Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
Odpowiedz

W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰

Oceń ten wątek:
  • Paulina66 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę zapisać mnie na listopad jako wolnego strzelca - na dniach kończę tabletki antykoncepcyjne i będę uczyć się obserwować swój cykl. Nie mam pojęcia jak długo organizm będzie dochodził do siebie po przyjmowaniu hormonów, nie mam pojęcia jak szybko wróci mi owulacja i od kiedy będzie można zacząć coś konkretnie planować. Na razie oboje z mężem się suplementujemy no i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Chętnie poczytam Wasze doświadczenia z odstawieniem antykoncepcji, czytałam że po odstawieniu jest zwiększona szansa na ciążę z uwagi, że jajniki "nadrabiają zaległości", ale wolę się nie nastawiać, bo wiadomo, że każdy zawód boli.

Powodzenia dla wszystkich w tym miesiącu! Niech będzie równie zielony jak poprzedni :)

Darrika, almost.there, Kociara20996, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość

30 👰🏼‍♀️ 32 🤵🏻
    1 cs po 12 latach AH
    💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki
  • Lavenda Ekspertka

Wysłany: 30 października, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, proszę o wpisanie mnie na testowanie 9 listopada. 🤍🤞

Darrika, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość

27l.

Mamy córkę!
    Maj 2017

10.06 - dwie kreski
    11.06 - 72,8 mIU/ml
    13.06 - 164,5 mIU/ml
    15.06 - 324,5 mIU/ml
    18.06 - 994,5 mIU/ml
    21.06 - 3804,2 mIU/ml

07.09 - 💔 Maksymilian 17tc
  • Cavarathiel Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poproszę wolnego strzelca, z brakiem owulacji nie mam szans na ciążę w tym miesiącu, ale chciałabym z Wami zostać 😊

Darrika, 3erin, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
    ◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
  • Runnerka Koleżanka

Wysłany: 30 października, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w nowym wątku 👋🏻
    Proszę o wpisanie mi testowania na 8.11 - to będzie 12 d.p.o, mam nadzieję, że tyle wytrzymam 🙂

Darrika, DreamBee, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość

👩🏻 34
    TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
    FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
    Krzywa cukrowa 🆗
    Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
    AMH - 1,24 (06.2024)
    Sono HSG 🆗
    Cykle regularne 25-26 dni
    Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 🆗

💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Inozytol, dzięgiel chinski, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, astaksantyna, niepokalanek mnisi

👨🏻‍🦱 35
    Badanie rozszerzone nasienia 🆗

10cs
  • kicia_kocia Ekspertka

Wysłany: 30 października, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Super że mamy nowy miesiąc, oby był co najmniej tak bogaty w 🌱 jak poprzedni 💪

Darrika, jesteś top prowadzącą wątek, super że poprowadzisz nas przed kolejny miesiąc 🤩

Poproszę o wpisanie mnie na testowanie 24.11.
    Niech się dzieje! 🚀

Darrika, DreamBee, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość

PCOS, starania o drugiego 👶🏼
  • Kociara20996 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja standardowo jako wolny strzelec 🐒 z października okazała się nią nie być miałam tylko 5 dniowe plamienie przy podcieraniu cykl zwariował 🤯

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Domel98 Koleżanka

Wysłany: 30 października, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, ja nadal czekam na 🐒.
    Dzisiaj testowałam i znowu biało, chyba okres się po prostu spóźnia. Z moimi długimi cyklami raczej nie załapię się na testowanie w tym miesiącu. Zatem proszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca ❤️

• Domel98 Koleżanka

Wysłany: 30 października, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:
    Proszę zapisać mnie na listopad jako wolnego strzelca - na dniach kończę tabletki antykoncepcyjne i będę uczyć się obserwować swój cykl. Nie mam pojęcia jak długo organizm będzie dochodził do siebie po przyjmowaniu hormonów, nie mam pojęcia jak szybko wróci mi owulacja i od kiedy będzie można zacząć coś konkretnie planować. Na razie oboje z mężem się suplementujemy no i zobaczymy co z tego wyjdzie :) Chętnie poczytam Wasze doświadczenia z odstawieniem antykoncepcji, czytałam że po odstawieniu jest zwiększona szansa na ciążę z uwagi, że jajniki "nadrabiają zaległości", ale wolę się nie nastawiać, bo wiadomo, że każdy zawód boli.

Powodzenia dla wszystkich w tym miesiącu! Niech będzie równie zielony jak poprzedni :)

Hej ☺️ ja odstawiłam tabletki w sierpniu po 10 latach stosowania. Pierwszy „normalny” okres przyszedł dopiero po 50 dniach. Teraz jestem w 33 dc I nadal nic się na okres nie zapowiada. Zaczęliśmy się starać od razu po odstawieniu. Trzymam za Ciebie kciuki ♥️

Paulina66, Kociara20996, Styśka1998 lubią tę wiadomość

• Jabłkowesny Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, miło się witać z Wami na nowym wątku ❤️ na październikowym nieco się wyciszyłam, bo potrzebowałam odetchnąć, ale coś tam od czasu do czasu podczytywalam. Pełen emocji to był miesiąc 😶

Melduję się na testowanie 22 listopada.

05.2024 - ciąża bez starań, poronienie

10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️
  • onalola Ekspertka

Wysłany: 30 października, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja nie mam pojęcia na kiedy wpisać, czekam na owu , w przyszłym tygodniu ma być właśnie skończyłam @ i czekam na to co los przyniesie :D

Pregna start
    Wit D 2 000 j
    Pregna DHA
    Magnez
  • Pełnanadziei09 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, chętnie do Was dołączę! Przyznam się, że wczytywałam się już w Wasze rozmowyw październikowym wątku.

Poproszę na zapisanie na 15 listopada. ;)
    To nasz 4 cs.

Dzisiaj 13dc (cykle 28 -32 dniowe) i pierwszy raz zrobiłam test owulacyjny Clearblue i wyszedł negatywny. Trochę się wkręciłam, że nie mam owulacji, bo już przecież powinien coś pokazywać…

Darrika, DreamBee, Miniberry, Styśka1998 lubią tę wiadomość

• Kociara20996 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina66 wrote:

Hej ja jestem w drugim cyklu po odstawieniu krążka hormonalnego po ponad 6 latach stosowania bez przerwy pierwszy okres przyszedł po 42 dniach ten trwa już 57 dni i mam w nim kilkudniowe plamienia przy podcieraniu. Co do samopoczucia po to w pierwszym cyklu włosy zaczęły mi mocniej wypadać miałam wachania nastroju i nieustany ból jajników naprzemian z miesiączkowymi, a w tym ból brzucha odpuścił ale za to mam pełno wyprysków na plecach i twarzy a nigdy z tym nie miałam problemów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 14:39

Paulina66, Domel98, Styśka1998 lubią tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Katarena Koleżanka

Wysłany: 30 października, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski wbijam do Was :) podczytuję od sierpniowego wątku, bo wtedy zaczęliśmy się starać "na poważnie" o rodzeństwo dla naszego synka :D
    Proszę o wpisanie na testowanie 13 listopada - 12 mam termin @ ale ja z tych bardziej cierpliwych i szkoda mi kasy na oglądanie bieli na testach ;D
    Trzymam za nas wszystkie kciuki bo październik to była istna petarda :D

Darrika, Donna89, DreamBee, Mimi🌸, Vergeet, hakorośl, Styśka1998 lubią tę wiadomość

• Pełnanadziei09 Przyjaciółka

Wysłany: 30 października, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarena wrote:
    Laski wbijam do Was :) podczytuję od sierpniowego wątku, bo wtedy zaczęliśmy się starać "na poważnie" o rodzeństwo dla naszego synka :D
    Proszę o wpisanie na testowanie 13 listopada - 12 mam termin @ ale ja z tych bardziej cierpliwych i szkoda mi kasy na oglądanie bieli na testach ;D
    Trzymam za nas wszystkie kciuki bo październik to była istna petarda :D
    Ojej jak ja bym chciała tak potrafić! Na niestety uzależniona od testowania, wydaje na to kupe forsy!
    I niestety widziana biel za każdym razem wprawia mnie w okropny nastrój! 😫

Katarena, eta176, Styśka1998 lubią tę wiadomość

• aszin Autorytet

Wysłany: 30 października, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też na razie proszę o wolnego strzelca, bo nie wiem jak zareaguje na stymulację. Po potwierdzonej owulacji zapisze się na testowanie ☺️

Katarena, Darrika, Suzie, DreamBee, Vergeet, Styśka1998, Sarka94 lubią tę wiadomość

🚩Hashimoto
    🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
    🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
    ~~~~~~~~~~~~~~
    13.02.2024 ⏸️ 5cs
    19.03.2024 💔💔
    ~~~~~~~~~~~~~~~~
    9cs:
    - 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
    - 2cs z Clo 🙏✨

💉Neoparin+💊 Acard150

„Somewhere over the rainbow…”
  • Donna89 Koleżanka

Wysłany: 30 października, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    Mnie także proszę zapisać jako wolny strzelec:) Coś tam będziemy działać, ale odpuszczam sprawdzanie owulacji itd do końca roku. Nie mam w planach także testować. Moja głowa musi odpocząć od tych starań :)
    Dzisiaj ujrzałam biel, czekam na miesiaczke. Jutro w nocy wyjeżdżam ze znajomymi, więc nadejście 🐒 będzie trochę przyjemniejsze, bo będę zajęta.

Postanowiłam spuścić ciśnienie na te starania i w listopadzie zadbać o siebie nie pod kątem starań, a dobrego samopoczucia ☺️

Jutro idę tylko zrobić badania witaminowe, aby w razie niedoborów uzupełnić je i skontrolować swoją niedoczynność tarczycy, a później mam zamiar wychillowac bo czuję że te starania mnie ostatnio przygniatają i życie mi ucieka obok.

Darrika, 3erin, pelnawiary, Mała.mi 93, Rudka, Letynia, Slava, Domel98, DreamBee, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość

• Loraa Ekspertka

Wysłany: 30 października, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie mnie na testowanie na 1.11

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 14:58

• Slava Autorytet

Wysłany: 30 października, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Oby ten miesiąc okazał się dla nas łaskawy i przyniósł wiele pozytywnych testów - i tych owulacyjnych i ciążowych!

Ja po biochemie z zeszłym miesiącu poproszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca. Nie wiadomo czy będzie IUI bo mam trzy pecherzyki i ten miesiąc chcę przede wszystkim przeznaczyć na poszerzona diagnostykę i planowanie dalszych działań.

Takie moje kroki milowe to będzie usg pojutrze w piątek, które zadecyduje czy będzie IUI i 8.11 badania genetyczne i wizyta w klinice w PL.

Niech się dzieje magia dziewczyny! 🪄

Darrika, 3erin, almost.there, Rudka, Domel98, DreamBee, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 30 października, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) zostawiam Wam poprenatalne wirusy, niech tu będzie co najmniej tak zielono, jak w poprzednim miesiącu 👌🏻
    🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Slava, Nadziejka26, Katarena, Darrika, eta176, 3erin, hakorośl, cysterka95, Mała.mi 93, almost.there, Rudka, Domel98, DreamBee, Kociara20996, Mimi🌸, kitka_, Smerfetkaa, Pacynka, NinaB, Vergeet, Ilka96, Nayeli, Styśka1998, Sarka94, Olo323, Paula6432, LavenderCarrot lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 30 października, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj aj ale nam się tu wolnych strzelczyń uzbierało na ten miesiąc 🏹🤭

Witam nowe dziewczyny, rozgośćcie się tu u nas, udzielajcie na miarę możliwości lub chociaż raz na czas 😊

Mała.mi 93, Slava, Domel98, DreamBee, Donna89, Katarena, Vergeet, Styśka1998, Sarka94, Olo323 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ