Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1968 1847

    Wysłany: 23 października 2019, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Widzę, że dzisiaj będą same pracowite wieczory :) ja też czekam na męża aż wróci z pracy i do boju :)
    Dokładnie... W powietrzu wisi miłość 🙂😍

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 816 589

    Wysłany: 23 października 2019, 19:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 11:25

    Starania od 08.2018 r.

    Folian 1^1
    Witamina d3 1^1
    Olej z wiesiołka 2^2(do owu)
    Ananas po owu, migdały, morele suszone.
    On: Olej z wiesiołka, FertilMan Plus, wit d,e,c, cynk, orzechy brazylijskie, dieta.

    Zrobione badania:
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, estradiol, wit d3, wit b12, żelazo, morfologia, glukoza, crp, wymaz PCT, HSSG-jajowody drożne, Anty-HIV-1,2 VDRL, Anty-HCV-Ab, Toksoplazmoza, Anty-HIV-1,2, badanie cytologiczne, badanie czystości pochwy, badanie przeciwciał różyczki

    Mąż: rozszerzone badania nasienia (luty 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, drugie badania nasienia (wrzesień 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, fragmentacja DNA 17%, MAR-test IgA 13%, IgG 5%, usg, Anty-HIV-1,2, HbsAg, VDRL, Anty-HCV-Ab, Anty-Hbc

    1. iui 😖
    2. iui 😖
    3. iui 😖
  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 23 października 2019, 20:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/234f8174c000.jpg.html
    Co myślicie?
    Niech dzisiejsze ♥️ będą owocne😊

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 567 398

    Wysłany: 23 października 2019, 20:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkya wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/234f8174c000.jpg.html
    Co myślicie?
    Niech dzisiejsze ♥️ będą owocne😊

    Jak dla mnie to jeszcze negatywny, ale wygląda na to, że owulacja już niedaleko :)

    Karolkya lubi tę wiadomość

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 567 398

    Wysłany: 23 października 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Ja też biorę się dziś do roboty. Chociaż testy jeszcze nie potwierdzają owu. Ale kreska z dnia na dzień ciemnieje. Mojemu już nie mówię, kiedy jest owulacja, bo przeżywa każdy @bardziej niż ja.

    Ja mojego wcale nie informuję o testach, bo pamiętam jak staraliśmy się o pierwsze to czuł dużą presję i wolę tym razem mu to darować :)

    No to dziewczyny, działamy i oby w listopadzie posypały się same 2 kreseczki :)

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1968 1847

    Wysłany: 23 października 2019, 20:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Ja mojego wcale nie informuję o testach, bo pamiętam jak staraliśmy się o pierwsze to czuł dużą presję i wolę tym razem mu to darować :)

    No to dziewczyny, działamy i oby w listopadzie posypały się same 2 kreseczki :)
    Mój się dopytuje kiedy co i jak. W listopadzie kreseczki będą się sypać aż miło.

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 816 589

    Wysłany: 23 października 2019, 21:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 11:25

    Starania od 08.2018 r.

    Folian 1^1
    Witamina d3 1^1
    Olej z wiesiołka 2^2(do owu)
    Ananas po owu, migdały, morele suszone.
    On: Olej z wiesiołka, FertilMan Plus, wit d,e,c, cynk, orzechy brazylijskie, dieta.

    Zrobione badania:
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, estradiol, wit d3, wit b12, żelazo, morfologia, glukoza, crp, wymaz PCT, HSSG-jajowody drożne, Anty-HIV-1,2 VDRL, Anty-HCV-Ab, Toksoplazmoza, Anty-HIV-1,2, badanie cytologiczne, badanie czystości pochwy, badanie przeciwciał różyczki

    Mąż: rozszerzone badania nasienia (luty 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, drugie badania nasienia (wrzesień 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, fragmentacja DNA 17%, MAR-test IgA 13%, IgG 5%, usg, Anty-HIV-1,2, HbsAg, VDRL, Anty-HCV-Ab, Anty-Hbc

    1. iui 😖
    2. iui 😖
    3. iui 😖
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3941 6073

    Wysłany: 23 października 2019, 21:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój miał mieć nocke w pracy ale okazało się ze brak materialu na hali i wrócił do domu po 2 h, także też skorzystalam z okazji i dorwalam na ❤️❤️❤️. Także faktycznie "pracowity" wieczór dziewczyny ;) 😅 oby i równie owocny ✊💪💚🍀

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 21:19

    Turkusowa90, Karolkya, zakochanaaw lubią tę wiadomość

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 443 326

    Wysłany: 24 października 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺️ działajcie, działajcie! Chce w listopadzie przy naszych nazwach widzieć piękne serduszka ❤️
    Dziś mam 21dc, drugi dzień brania Duphastonu 3x1 i już piersi zaczynają mocno boleć :/ nawet jak idę i podskakują to już czuję je mocno... Ehhh a tyle jeszcze do okresu (choć mam nadzieję, że w końcu się nie zjawi nie z przyczyn zdrowotnych s ciążowych) 😁 W aplikacjach miesiączkowych poprzestawiały mi się dni i teraz pokazuje mi we Flo że @ ma być 4.11, a w aplikacji Zdrowie 6.11 ;p dziś idę do ginekolog w Niemczech, w sumie nie wiem co ona chce mi robić bo sama powiedziała, że jak już w Polsce mam ginekolog i ona prowadzi ze mną starania to żeby tam zostać ale powiedziała żebym przyszła to idę, może uda się zobaczyć czy na 100% była owu.
    Życzę Wam wszystkim miłego dnia ❤️

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
    16.10 - kwas foliowy 17,80 ng/ml,
    homocystelina 6.80umol/l
    witamina b12 411,80
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-112mg/dl 1-115mg/dl 3-126mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-22,0uIU/ml 1-68,1uIU/ml 2-37,3uIU/ml
    On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
    test obciążenia glukozą (0-1-2)
    0-99mg/dl 1-97mg/dl 2-105mg/dl
    insulina po obciążeniu (0-1-2)
    0-13,5uIU/ml 1-44,7uIU/ml 2-47,2uIU/ml
    15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
    niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE <3
    03.11 - hematolog
    16.11 - klinika leczenia niepłodności
    cykle stymulowane... bez efektów :(
  • dzastina2005 Autorytet
    Postów: 1571 758

    Wysłany: 24 października 2019, 07:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część kochane zaczynam trzymać mocno za Nas wszystkie kciuki 😘 już niedługo zacznie się pierwsze testowanie pierwsze wczesne objawy 😁 oby listopad przyniósł nam przed świętami wiele pięknych II kreseczek tak aby każda miała ten wyczekiwany prezent 😊

    U mnie dziś albo jutro prawdopodobnie owulacja więc od soboty zaczynam odliczanie i myślę że 6 listopada zatestuje.

    zakochanaaw, doomi03 lubią tę wiadomość

    7.12.2020
    8dpo Beta Hcg 3,04
    Progesteron 12,9
    9.12.2020
    Beta HCG <1 😭

    05.01.2021
    8dpo progesteron 14,5
    07.01.2021
    Beta HCG 3,11

    Wyniki nasienia w normie.
    Jeśli w ciągu dwóch cykli nie zaskoczy to drożność jajowodów.
  • Sonia94 Autorytet
    Postów: 394 408

    Wysłany: 24 października 2019, 07:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny! Proszę o dopisanie mnie na 10 listopada, jeśli @ nie przyjdzie to będę testować 😊

    Powodzenia wszystkim Wam i niech listopad będzie dla nas owocny! :)

    Beta 18.11 5085❤️
    Martynka 08.06.2018 ❤️
  • Justyna1719 Autorytet
    Postów: 4092 1741

    Wysłany: 24 października 2019, 09:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zamierzam testować 17 listopada - dzień miesiączki...
    Czytałam o tym że nie mówicie swoim facetom o testach żeby ich nie blokować.. U mnie jest inaczej... Jak widzę że owulacja się zbliża to we mnie tworzy się blokada na seks... Więc nie robilam już tych testów.. W tym cyklu zastanawiam się triche nad nimi.. Ale nie wiem czy będę z nich korzystać.. Powodzenia wszystkim dziewczynom które bada testować w listopadzie 😘😘😘

    Ja - 31 lat, mąż - 36 lat

    Starania od czerwca 2018
    Ja: badania ok.
    Mąż: (w dzieciństwie zabieg na wedrujace jądro)
    🔻17.01.2020 wyniki nasienia - brak plemników w spermie ☹️ - jeden plemnik nieruchomy po odwirowaniu..
    🔻23.02 wyniki hormonow:
    Estradiol 33,06 (0-25)
    Fsh 20,69 (0,9-7,0)
    Lh 17,56 (1,4-7,7)
    Prolsktyna 36,16 (3,0-16,5)
    Testosteron 6,20 (2,27-9,76)
    Tsh 1,819 (0,55-4,78)
    🔻07.02.2020 USG jąder - małe jądra:(
    🔻17.02.2020 azospermia, posiew ok
    🔻03.03 wizyta u androloga, jest nadzieja 😊 jądra prawidłowo umieszczone, żylaków nie ma.
    🔻 17.03 badanie kariotypu
    🔻Kariotyp męski nieprawidłowy - zespół klinefeltera
    🔻28.07 powtórka badań - bez zmian
    🔻Konsultacja wyników z dr Wolskim-szans raczej brak
    🔻Decyzja o Dawcy
    ❤️Rok 2021 - działamy❤️
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 567 398

    Wysłany: 24 października 2019, 10:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm w tym miesiącu chyba oszalał. To
    moje dzisiejsze owulaki zrobione przed chwilą https://zapodaj.net/c4d1952ce073c.jpg.html
    Nie dość, że już 4 dzień wychodzą pozytywne to już drugi dzień z rzędu są aż tak ciemne. Zawsze na drugi dzień po takim ciemnym miałam już zdecydowanie negatywny a teraz takie coś. Chyba w kolejnym cyklu wezmę się za badania hormonów.

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1968 1847

    Wysłany: 24 października 2019, 10:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hej dziewczyny, zamierzam testować 17 listopada - dzień miesiączki...
    Czytałam o tym że nie mówicie swoim facetom o testach żeby ich nie blokować.. U mnie jest inaczej... Jak widzę że owulacja się zbliża to we mnie tworzy się blokada na seks... Więc nie robilam już tych testów.. W tym cyklu zastanawiam się triche nad nimi.. Ale nie wiem czy będę z nich korzystać.. Powodzenia wszystkim dziewczynom które bada testować w listopadzie 😘😘😘
    Ja cały czas mam taką blokadę mimo że przecież jest to mega przyjemne. Mnie właśnie testy mobilizują. Ale jeżeli ty masz z tym problem to ich nie rób. Jest przecież wiele metod badania kiedy będzie owulacja. Kciuki Zaciskam. ✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊✊
    Ja właśnie czuje że mam owulkę.

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1968 1847

    Wysłany: 24 października 2019, 10:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    *KasiaS* wrote:
    Mój organizm w tym miesiącu chyba oszalał. To
    moje dzisiejsze owulaki zrobione przed chwilą https://zapodaj.net/c4d1952ce073c.jpg.html
    Nie dość, że już 4 dzień wychodzą pozytywne to już drugi dzień z rzędu są aż tak ciemne. Zawsze na drugi dzień po takim ciemnym miałam już zdecydowanie negatywny a teraz takie coś. Chyba w kolejnym cyklu wezmę się za badania hormonów.
    Może masz w tym miesiącu duży wyrzut LH jak ja. Też mam od kilku dni pozytywne. Może dzisiaj właśnie owulacja. Bo ja właśnie czuje że ją mam. A wczoraj też miałam taki ciemny.

    p19ue6hhgcs1si2g.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 3941 6073

    Wysłany: 24 października 2019, 11:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna1719 wrote:
    Hej dziewczyny, zamierzam testować 17 listopada - dzień miesiączki...
    Czytałam o tym że nie mówicie swoim facetom o testach żeby ich nie blokować.. U mnie jest inaczej... Jak widzę że owulacja się zbliża to we mnie tworzy się blokada na seks... Więc nie robilam już tych testów.. W tym cyklu zastanawiam się triche nad nimi.. Ale nie wiem czy będę z nich korzystać.. Powodzenia wszystkim dziewczynom które bada testować w listopadzie 😘😘😘

    Ja przez dwa pierwsze cykle robilam testy owu, ale potem sobie po prostu odpuscilam. Ja z reguły mniej więcej wiem kiedy mam plodne po obserwacji sluzu i po bolach jajników wzmożonych także wtedy staram się częściej przytulac z moim, chociaz ostatnio też nie na siłę (wcześniej sie bardziej spinalam ze sa plodne i trzeba koniecznie) teraz jak nam się nie chce to nas nie zmuszam, chociaż czesto gęsto w plodne mam większą ochotę (nie wiem czy to kwestia organizmu czy bardziej podswiadomosci) , a moj mało kiedy odmawia także i tak samo tak wychodzi xD
    Mierze temperature, bo to mnie akurat uspokaja, zeby wiedzieć czy owu była w ogole i przede wszystkim żeby wiedzieć kiedy przyjdzie okres.

    Jeśli takie sprawdzanie owulacji Cie spina to nie jest rób tego na sile. Starajcie sie w miarę możliwości kochać systematycznie przez caly cykl, ale przede wszystkim wtedy kiedy macie na to ochotę.

    3jvzcbxmqcuirhnp.png

    12cs 💚⏸️

    Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 816 589

    Wysłany: 24 października 2019, 12:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2020, 11:25

    Starania od 08.2018 r.

    Folian 1^1
    Witamina d3 1^1
    Olej z wiesiołka 2^2(do owu)
    Ananas po owu, migdały, morele suszone.
    On: Olej z wiesiołka, FertilMan Plus, wit d,e,c, cynk, orzechy brazylijskie, dieta.

    Zrobione badania:
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, estradiol, wit d3, wit b12, żelazo, morfologia, glukoza, crp, wymaz PCT, HSSG-jajowody drożne, Anty-HIV-1,2 VDRL, Anty-HCV-Ab, Toksoplazmoza, Anty-HIV-1,2, badanie cytologiczne, badanie czystości pochwy, badanie przeciwciał różyczki

    Mąż: rozszerzone badania nasienia (luty 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, drugie badania nasienia (wrzesień 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, fragmentacja DNA 17%, MAR-test IgA 13%, IgG 5%, usg, Anty-HIV-1,2, HbsAg, VDRL, Anty-HCV-Ab, Anty-Hbc

    1. iui 😖
    2. iui 😖
    3. iui 😖
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 567 398

    Wysłany: 24 października 2019, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Może masz w tym miesiącu duży wyrzut LH jak ja. Też mam od kilku dni pozytywne. Może dzisiaj właśnie owulacja. Bo ja właśnie czuje że ją mam. A wczoraj też miałam taki ciemny.

    U mnie chyba też będzie dzisiaj bo strasznie czuję prawy jajnik od rana. Ze dwa dni temu czułam jak pulsują mi obydwa naprzemiennie ale dzisiaj ten jeden ewidentnie daje o sobie znać. A że nie mam lewego jajowodu to dobrze by było jakbym jednak w prawym wychodowała pęcherzyk :) No nic, zobaczymy co będzie dalej :)

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Jadwiga38 Koleżanka
    Postów: 33 26

    Wysłany: 24 października 2019, 13:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy będę testować w listopadzie. Wczoraj się postarałam. Zrobiłam pyszną kolację, założyłam ekstra bieliznę. A mój co. Wolał po pracy iść z kumplem na piwo niż do domu. Nie gadam z nim i beczę cały czas. A owu tuż tuż bo dzisiaj prawy jamnik daje znać o sobie. 😢😢😢

  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 24 października 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadwiga38 wrote:
    A ja nie wiem czy będę testować w listopadzie. Wczoraj się postarałam. Zrobiłam pyszną kolację, założyłam ekstra bieliznę. A mój co. Wolał po pracy iść z kumplem na piwo niż do domu. Nie gadam z nim i beczę cały czas. A owu tuż tuż bo dzisiaj prawy jamnik daje znać o sobie. 😢😢😢

    Nie przejmuj się, u mnie jest podobnie, wczoraj nie bo mecz, chociaż była próba później to odpuściliśmy bo nie szło... :/ w tym cyklu po miesiączce mam objawy jak na infekcję intymną (chociaż 2 miesiące temu walczyłam) zaczęłam brać globulki, przez to nie czuję, że mam płodne, nie wiem jaki jest śluz, ochota na seks praktycznie żadna bo coś tam mnie pobolewa. W zeszłym cyklu miałam plamienia okołoowulacyjne więc bardzo się stresuje, że teraz też mogą wystąpić :/ co jest bardzo nie przyjemne podczas starań...chyba w tym cyklu będzie pauza bo też mnie to wszystko przerasta. Zostało mi kilka testów owulacyjnych, które postanowiłam teraz wykorzystać po to żeby wiedzieć czy będzie owu...wczoraj popołudniu i dziś rano wyszły negatywne.

    Jadwiga38 jakie długie masz cykle i kiedy owu?

    13 cs
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego