Forum Starając się - ogólne W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)
Odpowiedz

W listopadzie lecą liście i dwie kreski na teście:)

Oceń ten wątek:
  • Miśka 91 Autorytet
    Postów: 289 146

    Wysłany: 16 października 2019, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadwiga38 wrote:
    Dobrze, że te starania to sama przyjemność. I super się składa bo ja mam @ a partner w pracy na noc. W przyszłym tygodniu można działać 😉. Pierwszy syn został poczęty w październiku więc może teraz ten miesiąc też będzie szczęśliwy.
    ✊✊

    Syn 8lat
    Ja lat 29
    Termin planowanej @ 4.06
    Cykl 27-29
    Cykl starań- już tego nie liczę 🙄
  • BB__Anna Ekspertka
    Postów: 242 203

    Wysłany: 16 października 2019, 13:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 09:40

    37 l.
    Synek 24.01.2014 <3
    Ciąża pozamaciczna w 2017 (metotreksat)
    Starania od 9.2018...
    Uregulowana niedoczynność tarczycy
  • justynach Koleżanka
    Postów: 40 14

    Wysłany: 16 października 2019, 17:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynam 12 cs
    Może uda się w listopadzie 🤔
    Powodzenia 😉

    13 cs
  • Evelle28 Autorytet
    Postów: 2321 2441

    Wysłany: 16 października 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    justynach wrote:
    Zaczynam 12 cs
    Może uda się w listopadzie 🤔
    Powodzenia 😉
    Ja też 12 Cs... Oby był tym owocnym ✊

    justynach lubi tę wiadomość


    „Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie.” ❤️

    Mthfr 1298a-c Homo
    Pai 1 4G Homo
    Morfologia ✔️
    Tsh : 1,32 ✔️
    Ft 3 : 2,97 ✔️
    Ft 4 : 0,97⬇️
    Kwas foliowy : 15,2 ng/ml ✔️
    Wit b 12 : 397pg/ml⬇️
    Homocysteina : 6.67umol/L✔️
    Białko C : 78% ✔️
    Bialko S: 85%✔️
    Ferrytyna : 38,3 ng/ml ✔️
    Anty Tg : 2,57 IU /ml ✔️
    Anty Tpo : 0,29 IU/ml ✔️
    DHEA-s : 210,2 ug/dl ✔️
    Prolaktyna : 17,44 ng/ml ⬆️
    Wit D3 : 48,8 ng/ml ✔️
    Antykoagulant tocznia : ujemny ✔️

    18 cs - cykl urodzinowy 💕🎉

    Mama Aniołków:
    27.01.2018[*]💔
    23.11.2019 [*] 💔
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 17 października 2019, 07:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    BB__Anna wrote:
    Cześć wszystkim.
    Póki co łudzę się jeszcze w październikowym wątku, ale pewnie do Was przyjdę, więc już czytam na bieżąco.
    Jak przyjdzie @ to będę wiedziała kiedy test w listopadzie.

    Trzymam kciuki za wszystkie!
    Hej.jesteśmy w podobnym wieku-ja 35,też choruje na niedoczynność(po usunięciu),przed zajściem w ciąże tsh 2,5 potem jak zaszłam to nie wiadomo kiedy skoczyło do 6,ciąża się nie utrzymała.staramy się od kwietnia,tsh na początku było w granicach-3;3,5 i nie udawało się,dopiero jsk zeszło na 2,5 to zaskoczyło.planuje teraz zejść dużo niżej ,na początku listopada mam wizyte u endo,chyba poprosze o zmiane z eutoryxu na letrox bo mimo brania dosyć sporej dawki -150 nie utrzymuje sie na stałym poziomie tylko raz w gòre a raz w dół.zastanawiam się też czy nie brać tabletek wieczorem bo rano ciężko ,wstaje o 4.30 do pracy i nie mam za wiele czasu a kawe trzeba wypić.pròbowałam już brać nad ranem ale jak sie położe potem to cały dzień męczy mnie zgaga🙄

    BB__Anna lubi tę wiadomość

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 17 października 2019, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby tydzień do owulacji według flo a tak mnie kuje jajnik dzisiaj a zrobię test owu i wynik taki
    https://naforum.zapodaj.net/1f0e49677448.jpg.html
    Normalnie z tej schizy mi się chyba owulacja przesunęła.
    Co myślicie?
    Sory za plamy na podkładce moje chłopaki to swiniaki. A dopiero na zdjęciu je tak okropnie widać 😥

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2019, 11:22

  • doomi03 Autorytet
    Postów: 1617 1443

    Wysłany: 17 października 2019, 11:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Hej.jesteśmy w podobnym wieku-ja 35,też choruje na niedoczynność(po usunięciu),przed zajściem w ciąże tsh 2,5 potem jak zaszłam to nie wiadomo kiedy skoczyło do 6,ciąża się nie utrzymała.staramy się od kwietnia,tsh na początku było w granicach-3;3,5 i nie udawało się,dopiero jsk zeszło na 2,5 to zaskoczyło.planuje teraz zejść dużo niżej ,na początku listopada mam wizyte u endo,chyba poprosze o zmiane z eutoryxu na letrox bo mimo brania dosyć sporej dawki -150 nie utrzymuje sie na stałym poziomie tylko raz w gòre a raz w dół.zastanawiam się też czy nie brać tabletek wieczorem bo rano ciężko ,wstaje o 4.30 do pracy i nie mam za wiele czasu a kawe trzeba wypić.pròbowałam już brać nad ranem ale jak sie położe potem to cały dzień męczy mnie zgaga🙄

    Ja po letroxie spadlam w 3 tygodnie z tsh 3,17 na 1,06. Oczywiście jak się potem zapomniałam i bralam trochę w kratkę to podskoczylo zaraz do 2,12, więc juz sie mocno pilnuje zeby codziennie rano tabsa łyknac. Wiadomo też ze kazdy organizm inaczej reaguje na leki.

    Te leki trzeba brać na czczo i posiłek dopiero po pol godzinie , więc raczej wieczór nie wskazany na branie ich, bo mijalo by się to chyba z celem.

    Ja sobie robie tak ze mam nastawiony budzik jeden wcześniej o niecałe godzinę niz ten co do pracy i wstaje o 5:30 na mierzenie temperatury i od razu po zamierzeniu lece wziąć letrox, potem wracam spać i jak już budzę się godzinę później do pracy to juz nic nie stoi na przeszkodzie zeby zjeść śniadanie czy wypić kawę.

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    25.06/30.06 - poznam w końcu płeć? 🤔🙏🏻
  • anulla91 Przyjaciółka
    Postów: 165 38

    Wysłany: 17 października 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny;)
    Byłam dzis u ginekologa. Mam podejrzenie że nie pekaja mi pęcherzyki.
    Ma ktoraś z was coś takiego dlugie leczenie?

    Anulaa
    Wiek 28 lat
  • *KasiaS* Autorytet
    Postów: 561 393

    Wysłany: 17 października 2019, 12:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1985 wrote:
    Niby tydzień do owulacji według flo a tak mnie kuje jajnik dzisiaj a zrobię test owu i wynik taki
    https://naforum.zapodaj.net/1f0e49677448.jpg.html
    Normalnie z tej schizy mi się chyba owulacja przesunęła.
    Co myślicie?
    Sory za plamy na podkładce moje chłopaki to swiniaki. A dopiero na zdjęciu je tak okropnie widać 😥

    No wygląda na to, że owulacja tuż tuż :) Mi też ten cykl płata figle. Dziś dopiero 9 dc, od 6 dc zaczął boleć mnie jajnik więc zrobiłam test owu i był niemalże pozytywny. Kolejnego dnia test był już bez wątpienia pozytywny, wczoraj kreska testowa była blada a dzisiaj znów prawie tak samo ciemna jak kontrolna... nie wiem o co chodzi. Owulacje mam między 14 a 17 dc więc to zdecydowanie za wcześnie. A do tego jeszcze temperatura jest wyższa niż zawsze przed owulką ale niższa niż po. Oszaleć można :)

    15.04.2016 synek Filipek ❤️
    12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
    31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane

    Ja: 32 lata
    kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez, wit. B6, koenzym Q10
    TSH 0,596
    Prolaktyna 8,6
    Testosteron 0,39

    On: 32 lata
    Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3

    Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 17 października 2019, 14:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co się ze mną dzieje wcześniej przed straniami @ co do dnia punktualna nawet prawie co do godziny a teraz cyrk. Jutro idę do gina to może coś mi powie więcej może da jakieś badania.
    Kurcze co ta psychika robi z człowiekiem.

  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 17 października 2019, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Ja po letroxie spadlam w 3 tygodnie z tsh 3,17 na 1,06. Oczywiście jak się potem zapomniałam i bralam trochę w kratkę to podskoczylo zaraz do 2,12, więc juz sie mocno pilnuje zeby codziennie rano tabsa łyknac. Wiadomo też ze kazdy organizm inaczej reaguje na leki.

    Te leki trzeba brać na czczo i posiłek dopiero po pol godzinie , więc raczej wieczór nie wskazany na branie ich, bo mijalo by się to chyba z celem.

    Ja sobie robie tak ze mam nastawiony budzik jeden wcześniej o niecałe godzinę niz ten co do pracy i wstaje o 5:30 na mierzenie temperatury i od razu po zamierzeniu lece wziąć letrox, potem wracam spać i jak już budzę się godzinę później do pracy to juz nic nie stoi na przeszkodzie zeby zjeść śniadanie czy wypić kawę.
    No właśnie można brać wieczorem min 3 h po ostatnim posiłku i wtedy działanie jest ròwnie skuteczne jak przy braniu rano na czczo.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 17 października 2019, 15:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.medexpress.pl/nieprawidlowe-tsh-to-nie-powinno-sie-zdarzyc-a-jednak/72475

    doomi03 lubi tę wiadomość

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • doomi03 Autorytet
    Postów: 1617 1443

    Wysłany: 17 października 2019, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    No właśnie można brać wieczorem min 3 h po ostatnim posiłku i wtedy działanie jest ròwnie skuteczne jak przy braniu rano na czczo.

    Aaa widzisz to dzięki za info , mi endo wspomniala tylko o zaleceniu rano na czczo :), chociaż osobiście i tak zostanę przy porannych godzinach, bo wieczorem to obawiam się ze moglabym zapominać :p ;)

    oar83e3k9dvg5tit.png

    28 lat - 12cs 💚⏸️

    03.03 Progesteron: 6,45 (7dpo)
    05.03 (9dpo) - beta: 2,12 ; progesteron: 3,77 ;
    06.03 (10dpo) - ⏸️
    07.03 (11dpo) - beta: 22,80
    09.03 (13dpo) - beta 105
    11.03 (15dpo) - beta: 314 Progesteron: 34,70
    16.03 (20dpo) - beta: 1830
    17.03 (5+0) - pęcherzyk 5,1 mm
    31.03 (6+6) - ❤️ + 👶🏼 8,1 mm
    11.05 (12+5) - 👶🏼 7,1 cm
    25.06/30.06 - poznam w końcu płeć? 🤔🙏🏻
  • bella88 Autorytet
    Postów: 424 467

    Wysłany: 18 października 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można się dopisać na 5 listopada?

    Ja do tej pory pochodziłam na luzie ale niestety nic nie wychodziło więc w tym cyklu powróciłam do mierzenia temp i wiesiołka. 4 lata temu to pomogło więc i teraz mam taką małą nadzieję że może się uda. Badania w 3dc wyszły mi bardzo dobrze. Codziennie będę robić też testy ovu, do tego żel zwiększający płodność i kubeczek. No coś w końcu musi pomoc 😋

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    25 cs o drugie maleństwo
    29.04 10dpo - ||
    05.05 16dpo Beta 1113 mlU/ml, Prog 35,60 ng/ml
    07.05 18dpo Beta 2307 mlU/ml
    Wizyta 19.05 godz. 19.15
    oar8skjo7l38xs7t.png
  • Karolkya Ekspertka
    Postów: 196 146

    Wysłany: 18 października 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja też dołączę. @ powinnam mieć 8 Listopada więc w okolicach może coś się pojawi :)
    Bella88 jak z tym wiesiołkiem? czy przy hashimoto można? ja obecnie biorę mace i dong w I fazie a w II duphaston.

    f2w3rjjgk1a9x4nj.png
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 948 485

    Wysłany: 18 października 2019, 15:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Proszę mnie dopisać na 16 listopada.

    @ przyszła więc nowy cykl, nowe nadzieję.

    Ale mam wkurw.. na męża. Bo sobie zaczął palić papierosy. I jak mu tu przemówić, że przy staraniach to pogarsza sytuację. A on twierdzi, że musi.

    Angie1985 lubi tę wiadomość

    W planach najbliższych:
    🔹️przeciwciała ANA
    🔹️czynnik reumatoidalny
    I myślę co więcej...

    Czekam na wynik MUCHa.

    Na stanie PAI homo, wczesna IO.

    Starania aktualnie zawieszone 😔

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 948 485

    Wysłany: 18 października 2019, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak badałam w zeszłym roku tsh to było 2,5. To chyba taka górna granica? Myślicie, że może to blokować zajście w ciążę? To jakaś paranoja. Ja nie mogę w ogóle zaskoczyć mimo, że mam już jedno dziecko.

    W planach najbliższych:
    🔹️przeciwciała ANA
    🔹️czynnik reumatoidalny
    I myślę co więcej...

    Czekam na wynik MUCHa.

    Na stanie PAI homo, wczesna IO.

    Starania aktualnie zawieszone 😔

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • StarającaSię Autorytet
    Postów: 292 159

    Wysłany: 18 października 2019, 15:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    Ja jak badałam w zeszłym roku tsh to było 2,5. To chyba taka górna granica? Myślicie, że może to blokować zajście w ciążę? To jakaś paranoja. Ja nie mogę w ogóle zaskoczyć mimo, że mam już jedno dziecko.
    Wcale bym się nie zdziwiła że to od tego.ja mam 3 dzieci i za każdym razem nie było problemu z zajściem i donoszeniem ciąży ale wtedy nie chorowałam na niedoczynność.teraz od kwietnia sie staramy i dupa...tzn była ciąża ale się nie utrzymała.

    Ja:36 lat
    Starania od 4.2019
    10.2019 cb
    -letrox 150
    -wit D³- 4000jm
    -folik
    -magnez+wit b6
    ***********************
    3dc:
    FSH-6,3mlU/ml( 2.5-10,2)
    LH-6.08ng/ml(1.9-12.5)
    Prolaktyna-6.9ng/ml(2.8-29.2)
    Estradiol-34,9pg/ml(19.5-144.2)
    ************************
    Wizyta:
    15.05


    4cbc9b74056be0fdafa0b67d483ced9f.png
  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 948 485

    Wysłany: 18 października 2019, 18:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StarającaSię wrote:
    Wcale bym się nie zdziwiła że to od tego.ja mam 3 dzieci i za każdym razem nie było problemu z zajściem i donoszeniem ciąży ale wtedy nie chorowałam na niedoczynność.teraz od kwietnia sie staramy i dupa...tzn była ciąża ale się nie utrzymała.
    Czyli możliwe, żeby trzeba było tylko to obniżyć...
    Muszę zrobić cały pakiet badań na nowo ale trochę to kosztuje.

    W planach najbliższych:
    🔹️przeciwciała ANA
    🔹️czynnik reumatoidalny
    I myślę co więcej...

    Czekam na wynik MUCHa.

    Na stanie PAI homo, wczesna IO.

    Starania aktualnie zawieszone 😔

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    ♣️Patrząc zawsze przed siebie, myśląc o tym, jak zrobić jeszcze więcej, osiągniesz stan umysłu, w którym nie ma rzeczy niemożliwych♣️

    Córka 2016 🤍
  • Angie1985 Autorytet
    Postów: 1004 768

    Wysłany: 18 października 2019, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie daty testowania uzupełnione. Ja byłam dzisiaj u gina i jak na razie mówi że wszytko ok. Dał na cytologię i usg narządów rodnych. Powiedział żeby przyjść jak będę miała wyniki. Tak sobie myślę że jak w listopadzie się nie uda to zrobię sobie tarczycę i prolaktynę.

1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Projekt OvuFriend: "Opracowanie nowych w skali światowej rozwiązań w obszarze uczenia maszynowego wspierających w planowaniu rodziny i pokonywaniu problemu niepłodności" współfinansowany przez Narodowe Centrum Badań i Rozwoju w ramach programu Inteligentny Rozwój 2014-2020.