Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • bella88 Autorytet
    Postów: 420 465

    Wysłany: 18 października 2019, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolkya wrote:
    Hej dziewczyny ja też dołączę. @ powinnam mieć 8 Listopada więc w okolicach może coś się pojawi :)
    Bella88 jak z tym wiesiołkiem? czy przy hashimoto można? ja obecnie biorę mace i dong w I fazie a w II duphaston.
    Nie mam pojęcia czy przy hashimoto można. Myślę że najlepiej dopytać lekarza. Ja biorę do dnia owulacji i pamiętam że gdy się starałam o pierwsze dziecko to śluz mi się naprawdę polepszyl i zaszłam już w 2 cyklu jego brania mimo że wcześniej miałam też problem żeby zajść.

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 19.05 godz. 19.15
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 18 października 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Czyli możliwe, żeby trzeba było tylko to obniżyć...
    Muszę zrobić cały pakiet badań na nowo ale trochę to kosztuje.
    U mnie podziałało obniżenie tsh .

    koktajlowa lubi tę wiadomość

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 438 324

    Wysłany: 19 października 2019, 21:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, proszę o dopisanie mnie na 2.11 ☺️ tak mi się poprzesuwało wszystko, dziś test owulacyjny z grubymi krechami więc jestem pełna nadziei, ale w porównaniu do wcześniejszych cykli postaram się być na "wyje*Aniu" 🤣 będzie co będzie nie będę świrować jak zawsze bo i zauważyłam, że przestałam mieć stany depresyjne, cieszę się piękną jesienią ❤️🍁🍂 https://zapodaj.net/60f9b2b84efe1.jpg.html

    Pochwalę się, że dziś zrobiłam pierwszy raz drożdżówki i wyszły boskie ❤️ https://zapodaj.net/8ffc627d83610.jpg.html

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 23l. - Brak owulacji, insulinooporność, problemy hormonalne...
    (Euthyrox, Formetic, Duphaston)
    On 34l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%, usg jąder i badania krwi - ok.
    2cykl z Clo.
    5bdd620a904062a0b04d0f4a8bf9629f.png
  • megson91 Autorytet
    Postów: 1709 1869

    Wysłany: 19 października 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę mnie wpisac na 13.11 💜

    Kochane! Wracamy do gry! 😍😍😍
    Nie wiem czy pamiętacie, ale pod koniec sierpnia dowiedzieliśmy się o azoospermii mojego Emka. Podjęliśmy walkę, leczenie i suplementację męża, w tym tygodniu udało się wykonać badanie rozszerzonego seminogramu i wróciło wszystko do normy! 💜 to cud, wciąż niedowierzam! ❤️
    Dzisiaj pierwszy dzień cyklu, od jutra zaczynam przyjmowanie Clostylbegytu od 2 do 6 dc i rozpoczynamy nasz drugi cykl stymulowany ❤️❤️❤️

    Nona, zakochanaaw, Karolkya, Kitka_87, majka91 lubią tę wiadomość

    3jgxvfxmg41ao7pj.png
    Sezamku, rośnij zdrowy! 💜
    5.12 Progesteron 7dpo - 22,360 ng/ml 🍀🍀🍀
    09.12 Beta HCG 11dpo - 36,3 mlU/ml 🍀🍀🍀
    11.12 Beta HCG 13dpo - 112,2 mlU/ml 🍀🍀🍀
    14.12 Beta HCG 16dpo - 460,5 mlU/ml 🍀🍀🍀
    17.12 Beta HCG 19dpo - 1367,0 mlU/ml 🍀🍀🍀
    19.12 Beta HCG 21dpo - 2696,0 mlU/ml 🍀🍀🍀
    19.12 Progesteron 46,960 ng/ml 🍀🍀🍀
    20.12 USG widoczny pęcherzyk ciążowy 💜
    07.01 USG jest serduszko💜 CRL 1,07 cm 💜
    24.01 USG Sezamek fika koziołki 💜 CRL 3.31 cm 💜
    11.02 USG genetyczne - Sezamek jest zdrowiutki💜 CRL 6.68 cm💜
    03.03 USG Córeczka 133g 💜💜💜
    14.04 USG Florentynka 466g 💜💜💜
    24.04. USG spóźnione połówkowe 💜 583g i dłuuuugie nogi 💜💜💜
    05.05. USG 4D 💜 666 g 💜💜💜

    3 cykl stymulowany: Clostylbegyt 2-6dc + Duphaston 18-27dc
  • Upragniona niunia Ekspertka
    Postów: 198 93

    Wysłany: 19 października 2019, 22:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Czy mogę dopisać się na 15 listopad? Niestety pojawił się okres...

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    Zaczynamy starania od nowa. To jest ten czas.
    12.2017 - cp
    Starania od 10.06.2017

    Czeka nas inseminacja

    8668398a86dbc3dfd67e7b25e3cfba7e.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 20 października 2019, 00:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upragniona niunia wrote:
    Cześć dziewczyny. Czy mogę dopisać się na 15 listopad? Niestety pojawił się okres...
    Jasne już odpisuję. 🙂

  • Ala222 Koleżanka
    Postów: 81 6

    Wysłany: 20 października 2019, 01:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Taka sytuacja :

    Kochałam się z mężem tydzień temu w poniedziałek i sobotę. Od 4 dni pobolewa mnie podbrzusze a dziś parę razy zakluly mnie jajniki i pobolewaja plecy na dole. Szyjka macicy jest miękka, nisko i otwarta tak mocno że palec by się tam zmieścił. Temperatura ciała rano to 36,7 a.wieczorem już.37.6. Czy to oznacza okres czy coś innego? Proszę o pomoc.


    PS. NIGDY nie bolał mnie brzuch przed okresem ani plecy.

  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 20 października 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Taka sytuacja :

    Kochałam się z mężem tydzień temu w poniedziałek i sobotę. Od 4 dni pobolewa mnie podbrzusze a dziś parę razy zakluly mnie jajniki i pobolewaja plecy na dole. Szyjka macicy jest miękka, nisko i otwarta tak mocno że palec by się tam zmieścił. Temperatura ciała rano to 36,7 a.wieczorem już.37.6. Czy to oznacza okres czy coś innego? Proszę o pomoc.


    PS. NIGDY nie bolał mnie brzuch przed okresem ani plecy.
    Kiedy miałaś owulacje?

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 20 października 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już się nas dużo zgromadziło w tym wątku cieszę się że jesteśmy razem. Tak jest o wiele raźniej. Wszystkim Wam i każdej z osobna życzę wysypu dwóch kreseczek. Coś czuję że ten miesiąc będzie owocny.

    zakochanaaw, boo123, Kitka_87 lubią tę wiadomość

  • Tysia150 Autorytet
    Postów: 644 389

    Wysłany: 20 października 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Proszę mnie wpisac na 13.11 💜

    Kochane! Wracamy do gry! 😍😍😍
    Nie wiem czy pamiętacie, ale pod koniec sierpnia dowiedzieliśmy się o azoospermii mojego Emka. Podjęliśmy walkę, leczenie i suplementację męża, w tym tygodniu udało się wykonać badanie rozszerzonego seminogramu i wróciło wszystko do normy! 💜 to cud, wciąż niedowierzam! ❤️
    Dzisiaj pierwszy dzień cyklu, od jutra zaczynam przyjmowanie Clostylbegytu od 2 do 6 dc i rozpoczynamy nasz drugi cykl stymulowany ❤️❤️❤️

    A co zrobiliście dokładnie u męża że wszystko wróciło do normy?

  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 20 października 2019, 13:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ale już się nas dużo zgromadziło w tym wątku cieszę się że jesteśmy razem. Tak jest o wiele raźniej. Wszystkim Wam i każdej z osobna życzę wysypu dwóch kreseczek. Coś czuję że ten miesiąc będzie owocny.
    A potem wszystkie idziemy do wątku Lipiec 2020😁

    zakochanaaw, Angie1985, joana_aska89 lubią tę wiadomość

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 20 października 2019, 13:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    megson91 wrote:
    Proszę mnie wpisac na 13.11 💜

    Kochane! Wracamy do gry! 😍😍😍
    Nie wiem czy pamiętacie, ale pod koniec sierpnia dowiedzieliśmy się o azoospermii mojego Emka. Podjęliśmy walkę, leczenie i suplementację męża, w tym tygodniu udało się wykonać badanie rozszerzonego seminogramu i wróciło wszystko do normy! 💜 to cud, wciąż niedowierzam! ❤️
    Dzisiaj pierwszy dzień cyklu, od jutra zaczynam przyjmowanie Clostylbegytu od 2 do 6 dc i rozpoczynamy nasz drugi cykl stymulowany ❤️❤️❤️
    Super!trzymam kciuki.Teraz musi się udać😁

    joana_aska89 lubi tę wiadomość

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • zakochanaaw Autorytet
    Postów: 438 324

    Wysłany: 20 października 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Ale już się nas dużo zgromadziło w tym wątku cieszę się że jesteśmy razem. Tak jest o wiele raźniej. Wszystkim Wam i każdej z osobna życzę wysypu dwóch kreseczek. Coś czuję że ten miesiąc będzie owocny.

    Dziękuję i wzajemnie ☺️
    Ja szczerze napiszę, że samo podczytywanie forum bardzo mi pomaga, żeby jak głupia nie szaleć.. odkąd jestem tu uspokoiłam się trochę, zrobiłam się bardziej cierpliwa i po prostu czekam a nie jak wcześniej szaleję i męczę narzeczonego do tego stopnia, że mówił mi, że niedługo będzie chciał zrobić mi dziecko nie ze względu, że pragnie dziecka tylko żebym w końcu przestała mu o tym wszystkim gadać, pokazywać testy i wyszukiwać u siebie objawów których nie ma 🤷‍♀️ także teraz luzik, podczytuje, pocichu przeżywam radość a niekiedy skutek innych forumowiczek ;)

    Starania od 01.2017 o pierwsze maleństwo...
    Ona 23l. - Brak owulacji, insulinooporność, problemy hormonalne...
    (Euthyrox, Formetic, Duphaston)
    On 34l. - 04.19 teratozoospermia - 0%/10.19 - 3-4%, usg jąder i badania krwi - ok.
    2cykl z Clo.
    5bdd620a904062a0b04d0f4a8bf9629f.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 1613 1434

    Wysłany: 20 października 2019, 14:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala222 wrote:
    Hej dziewczyny.
    Taka sytuacja :

    Kochałam się z mężem tydzień temu w poniedziałek i sobotę. Od 4 dni pobolewa mnie podbrzusze a dziś parę razy zakluly mnie jajniki i pobolewaja plecy na dole. Szyjka macicy jest miękka, nisko i otwarta tak mocno że palec by się tam zmieścił. Temperatura ciała rano to 36,7 a.wieczorem już.37.6. Czy to oznacza okres czy coś innego? Proszę o pomoc.


    PS. NIGDY nie bolał mnie brzuch przed okresem ani plecy.

    Po pierwsze, w którym dniu cyklu jestes i ilo dniowe masz cykle? Po drugie kiedy mialas owulacje? Po trzecie jakim termometrem mierzysz temperaturę, takim zwykłym czy takim z dwoma miejscami po przecinku?

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    25.06/30.06 - poznam w końcu płeć? 🤔🙏🏻
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 20 października 2019, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    A potem wszystkie idziemy do wątku Lipiec 2020😁
    Dokładnie taką mam ogromną nadzieję. Ja też staram się uspokajać ale objawy sobie sama wmawiam ale nie szaleje z testami tylko staram się czekać do dnia miesiączki. Ja to się trochę martwię czy jestem zdrowa(choć żadnych widocznych objawów nie mam) 😶i sama sobie wkręcam zmartwienia. Teraz w piątek mam usg u lekarza który prowadził moją poprzednią ciąże i zobaczę czy będzie coś wiadomo czy była owulka bo dzisiaj test owu wyszedł pozytywny. I chce iść do lekarza pierwszego kontaktu i spróbować poprosić o tsh i morfologię chociaż.

  • Turkusowa90 Autorytet
    Postów: 456 262

    Wysłany: 20 października 2019, 15:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia, 11:24

    zakochanaaw lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2018 r.
    20cs

    Folian 1^1
    Witamina d3 1^1
    Olej z wiesiołka 2^2(do owu)
    Ananas po owu, migdały, morele suszone.
    On: Olej z wiesiołka, FertilMan, orzechy brazylijskie.

    Zrobione badania:
    tsh, ft3, ft4, anty tpo, anty tg, lh, fsh, prolaktyna, progesteron, estradiol, wit d3, wit b12, żelazo, morfologia, glukoza, crp, wymaz PCT, HSSG-jajowody drożne.
    Mąż: rozszerzone badania nasienia (luty 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, drugie badania nasienia (wrzesień 2019) duża ilość plemników, morfologia 3%, fragmentacja DNA 17%, MAR-test IgA 13%, IgG 5%, usg.
  • Pszczolka36l Autorytet
    Postów: 864 715

    Wysłany: 20 października 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Chciałabym dołączyć do Waszego grona.
    Mam 36 lat i 2 dzieci. Od czerwca zeszłego roku staramy się o 3.Pierwsza ciąża była po leczeniu, druga bez, myśleliśmy że jest ok. Niestety od marca wiemy, że wyniki mojego męża są bardzo słabe. I leczy się obecnie pregnylem. Co prawda w listopadzie dopiero znaczynam dalszą walke. Ale chciałabym już dołączyć 😊
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za Wasze II kreski.

    Turkusowa90, Miśka 91 lubią tę wiadomość

    04.01.2020 💔
    14.03.20 1 IUI 😔
    06.05 IUI 😔
    Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 20 października 2019, 19:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pszczolka36l wrote:
    Witam. Chciałabym dołączyć do Waszego grona.
    Mam 36 lat i 2 dzieci. Od czerwca zeszłego roku staramy się o 3.Pierwsza ciąża była po leczeniu, druga bez, myśleliśmy że jest ok. Niestety od marca wiemy, że wyniki mojego męża są bardzo słabe. I leczy się obecnie pregnylem. Co prawda w listopadzie dopiero znaczynam dalszą walke. Ale chciałabym już dołączyć 😊
    Pozdrawiam Was serdecznie i trzymam kciuki za Wasze II kreski.
    Cześć witamy serdecznie. Ja też staram się o trzecie maleństwo. Powodzenia.

    Pszczolka36l lubi tę wiadomość

  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 939 483

    Wysłany: 21 października 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, a jeżeli 4 dzień w ogóle nie miałam okresu, czysty śluz, a 5 dzień okres jest z powrotem. To znaczy, że moja szyjka nie pracuje tak jak powinna? Martwi mnie to.

    W planach najbliższych:
    🔹️przeciwciała ANA
    🔹️czynnik reumatoidalny
    I myślę co więcej...

    Czekam na wynik MUCHa.

    Na stanie PAI homo, wczesna IO.

    Starania aktualnie zawieszone 😔

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 21 października 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ej dziewczyny, a jeżeli 4 dzień w ogóle nie miałam okresu, czysty śluz, a 5 dzień okres jest z powrotem. To znaczy, że moja szyjka nie pracuje tak jak powinna? Martwi mnie to.
    Ja też tak mam czasami.

‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.