W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolkya wrote:https://naforum.zapodaj.net/234f8174c000.jpg.html
Co myślicie?
Niech dzisiejsze ♥️ będą owocne😊
Jak dla mnie to jeszcze negatywny, ale wygląda na to, że owulacja już niedalekoKarolkya lubi tę wiadomość
15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
Turkusowa90 wrote:Ja też biorę się dziś do roboty. Chociaż testy jeszcze nie potwierdzają owu. Ale kreska z dnia na dzień ciemnieje. Mojemu już nie mówię, kiedy jest owulacja, bo przeżywa każdy @bardziej niż ja.
Ja mojego wcale nie informuję o testach, bo pamiętam jak staraliśmy się o pierwsze to czuł dużą presję i wolę tym razem mu to darować
No to dziewczyny, działamy i oby w listopadzie posypały się same 2 kreseczki15.04.2016 synek Filipek ❤️
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
*KasiaS* wrote:Ja mojego wcale nie informuję o testach, bo pamiętam jak staraliśmy się o pierwsze to czuł dużą presję i wolę tym razem mu to darować
No to dziewczyny, działamy i oby w listopadzie posypały się same 2 kreseczki -
Mój miał mieć nocke w pracy ale okazało się ze brak materialu na hali i wrócił do domu po 2 h, także też skorzystalam z okazji i dorwalam na ❤️❤️❤️. Także faktycznie "pracowity" wieczór dziewczyny 😅 oby i równie owocny ✊💪💚🍀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2019, 21:19
Turkusowa90, Karolkya, zakochanaaw lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny ☺️ działajcie, działajcie! Chce w listopadzie przy naszych nazwach widzieć piękne serduszka ❤️
Dziś mam 21dc, drugi dzień brania Duphastonu 3x1 i już piersi zaczynają mocno boleć nawet jak idę i podskakują to już czuję je mocno... Ehhh a tyle jeszcze do okresu (choć mam nadzieję, że w końcu się nie zjawi nie z przyczyn zdrowotnych s ciążowych) 😁 W aplikacjach miesiączkowych poprzestawiały mi się dni i teraz pokazuje mi we Flo że @ ma być 4.11, a w aplikacji Zdrowie 6.11 ;p dziś idę do ginekolog w Niemczech, w sumie nie wiem co ona chce mi robić bo sama powiedziała, że jak już w Polsce mam ginekolog i ona prowadzi ze mną starania to żeby tam zostać ale powiedziała żebym przyszła to idę, może uda się zobaczyć czy na 100% była owu.
Życzę Wam wszystkim miłego dnia ❤️Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
Ona 24l. - Brak owulacji, io, tsh, mutacje MTHFR_677C>T i MTHFR_1298A>C i PAI-1 4G układy heterozygotyczne...
On 35l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%/7.04 - 3%/10.06 - 0%, usg jąder i badania krwi - ok.
15.06. - laparoskopia, histeroskopia i hsg.
niedrożne obydwa jajowody - UDROŻNIONE
03.11 - hematolog
16.11 - klinika leczenia niepłodności
cykle stymulowane... bez efektów
04.01.21-decyzja o próbie inseminacji a później in vitro
21.01.21- beta 12,5
01.02- mamy pęcherzyk!
09.02 - mamy zarodek!
15.02- mamy serduszko!!
Nasz naturalny cud 🥰 -
Część kochane zaczynam trzymać mocno za Nas wszystkie kciuki 😘 już niedługo zacznie się pierwsze testowanie pierwsze wczesne objawy 😁 oby listopad przyniósł nam przed świętami wiele pięknych II kreseczek tak aby każda miała ten wyczekiwany prezent 😊
U mnie dziś albo jutro prawdopodobnie owulacja więc od soboty zaczynam odliczanie i myślę że 6 listopada zatestuje.zakochanaaw, doomi03 lubią tę wiadomość
2015 córcia
Obecnie 3 lata starań
Wyniki nasienia w normie.
01.03.2021 sono hsg ( jajowody drożne, nie uwidoczniono żadnych cech zmiennych)
Progesteron:
7 dpo 5,91
9 dpo 8,49
13 dpo 12,7 duphaston 3x1, luteina 100 dopochwowa 2x1
Beta HCG
22.03.2021 - 53,6 🥰
24.03.2021 - 97,0
26.03.2021 - 270,0 🙀( już mam nie sprawdzać)
06.04.2021 - 17920 😍
13.04.2021 mamy ♥️
20.05.2021 🎂 prenatalne
15.07.2021 II prenatalne mamy 350g
18.08.2021 960g
30.09.2021 III badanie prenatalne 1860g
02.11.2021 2800g
08.11.2021 3400g
16.11.2021 przyjęcie na odział CC.
17.11.2021 Anielka ♥️
3100g, 55cm szczęścia 😍 -
Hej dziewczyny, zamierzam testować 17 listopada - dzień miesiączki...
Czytałam o tym że nie mówicie swoim facetom o testach żeby ich nie blokować.. U mnie jest inaczej... Jak widzę że owulacja się zbliża to we mnie tworzy się blokada na seks... Więc nie robilam już tych testów.. W tym cyklu zastanawiam się triche nad nimi.. Ale nie wiem czy będę z nich korzystać.. Powodzenia wszystkim dziewczynom które bada testować w listopadzie 😘😘😘
👱♀️33 lat, 🤵38 lat
Starania od czerwca 2018
❌Problem męski azoospermia - zespół klinefeltera
📌1 IUI - lipiec 2021 - nieudane ☹️
📌2 IUI - październik nieudane ☹️
🧫 04.11 IN VITRO
🧫30. 11 punkcja-pobrano 18 cumulusow ✊✊ z czego 12 prawidłowych
🧫31.11 - mamy 5 zarodków
❄️ Jeden zarodek C.C.C.
🤢Grudzień - Stop Covid ☹️
⛄07.02 Transfer-Blastka 3CC 🙏
👶3dpt - prog 41
👶7dpt beta 38,2, prog 46,82
👶9dpt 120,7
👶11dpt - 409,5, prog 47,82
👶15dpt - 1592, prog 40,82
👶21dpt - 8735 - prog39,15
❤️04.03 (25dpt) mamy serduszko ❤️
*AMH 2,35
*TSH 2,97 - (Euthyrox) 1,56 (13.12)
*FSH 6,36
*Homocysteina 11,66 (28.10), 4,86 (13.12)
*Insulinooporość - Glucophage 500
Suplementy: kwas foliowy, witamina B12, ashawaganda, Magne B6, omega 3, preventic z wit D3, witamina C, koenzym Q10 -
Mój organizm w tym miesiącu chyba oszalał. To
moje dzisiejsze owulaki zrobione przed chwilą https://zapodaj.net/c4d1952ce073c.jpg.html
Nie dość, że już 4 dzień wychodzą pozytywne to już drugi dzień z rzędu są aż tak ciemne. Zawsze na drugi dzień po takim ciemnym miałam już zdecydowanie negatywny a teraz takie coś. Chyba w kolejnym cyklu wezmę się za badania hormonów.15.04.2016 synek Filipek ❤️
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
Justyna1719 wrote:Hej dziewczyny, zamierzam testować 17 listopada - dzień miesiączki...
Czytałam o tym że nie mówicie swoim facetom o testach żeby ich nie blokować.. U mnie jest inaczej... Jak widzę że owulacja się zbliża to we mnie tworzy się blokada na seks... Więc nie robilam już tych testów.. W tym cyklu zastanawiam się triche nad nimi.. Ale nie wiem czy będę z nich korzystać.. Powodzenia wszystkim dziewczynom które bada testować w listopadzie 😘😘😘
Ja właśnie czuje że mam owulkę. -
*KasiaS* wrote:Mój organizm w tym miesiącu chyba oszalał. To
moje dzisiejsze owulaki zrobione przed chwilą https://zapodaj.net/c4d1952ce073c.jpg.html
Nie dość, że już 4 dzień wychodzą pozytywne to już drugi dzień z rzędu są aż tak ciemne. Zawsze na drugi dzień po takim ciemnym miałam już zdecydowanie negatywny a teraz takie coś. Chyba w kolejnym cyklu wezmę się za badania hormonów. -
Justyna1719 wrote:Hej dziewczyny, zamierzam testować 17 listopada - dzień miesiączki...
Ja przez dwa pierwsze cykle robilam testy owu, ale potem sobie po prostu odpuscilam. Ja z reguły mniej więcej wiem kiedy mam plodne po obserwacji sluzu i po bolach jajników wzmożonych także wtedy staram się częściej przytulac z moim, chociaz ostatnio też nie na siłę (wcześniej sie bardziej spinalam ze sa plodne i trzeba koniecznie) teraz jak nam się nie chce to nas nie zmuszam, chociaż czesto gęsto w plodne mam większą ochotę (nie wiem czy to kwestia organizmu czy bardziej podswiadomosci) , a moj mało kiedy odmawia także i tak samo tak wychodzi xD
Mierze temperature, bo to mnie akurat uspokaja, zeby wiedzieć czy owu była w ogole i przede wszystkim żeby wiedzieć kiedy przyjdzie okres.
Jeśli takie sprawdzanie owulacji Cie spina to nie jest rób tego na sile. Starajcie sie w miarę możliwości kochać systematycznie przez caly cykl, ale przede wszystkim wtedy kiedy macie na to ochotę. -
Angie1985 wrote:Może masz w tym miesiącu duży wyrzut LH jak ja. Też mam od kilku dni pozytywne. Może dzisiaj właśnie owulacja. Bo ja właśnie czuje że ją mam. A wczoraj też miałam taki ciemny.
U mnie chyba też będzie dzisiaj bo strasznie czuję prawy jajnik od rana. Ze dwa dni temu czułam jak pulsują mi obydwa naprzemiennie ale dzisiaj ten jeden ewidentnie daje o sobie znać. A że nie mam lewego jajowodu to dobrze by było jakbym jednak w prawym wychodowała pęcherzyk No nic, zobaczymy co będzie dalej15.04.2016 synek Filipek ❤️
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
A ja nie wiem czy będę testować w listopadzie. Wczoraj się postarałam. Zrobiłam pyszną kolację, założyłam ekstra bieliznę. A mój co. Wolał po pracy iść z kumplem na piwo niż do domu. Nie gadam z nim i beczę cały czas. A owu tuż tuż bo dzisiaj prawy jamnik daje znać o sobie. 😢😢😢
-
nick nieaktualnyJadwiga38 wrote:A ja nie wiem czy będę testować w listopadzie. Wczoraj się postarałam. Zrobiłam pyszną kolację, założyłam ekstra bieliznę. A mój co. Wolał po pracy iść z kumplem na piwo niż do domu. Nie gadam z nim i beczę cały czas. A owu tuż tuż bo dzisiaj prawy jamnik daje znać o sobie. 😢😢😢
Nie przejmuj się, u mnie jest podobnie, wczoraj nie bo mecz, chociaż była próba później to odpuściliśmy bo nie szło... w tym cyklu po miesiączce mam objawy jak na infekcję intymną (chociaż 2 miesiące temu walczyłam) zaczęłam brać globulki, przez to nie czuję, że mam płodne, nie wiem jaki jest śluz, ochota na seks praktycznie żadna bo coś tam mnie pobolewa. W zeszłym cyklu miałam plamienia okołoowulacyjne więc bardzo się stresuje, że teraz też mogą wystąpić co jest bardzo nie przyjemne podczas starań...chyba w tym cyklu będzie pauza bo też mnie to wszystko przerasta. Zostało mi kilka testów owulacyjnych, które postanowiłam teraz wykorzystać po to żeby wiedzieć czy będzie owu...wczoraj popołudniu i dziś rano wyszły negatywne.
Jadwiga38 jakie długie masz cykle i kiedy owu?