Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Migotka Koleżanka
    Postów: 54 19

    Wysłany: 21 października 2019, 08:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety i ja dopisuje się do testowania w listopadzie choć okresu Jeszce brak .
    10 dpo beta negatywna
    12 dpo test supeczuly negatywny
    Już nie mam złudzeń

  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 303 160

    Wysłany: 21 października 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ej dziewczyny, a jeżeli 4 dzień w ogóle nie miałam okresu, czysty śluz, a 5 dzień okres jest z powrotem. To znaczy, że moja szyjka nie pracuje tak jak powinna? Martwi mnie to.
    Też tak mam.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    -duphaston 1x2
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta 8.07
    71dd64dc652b40cbebde292f9c4b79b6.png
    ?pokaz=77135eef33662672a.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 303 160

    Wysłany: 21 października 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wrote:
    Niestety i ja dopisuje się do testowania w listopadzie choć okresu Jeszce brak .
    10 dpo beta negatywna
    12 dpo test supeczuly negatywny
    Już nie mam złudzeń
    Dopòki okres nie przyjdzie to zawsze jest nadzieja.długo się starasz?

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    -duphaston 1x2
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta 8.07
    71dd64dc652b40cbebde292f9c4b79b6.png
    ?pokaz=77135eef33662672a.png
  • Migotka Koleżanka
    Postów: 54 19

    Wysłany: 21 października 2019, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Dopòki okres nie przyjdzie to zawsze jest nadzieja.długo się starasz?
    Teraz 2 cykl.
    Ale generalnie jestem po czterech promieniach
    Z 5 ciazy mam córkę
    I teraz walczę o drugie

  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 21 października 2019, 12:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka wrote:
    Teraz 2 cykl.
    Ale generalnie jestem po czterech promieniach
    Z 5 ciazy mam córkę
    I teraz walczę o drugie
    Migotka na kiedy mam Cię dopisać? Będzie dobrze uda się. A tak sobie myślę mam nadzieję że cię nie urażę ani żadnej innej dziewczynki że lepiej dostać okres niż potem zmagać się z taką stratą.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 12:22

  • Migotka Koleżanka
    Postów: 54 19

    Wysłany: 21 października 2019, 17:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Migotka na kiedy mam Cię dopisać? Będzie dobrze uda się. A tak sobie myślę mam nadzieję że cię nie urażę ani żadnej innej dziewczynki że lepiej dostać okres niż potem zmagać się z taką stratą.
    Dokładnie.
    Tylko że czułam się strasznie ciążowy i dlatego mi smutno że się nie udało
    Jednak psychika robi swoje
    Ja na szczęście straty miałam bardzo wcześnie. Nigdy nie było serduszka.
    Okazało się że miałam hiperprolaktynemie i od tego to wszystko.
    Teraz prolaktyns w normie więc mam nadzieję że niedługo się uda

  • Lea28 Koleżanka
    Postów: 31 8

    Wysłany: 21 października 2019, 19:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Można dołączyć? Wpisuje się na 17.11 😊

  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 21 października 2019, 19:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, proszę o wpisanie na 20. Co prawda robię sobie odpoczynek i nie będę prowadziła obserwacji ale jeśli plamieniewcześniej się nie pojawi to zatestuję w terminie @

    kic83 lubi tę wiadomość

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Miśka 91 Autorytet
    Postów: 303 149

    Wysłany: 21 października 2019, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór dziewczyny. Witam nowe dziewczyny 😁 Trzymam za nas kciuki ✊ niech listopada będzie dla nas szczęśliwy ☺️

    Upragniona niunia, Lea28, Kitka_87, joana_aska89 lubią tę wiadomość

    Syn 8lat
    Ja lat 29
    Termin planowanej @ 4.06
    Cykl 27-29
    Cykl starań- już tego nie liczę 🙄
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 21 października 2019, 20:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lea28 wrote:
    Hej! Można dołączyć? Wpisuje się na 17.11 😊
    Jasne witamy serdecznie.

    Lea28 lubi tę wiadomość

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 1875 1860

    Wysłany: 21 października 2019, 20:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Turkusowa90 wrote:
    Ja też muszę przyznać, że podczytywanie forum mi pomaga😊 jestem jakaś spokojniejsza, uzależniłam się od forum😜, chociaż nie często się odzywam. Wcześniej też dużo o tym mówiłam mężowi, przeżywałam, płakałam. Chyba już się przyzwyczaiłam, że @ przychodzi na czas...

    Mnie też forum odpręża 😀 tym bardziej ze możemy tu porozmawiać dosłownie o wszystkim, a kto jak nie inne staraczki zrozumie te wszystkie gadanie o temperaturach, sluzach, owulacjach, progesteronach, betach, jajnikach itd itd xD dla nas to chleb powszedni i milo jest porozmawiać z osobami które to rozumieją i to samo przechodzą co miesiąc :) i żadna z nas nie spojrzy na druga jak na wariatke myśląc sobie "o czym ona do mnie wygaduje" 😂😂

    Turkusowa90 lubi tę wiadomość

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    30.06 - synuś 💙 (351g)
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 21 października 2019, 21:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Mnie też forum odpręża 😀 tym bardziej ze możemy tu porozmawiać dosłownie o wszystkim, a kto jak nie inne staraczki zrozumie te wszystkie gadanie o temperaturach, sluzach, owulacjach, progesteronach, betach, jajnikach itd itd xD dla nas to chleb powszedni i milo jest porozmawiać z osobami które to rozumieją i to samo przechodzą co miesiąc :) i żadna z nas nie spojrzy na druga jak na wariatke myśląc sobie "o czym ona do mnie wygaduje" 😂😂
    Taaa... I na dodatek o nasileniu, morfologii i takich innych kwiatkach 🤣

  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 21 października 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6dc,cykle ostatnio śr.25 d. Myślę, że od jutra bierzemy się do roboty 😉 w sumie czekam na sygnały mojego organizmu zwiastujące płodne dni 😉 nie mierzę temperatury, nie robię testów...znudziło mi się w pierwszym cyklu.
    Wpisuję się na 11.11 😀

    Angie1985, Miśka 91 lubią tę wiadomość

    13 cs
  • Feel Nowa
    Postów: 4 4

    Wysłany: 21 października 2019, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie na 20.11 :)

    Angie1985, Miśka 91 lubią tę wiadomość

  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 978 491

    Wysłany: 22 października 2019, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, a może jeszcze nic straconego?

    Byłam u gin na nfz. Napisała mi, że mam zbadać około 20-23 dnia cyklu progesteron, prolaktynę i tsh. Co sądzicie? Cykle mam przeróżne od 18 do nawet 40 dni. Zdziwiłam się, że po 20 dniu. Myślałam, że zleci na początku cyklu. A i jeszcze zleciła mężowi badanie nasienia twierdząc, że to podstawa... Wszystko prywatnie bo ponoć nie da się na nfz.

    Na stanie PAI homo, wczesna IO. Stosuje Proovulin.

    ANA typ Homogenny 1:1000 🤔
    MUCHa ujemna.

    Starania aktualnie zawieszone.

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • Ignissa Autorytet
    Postów: 1424 833

    Wysłany: 22 października 2019, 13:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Migotka, a może jeszcze nic straconego?

    Byłam u gin na nfz. Napisała mi, że mam zbadać około 20-23 dnia cyklu progesteron, prolaktynę i tsh. Co sądzicie? Cykle mam przeróżne od 18 do nawet 40 dni. Zdziwiłam się, że po 20 dniu. Myślałam, że zleci na początku cyklu. A i jeszcze zleciła mężowi badanie nasienia twierdząc, że to podstawa... Wszystko prywatnie bo ponoć nie da się na nfz.
    Zalecił 20-23 dc, bo pewnie założyła, że masz cykl ok 28 dniowy i owu ok. 14 dc, bo proga robi się koło 7 dpo ;)

    ug378ribriq3l8bh.png

    Starania o drugie dziecko - 27cs/12cs po cb
  • Miśka 91 Autorytet
    Postów: 303 149

    Wysłany: 22 października 2019, 13:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piła któraś siemię lniane?? Jak je przyrządzić? 🤔

    Syn 8lat
    Ja lat 29
    Termin planowanej @ 4.06
    Cykl 27-29
    Cykl starań- już tego nie liczę 🙄
  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 22 października 2019, 13:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to zalewasz gorącą woda i mieszasz aż się zrobi taki "glutek " :)

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • bella88 Autorytet
    Postów: 431 479

    Wysłany: 22 października 2019, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 😁 u mnie dzisiaj piękny tescik ovu wyszedł ❤️
    https://zapodaj.net/0ac1f5ec8d945.jpg.html

    a mam pytanko takie. Wiem że wiesiołka bierze się do dnia ovu i odstawia. A wiecie może jak to jest z Niepokalankiem? Można go brać cały czas czy lepiej odstawić? W ulotce jest napisane żeby w ciąży np nie brać bo nie zostało to przebadane.

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 29.06 godz. 18.45 prenatalne
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 22 października 2019, 14:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella88 wrote:
    Cześć 😁 u mnie dzisiaj piękny tescik ovu wyszedł ❤️
    https://zapodaj.net/0ac1f5ec8d945.jpg.html

    a mam pytanko takie. Wiem że wiesiołka bierze się do dnia ovu i odstawia. A wiecie może jak to jest z Niepokalankiem? Można go brać cały czas czy lepiej odstawić? W ulotce jest napisane żeby w ciąży np nie brać bo nie zostało to przebadane.

    No to do dzieła <3

    bella88 lubi tę wiadomość

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.