W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 8 dpo i już mnie frustruje drugi jajnik, odzywa się jakby już szykowanko na kolejny cykl. Z tego co miałam owu - ledwo go czuję. Miałam się mniej przejmować 🙈 Lekarz uspokaja, "spokojnie, spokojnie, jeszcze 2-3 cykle i zbadać nasienie", ale im bliżej testowania tym gorzej.
Sienia555, 9 i 10 dpo to dopiero super na zagnieżdżanie dni. Może w następnym cyklu nie miej zapasu testów. Ja mam tylko jeden 10 i jeden 25 i to mi ma wystarczyć teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 18:28
Starania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Azjak wrote:Ja miałam dzisiaj testować, ale poczekam na okresStarania o pierwsze 👩🏻🍼
Cykle owulacyjne. Niedoczynność -> TSH 4.11->0.98->0.70. BMI 19,5. Suple✅ Wege od 2020. Wysoka prolaktyna➖
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Odebraliśmy wyniki nasienia i straszna lipa ☹️ plemniki o prawidłowej budowie 0%, średnia prędkość plemników też obniżona, żywe plemniki 53 a normy od 54, reszta chyba ok ale no nie napawa to optymizmem 🤦♀️
Jeszcze suma plemników o ruchu postępowym 11, a normy więcej niż 30 ☹️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 18:30
-
almost.there wrote:Odebraliśmy wyniki nasienia i straszna lipa ☹️ plemniki o prawidłowej budowie 0%, średnia prędkość plemników też obniżona, żywe plemniki 53 a normy od 54, reszta chyba ok ale no nie napawa to optymizmem 🤦♀️
Jeszcze suma plemników o ruchu postępowym 11, a normy więcej niż 30 ☹️Starania o pierwsze 👩🏻🍼
👩🏻💼﹠👨🏻💼34 -
Letynia wrote:Kurcze, nie znam się na interpretacji. Jakie to badanie było? Komputerowe badanie nasienia wykonaliście po prostu za około 250 zł?
Kurcze nie wiem, bo mąż sam umawiał. 240 zł rozszerzone badanie nasienia z morfologia w klinice invicta.Letynia lubi tę wiadomość
-
Letynia wrote:U mnie 8 dpo i już mnie frustruje drugi jajnik, odzywa się jakby już szykowanko na kolejny cykl. Z tego co miałam owu - ledwo go czuję. Miałam się mniej przejmować 🙈 Lekarz uspokaja, "spokojnie, spokojnie, jeszcze 2-3 cykle i zbadać nasienie", ale im bliżej testowania tym gorzej.
Sienia555, 9 i 10 dpo to dopiero super na zagnieżdżanie dni. Może w następnym cyklu nie miej zapasu testów. Ja mam tylko jeden 10 i jeden 25 i to mi ma wystarczyć teraz.almost.there, Blossomka, Letynia, Darrika, Olisska, Gradiola, karczoch321 lubią tę wiadomość
-
Mnie dziś mój rozpieszcza rano kawka z pączkiem pistacjowym a potem zabrał do ikea i do kina 🤣 oczywiście kupiliśmy butelkę winka na wieczór w ramach rozluznienia. Rano dowiedział się ze jego brat cioteczny wczoraj oznajmił rodzince na kolacji że będzie tatusiem,że narzeczona jest w 6 tygodniu... ehhh ...krócej są razem niż my i jakoś szybciej im idzie niż nam 🫣 trochę mnie zdołowała ta informacja. No cóż... trzeba się brać za robotę,aby grudzień był nasz.❤️
Letynia, Azjak, Darrika, Intimacy92 lubią tę wiadomość
-
Liliuszka_2024 wrote:Mnie dziś mój rozpieszcza rano kawka z pączkiem pistacjowym a potem zabrał do ikea i do kina 🤣 oczywiście kupiliśmy butelkę winka na wieczór w ramach rozluznienia. Rano dowiedział się ze jego brat cioteczny wczoraj oznajmił rodzince na kolacji że będzie tatusiem,że narzeczona jest w 6 tygodniu... ehhh ...krócej są razem niż my i jakoś szybciej im idzie niż nam 🫣 trochę mnie zdołowała ta informacja. No cóż... trzeba się brać za robotę,aby grudzień był nasz.❤️
Przytulam! Wierzę, że grudzień będzie nasz! Niestety ja też tak sobie reaguje na wszystkie rewelacje od innych w tym temacie…
Dziewczyny a czy macie może jeszcze jakieś inspiracje „po ❤️” oprocz wspomnianego juz fokowania? Oczywiscie nie wiem jak jest u innych, ale mam takie wrażenie, ze ze mnie bardzo szybko wszystko wypływa… moze wymyslam 🤡🤡3cs 🤞
👩❤️👨&🐶 -
Blossomka wrote:Przytulam! Wierzę, że grudzień będzie nasz! Niestety ja też tak sobie reaguje na wszystkie rewelacje od innych w tym temacie…
Dziewczyny a czy macie może jeszcze jakieś inspiracje „po ❤️” oprocz wspomnianego juz fokowania? Oczywiscie nie wiem jak jest u innych, ale mam takie wrażenie, ze ze mnie bardzo szybko wszystko wypływa… moze wymyslam 🤡🤡
Najlepsi żołnierze pokonają grawitację 😉Blossomka, Liliuszka_2024, Motylek93, Olisska, Intimacy92 lubią tę wiadomość
👧 2021 (16 cs)
starania o rodzeństwo od 02.2024 -
almost.there wrote:Odebraliśmy wyniki nasienia i straszna lipa ☹️ plemniki o prawidłowej budowie 0%, średnia prędkość plemników też obniżona, żywe plemniki 53 a normy od 54, reszta chyba ok ale no nie napawa to optymizmem 🤦♀️
Jeszcze suma plemników o ruchu postępowym 11, a normy więcej niż 30 ☹️
Hej nie łam się! Wiele da się naprawić dietą, większą ilością ruchu, suplementacją itp. Jak u Was jest pod tym kątem?
Jak u Was z ilością? Może wrzuć całościowe wyniki.11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Chochlik12 wrote:Hej nie łam się! Wiele da się naprawić dietą, większą ilością ruchu, suplementacją itp. Jak u Was jest pod tym kątem?
Jak u Was z ilością? Może wrzuć całościowe wyniki.
Lyka suple ogólne witaminy, cynk, korzeń maca, kwas foliowy i piję olej z czarnuszki już myślę 2-3 miesiące. Z ruchem gorzej od kilku miesięcy, bo bardzo dużo pracuje i nie miał jak chodzić na siłownię jak zazwyczaj i alko myślę jakieś 1/2 razy w tyg, więc ma co poprawić.
https://ibb.co/V3smTG9
https://ibb.co/BPCfgJ9 -
Blossomka wrote:Przytulam! Wierzę, że grudzień będzie nasz! Niestety ja też tak sobie reaguje na wszystkie rewelacje od innych w tym temacie…
Dziewczyny a czy macie może jeszcze jakieś inspiracje „po ❤️” oprocz wspomnianego juz fokowania? Oczywiscie nie wiem jak jest u innych, ale mam takie wrażenie, ze ze mnie bardzo szybko wszystko wypływa… moze wymyslam 🤡🤡
Dziękuję 😘 No ciężko z takimi newsami. Mam nadzieję, że się uda.
Co do po przytulanach to ja do tej pory zawsze jak deska leżałam i się nie ruszałam 🤣 ale w tym mc będę próbowała fokowac 😁🫣😅Blossomka lubi tę wiadomość
-
3erin wrote:Dziękuję za gratulacje 🍀
Uwierzę w swoje szczęście dopiero 4 grudnia, po pierwszej wizycie 🤗
Super, że powoli się Wam wszystko układa.
Brzmisz spokojniej i dużo bardziej optymistycznie. Bardzo mnie to cieszy 🫶 spokojnej ciąży!3erin lubi tę wiadomość
-
almost.there wrote:Lyka suple ogólne witaminy, cynk, korzeń maca, kwas foliowy i piję olej z czarnuszki już myślę 2-3 miesiące. Z ruchem gorzej od kilku miesięcy, bo bardzo dużo pracuje i nie miał jak chodzić na siłownię jak zazwyczaj i alko myślę jakieś 1/2 razy w tyg, więc ma co poprawić.
https://ibb.co/V3smTG9
https://ibb.co/BPCfgJ9
Macie wysokie PH, robiliście wymazy na bakterie? Może tutaj tkwi problem 🤔
Macie całkiem ładną ilość plemników w ejakulacie.
Czytałam ostatnio dużo, że słaby ruch często może być spowodowany przegrzewaniem jąder.
Mordo 0. Myślę, że mocno zalecana tu jest wizyta u andro. USG jąder itp. My również jesteśmy na podobnej drodze 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 19:57
almost.there lubi tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
3erin wrote:🤞🤞
Twojej Bety dalej nie ma?
Dzisiaj już nie dałam rady drugi raz tam podjechać bo spędziliśmy całe popołudnie na pustyni że znajomymi i dopiero niedawno wróciliśmy.
Ogólnie jakoś nawet nie niecierpliwię się że tych wyników nie ma Ale Wkurza mnie to co do zasady, bo co to ma być ze nie wprowadzają wyników do portalu pacjenta. Moich wyników z 20/11 też nadal tam nie ma a przecież tego samego dnia lekarka do mnie dzwoniła żeby mi je podać 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada, 20:02
-
Wojcinka wrote:Nic mi nie mów... Jutro z samego rana jadę do kliniki zrobić in tam awanturę.
Dzisiaj już nie dałam rady drugi raz tam podjechać bo spędziliśmy całe popołudnie na pustyni że znajomymi i dopiero niedawno wróciliśmy.
Ogólnie jakoś nawet nie niecierpliwię się że tych wyników nie ma Ale Wkurza mnie to co do zasady, bo co to ma być ze nie wprowadzają wyników do portalu pacjenta. Moich wyników z 20/11 też nadal tam nie ma a przecież tego samego dnia lekarka do mnie dzwoniła żeby mi je podać 🤷♀️
Jak tak czytam te wszystkie historie oczekiwania i myśle o Waszym stresie to nawet nie jest mi smutno, że tutaj Bety robić nie można 😅
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Jeszcze suma plemników o ruchu postępowym 11, a normy więcej niż 30 ☹️
U mojego ruch postępowy wynosi 4%. 4!Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - nicość... -
Letynia wrote:Masz jakies przeczucia, że zatestować nie warto? 🤞
Chyba jak się zaczyna liczyć okres starań w dziesiątkach cykli to przychodzi zniechęcenie do testów - ta sama miesięczna biel...Starania o pierwszego bobasa od I.2018
II - III.2020 - Clo 😥
X - XI.2020 - Aromek 😥
XII.2020 - cykl naturalny - ciąża biochemiczna 6tc [*] 😭💔
7.I (30dc) beta 68
11.I (34dc) beta 228
16.I (39dc) beta 22
III.2021 - Aromek III cykl 😥
IV.2021 - Aromek IV cykl🍀🥳🥰
11.V (26dc) beta 42
13.V (28dc) beta 114
17.V (32dc) beta 756
22.V (37dc) beta 7831
CÓRKA 31.12.2021 👧🍼❤️
Starania o drugiego bobasa... od VI.2023
VI - VIII.2024 - Aromek 😥
13.IX.2024 - Aromek IV cykl - 1 IUI ❌️
X - XI.2024 - IUI anulowane 🤨
XII. 2024 - nicość... -
Wojcinka wrote:Też idę na wizytę 4 grudnia trzymam za nas obie kciuki
Heh to ja się dołączam do wizyt Waszych, chociaż moja nieciażoea, ale też 4 grudnia idę do gina swojego pierwszy raz wszytko obgadać i zobaczyć na usg czy owulacja była 🤭brilka, 3erin, Anulek84, Wojcinka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina