" W lutym jeszcze sexi dama 💃🏻, w październiku crazy mama🤰🏻"
-
WIADOMOŚĆ
-
balbina28 wrote:Cześć Dziewczyny!
dołączam do Waszego wątku, gratulując pięknych kresek i empatyzując z tymi, które ujrzały biel!
Ja jestem w trakcie 3cs. i chciałam się pochwalić (chyba, mam nadzieję) swoją pierwszą owulacją
To mój pierwszy cykl stymulowany letrozolem, wczoraj byłam na usg, lekarz wstępnie potwierdził owulkę, będę badać proga w przyszły poniedziałek. (Dołączam do dziewczyn, które też miały w niedziele owu:D)
Gin powiedział mi, że mam piękne endometrium, cyt "idealne pod ciąże" ... miód na moje uszy!
Pierwszy raz wyszły mi + na owulkach! Mam mocne nadzieje.
Mam podejrzenie endometriozy głęboko naciekającej oraz 25 mm torbiel /prawdopodobnie/ endometrialną na prawym jajniku. I uwaga ta owulacja jest z tego właśnie jajnika. Przytulam tutaj Lipcowa, jako również potencjalną ofiarę endomendy
Jedziecie z postami ostro, jakiś czas temu był temat seksu podczas starań. Ostatnio usłyszałam jakiś wywiad z Kurdej Szatan, gdzie prowadzący pytał ją właśnie o seks żeby zrobić dziecko mówiąc "noo podobno ten seks, gdy się starasz o dziecko to jest najlepszy seks w życiu":D
Ja zdecydowanie się z tym nie utożsamiam i ostatnio słuchałam jakiegoś podcastu, w którym seksuolog wypowiedziała się, że seks uprawia się po NIC. Nie ma celu podczas uprawiania seksu, seks jest celem samym w sobie i to jest właśnie jego esencją.
Ja podczas dni płodnych mam blokadę, wiem, że muszę i to mi zabija ducha seksua z natury jestem zdecydowanie bardzo jurną kobietą
Seks w dni niepłodne to jest to!
Lipcowa, jakbyś mogła mnie wpisać na testing 23.02 byłoby super!
@lipcowa możesz mnie wpisać tez na 23.02 na testowanie 🫢Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2023, 12:22
balbina28, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Ona11 wrote:Dziewczyny, mam wyniki! Jestem w ciąży 🥺🥺🥺
https://files.fm/u/hj3qf5n8t
Myślicie, że progesteron i TSH są w porządku?
Proszę, trzymajcie kciuki za naszego Kropka, żeby tym razem został z nami. Strasznie się boje
Gratulacje ❤️ rośnij kropku 🥰Ona11 lubi tę wiadomość
Starania od 2021
💔01.2022 /12.2022 /10.2023 💔
🖤Poronienia nawykowe🖤
👱♀️35 L
AMH- 3.33, 3.77, 4.34
Kir Bx,NK 15,7% , witaminy ✅️Hormony ✅️Hycosy- jajowody drożne✅️zespół antyfosfolipidowy ✅️p.p/plemnikowe✅️Kariotyp✅️
Trombofilia MTHFR homo, PAI-1 4G/5G ❌️
Mammografia/USG piersi✅️Cytologia ✅️ Cross-match 33.2%❌️60.5%❌️immunosupresja (equoral i encorton)❌️Allo-mlr 37.3%✅️p/c p.jądrowe , ANA ✅️
histeroskopia -polipowate endo -łyżeczkowanie 🔥-20kg
👨36 L
Kiepskie parametry nasienia ❌️
Kariotyp-✅️trombofilia MTHFR hetero, PAI-1, V-Leiden hetero❌️
8 IUI ❌️
Zmiana lekarza 11.2024
➡️2025 IVF MZ
Kwalifikacja 23.01 ✅️
Rozpisanie stymulacji 31.03✅️
Start stymulacji 4.04🍀
(Mensinorm150 jm, Puergon 50jm, Orgalutran 0.25 mg) Zivafert 5000j.m 2 x
1 podgląd 09.04 🥚2 podgląd 11.04🥚3 podgląd 14.04
Punkcja 16.04, pobrano 3🥚
Mamy ❄️ 4.3.3 -
Paucia, Zosis tulę. Marzec będzie Wasz 🥰
Paucia wypoczęłaś trochę? 😁
Paucia lubi tę wiadomość
-
Nieogarnięta wrote:Hej dziewczyny i ja dołączam, narazie jako wolny strzelec, i raczej ten miesiąc zakończy się 🐒. Staramy się narazie bez stresu ale profilaktycznie wybrałam się na badania, żelazo ponad górna granicą. W tym miesiącu owulacji raczej brak bo testy negatywne i poszłam do gina okazało się że to pewnie przez suplementy które brałam na własną rękę 🥲 i stwierdził ciałko białawe więc pewnie nic z tego 🥲 jeszcze się łudzę że suple mi przesunęły owulację...
A jakie suplementy brałaś? Czy lekarz wskazał może żebyś do żelaza zbadała ferrytyne? -
balbina28 wrote:Cześć Dziewczyny!
dołączam do Waszego wątku, gratulując pięknych kresek i empatyzując z tymi, które ujrzały biel!
Ja jestem w trakcie 3cs. i chciałam się pochwalić (chyba, mam nadzieję) swoją pierwszą owulacją
To mój pierwszy cykl stymulowany letrozolem, wczoraj byłam na usg, lekarz wstępnie potwierdził owulkę, będę badać proga w przyszły poniedziałek. (Dołączam do dziewczyn, które też miały w niedziele owu:D)
Gin powiedział mi, że mam piękne endometrium, cyt "idealne pod ciąże" ... miód na moje uszy!
Pierwszy raz wyszły mi + na owulkach! Mam mocne nadzieje.
Mam podejrzenie endometriozy głęboko naciekającej oraz 25 mm torbiel /prawdopodobnie/ endometrialną na prawym jajniku. I uwaga ta owulacja jest z tego właśnie jajnika. Przytulam tutaj Lipcowa, jako również potencjalną ofiarę endomendy
Jedziecie z postami ostro, jakiś czas temu był temat seksu podczas starań. Ostatnio usłyszałam jakiś wywiad z Kurdej Szatan, gdzie prowadzący pytał ją właśnie o seks żeby zrobić dziecko mówiąc "noo podobno ten seks, gdy się starasz o dziecko to jest najlepszy seks w życiu":D
Ja zdecydowanie się z tym nie utożsamiam i ostatnio słuchałam jakiegoś podcastu, w którym seksuolog wypowiedziała się, że seks uprawia się po NIC. Nie ma celu podczas uprawiania seksu, seks jest celem samym w sobie i to jest właśnie jego esencją.
Ja podczas dni płodnych mam blokadę, wiem, że muszę i to mi zabija ducha seksua z natury jestem zdecydowanie bardzo jurną kobietą
Seks w dni niepłodne to jest to!
Lipcowa, jakbyś mogła mnie wpisać na testing 23.02 byłoby super!
Witamy! Rozgość się - maja druga owulacyjna siostro 😀balbina28 lubi tę wiadomość
26 cykli starań naturalnych ❌
05.23 💔
EF IVF
05.2024 ➡️ I mini ➡️🥚🥚➡️ ❌
06.2024 ➡️II mini ➡️ 🥚➡️❌
09.2024 ➡️ PRP jajników ⏳
📋AMH - 0.09 📋FSH - 6.65
23.09.24 zabieg
🙋🏻♀️35l🙋🏼27l
📈POF
AMH 0.227➡️ 0.369➡️ 0.041➡️0.09 -
Ola11, gratulacje!!!! ❤️🤗
Prog dobry, TSH - nie ma tragedii, ale idealnie powinno byc poniżej 2.Ona11 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
Balbina, witaj! Oby to był Twój pierwszy i ostatni wątek na forum☺️ Trzymam kciuki 🤞🏼🤗
balbina28 lubi tę wiadomość
10.2021 -👧🏻 ❤️ (iui)
05.23 💔 9/10tc (naturals)
AMH 0,73
02/24➡️1 IVF -> ❄️
1x FET ❌
08/24➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️
3x FET ❌
04/25➡️3IVF ->
ET ❌ cb
+ ❄️ -
MP25 wrote:Gratulacje i kciuki za przyrost 🤞
Ile jesteś dpo?
Podejrzewam, że 11-12 dpo.
W tym cyklu wszystko odpuściłam, nie zapisywałam objawów, śluzu, nie mierzyłam temperatury, także troche tak na wyczucie to 11-12 dpo11.22- 5t cb 💔
14.02.23- ⏸️ beta 37,2 🍀
13.10.23- Oliwka ♥️
-
@Lipcowa, @Spencer, @Niaha
dziękuję za troskę
Dzisiaj mam taki nawał w pracy, że... Brzuch dalej nie do końca - plus takie uczucie jakbym @ miała dostać w najbliższym czasie
W ogóle, moje pierwsze skojarzenie, jak mnie ten ból wyrwał ze snu "o ja Cie, ale zagnieżdżenie boli" xD hahaha wariatka xD
Po pracy zdecydowanie kawa+ciasteczko+drzemka xD
@Zosis - tulę za @ale to 1 dzień Twojej ciąży jak to mówią nie?
@Ona11 - gratulacje! super wiadomośćOna11, Niaha, Spencer, Akczi lubią tę wiadomość
-
alauda wrote:Balbina, witaj! Oby to był Twój pierwszy i ostatni wątek na forum☺️ Trzymam kciuki 🤞🏼🤗
Dziękuję! To byłby dla mnie idealny prezent, 3 marca kończę 30 lat, to mój 3 cs. W moim życiu są same 3. i to zawsze była moja szczęśliwa cyfra
Sagi, alauda, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Kil wrote:@Lipcowa, @Spencer, @Niaha
dziękuję za troskę
Dzisiaj mam taki nawał w pracy, że... Brzuch dalej nie do końca - plus takie uczucie jakbym @ miała dostać w najbliższym czasie
W ogóle, moje pierwsze skojarzenie, jak mnie ten ból wyrwał ze snu "o ja Cie, ale zagnieżdżenie boli" xD hahaha wariatka xD
Po pracy zdecydowanie kawa+ciasteczko+drzemka xD
@Zosis - tulę za @ale to 1 dzień Twojej ciąży jak to mówią nie?
@Ona11 - gratulacje! super wiadomośćLipcowa, Kil lubią tę wiadomość
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
nick nieaktualnymoonflower wrote:Mój były chłopak jest ginekologiem notabene bardzo dobrym, ma swoją klinikę i zajmują się głównie badaniem niepłodności. Napisałam do niego jak on to widzi, czy uważa że warto u mnie zrobić czy nie. Z przyczyn naturalnych do niego nigdy nie pójdę ale poradzić się zawsze można 🤣🤣
-
Ona11 super, będziesz crazy mamą! 😁
Wpisuje 🤰🏻, nudnej ciąży 😁
Nieogarnięta witaj 😀 dobrze, że jesteś pod kontrolą gina, on dobrze Ci odpowiednie suplementy ☺️
eithela jeszcze o tym nie myślałam ale wydaje mi się, że wtedy zaplanowałabym dłuższy urlop ☺️ tym bardziej, że po transferze chciałabym skupić się na odpoczynku ☺️
moonflower w sumie z tym byłym to trochę niezręcznie ale z drugiej strony jeśli to naprawdę dobry specjalista to warto zasięgnąć pomocy 😀
balbina28 witaj, oby nie na długo 😁 super, że owulka była ☺️ teraz tylko czekać na efekty 😁 wpisałam na testowanie - mocno trzymam kciuki 🤞🏻 Tulę Cię również - endometrioza to prawdziwe g😡😠🤬o. Opowiesz coś więcej o swojej endomendzie? (jeśli nie chcesz tutaj to zapraszam na priv ☺️) - który stopień, czy mocno wg gina utrudnia starania i jaki plan działania? I jaki plan na torbiel? 🧐
Rozzzzi wpisane ☺️ powodzenia 🍀
Kil bo to zagnieżdżenie tak bolało właśnie 😎Ona11 lubi tę wiadomość
-
Ona11, Oli 123 - pięknie dziewczyny! cudowne walentynkowe wyniki i kreseczki!
merrycherry, dobrze, że @ jest i koniec niepewności.. ładnie tak od walentynek ciążę zaczynaćOna11, Oli123 lubią tę wiadomość
PAI-1, MTHFR - homo❌
10.2023 🎀❤️ (2 cs)
05.2025 👼🏻💔 (T13, 14+0, 2 cs)
Kariotyp ❓ -
nick nieaktualny
-
Claire wrote:Jak małpa nie przyjdzie to wyślę męża do apteki
🤞Starania o pierwsze 👶 od 09.2021
📅 08.2023 IVF
Mamy: ❄️3.2.1❄️5.2.2
25.10. Transfer❄️5.1.1 🧚♀️
29.10 ⏸️✨
31.10 Beta 36🧚♀️
02.11 Beta 112 😍
06.11 Beta 950 🚀
14.11 5+4, pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym
29.11 7+5, 1.57cm Dzidziulka z pięknym ❤️
29.12 USG prenatalne, niskie ryzyka, 6cm Bąbla 🧸
29.06.24 👶3300g, 53 cm 🩵
-
MerryCherry wrote:Osz kurczaki!! Ale szczęście 😂. Fajnie, że macie dobre relacje i możesz się poradzić. Daj znać co powie,też się zastanawiam nad tym badaniem bo obydwie ciążę były u mnie z prawego jajnika. Tak jakby lewy był przytkany...przypadek? Nie sądzę 🤔
Zobaczę co mi napisze i dam znać. Ja to już bym z jednej strony chciała dlzeby 🦍 przyszła... Nowy cykl nowa ja 😜Beige lubi tę wiadomość
-
Ona11 wrote:Dziewczyny, mam wyniki! Jestem w ciąży 🥺🥺🥺
https://files.fm/u/hj3qf5n8t
Myślicie, że progesteron i TSH są w porządku?
Proszę, trzymajcie kciuki za naszego Kropka, żeby tym razem został z nami. Strasznie się boje
Według mojej wiedzy w górnych granicach. Na początku ciąży TSH lubi skakać, u mnie skończyło dużo wyżej. Endokrynolog mówiła,że podczas starań najlepiej do 1,5 a w ciąży 2-2,5. Zażywasz coś? Jak nie, to może wdroz dietę przeciwzapalną/skonsultuj z gin/Endo przepisanie małej daweczki euthyroxu? Nie dlatego że Twoje TSH jest złe, ale aby zapobiec ewentualnemu wachnięciu w górę?Ona11 lubi tę wiadomość
-
Sagi wrote:Kurczę mnie to progesteron w ogole nie nastawia na amory 😀 owulacja to jest to
ja chyba nawet podczas @ mam większą ochotę na seks niż podczas owulacji
oczywiście dotyczy to tylko okresu starań
Sagi lubi tę wiadomość