W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
TattyTeddy może no spe weź?
Ja skurczy też póki co nie mam, boli okresowych też nie... jedynie te twardnienia.
Ja w łóżeczku też dużo nie mam przescieradlo, kokon i tyle 😁
No i mam tam położony jeszcze rożek,rogala do karmienia i przykryje to prześcieradłem wszystko
2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Nie mam nospy w domu no i obawiam się problemów z napięciem u dziecka.
Ja właśnie jak na okres, ale mam nadzieję że się nie pojawi kolejny. Apetytu też jakoś nie mam, z przymusu zjadłam śniadanie.
Miałam się zabrać za sprzątanie łazienki, ale pier... Nic nie robię dzisiaj. A teściowa ma przyjechać, trochę mi się to nie uśmiecha gości gościć zwłaszcza teraz na końcówce, no ale kto by tam się liczył ze zdaniem i samopoczucie ciężarnej, przecież ona tylko do wnuka, a po kątach będzie lukac czy posprzątane i co na obiad 👀🩷 -
Ja planuję w przyszłym tygodniu przygotować pokoik już tak na tip top, chyba właśnie zrobię tak jak Wy z tym prześcieradłem, albo kupię taką folię jak do remontu i przykryję mebelki. U nas się bardzo szybko kurzy w domu, strasznie to jest uciążliwe... i chciałabym jeszcze uprać firanki i zasłony. Mąż ma zadbać o samochód, oddać do mycia całe wnętrze, bo słabo to wygląda No i się zadeklarował że jak będziemy w szpitalu to wysprząta cały dom na nasz powrót, hehe mam nadzieję, że to nie są same zapowiedzi i rzeczywiście to zrobi.
Tattyteddy a gdzie Cię boli? Mnie wtedy w nocy męczył dół brzucha jak przy okresie. W necie wtedy szukałam jak odróżnić te bóle przepowiadające od porodowych, i te pierwsze są właśnie bardziej w dole a porodowe idą od góry. No i po nospie, albo ciepłym okładnie czy prysznicu przechodzą, a te drugie już nie. -
Ja przy porodzie w ogóle nie miałam skurczy w brzuchu. Znaczy pewnie były, ale ja miałam skurcze z krzyża i one tak koszmarnie bolały, że zagłuszały wszystko inne.
Ale potwierdzam, u mnie prysznic nic nie pomógł, a wręcz mnie wkurzył, bo jeszcze dreszczy dostałam 😂
Po porodzie mi powiedzieli, że kobiety, które mają tyłozgięcie macicy, jak ja, bardzo często mają skurcze krzyżowe.👩🏻+🧔🏻= ❤️ 2017
👩🏻+🧔🏻= 💍 13.08.2020 Oświadczyny w Rzymie ❤️
👩🏻+🧔🏻= 🐶 22.07.2022 Psynek ❤️
👩🏻+🧔🏻= 💒 16.09.2022
Starania o pierwsze dziecko od początku 2022 roku.
Leczenie w klinice:
05.2023 - 1cs Letrozol
06.2023 - 2cs Letrozol+Ovitrelle
15.07 ⏸️ 🥹❤️
17.07 - 41,9 mlU/ml ❤️
19.07 - 88,5 mlU/ml ❤️
03.08 - pierwsza wizyta, 4mm, jest serduszko 🥳
26.10 - dziewczynka? 🥺🩷
15.11 - 372g pięknej dziewczynki, witaj Jagna ❤️
17.01 - 1650g 🥰
19.02 - Nasz największy cud, Jagusia 🩷 34+6, 2790g, 51 cm.
👩🏻 28l.
AMH - 4.01
Sono-hsg - Jajowody drożne ✅
🧔🏻 36l.
Morfologia nasienia 1%
Badanie USG jąder w porządku 💪🏻
-
TattyTeddy bez przesady jak weźmiesz no spe doraźnie to się nic nie stanie
Tetyda u mnie dokładnie to samo.
W tamtym porodzie też skurcze z krzyża, ból tragiczny, skurcze brzucha to przy tym pikuś a praktycznie też ich nie czułam, bo właśnie te z krzyża tak bolały,że myślałam że wyrwę barierkę od łóżka...jakby kręgosłup pękał albo się rozrywał, ciężko to opisać nawet...
U mnie też tyłozgięcie macicy właśnie, więc widzę,że się to potwierdza... Czasem się cieszę że będę mieć CC jak sobie przypomnę te bóle 🫣2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
24.07 ⏸️ -
Izzy ja też nie mam pobranego GBSa 🤚
Ale ja to w ogóle jestem najbardziej do tyłu z terminem, więc myślę,że pobierze mi na kolejnej wizycie to będzie 36+2.
U mnie ma być ta cesarka, no ale wolałabym chyba mieć zrobiony ten wynik w razie jakieś wartkiej akcji 😂2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Mi już ciężko na tej końcówce... brzuch mi ciągle twardnieje, dziecko ma już coraz mniej miejsca i strasznie się rozpycha pod rzebra 🙈 cały czas obserwuje i czekam na jakieś skurcze albo inne objawy porodu. Ja to już bym chciała urodzić 😄
Z jednej strony bym chciała, a z drugiej jednak stres 🙈 -
Hej dziewczyny, witam się w 37 tygodniu 😊 byłam dzisiaj na wizycie, maluch według usg ma 3200g, ale Pan dr mówi że raczej ta waga jest zawyżona;) szyjka skrócona, ale twarda i zamknięta, no po moich przebojach z szyjką nie spodziewałam się że dobrniemy do tego etapu🙏
Mam odstawić progesteron, ale magnez mogę sobie brać z GBSem też mnie uspokoił, może być tak, że on jest przejściowo obecny, wytłumaczył jak z tym antybiotykiem itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 12:27
Miminka, xMartaa, Czekajac_nacud, tetyda, Nataliii, Tattyteddy, Claire, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
-
No Wy dziewczyny Bellinda i xMarta to już na grubo z terminami 😁2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Właśnie, Marta a Ty masz umówione CC, czy zależy jak się rozkręci?😊
M_arcysia, do mnie to nie dociera🙈 mąż mnie "namawia" na poród 29😆 bo taka wyjątkowa data😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 12:52
M_arcysia lubi tę wiadomość
-
Bellinda wrote:Właśnie, Marta a Ty masz umówione CC, czy zależy jak się rozkręci?😊
M_arcysia, do mnie to nie dociera🙈 mąż mnie "namawia" na poród 29😆 bo taka wyjątkowa data😆
Lekarka mówiła, że może się coś zacząć wcześniej, a jak nie to w następnym tygodniu mam się stawić do szpitala 🙂 -
No to już niedługo będziecie razem😊 trzymam kciuki, żeby się potoczyło tak jak będziesz sobie tego życzyć😊
Te bóle krzyżowe brzmią przerażająco...Ja się też nastawiam na hardcore, mimo że nie mam tyłozgięcia, to cały odcinek lędźwiowy mam po operacji skoliozy😬xMartaa lubi tę wiadomość
-
O kurcze to ja mam też tyłozgięcie, chociaż jak jeszcze byłam na etapie starań to inna lekarka mi powiedziała że mam przodozgięcie. Nie wiem czy to możliwe żeby się odgięła? Czy to raczej któreś z lekarzy się myli.
A dziewczyny z tyłozgięciem podczas okresu miałyście też bóle krzyżowe? Słyszałam o takiej zależności że jak boli przy okresie to przy porodzie też będą te bóle z krzyża.
xMartaa, Bellinda jak spojrzałam na Wasze suwaczki to aż głębszy oddech musiałam wziąć -
TattyTeddy rodziłam sn syna, pod koniec błagałam o cesarkę byłam tak wykończona tymi krzyżowymi, ale w sumie cieszę się,że to przeżyłam wtedy 😁2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Bellinda wrote:Właśnie, Marta a Ty masz umówione CC, czy zależy jak się rozkręci?😊
M_arcysia, do mnie to nie dociera🙈 mąż mnie "namawia" na poród 29😆 bo taka wyjątkowa data😆
Dziewczyny, a co wy byście zrobiły jak dajecie do zrozumienia ze nie jesteście w nastroju na przyjmowanie gości, a ktoś i tak chce mimo to zwalić się do was do domu? Bo normalne argumenty, że nie mam ochoty, muszę dużo leżeć nie docierają.. Zamknąć drzwi na klucz i dowidzenia? Wydaje mi się to strasznie chamskie ale jeszcze bardziej chamskie jest to że nikt nie może uszanować samopoczucia ciężarnej kobiety w 9 miesiącu i że naprawdę można nie mieć ochoty przyjmować gości teraz.🩷 -
Hej dziewczyny 🙂 U nas powoli do przodu... Dzień jak co dzień. Odciąganie mleka, karmienie, przewijanie i spanie 😄 Franek ładnie przybiera waży 2830 kg. Zjada po 80 ml mleka czasami jeszcze z piersi musi dojesc hehe😄 Jest małym krzykaczem, nie lubi jak mu się dupkę przebiera 🙈
Filipek jeszcze jest w szpitalu, jeździmy w miarę możliwości i przytulamy się itd. Najgorzej jest się rozstać, ale wiem że tam ma dobrą opiekę. Tęsknimy za nim strasznie, ale trzeba być cierpliwym i jakoś to przetrwać.
Ja ogólnie czuję się po porodzie dobrze, wieczorem jestem zmęczona czasami już walczę ze sobą jak młody o 22 obudzi się na jedzenie🫣😄 ale nie jest tak źle.
Czytam co u Was się dzieję, ale totalnie nie mam weny żeby cokolwiek napisać. 🥹 Już niedługo i też będziecie przytulać swoje dzidziusie 👶🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 13:36
xMartaa, Tattyteddy, Miminka, Nataliii, Bellinda, tetyda, Czekajac_nacud, izzy91, Claire, PustynnyKwiat lubią tę wiadomość
👩 - 31
👱♂️- 28
Starania- 11.2022r. 💗
CB - ( 4.06- 6t 💔 )
9.07.2023 - Tłuste kreski 🤭
12.07.2023 - Beta 6412,00 😍
14.07.2023 - Beta 13974,00
24.07.2023 - Bliźniaki 🥰👶👶 Rośnijcie Nasze Kropeczki🥰💟
5.10.2023 - Chłopaki 👶👶💙💙
11.01.2024 - Pierwszy Misiu: 1660g 🐻💙, drugi Misiu: 1950g 🐻💙
02.02.2024 - Filipek-2110💙, Franio-2550💙 🍀🤱
Ciąża 2k2o 🤰 -
Claire ja tak samo jak popatrzyłam na suwaki dziewczyn to sobie pomyślałam wtf? Jak, to już ?😁🫣
Aż mi się cieplej zrobiło 😂
Mi się zawsze śmiać chciało, jak mnie ktoś badał i mówił "macica w tyłozgięciu" a ja zawsze 🤔🧐? Ale że o co chodzi i czy to źle ? 😂
Podczas okresu bóle krzyża mam sporadyczne raczej.
W pierwszy dzień to brzuch boli na tyle,że biorę Ibuprom i potem reszta okresu elegancko bez bólu.2017 - 👶
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
On:
24.07 ⏸️ -
Co do przyjmowania gości to my jesteśmy szaleni chyba 😅 Ale w sobotę robimy parapetówkę na 14 osób 🙈🙈🙈
Wrazluwa lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵