W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyEvelle 28,
Może to brutalne, co napiszę, ale sama nieświadomie wkopałaś się w tę sytuację..
Gdybyś zrobiła test ciążowy dopiero dzisiaj, po tygodniu spóźnienia miesiączki, zaoszczedzilabys sobie wielu nerwów. A niestety stres bardzo źle wpływa na ciążę, zwłaszcza tak wczesną.
Nie uważam, że ta lekarka zrobiła coś złego, choć pewnie czegoś innego się spodziewałas.
Pamiętam jak ja zaszłam w ciążę. Mój lekarz jest endokrynologiem, ginekologiem i seksuologiem w jednym. Wybierałam się do niego na kontrolę tarczycy i pewnego dnia (był to 29 DC) zaplanowałam wizytę w laboratorium, żeby zrobić wyniki. I jakoś przed wyjściem z domu wpadł mi w oko test ciążowy, więc pomyślałam, że zrobię. Zrobiłam i po 5 minutach patrzę, że zarysowuje się delikatnie druga kreska. Pierwszy raz w życiu! No to myślę, dorzucę HCG do badań. Popołudniu odebrałam wyniki i pamiętam jak dziś, było 181. Ale z wizytą uuu lekarza się trochę wstrzymałam, bo pomysłalam, że i tak nic nie będzie widać. Poszłam dopiero za tydzień. On spojrzał na HCG, powiedział, że jestem w ciąży, ale żeby jeszcze nikomu nie mówić, nie chwalić się, bo na razie to ciąża biochemiczna. Byłam trochę zaszokowana, że żadnych gratulacji, że super itd. nie widział potrzeby zbadania mnie. Ale jak już miałam wychodzić, to powiedział, że w sumie USG możemy zrobić, by zobaczyć, czy ciąża jest w macicy. Był widoczny pęcherzyk, kazał przyjść za dwa tygodnie. Potem był ten sam pęcherzyk. Resztę znacie.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ignissa wrote:Jak na dwa dni po owu to dobry prog. Gdyby robia 7 dpo to bylby maly
Ignissa też mi się tak wydaje, dzięki;-)
Evellllll , kciuki zaciśnięte!1. 9 cykli starań
2. Poronienie w 12 tc
3. 1cs po poronieniu- córeczka, w 2018
4. Od maja 2019 starania o drugie dziecko
5. m. Oligoasthenoteratozoospermia , morfologia 0%
6. 02.2020 cb
7. 03.03.2020 II , 4.03.2020 bhcg 30.09 U/l, 06.03 bhcg 120, 9.03 bhcg 500,
8.13.03 USG pęcherzyk ciążowy na razie bez zarodka -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Evelle 28,
Może to brutalne, co napiszę, ale sama nieświadomie wkopałaś się w tę sytuację..
Gdybyś zrobiła test ciążowy dopiero dzisiaj, po tygodniu spóźnienia miesiączki, zaoszczedzilabys sobie wielu nerwów. A niestety stres bardzo źle wpływa na ciążę, zwłaszcza tak wczesną.
Nie uważam, że ta lekarka zrobiła coś złego, choć pewnie czegoś innego się spodziewałas.
Pamiętam jak ja zaszłam w ciążę. Mój lekarz jest endokrynologiem, ginekologiem i seksuologiem w jednym. Wybierałam się do niego na kontrolę tarczycy i pewnego dnia (był to 29 DC) zaplanowałam wizytę w laboratorium, żeby zrobić wyniki. I jakoś przed wyjściem z domu wpadł mi w oko test ciążowy, więc pomyślałam, że zrobię. Zrobiłam i po 5 minutach patrzę, że zarysowuje się delikatnie druga kreska. Pierwszy raz w życiu! No to myślę, dorzucę HCG do badań. Popołudniu odebrałam wyniki i pamiętam jak dziś, było 181. Ale z wizytą uuu lekarza się trochę wstrzymałam, bo pomysłalam, że i tak nic nie będzie widać. Poszłam dopiero za tydzień. On spojrzał na HCG, powiedział, że jestem w ciąży, ale żeby jeszcze nikomu nie mówić, nie chwalić się, bo na razie to ciąża biochemiczna. Byłam trochę zaszokowana, że żadnych gratulacji, że super itd. nie widział potrzeby zbadania mnie. Ale jak już miałam wychodzić, to powiedział, że w sumie USG możemy zrobić, by zobaczyć, czy ciąża jest w macicy. Był widoczny pęcherzyk, kazał przyjść za dwa tygodnie. Potem był ten sam pęcherzyk. Resztę znacie..Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny nie kloccie się... To kiedy któraś testuje to zakezy od siły woli.. A ktoś kto bardzo długo czeka na te dwie kreseczki to chce jsk najszybciej je zobaczyć... Evelle zrobiła test bo miała ku temu powody... Podejrzewam że Edyciak dołączyłas do naszego wątku dopiero teraz i pewnie nie wiesz jak to było z nasz Evelka....
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Ignissa wrote:Jak na dwa dni po owu to dobry prog. Gdyby robia 7 dpo to bylby maly
in_co_gni_to lubi tę wiadomość
Starania od 08.2018
Cykle bezowulacyjne ✖
11 cykli na stymulacji ✖
HSG ✔ Kariotypy ✔ AMH - 4,11 ✔
Mutacje MTHFR hetero oraz PAI-1
IUI - 19.05.2021 🍷
➡️ IVF
02.08.2021 transfer ET
9dpt beta 34,2 mIU/ml
11dpt beta 100,0 mlU/ml 😍
29dpt Jest ❤️
I prenatalne OK
Połówkowe OK
It's a boy 💙
07.2024
Histeroskopia - usunięcie polipów
27.08.2024 transfer ❌
24.09.2024 transfer
7dpt beta 42🙏
13dpt beta 479 🎉
26dpt Jest ❤️
7tc💔
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:Dziewczyny nie kloccie się... To kiedy któraś testuje to zakezy od siły woli.. A ktoś kto bardzo długo czeka na te dwie kreseczki to chce jsk najszybciej je zobaczyć... Evelle zrobiła test bo miała ku temu powody... Podejrzewam że Edyciak dołączyłas do naszego wątku dopiero teraz i pewnie nie wiesz jak to było z nasz Evelka....
Zgadzam się testuje się w dniu spodziewanej ale to tylko teoria każda robi test kiedy chce lub kiedy ją podkusi i zdajemy sobie sprawę jakie to niesie ryzyko taki wczesny test -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJustyna1719 wrote:Dziewczyny nie kloccie się... To kiedy któraś testuje to zakezy od siły woli.. A ktoś kto bardzo długo czeka na te dwie kreseczki to chce jsk najszybciej je zobaczyć... Evelle zrobiła test bo miała ku temu powody... Podejrzewam że Edyciak dołączyłas do naszego wątku dopiero teraz i pewnie nie wiesz jak to było z nasz Evelka....
Znam jej historię, przeczytałam wiele postów. Tym bardziej się dziwię. Ja sobie postanowiłam, że gdy uda mi się zajść, to do końca pierwszego trymestru nie powiem nikomu oprócz mojego męża.. po prostu boję się drugi raz rozczarować, poza tym w pracy przeżyłam gehennę z tego powodu...
Ale oczywiście, trzymam mocno kciuki za Evelkę oraz za was wszystkie. 😄
Zaczęłam czytać to forum w poszukiwaniu jakichś wskazówek, porad, ale widzę, że oprócz tego bardzo się nawzajem nakręcacie, gdzie nie od dziś wiadomo, że stres i napięcie działa na niekorzyść... -
Ja się nie kłócę, poprostu wyraziłam swoje zdanie, że wyłapywanie biochemow może być istotne, ponadto, już poza jednym wyjątkiem, nie słyszałam o nikim kto wytrzymałby z testem aż 7 dni po terminie @, szczególnie gdy ma stałą do i wie koedy byla owu. Ale to indywidualna sprawa i krytykowanie kogos za testowanie wcześniej, nie jest fajne.Starania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361 -
Jestem dziewczyny. A więc tak
USG miałam zrobione. Na usg w macicy ciąży jeszcze nie widzi. Możliwe że jest mlodsza. Ale na lewym jajniku mam ok 3 cm torbiel i powiększony jajnik stąd bóle. Cp wyeliminowana. Zrobiła mi dokładnie badanie usg i ginekologiczne. Szyjka wysoka i zamknięta wydzielina normalna choć obfita. Czekać na wyniki bety jeszcze czekam. Ale powiem Wam że jakie by nie były będę spokojna. Moja jedna wielka nie wiadoma się skończyła... Naprawdę jestem uspokojona. I w głębi duszy czuję taki spokój ale i radość że to nie CP... Dziewczyny gdyby nie wy. Byłoby ciezko...
Aaa no i kazała nie czytać internetow 😂
Wizyta za 2 tyg. Bez względu na to czy ciąża czy nie. Ewentualne krwawienie mogę dostać dopiero w terminie miesiączki kolejnej. Czyli w grudniu.Mama Aniołków:
27.01.2018[*]💔
23.11.2019 [*] 💔
01.07.2021 [*] 💔
05.04.2024 - II ♥️
11.04.2024- beta 769
13.04.2024- beta 1772
15.04.2024- beta 3671
20.04.2024- 1 wizyta-pęcherzyk ciążowy 14 mm z pęcherzykiem żółtkowym 3mm
25.04.2024- mamy ♥️ i 2 mm dzidziusia 🥹
24.05- 2,9 cm dzidziusia , 164/min ♥️
29.05-4,2 cm dzidziusia , 176/min ♥️
03.06-NIFTY - NISKIE RYZYKA
12.06-PRENATALNE-6,5 cm zdrowego dzidziusia ♥️
20.06- 91 g szczęścia pod sercem ♥️
14.07- GENDER REAVEL PARTY 🩷🩵🎉
18.07 - VII USG ⏳
06.08 - POŁÓWKOWE
-
Edyciak wrote:Znam jej historię, przeczytałam wiele postów. Tym bardziej się dziwię. Ja sobie postanowiłam, że gdy uda mi się zajść, to do końca pierwszego trymestru nie powiem nikomu oprócz mojego męża.. po prostu boję się drugi raz rozczarować, poza tym w pracy przeżyłam gehennę z tego powodu...
Ale oczywiście, trzymam mocno kciuki za Evelkę oraz za was wszystkie. 😄
Zaczęłam czytać to forum w poszukiwaniu jakichś wskazówek, porad, ale widzę, że oprócz tego bardzo się nawzajem nakręcacie, gdzie nie od dziś wiadomo, że stres i napięcie działa na niekorzyść...
Ja też jestem zwolenniczką nie testowania przed terminem @ ale każdy robi co chce i tak naprawdę nic nam do tego. -
Evelle28 wrote:Jestem dziewczyny. A więc tak
USG miałam zrobione. Na usg w macicy ciąży jeszcze nie widzi. Możliwe że jest mlodsza. Ale na lewym jajniku mam ok 3 cm torbiel i powiększony jajnik stąd bóle. Cp wyeliminowana. Zrobiła mi dokładnie badanie usg i ginekologiczne. Szyjka wysoka i zamknięta wydzielina normalna choć obfita. Czekać na wyniki bety jeszcze czekam. Ale powiem Wam że jakie by nie były będę spokojna. Moja jedna wielka nie wiadoma się skończyła... Naprawdę jestem uspokojona. I w głębi duszy czuję taki spokój ale i radość że to nie CP... Dziewczyny gdyby nie wy. Byłoby ciezko...
Aaa no i kazała nie czytać internetow 😂
Wizyta za 2 tyg. Bez względu na to czy ciąża czy nie. Ewentualne krwawienie mogę dostać dopiero w terminie miesiączki kolejnej. Czyli w grudniu.
P.S. ta torbiel może być po uwolnione komórce, ja też miałam w 1 ciąży i sama się wchłonęłaStarania o drugie dziecko - 33cs/18cs po cb
16.09 beta 103
18.09 beta 238
22.09 beta 1361