to grupę krwi się potwierdza ponownie To tez zależy od szpitala, jedne honorują stare wyniki potwierdzone, inne dwa niepotwierdzone, inne karty z krwiodastwa. Lekarze z reguły wiedzą, jakich dokumentów wymagają w okolicznych szpitalach 😊 Współczuję choróbska... mnie ratował sok z czarnego bzu 😊
Ja odebrałam zamówienie, 4 pączki wielkości mini 😅 Takie na dwa gryzy 🫣 Co roku cena w górę, rozmiar w dół 😅 no cóż... zaraz się biorę za swoje słodkości. Co prawda nie pączki, ale oponki serowe z cukrem pudrem 😄🤤
Właśnie dzis dostałam paczkę z resztą itemów dla Bąbelka 😅 Ostatnie prania przede mną i mogę pakować torbę, jest dobrze 😁 Dziewczyny, jak rozplanowywałyscie przestrzeń w komodzie? Nie mogę jakoś ułożyć sobie w głowie tych ubranek... rozmiarami i rodzajami? Czy tylko najmniejszy rozmiar rodzajami a większe później? 🤯
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
04.03- 3229 g Misia 🐻
-
Też zamówiłam na dziś pączki i są okej w smaku ale z opisu nadzienia i ceny spodziewałam się czegoś wow 😂
Miminka ja mam to rozłożone tak że w każdej szufladzie inny rozmiar, tu przykładowo 62 od lewej rząd polspiochow, rząd body i rząd pajacyków
I tak mam po jednej szufladzie na 56, 62 i 68 a te większe to już normalnie luzem rzucone, będę je układać jak młoda dorośnie do nich 😆Miminka lubi tę wiadomość
-
Dzięki wam za współczucie, tragicznie to nie jest, ale uciążliwe trochę, mam nadzieję że to już końcówka bo mecze się 4 dzień. Podobno katar trwa 7 dni?
Miminka a nawet nie wiedziałam że czynnik rh może się zmienić, bardzo ciekawe, czego to się człowiek dowiaduje w życiu.
Ja pączków nie jadłam, bo marketowe mi nie smakują, a w najbliższej piekarni nie ma moich ulubionych, więc zagryzam tłusty czwartek kawałkiem czekolady truskawkowej i popijam inką z mlekiem 😋
Co do ubranek to ja mam jeszcze wszystko w reklamówkach, posortowane, wyprane i popakowane rodzajami i rozmiarami osobno, ale właśnie wszystko tak leży popakowane w komodzie, boję się że mój starszak by to wszystko porozwalał i ja chyba nie będę tego wyciągać z reklamówek tylko to tak już zostanie, po prostu będę wyciągać jak trzeba i związywać reklamówkę (trzeba sobie jakoś radzić z niesfornym 2 latkiem) 🙈🩷 -
Ej, wiecie co, mój małż jedzie w delegacje na najbliższe 2 tygodnie i mam stracha co będzie jeśli w ten czas urodzę. Wiem to jeszcze wcześnie, ale właśnie wcześniaki się też zdarzają. Wasi mężowie są z wami na miejscu czy któraś ma podobnie że pracuje wyjazdowo?
Ja mówiłam mu żeby bliżej terminu absolutnie nie brał żadnych zleceń na wyjazd ale on jakoś myśli że jeszcze dużo czasu jest 👀 a ja zaczęłam panikować trochę.🩷 -
Ja mam takie organizery materiałowe i np jeden ma 10 przegródek i w jednym mam tylko pajace na 56-62. W drugim organizerze mam body z krótkim rękawem i też 56-62 a w innych spodenki, body z długim itd.
Tam też jakieś parę sztuk mam na rozmiar 50, ale zobaczymy czy ubierze jak dalej będzie tak koksic 😂
A 68 mam na razie nie wyprane nawet.
Będę na bieżąco wyrzucać z organizerow za małe rzeczy a prac te na 68 i dokładać.
Dziś wizyta popołudniu, mam nadzieję,że ja pomierzy bo niby miałam prenatalne 2 tygodnie temu, ale wiecie 😁2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
Cześć dziewczyny. Ja się dzisiaj czuję … conajmniej słabo. Zjadłam 2 pączki i to raczej nie był najlepszy pomysł. Jednak obciążyło mi to organizm a już od rana osłabiona byłam
Co do komody, to u mnie jest bardzo mało miejsca i w komodzie w organizerach mam poukładane rodzajami i rozmiarami od najmniejszego do największego od 56 do 62.
A w szafie mam spakowane organizery od 68 wzwyż rodzajami i mam w planie je po prostu przełożyć jak będzie potrzeba już. Żeby to w miarę ogarnięte było .08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Ja też po dwóch pączkach, ale od nocy męczę się ze zgagą. Zjadłam te dwa pączki i co mogę powiedzieć? Nie pomogły 😂
Byłam na ktg rano. Mała ma dobre tętno, dużo się rusza, skurcze raz za czas się pojawiały, ale ponoć w normie. Teraz już wiem, że jak boli mnie chwilę w krzyżu, to jest to skurcz 😃
Bellinda lubi tę wiadomość
👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
Jutro się wezmę za układanie, ale powiem Wam, że przeraża mnie to zajęcie 😂😂
Zjadłam pol pączka i kilka obważanków... I dość 😅 nawet obiadu juz nie wcisnęłam 🫣 Ale wiecie co, ja chyba nigdy nie miałam zgagi i w ciąży też ani razu 😅 Czasami czuje jakby coś "pobijało"🤣 ale zgaga to na pewno nie jest, oby tak zostało...
Tattyteddy moj mąż na szczescie pracuje 10 min autem od domu i o tyle dobrze, że w razie czego w każdej chwili może wyjść 😄 Także pod tym względem czuje się spokojna. Poza tym mama z którą chce rodzic jest albo w domu 15 min ode mnie, albo w pracy w tym samym szpitalu 😂 Ale żeby było inaczej to bym się bardzo stresowała i kazała mężowi brać jakis urlop 🤭🤭🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
04.03- 3229 g Misia 🐻
-
Miminka wrote:Jutro się wezmę za układanie, ale powiem Wam, że przeraża mnie to zajęcie 😂😂
Zjadłam pol pączka i kilka obważanków... I dość 😅 nawet obiadu juz nie wcisnęłam 🫣 Ale wiecie co, ja chyba nigdy nie miałam zgagi i w ciąży też ani razu 😅 Czasami czuje jakby coś "pobijało"🤣 ale zgaga to na pewno nie jest, oby tak zostało...
Tattyteddy moj mąż na szczescie pracuje 10 min autem od domu i o tyle dobrze, że w razie czego w każdej chwili może wyjść 😄 Także pod tym względem czuje się spokojna. Poza tym mama z którą chce rodzic jest albo w domu 15 min ode mnie, albo w pracy w tym samym szpitalu 😂 Ale żeby było inaczej to bym się bardzo stresowała i kazała mężowi brać jakis urlop 🤭🤭🩷 -
Ja po wizycie
Wsio ok 😁
Młoda waży 1960g i jak na każdym badaniu obwód brzuszka większy o 1,5 tygodnia jakoś, ale mówi że to wszystko jest ok.
Nie jest długa, ale przez ten brzuszek wychodzi,że jakby robi masę 😁 no zobaczymy będzie gruba kluska może 😂
Jeszcze raz mam robić grupę krwi,żeby był wynik potwierdzony. Wyniki ogólnie spoko, wód wystarczająco a co najważniejsze szyjka trzyma 28mm cały czas 💪
Jedynie z tą cesarka trochę się zasmuciłam, bo mówił,że robimy CC jak jest 39+0 nie wcześniej, a u mnie 39+0 będzie we wtorek przed świętami wielkanocnymi.
Pytałam czy jest szansa,żeby chociaż 2-3 dni wcześniej zrobić, zebym miała spokojną głowę,że na święta będziemy w domu, ale niby nie bardzo
Ja nie wiem co to za różnica przecież jakby zrobić CC np w 38+4 to przecież ciąża jest wtedy spokojnie donoszona 🤷
Niby wiem, że jak zrobia CC w 39+0 i jak wszystko będziemy ok to wyjdziemy w wielką sobotę, no ale jednak jest ryzyko,że nie....wiadomo różnie bywa.
No ale trudno nic nie zrobię, no chyba że młoda będzie chciała wyjść wcześniej i akcja zacznie się sama 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 17:40
Tattyteddy, Bellinda, xMartaa, Nataliii, Czekajac_nacud, PustynnyKwiat, bialy_wilczek, tetyda lubią tę wiadomość
2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Hej 😊
Ja zjadłam dzisiaj jednego paczka, ale może jeszcze jednego wcisnę 😄
Byłam dzisiaj u lekarza, mały główką w dół, waży ok. 3000g. Planowaną cesarkę miałam mieć na koniec lutego, ale dzisiaj lekarka powiedziała, że mogę nie dotrwać do tego terminu... teraz w ciągu dwóch tygodni może zacząć się coś dziać 😱🫣
Zestresowała mnie tym...
Od razu jak wróciłam do domu, to dopakowałam torbę do końca i zrobiłam listę co spakować na koniec.
Tattyteddy, M_arcysia, Bellinda, Nataliii, Czekajac_nacud, Miminka, PustynnyKwiat, bialy_wilczek, tetyda lubią tę wiadomość
-
M_arcysia wrote:Ja po wizycie
Wsio ok 😁
Młoda waży 1960g i jak na każdym badaniu obwód brzuszka większy o 1,5 tygodnia jakoś, ale mówi że to wszystko jest ok.
Nie jest długa, ale przez ten brzuszek wychodzi,że jakby robi masę 😁 no zobaczymy będzie gruba kluska może 😂
Jeszcze raz mam robić grupę krwi,żeby był wynik potwierdzony. Wyniki ogólnie spoko, wód wystarczająco a co najważniejsze szyjka trzyma 28mm cały czas 💪
Jedynie z tą cesarka trochę się zasmuciłam, bo mówił,że robimy CC jak jest 39+0 nie wcześniej, a u mnie 39+0 będzie we wtorek przed świętami wielkanocnymi.
Pytałam czy jest szansa,żeby chociaż 2-3 dni wcześniej zrobić, zebym miała spokojną głowę,że na święta będziemy w domu, ale niby nie bardzo
Ja nie wiem co to za różnica przecież jakby zrobić CC np w 38+4 to przecież ciąża jest wtedy spokojnie donoszona 🤷
Niby wiem, że jak zrobia CC w 39+0 i jak wszystko będziemy ok to wyjdziemy w wielką sobotę, no ale jednak jest ryzyko,że nie....wiadomo różnie bywa.
No ale trudno nic nie zrobię, no chyba że młoda będzie chciała wyjść wcześniej i akcja zacznie się sama 😁🩷 -
xMartaa wrote:Hej 😊
Ja zjadłam dzisiaj jednego paczka, ale może jeszcze jednego wcisnę 😄
Byłam dzisiaj u lekarza, mały główką w dół, waży ok. 3000g. Planowaną cesarkę miałam mieć na koniec lutego, ale dzisiaj lekarka powiedziała, że mogę nie dotrwać do tego terminu... teraz w ciągu dwóch tygodni może zacząć się coś dziać 😱🫣
Zestresowała mnie tym...
Od razu jak wróciłam do domu, to dopakowałam torbę do końca i zrobiłam listę co spakować na koniec.
Zmotywowalyscie mnie, będę pakować torbę w sobotę niech sobie grzecznie stoi 😸xMartaa lubi tę wiadomość
🩷