Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • almost.there Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Macie wysokie PH, robiliście wymazy na bakterie? Może tutaj tkwi problem 🤔

Macie całkiem ładną ilość plemników w ejakulacie.

Czytałam ostatnio dużo, że słaby ruch często może być spowodowany przegrzewaniem jąder.

Mordo 0. Myślę, że mocno zalecana tu jest wizyta u andro. USG jąder itp. My również jesteśmy na podobnej drodze 🥲

Nie robiliśmy, w sumie to staramy się pół roku dopiero i dlatego zrobiliśmy badanie nasienia i jeszcze taka ogólna morfologie z dwa miesiące temu plus hormony na płodność jakiś taki pakiet dla mężczyzn i wszystko super, minimalnie witaminą d obniżona i już łyka kropelki, dlatego też nie podejrzewałam, że może być taka klapa. Będę dziś szukać wizyty u androloga 🤷‍♀️

Chochlik12 lubi tę wiadomość

• Dosia_24 Debiutantka

Wysłany: 23 listopada, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blossomka wrote:
    Przytulam! Wierzę, że grudzień będzie nasz! Niestety ja też tak sobie reaguje na wszystkie rewelacje od innych w tym temacie…

Dziewczyny a czy macie może jeszcze jakieś inspiracje „po ❤️” oprocz wspomnianego juz fokowania? Oczywiscie nie wiem jak jest u innych, ale mam takie wrażenie, ze ze mnie bardzo szybko wszystko wypływa… moze wymyslam 🤡🤡

Ja też miałam zawsze wrażenie ,że wszystko ze mnie ucieka ale w tym miesiącu od razu po zakładałam kubeczek menstruacyjny ruszając się przy tym jak najmniej żeby nic nie wypływało i leżałam z nim z pupą w górze około pół godziny ,później normalnie wstawałam ale nie wyciągałam kubeczka przez kilka najbliższych godzin.
    No i to jest ten miesiąc w którym się udało ale nie wiem czy to akurat zasługa tego kubka 🤔

• Anulek84 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Heh to ja się dołączam do wizyt Waszych, chociaż moja nieciażoea, ale też 4 grudnia idę do gina swojego pierwszy raz wszytko obgadać i zobaczyć na usg czy owulacja była 🤭

Ja też się przyłączam, mam wizytę 4.12 o ile dotrwam do tej daty 🥺 i będzie wszystko ok..

3erin, Finch11, Wojcinka lubią tę wiadomość

👩40 👨41
    starania od II.2023
    Badania ok (mucha, drożność, histero, biocenoza, wirusowe, morfo 3%, AMH 0,78->1,05)
    II.2024 💔
    IX.2024 start IVF
    🔜 kariotypy+genetyk
    🔜4.12 usg
    5dni przed stymulacją do IVF niespodzianka ⏸
    16.11. 10dpo beta-hcg 10,93 prog. 9,72
    18.11. 12dpo beta-hcg 53,74 prog. 22,08
    21.11. beta-hcg 217,59 prog. 33,22

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Nie robiliśmy, w sumie to staramy się pół roku dopiero i dlatego zrobiliśmy badanie nasienia i jeszcze taka ogólna morfologie z dwa miesiące temu plus hormony na płodność jakiś taki pakiet dla mężczyzn i wszystko super, minimalnie witaminą d obniżona i już łyka kropelki, dlatego też nie podejrzewałam, że może być taka klapa. Będę dziś szukać wizyty u androloga 🤷‍♀️

Pewnie, rozumiem 😃 powodzenia, trzymam kciuki, żebyście znaleźli przyczynę i żeby okazała się ona błaha! ♥️
    Dawaj znać jak poszło jak już będziecie po wizycie.

almost.there lubi tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • BuBu90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    Lyka suple ogólne witaminy, cynk, korzeń maca, kwas foliowy i piję olej z czarnuszki już myślę 2-3 miesiące. Z ruchem gorzej od kilku miesięcy, bo bardzo dużo pracuje i nie miał jak chodzić na siłownię jak zazwyczaj i alko myślę jakieś 1/2 razy w tyg, więc ma co poprawić.

https://ibb.co/V3smTG9

https://ibb.co/BPCfgJ9
    L-karnityna, l-arginina, Wit.E 400 mg, Wit.C 1000, selen, cynk (selen i cynk brać osobno), magnez, kwas fioliowy metylowany minimum 800 mikrogramów choć może być i do 5 mg w przypadku słabszego nasienia, kwasy omega 3-6-9, Wit.D. To są witaminy i suplementy, które powinny pomóc na osłabiony ruch i morfologię. Do tego polecam jeszcze sok pomidorowy 😉 przez 3 lata wyczytałam chyba wszystko na temat suplementacji mężczyzn w przypadku osłabionych parametrów

Chochlik12, almost.there lubią tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • IlonaQ Ekspertka

Wysłany: 23 listopada, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:

Hej, zgadzam się. Mój Mąż też miał pH powyżej 8 i okazało się że ma bakterie w nasieniu.

Starania od Września 2018❤️‍🩹
  • Liliuszka_2024 Koleżanka

Wysłany: 23 listopada, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak wrote:
    Chyba jak się zaczyna liczyć okres starań w dziesiątkach cykli to przychodzi zniechęcenie do testów - ta sama miesięczna biel...
    Ja na początku robiłam, kupowałam a teraz.... teraz jednego miesiąca mówię pierdziele a przychodzi @ i znów w głowie plan 🫣😅 ale testy przestalam robić.
    Kiedyś byłam u wróżki powiedziała że do końca tego roku będę w ciąży i dziś z tym swoim gadam i właśnie akropol tego i mówię zostało nie dużo czasu ...trzeba brać się za robotę.

Intimacy92, Kirby, almost.there, Azjak lubią tę wiadomość

Wysłany: 23 listopada, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IlonaQ wrote:
    Hej, zgadzam się. Mój Mąż też miał pH powyżej 8 i okazało się że ma bakterie w nasieniu.

I jak to się skończyło?

Wysłany: 23 listopada, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BuBu90 wrote:
    L-karnityna, l-arginina, Wit.E 400 mg, Wit.C 1000, selen, cynk (selen i cynk brać osobno), magnez, kwas fioliowy metylowany minimum 800 mikrogramów choć może być i do 5 mg w przypadku słabszego nasienia, kwasy omega 3-6-9, Wit.D. To są witaminy i suplementy, które powinny pomóc na osłabiony ruch i morfologię. Do tego polecam jeszcze sok pomidorowy 😉 przez 3 lata wyczytałam chyba wszystko na temat suplementacji mężczyzn w przypadku osłabionych parametrów

Dziękuję ❤️ kochana jesteś, że to mi tak rozpisałaś ❤️

• BuBu90 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    almost.there wrote:
    I jak to się skończyło?
    Mój mąż jak miał bakterie w nasieniu to oczywiście bym zrobiony antybiogram do posiewu, dostał na 2 tygodnie Cipronex, później po miesiącu był ponowny posiew i było czysto 😉😉 ale u mojego męża nigdy pH nie było podwyższone 😉

almost.there lubi tę wiadomość

34 cs o pierwsze dziecko za nami
    Ja 34l. 👩‍🦰
    On 34l.👨‍🦱

28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔

Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
    🔹10.06 12 dpo ⏸️
    🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
    🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
    🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
    🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
    🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
    🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
    🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
    🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
    🔹05.11 24+6 997 g 🥔
    Walcz maluszku 🙏❤️🫶
    preg.png
  • Intimacy92 Przyjaciółka

Wysłany: 23 listopada, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ⏸️ 💚🍀
    Tulę mocno za niepowodzenia 🫂

Ja jeszcze nie testuję. Boję się 🫣

Trzymam mocno kciuki za Was wszystkie 🤞🏻🍀
    Oby każda z nas jeszcze w tym roku ujrzała ⏸️
    Nie byłoby piękniejszego prezentu na Święta.

👩🏻👦🏻🐶
    4 cs o pierwsze 👶🏻 🤞🏻

„𝘒𝘪𝘦𝘥𝘺 𝘥𝘦𝘤𝘺𝘥𝘶𝘫𝘦𝘴𝘻 𝘴𝘪ę 𝘯𝘢 𝘥𝘻𝘪𝘦𝘤𝘬𝘰, 𝘻𝘨𝘢𝘥𝘻𝘢𝘴𝘻 𝘴𝘪ę, ż𝘦 𝘰𝘥 𝘵𝘦𝘫 𝘤𝘩𝘸𝘪𝘭𝘪, 𝘵𝘸𝘰𝘫𝘦 𝘴𝘦𝘳𝘤𝘦 𝘣ę𝘥𝘻𝘪𝘦 𝘱𝘳𝘻𝘦𝘣𝘺𝘸𝘢ł𝘰 𝘱𝘰𝘻𝘢 𝘵𝘸𝘰𝘪𝘮 𝘤𝘪𝘢ł𝘦𝘮.” ❤️
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 23 listopada, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Heh to ja się dołączam do wizyt Waszych, chociaż moja nieciażoea, ale też 4 grudnia idę do gina swojego pierwszy raz wszytko obgadać i zobaczyć na usg czy owulacja była 🤭
    Ja też idę 4 grudnia na pierwszy monitoring w tym kolejnym cyklu 🤗💛

27 i 29 lat <3

Podejrzenie PCOS (wcześniej długie i nieregularne cykle 35-50 dni)

starania "na luzie" od 07/2024
    z pomocą medyczną od 10/2024
    10/24 Ovitrelle + progesteron besins 200 ❌
    11/24 Aromek+ Ovitrelle+progesteron besinna 200 ⏰

WYNIKI:

-witamina B12 479 pg/ml
    -kwas foliowy 12.70 ng/ml
    -TSH 1.82
    -witamina D 65,8 ng/ml
    -AMH 4.99 ng/ml
    -insulina 7.7
    -glukoza 80
    -SHGB 82.60
    -badania na toxoplasme/ wzw typu C/ wirus różyczki/ cytomegalowirus ✔️
    - wyniki nasienia partnera dobre

- Ureaplasma w trakcie leczenia

często nawracające infekcje - w poprzednim cyklu leczone Escherichia coli, Candida, Streptococcus
‹‹ 189 190 191 192 193
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ