W listopadzie deszcz i plucha 🌧️ w sierpniu będę mieć malucha 🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Proszę zapisać mnie na listopad jako wolnego strzelca - na dniach kończę tabletki antykoncepcyjne i będę uczyć się obserwować swój cykl. Nie mam pojęcia jak długo organizm będzie dochodził do siebie po przyjmowaniu hormonów, nie mam pojęcia jak szybko wróci mi owulacja i od kiedy będzie można zacząć coś konkretnie planować. Na razie oboje z mężem się suplementujemy no i zobaczymy co z tego wyjdzie Chętnie poczytam Wasze doświadczenia z odstawieniem antykoncepcji, czytałam że po odstawieniu jest zwiększona szansa na ciążę z uwagi, że jajniki "nadrabiają zaległości", ale wolę się nie nastawiać, bo wiadomo, że każdy zawód boli.
Powodzenia dla wszystkich w tym miesiącu! Niech będzie równie zielony jak poprzedniDarrika, almost.there, Kociara20996, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość
30 👰🏼♀️ 32 🤵🏻
1 cs po 12 latach AH
💊 Folian Naturell, Prenacaps OVI, B Complex B-50 Methyl TMG Plus Aliness, Wit D 2000 j.m., Triple Magnesium Complex Swanson, Omega-3, olej z wiesiołka, zioła ojca sroki -
Cześć Dziewczyny, proszę o wpisanie mnie na testowanie 9 listopada. 🤍🤞
Darrika, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość
27l.
Mamy córkę!
Maj 2017
10.06 - dwie kreski
11.06 - 72,8 mIU/ml
13.06 - 164,5 mIU/ml
15.06 - 324,5 mIU/ml
18.06 - 994,5 mIU/ml
21.06 - 3804,2 mIU/ml
07.09 - 💔 Maksymilian 17tc -
Ja poproszę wolnego strzelca, z brakiem owulacji nie mam szans na ciążę w tym miesiącu, ale chciałabym z Wami zostać 😊
Darrika, 3erin, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Witam was w nowym wątku 👋🏻
Proszę o wpisanie mi testowania na 8.11 - to będzie 12 d.p.o, mam nadzieję, że tyle wytrzymam 🙂Darrika, DreamBee, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość
👩🏻 34
TSH 4,458 (05.2024) -> 2,881 (06.2024) -> 1,821 (07.2024)
FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 25-26 dni
Wizyty ginekologiczne 06.2024 & 07.2024 🆗 cytologia 02.2024 🆗 USG piersi 01.2024 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Inozytol, dzięgiel chinski, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, astaksantyna, niepokalanek mnisi
👨🏻🦱 35
Badanie rozszerzone nasienia 🆗
10cs -
Hej dziewczyny! Super że mamy nowy miesiąc, oby był co najmniej tak bogaty w 🌱 jak poprzedni 💪
Darrika, jesteś top prowadzącą wątek, super że poprowadzisz nas przed kolejny miesiąc 🤩
Poproszę o wpisanie mnie na testowanie 24.11.
Niech się dzieje! 🚀Darrika, DreamBee, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość
PCOS, starania o drugiego 👶🏼 -
Hej ja standardowo jako wolny strzelec 🐒 z października okazała się nią nie być miałam tylko 5 dniowe plamienie przy podcieraniu cykl zwariował 🤯
Darrika, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Hejo, ja nadal czekam na 🐒.
Dzisiaj testowałam i znowu biało, chyba okres się po prostu spóźnia. Z moimi długimi cyklami raczej nie załapię się na testowanie w tym miesiącu. Zatem proszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca ❤️Darrika, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Paulina66 wrote:Proszę zapisać mnie na listopad jako wolnego strzelca - na dniach kończę tabletki antykoncepcyjne i będę uczyć się obserwować swój cykl. Nie mam pojęcia jak długo organizm będzie dochodził do siebie po przyjmowaniu hormonów, nie mam pojęcia jak szybko wróci mi owulacja i od kiedy będzie można zacząć coś konkretnie planować. Na razie oboje z mężem się suplementujemy no i zobaczymy co z tego wyjdzie Chętnie poczytam Wasze doświadczenia z odstawieniem antykoncepcji, czytałam że po odstawieniu jest zwiększona szansa na ciążę z uwagi, że jajniki "nadrabiają zaległości", ale wolę się nie nastawiać, bo wiadomo, że każdy zawód boli.
Powodzenia dla wszystkich w tym miesiącu! Niech będzie równie zielony jak poprzedni
Hej ☺️ ja odstawiłam tabletki w sierpniu po 10 latach stosowania. Pierwszy „normalny” okres przyszedł dopiero po 50 dniach. Teraz jestem w 33 dc I nadal nic się na okres nie zapowiada. Zaczęliśmy się starać od razu po odstawieniu. Trzymam za Ciebie kciuki ♥️Paulina66, Kociara20996, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Hej, miło się witać z Wami na nowym wątku ❤️ na październikowym nieco się wyciszyłam, bo potrzebowałam odetchnąć, ale coś tam od czasu do czasu podczytywalam. Pełen emocji to był miesiąc 😶
Melduję się na testowanie 22 listopada.Darrika, DreamBee, Styśka1998 lubią tę wiadomość
05.2024 - ciąża bez starań, poronienie
10.2024 - początek starań o nasze marzenie ❤️ -
Hej dziewczyny, chętnie do Was dołączę! Przyznam się, że wczytywałam się już w Wasze rozmowyw październikowym wątku.
Poproszę na zapisanie na 15 listopada.
To nasz 4 cs.
Dzisiaj 13dc (cykle 28 -32 dniowe) i pierwszy raz zrobiłam test owulacyjny Clearblue i wyszedł negatywny. Trochę się wkręciłam, że nie mam owulacji, bo już przecież powinien coś pokazywać…
Darrika, DreamBee, Miniberry, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Paulina66 wrote:Proszę zapisać mnie na listopad jako wolnego strzelca - na dniach kończę tabletki antykoncepcyjne i będę uczyć się obserwować swój cykl. Nie mam pojęcia jak długo organizm będzie dochodził do siebie po przyjmowaniu hormonów, nie mam pojęcia jak szybko wróci mi owulacja i od kiedy będzie można zacząć coś konkretnie planować. Na razie oboje z mężem się suplementujemy no i zobaczymy co z tego wyjdzie Chętnie poczytam Wasze doświadczenia z odstawieniem antykoncepcji, czytałam że po odstawieniu jest zwiększona szansa na ciążę z uwagi, że jajniki "nadrabiają zaległości", ale wolę się nie nastawiać, bo wiadomo, że każdy zawód boli.
Powodzenia dla wszystkich w tym miesiącu! Niech będzie równie zielony jak poprzedni
Hej ja jestem w drugim cyklu po odstawieniu krążka hormonalnego po ponad 6 latach stosowania bez przerwy pierwszy okres przyszedł po 42 dniach ten trwa już 57 dni i mam w nim kilkudniowe plamienia przy podcieraniu. Co do samopoczucia po to w pierwszym cyklu włosy zaczęły mi mocniej wypadać miałam wachania nastroju i nieustany ból jajników naprzemian z miesiączkowymi, a w tym ból brzucha odpuścił ale za to mam pełno wyprysków na plecach i twarzy a nigdy z tym nie miałam problemówWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października, 14:39
Paulina66, Domel98, Styśka1998 lubią tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Laski wbijam do Was podczytuję od sierpniowego wątku, bo wtedy zaczęliśmy się starać "na poważnie" o rodzeństwo dla naszego synka
Proszę o wpisanie na testowanie 13 listopada - 12 mam termin @ ale ja z tych bardziej cierpliwych i szkoda mi kasy na oglądanie bieli na testach
Trzymam za nas wszystkie kciuki bo październik to była istna petardaDarrika, Donna89, DreamBee, Mimi🌸, Vergeet, hakorośl, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Katarena wrote:Laski wbijam do Was podczytuję od sierpniowego wątku, bo wtedy zaczęliśmy się starać "na poważnie" o rodzeństwo dla naszego synka
Proszę o wpisanie na testowanie 13 listopada - 12 mam termin @ ale ja z tych bardziej cierpliwych i szkoda mi kasy na oglądanie bieli na testach
Trzymam za nas wszystkie kciuki bo październik to była istna petarda
I niestety widziana biel za każdym razem wprawia mnie w okropny nastrój! 😫Katarena, eta176, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Hej, ja też na razie proszę o wolnego strzelca, bo nie wiem jak zareaguje na stymulację. Po potwierdzonej owulacji zapisze się na testowanie ☺️
Katarena, Darrika, Suzie, DreamBee, Vergeet, Styśka1998, Sarka94 lubią tę wiadomość
🚩Hashimoto
🚩 Trombofilia wrodzona ↩️
🧬 czynnik V(Leiden) hetero, PAI-1 4G hetero
~~~~~~~~~~~~~~
13.02.2024 ⏸️ 5cs
19.03.2024 💔💔
~~~~~~~~~~~~~~~~
9cs:
- 1cs stymulowany Clostilbegyt+Ovitrelle❌
- 2cs z Clo 🙏✨
💉Neoparin+💊 Acard150
„Somewhere over the rainbow…” -
Hej dziewczyny,
Mnie także proszę zapisać jako wolny strzelec:) Coś tam będziemy działać, ale odpuszczam sprawdzanie owulacji itd do końca roku. Nie mam w planach także testować. Moja głowa musi odpocząć od tych starań
Dzisiaj ujrzałam biel, czekam na miesiaczke. Jutro w nocy wyjeżdżam ze znajomymi, więc nadejście 🐒 będzie trochę przyjemniejsze, bo będę zajęta.
Postanowiłam spuścić ciśnienie na te starania i w listopadzie zadbać o siebie nie pod kątem starań, a dobrego samopoczucia ☺️
Jutro idę tylko zrobić badania witaminowe, aby w razie niedoborów uzupełnić je i skontrolować swoją niedoczynność tarczycy, a później mam zamiar wychillowac bo czuję że te starania mnie ostatnio przygniatają i życie mi ucieka obok.Darrika, 3erin, pelnawiary, Mała.mi 93, Rudka, Letynia, Slava, Domel98, DreamBee, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny!
Oby ten miesiąc okazał się dla nas łaskawy i przyniósł wiele pozytywnych testów - i tych owulacyjnych i ciążowych!
Ja po biochemie z zeszłym miesiącu poproszę o wpisanie mnie na wolnego strzelca. Nie wiadomo czy będzie IUI bo mam trzy pecherzyki i ten miesiąc chcę przede wszystkim przeznaczyć na poszerzona diagnostykę i planowanie dalszych działań.
Takie moje kroki milowe to będzie usg pojutrze w piątek, które zadecyduje czy będzie IUI i 8.11 badania genetyczne i wizyta w klinice w PL.
Niech się dzieje magia dziewczyny! 🪄Darrika, 3erin, almost.there, Rudka, Domel98, DreamBee, Vergeet, Styśka1998 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Hej zostawiam Wam poprenatalne wirusy, niech tu będzie co najmniej tak zielono, jak w poprzednim miesiącu 👌🏻
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠Slava, Nadziejka26, Katarena, Darrika, eta176, 3erin, hakorośl, cysterka95, Mała.mi 93, almost.there, Rudka, Domel98, DreamBee, Kociara20996, Mimi🌸, kitka_, Smerfetkaa, Pacynka, NinaB, Vergeet, Ilka96, Nayeli, Styśka1998, Sarka94, Olo323, Paula6432, LavenderCarrot lubią tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Aj aj ale nam się tu wolnych strzelczyń uzbierało na ten miesiąc 🏹🤭
Witam nowe dziewczyny, rozgośćcie się tu u nas, udzielajcie na miarę możliwości lub chociaż raz na czas 😊Mała.mi 93, Slava, Domel98, DreamBee, Donna89, Katarena, Vergeet, Styśka1998, Sarka94, Olo323 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina