W listopadzie Bolo leci w lecie będą z tego dzieci 🦩🤰👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Blawatek wrote:Widzę u Ciebie w stopce, że będziesz robić histero? Przyznam, że trochę się obawiam czy to nie jest już jakas desperacja no ale może to logiczne? Jakos mi to po prostu po głowie chodzi. Czy po histero mogą się zrobić zrosty w macicy? I czy zobacza ten zrost przy lewym jajowodzie? Zielona jestem w temacie.
Histeroskopia diagnostyczna jest bezpieczna, powikłania zdarzają się bardzo rzadko. Czasem pojawia się lekkie krwawienie i ból w dole brzucha.
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Milixx wrote:Skoro tak czujesz to testuj ✊🍀 ale 13 też sikaj razem ze mną 😄 Ah ten diabełek 😈 kusi, kusi 😁
-
Conte, wiesz, a jak wyglądają Twoje dotychczasowe doświadczenia z owulakami? Ja jak zaczęłam pić inofem to i owulacje powrócily, i owulaki zaczęły wychodzić. Wystarczyło mi tylko delikatne podrasowanie mio-izonytolem i dieta o niskim IG (trzymana w jakiś 80 proc 😜).Używam horienów - wiem, że wiele forowiczek je krytykuje i chcesz je oddać, ale mi się ładnie wybarwiają. Teraz Cię wkurzyły, ale moze dasz im jeszcze szansę przy doregulowanou pcos?
-
karm3lka wrote:A masz jakieś objawy czy dolegliwości? Bo mnie aktualnie ciągnie podbrzusze ... w sensie całe takie napięte, ale wiadomo to może być sygnał i @ i II 🤔
Od wczoraj żadnych 🤦♀️😄 raz na jakiś czas cycki zabolą, podbrzusze się odezwie. Ale to takie sygnały zarówno na 🐒 jak i ⏸️. Zobaczymy jaki będzie koniec tego cyklu. Pamiętam że w pierwszej ciąży to przed planowanym terminem 🐒 miałam wstred do zapachów. W tym cyklu miałam chwilowy wstred do kawy ale już mi przeszło 😄 -
Milixx wrote:Od wczoraj żadnych 🤦♀️😄 raz na jakiś czas cycki zabolą, podbrzusze się odezwie. Ale to takie sygnały zarówno na 🐒 jak i ⏸️. Zobaczymy jaki będzie koniec tego cyklu. Pamiętam że w pierwszej ciąży to przed planowanym terminem 🐒 miałam wstred do zapachów. W tym cyklu miałam chwilowy wstred do kawy ale już mi przeszło 😄
No tak jak mówisz, jak wróżenie z fusów
Ja nie pamiętam jak było poprzednio, chyba temp BYŁA dla mnie najważniejszym wyznacznikiem. -
Moniika wrote:Natka rzeczywiście obiecująco ten Twój wykres wygląda. Trzymam kciuki ✊ ja mam jakieś niskie te temperatury 🙄
Może u Ciebie odbija albo taka Twoja uroda? 🤔
Mój cykl z ostatnim synem bardzo podobnie wyglądał, szło schodkami do góry, ale nie było spadków temp tak jak tutaj. Ale no zobaczymy. Na nic się nie nastawiam, oby tylko przyczynę bólu znaleźć.Rudakostka, Milixx lubią tę wiadomość
👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
nick nieaktualnyAncalime wrote:Conte, wiesz, a jak wyglądają Twoje dotychczasowe doświadczenia z owulakami? Ja jak zaczęłam pić inofem to i owulacje powrócily, i owulaki zaczęły wychodzić. Wystarczyło mi tylko delikatne podrasowanie mio-izonytolem i dieta o niskim IG (trzymana w jakiś 80 proc 😜).Używam horienów - wiem, że wiele forowiczek je krytykuje i chcesz je oddać, ale mi się ładnie wybarwiają. Teraz Cię wkurzyły, ale moze dasz im jeszcze szansę przy doregulowanou pcos?
To nie testy mnie wkurzyły, tylko lekarze. Od kwietnia chodzę, mialam już 4 razy robione usg i nikt nie postawił diagnozy pcos. A przy pcos testy owu są zafałszowane, oddalam je stacjonarnie koleżance. Ale w Ty cyklu, na początku robilam owulaki z domowe cośtam z apteki i wychodziły pozytywne a horieny negatywne z tej samej probki siku😅
Ja zamówiłam sobie w aptece Fertistim, stwierdziłam, że na stronie będę musiała zapłacić za przesyłkę a teraz swieto wiec bez i tak przyjdzie w pon a w aptece przynajmniej pewne źródło pochodzenia i transport nie zagrażający utrata właściwości.
Zobaczymy jak to cykl wyjdzie ale raczej testów robić nie będę już raz, że pcos, dwa, że fertistim i wątpię żeby pokazały prawdę... w pon mam jeszcze jedną wizytę u innego lekarza, zobaczymy co powie.
Ale na poprawę nastroju zrobilam sobie nowe pazurki 🤣 i jak napchałam bebzol mielonymi to już jest spoko 😂 -
Jasne, rozumiem. Nie namawiam przecież, to jest średnio wiarygodna metoda, te testy 😉.
Zjadłabym mielone. A jeszcze lepiej - gołąbki. Ale cholerka robić mi się nie chce 😜. -
Natka2 wrote:Dzięki 🙂 wszystko się jutro okaże miejmy nadzieję 🙂
Może u Ciebie odbija albo taka Twoja uroda? 🤔
Mój cykl z ostatnim synem bardzo podobnie wyglądał, szło schodkami do góry, ale nie było spadków temp tak jak tutaj. Ale no zobaczymy. Na nic się nie nastawiam, oby tylko przyczynę bólu znaleźć.karm3lka lubi tę wiadomość
06.2020 córeczka 🧚♀️❣ -
Ancalime wrote:No dobra, nie wiem co mnie podkusilo. Po porannym negatywnym teście nasikalam przed chwilą drugi raz.
I w ciągu 5 minut pojawił się chyba cień cienia. Albo bardzo chce zobaczyć i mam zwidy. Co gorsza, nie mam więcej testów w domu (np. na jutro rano - ten miał być na sobotę 🙈). Czy bobo-testy oszukują, jakie macie z nimi doświadczenie?
Dziś 11 dpo i absolutnie żadnych objawów.
Coś jest 😊 apteki otwarte 😊Ancalime, KasiaCh, Rudakostka lubią tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
🔹09.12 29+5 III prenatalne 1456 g zdrowego 🐻
🔹07.01 33+6 2522 g 🍈
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
nick nieaktualnyAncalime wrote:Jasne, rozumiem. Nie namawiam przecież, to jest średnio wiarygodna metoda, te testy 😉.
Zjadłabym mielone. A jeszcze lepiej - gołąbki. Ale cholerka robić mi się nie chce 😜.
Wydaje mi się, że powinnam bardziej polegać na wykresie temperatur niż na testach przy pcos a w tym cyklu od początku cos nie grało...🥴 obwinialam mój termometr, że się spsuł ale to mój organizm 😏
Planuje w ogóle zaprzestać mierzenia temperatur I iść na żywioł jeśli w pon nie zaproponuje mi stymulacji.
Miałam dziś usmazyc sobie kilka a resztę jutro na świeżo ale Stary mówi, że ma smaka i "to jak to jutro nie przylecisz?"
No to smażę resztę, bilet kupiłam kupiłam jutro mu zawiozę 😅Ancalime lubi tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Conte, wiesz, a jak wyglądają Twoje dotychczasowe doświadczenia z owulakami? Ja jak zaczęłam pić inofem to i owulacje powrócily, i owulaki zaczęły wychodzić. Wystarczyło mi tylko delikatne podrasowanie mio-izonytolem i dieta o niskim IG (trzymana w jakiś 80 proc 😜).Używam horienów - wiem, że wiele forowiczek je krytykuje i chcesz je oddać, ale mi się ładnie wybarwiają. Teraz Cię wkurzyły, ale moze dasz im jeszcze szansę przy doregulowanou pcos?
Ja przy horienach nie miałam nigdy super ekstra piku, takiej kreski ciemniejszej niż testowa, a owulacje mam potwierdzane. Nie wiem, czy nie wyłapuje piku czy może mam niższe stężenie LH przy wyrzucie, ale pogodziłam się z nimi, bo kupiłam chyba ze 100 🙈👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Ancalime ja też widzę ✊✊❤️
Ancalime, karm3lka lubią tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
celina550 wrote:Ja przy horienach nie miałam nigdy super ekstra piku, takiej kreski ciemniejszej niż testowa, a owulacje mam potwierdzane. Nie wiem, czy nie wyłapuje piku czy może mam niższe stężenie LH przy wyrzucie, ale pogodziłam się z nimi, bo kupiłam chyba ze 100 🙈
Każda inaczej 😁. Ale już którąś tam negatywną opinię na ich temat widzę, więc jestem w mniejszości 🤭.
BuBu, apteki otwarte ale do najbliższej mam kawałek niestety. A córka nie da się po dobroci wyciągnąć z domu jak obiecałam jej wieczorek filmowy. Wiecie, popcorn, coś słodkiego i... Harry Potter. Uwielbiam tulić się na kanapie ❤️.BuBu90 lubi tę wiadomość
-
celina550 wrote:Ja przy horienach nie miałam nigdy super ekstra piku, takiej kreski ciemniejszej niż testowa, a owulacje mam potwierdzane. Nie wiem, czy nie wyłapuje piku czy może mam niższe stężenie LH przy wyrzucie, ale pogodziłam się z nimi, bo kupiłam chyba ze 100 🙈
Ja też je wyslalam w kosmos ,bo nijak się wybarwiały, sprawdziły się facelle jednak. Ale nie kupilam ich na szczęście tyle co ty;-) raptem 10 😜 -
Ancalime wrote:Każda inaczej 😁. Ale już którąś tam negatywną opinię na ich temat widzę, więc jestem w mniejszości 🤭.
BuBu, apteki otwarte ale do najbliższej mam kawałek niestety. A córka nie da się po dobroci wyciągnąć z domu jak obiecałam jej wieczorek filmowy. Wiecie, popcorn, coś słodkiego i... Harry Potter. Uwielbiam tulić się na kanapie ❤️.
Ancalime lubi tę wiadomość
-
Ancalime wrote:Każda inaczej 😁. Ale już którąś tam negatywną opinię na ich temat widzę, więc jestem w mniejszości 🤭.
BuBu, apteki otwarte ale do najbliższej mam kawałek niestety. A córka nie da się po dobroci wyciągnąć z domu jak obiecałam jej wieczorek filmowy. Wiecie, popcorn, coś słodkiego i... Harry Potter. Uwielbiam tulić się na kanapie ❤️.Ancalime lubi tę wiadomość
Synuś 2007 ❤️
Wrzesień 2021 💔 6 tc
🍀11.11.21 szczęśliwa owulacja
🍀23.11.21 beta 70,2 🍀
🍀25.11.21 beta 217,7 (210%) 🙏
🍀30.11.21 beta 2814,0 🙏
Pierwsze usg 14.12.2021 🙏
Kolejna wizyta 20.12.21
Cukrzyca ciążowa ▶️ dieta -
BuBu90 wrote:Coś jest 😊 apteki otwarte 😊
Ancalime lubi tę wiadomość
Anielka❤️2018
Bruno💔 czerwiec 2021 [*]
15.11.21 ❤️beta 5.30
17.11.21 ❤️beta 24,64 🌈
22.11.21 ❤️ beta 610
26.11.21 ❤️ beta 4273 prog 25
07.12.21pięknie bijące 💓 i 0,74cm człowieka 😍
16.12.21 CRL 1,39
4.01.22 CRL 3,71😍
13.01.22 badania prenatalne pierwszego trymestru : zdrowy dzidziuś, prawdopodobnie chłopak😍
5.05.22 1126g 37cm❤️ Kazik rośnie 😍
Tarczyca- pod kontrolą (eutyrox100)
On 32