W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
-
WIADOMOŚĆ
-
Tattyteddy wrote:A ja wam powiem ze strach mnie wziął jakiś bo przecież też zaraz urodzę i doszłam do wniosku że nie będę rodzić, pierdziele, nie rodze 🫣🤣
Ha ha też tak się śmiałam kilka dni temu do męża 😅😅 że się jednak rozmyśliłam 😅😅Tattyteddy lubi tę wiadomość
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Tetyda co za slodzinka piękna ❤️
Wrazluwa super zatem czekamy i kibicujemy
Ja do 6-7cm rozwarcia miałam spoko skurcze, dopiero potem zaczął się hardcore.
Życzę Ci żeby zaczęło się samo bez indukcji 🥰2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Wrazluwa! Ale jestem podekscytowana 😀 trzymam kciuki! Dawaj znac w miare możliwości 😍 worek sie otworzyl 🤯😍😍
Tetyda, ale slodka Jagusia😍😍😍
Ja tez tak mam ze mysle sobie bedzie dobrze, dam rade, jakos to zleci. A pozniej mam takie nie chce, boje sie, i wgl przeżywam ten porod, chyba zalezy od dnia 🫣😅 -
Ja odnośnie porodu najbardziej boję się tego, że coś się zacznie dziać złego z Maluszkiem albo, że akcja się nie rozkręci i będzie cc. Cesarki to się boję jak ognia 🫣 A porodu samego w sobie nie ☺️ Tlumacze sobie, że miliony kobiet to przeżyło, ból będzie, ból minie. W porównaniu do szczęścia jakim jest jest wyczekane dziecko... to tylko parę godzin, a ten mały cudowny Człowiek zostaje na zawsze ❤️
Claire lubi tę wiadomość
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
7️⃣cs o pierwszego Bąbla 💕
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
31.07- pęcherzyk ciążowy 😍
21.08- 1,85 cm Dzidziulka z bijącym serduszkiem❤️🥹
14.09- 5,5 cm zdrowego Okruszka 🥰 🥹
23.10- 213 g mojej malutkiej Dziewczynki 🩷
07.11- 306 g zdrowego jednak Chłopczyka 🩵😄
28.12- 1106 g Franulka 🩵
17.01- 1566 g Wstydzioszka 🤭🩵
22.02- 2741 g Słodziaka 🥹🥰
04.03- 3229 g Misia 🐻
27.03.2024 Witaj na świecie Syneczku 🥹💙
-
Tetyda sama słodycz z Jagusi, nic dziwnego że zalała Cię fala miłości 🥰 sama bym ją chętnie utuliła 💖
Wrazluwa podoba mi się Twoje podejście! Brzmisz na wyluzowaną, tak trzymać 💪🏼 Trzymam kciuki za sprawną akcję! A dlaczego nie masz opcji żeby się poruszać? To by rzeczywiście mogło pomóc
Tattyteddy a ja mam dokładnie odwrotnie i o niczym innym nie marzę aktualnie 😂
Dziś to mam wyjątkowy kryzys, w nocy nie spałam 3,5h o tak po prostu. Brzuch mnie tak swędział wieczorem że już prawie płakałam z bezsilności, a dzisiaj rano mąż zrobił takie dobre śniadanko, zjadłam i po 15 minutach wszystko zwróciłam 😵💫 teraz leżę z bólem głowy i tak się męczę. Mam nadzieję że u Was lepsza niedziela 🥺 ta końcówka mnie testuje ewidentnie 😄 -
izzy91 wrote:Tattyy i Marcysia a korzystalyście z zzo? Bo zastanawiam się na ile to łagodzi faktycznie te bóle 😁
Wrazluwa oby się samo rozkręciło 🤞
Ja teraz będę krzyczeć że nie chce i nie dam sobie założyć na siłę tej maski, nie chce, mi to nic nie dawało, ale wiem że są kobiety którym bardzo pomaga i wręcz czują się uzależnione i na haju od niego.🩷 -
Rozzzzi wrote:Wrazluwa! Ale jestem podekscytowana 😀 trzymam kciuki! Dawaj znac w miare możliwości 😍 worek sie otworzyl 🤯😍😍
Tetyda, ale slodka Jagusia😍😍😍
Ja tez tak mam ze mysle sobie bedzie dobrze, dam rade, jakos to zleci. A pozniej mam takie nie chce, boje sie, i wgl przeżywam ten porod, chyba zalezy od dnia 🫣😅🩷 -
Dziewczyny, u Was też taka piękna pogoda? 😍☀️
My dzis sobie pospaliśmy z Mężem konkretnie, aż glowa boli 😅 Sniadanie zjedzone, kawka wypita, obiad gotowy jeszcze z wczoraj więc zaraz bierzemy piesełka i lecimy na spacerek 😊
Kochane, dzis dzień Naszych Mężczyzn 😁 Łączcie przyjemne z pożytecznym, wywołujcie porody 🤭😈❤️🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 15:32
🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
04.03- 3229 g Misia 🐻
-
Z tym że za bardzo się nie mogę poruszać miałam na myśli że ani piłki, ani chodzenie po schodach, mogę po korytarzu
Niedawno założyłam słuchawki i zaczęłam tańczyć w sali i zamknęłam oczy umysł mi miło odwracam się a tu położna z ktg stoi 😅😅😅 haha
Póki co miałam skurcze co 10 minut, teraz 20 minut cisza, i już leżę bo spać mi się zechciało, więc chyba się zdrzemnę z tych emocji
Czuję lekkie bóle mam nadzieję że moja szyjka się rozwiera
Co do obaw ja też najbardziej bałam się indukcji ewentualnie cesarki ale teraz mam tak ze najbardziej mi zależy aby Zuzia była na świecie cała i zdrowa ❤️ mam nadzieję że będzie bez żadnych ingerencji ale też na nic się nie nastawiam tylko cieszę się tą chwilą 🥰 zobaczymy jak będzie za parę godzin 🫣😀
I mam nadzieję że niedługo wam napisze, żebyście się nie stresowały i że to naprawdę jest cudowne doświadczenie 😊😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 13:10
Bellinda, M_arcysia, Claire, bialy_wilczek lubią tę wiadomość
08.06.2019 👩❤️👨
31.08.2019 💍
31.12.2023 👰♀️🤵♂️
28.05.2023 💔 5cs
03.07.2023 Beta 12,3 mlU/ml
zostań ze mną kwiatuszku 🌺
05.07.2023 Beta 40,3 🥹
10.07.2023 Beta 493 🥹
20.07.2023 2 mm człowieczka z czynnością serduszka ❤️
10.08.23 2,4 cm człowieczka ))
26.10.2023 Całe 320g miłości
26.02.2024 3242 g Zuzanny
Zuzia się urodziła 11.03.2024
Ważyła 3370 g
Mierzyła 55 cm
-
Wrazluwa, zdrzemnij się jeszcze jeśli możesz, zbieraj siły bo później nie ważne ile poród trwa to z tych emocji, adrenaliny itp nie da się od razu zasnąć, dopiero potem jest mega zmęczenie.
I trochę lipa bo mój mały po porodzie zaraz spał sobie 5 godzin a ja wtedy zasnąć z wrażeń nie mogłam, a później to walka o laktacje jest i już po spaniu.🩷 -
Izzy ja pojechałam rodzic późnym wieczorem. U nas znieczulenie tylko do godz 15:00 i koniec 😂 ani gazu nie było..no nic. Jeszcze skurcze z krzyża także miałam mega hardcore2017 - 👶
05/2022 - poronienie zatrzymane 6tc
01/2023 - poronienie zatrzymane 10tc
Kariotyp mój ✅
Kariotyp męża ✅
Estriadol,prolaktyna,progesteron,
FSH ✅
DHEA-S04 ✅
Witd.D- 46,6 ✅
Zespół antyfosfolipidowy ❎
ANA 4 dodatnie, miano 1:320
On:
Morfologia 4% za to nadrabiają ilością,żywotnością i ruchliwością (wszystkie te parametry dużo ponad normę 💪)
Fragmentacja DNA plemnika : 11% 👌
24.07 ⏸️ -
Tattyteddy właśnie słyszałam różne opinie o gazie, że jednym pomaga innym się robi gorzej 🫣 ale jestem w szoku że ci to dawali na siłę, masakra. Ja będę chciała spróbować gazu (nawet z samej ciekawości 😅).
Marcysia właśnie z kim nie rozmawiam ten nie dostał zzo bo albo w ogóle nie było albo nie zdążyli albo coś. U mnie w szpitalu niby podają bez problemu ale nawet nie wiem na co się nastawiać w kwestii ulgi bo nie znam nikogo kto by miał znieczulenie 😄
Wrazluwa ale masz super podejście, myślę że to też pomoże w dobrym porodzie 😉 i tak też jak myślę o swoim porodzie to już mi coraz bardziej wszystko jedno czy będzie indukowany czy mnie natną itd byle już było po i mieć mała koło siebie 🥰
Ja właśnie zrobiłam nam na deserek pudding chia z malinami od mamy, jeju jakie to dobre 😁 jeszcze dowaliłam nutelli 😄
Claire może to jakieś zwiastuny chociaż teraz to wszystko już można brać jako zapowiedź porodu. Mam nadzieję że czujesz się już lepiej? Ja dziś też miałam przerwę 3 h w spaniu bo nie mogłam od 4 zasnąć jak poszłam na siku, także średnio wyspana jestem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 13:51
-
Mi tez dzis bylo nie dobrze rano jak szlam siku, tak mnie mdlilo ale udalo mi sie zasnąć 🫣 dodatkowo chodze 💩 cztery razy na dzien 😭😭
-
Rozzzzi, może masz to oczyszczanie przed porodem ale współczuję, bo to na pewno nieprzyjemne😘
My właśnie wróciliśmy ze spaceru i obiadu było mega fajnie, siedzieliśmy sobie na tarasie😊
Wrazluwa, cały czas myślami jestem gdzieś przy Tobie 😁 ale fajnie, że masz jednoosobową salę mi lekarz coś wspominał, że też mam jeszcze sporo wód jak na ten etap i żebym się nie zdziwiła ich ilością, gdyby poród zaczął się właśnie od ich odejścia😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 15:12
-
Rozzzzi wrote:Mi tez dzis bylo nie dobrze rano jak szlam siku, tak mnie mdlilo ale udalo mi sie zasnąć 🫣 dodatkowo chodze 💩 cztery razy na dzien 😭😭🩷
-
Izzy co do znieczulenia. Od koleżanek, które mają porody za sobą właśnie z zzo słyszałam, że mega mega ulga. Do tego stopnia, że mógłby nawet pospać i się zregenerować przed partymi. Ile w tym prawdy? Może same się dowiemy 🙈
Rozzzzi bardzo możliwe że organizm się już szykuje...☺️
Tattyteddy boze drogi, z tym gazem to mnie zszokowalas 😳 jak można tak na siłę... koszmar.
My właśnie wróciliśmy że spaceru i tak mnie boli i ciśnie w dole brzucha 🫣🏩❤️ 08.2022 👩29 🧔♂️ 30
19.07- ⏸️ 🥹
21.07- beta 119,7 🤍
25.07- beta 1212,9 🤍😭
28.12- 1106 g Franulka 🩵
04.03- 3229 g Misia 🐻
-
izzy91 wrote:Tattyteddy właśnie słyszałam różne opinie o gazie, że jednym pomaga innym się robi gorzej 🫣 ale jestem w szoku że ci to dawali na siłę, masakra. Ja będę chciała spróbować gazu (nawet z samej ciekawości 😅).
Marcysia właśnie z kim nie rozmawiam ten nie dostał zzo bo albo w ogóle nie było albo nie zdążyli albo coś. U mnie w szpitalu niby podają bez problemu ale nawet nie wiem na co się nastawiać w kwestii ulgi bo nie znam nikogo kto by miał znieczulenie 😄
Wrazluwa ale masz super podejście, myślę że to też pomoże w dobrym porodzie 😉 i tak też jak myślę o swoim porodzie to już mi coraz bardziej wszystko jedno czy będzie indukowany czy mnie natną itd byle już było po i mieć mała koło siebie 🥰
Ja właśnie zrobiłam nam na deserek pudding chia z malinami od mamy, jeju jakie to dobre 😁 jeszcze dowaliłam nutelli 😄
Claire może to jakieś zwiastuny chociaż teraz to wszystko już można brać jako zapowiedź porodu. Mam nadzieję że czujesz się już lepiej? Ja dziś też miałam przerwę 3 h w spaniu bo nie mogłam od 4 zasnąć jak poszłam na siku, także średnio wyspana jestem.
Izzy ja rodziłam starszego syna zzo, i tego też bym chciała, skurcze czujesz, są bolesne ale nie mega bolesne, no boli ale to takie mocne skurcze miesiączkowe, podobno zzo lubi zwolnić akcje a mi akcje zwolniła oxy a po zzo w 10 min rozwarcie miałam
Z 7 na 10 cm
Ja ogólnie bardzo polecam, tym bardziej że ja nie mogłam urodzić łożyska i mnie łyżeczkowali i cewnikowali po porodzie więc wtedy zzo też bardzo mi się przydało.
U nas w PL to zzo nie wygłusz całkiem bólu tylko łagodzi, w USA poród po zzo jest pod ktg bo kobiety nie czują nic i nie wiedzą kiedy mają przeć, w PL normalnie czujesz skurcze i wiesz kiedy trzeba przeć.
No i ja po zzo miałam taki mulący ból głowy do 24 h ale też nie jakiś nie do zniesieniaWiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca, 15:29