W maju kwitną bzy 🌸🌺, spełnią się nasze sny!🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazu92 wrote:A powiedz, jak z żelem było? Fajnie? 🔥😅
My w tym cyklu już ładnie poużywaliśmy żelu i jestem baaaaardzo zadowolona 👍😁
Jeśli mogę się wypowiedzieć Ja mam oba i ten z aplikatorem faktycznie tak troszkę mrowi, ale nie żeby mocno szczypało, do przeżycia conceive w ogóle nie czuć, o tyle lepszy. Ale no aplikator rewelacja 😁 będę próbować ten conceive tam wcisnąć 😂 -
Monk@ wrote:Tak czy inaczej jeszcze by nie było łożyska, nawet przy wyższej będzie na początku nic się nie dzieje
-
Kurde jest mi tak niedobrze, że chyba zaraz 🤢
Nie wiem czy to od tego bólu głowy tak mnie mdli czy się czymś zatrułam. Biorę paracetamol bo już nie mogę wytrzymać, lecę pod prysznic i się kładę do łóżka, spokojnego wieczoru dziewczyny, a rano czekam na jakieś dobre wieści od Was 🤞🏻Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
jo_ana wrote:Kurde jest mi tak niedobrze, że chyba zaraz 🤢
Nie wiem czy to od tego bólu głowy tak mnie mdli czy się czymś zatrułam. Biorę paracetamol bo już nie mogę wytrzymać, lecę pod prysznic i się kładę do łóżka, spokojnego wieczoru dziewczyny, a rano czekam na jakieś dobre wieści od Was 🤞🏻jo_ana, Zazu92, verliebtindich, AgulaM, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Przypomnij, który kupiłaś?
Jeśli mogę się wypowiedzieć Ja mam oba i ten z aplikatorem faktycznie tak troszkę mrowi, ale nie żeby mocno szczypało, do przeżycia conceive w ogóle nie czuć, o tyle lepszy. Ale no aplikator rewelacja 😁 będę próbować ten conceive tam wcisnąć 😂
Ja mam w ogóle inny niż wy, kupiłam Prefert vaginal gel. Poczytałam że dobry i zakupiłam jeszcze zanim tutaj na forum trafiłam
A verlie chyba kupiła ten conceive tak?Monk@, verliebtindich lubią tę wiadomość
ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Nie wiem czy to od tego bólu głowy tak mnie mdli czy się czymś zatrułam. Biorę paracetamol bo już nie mogę wytrzymać, lecę pod prysznic i się kładę do łóżka, spokojnego wieczoru dziewczyny, a rano czekam na jakieś dobre wieści od Was 🤞🏻
Trzymaj się, wypocznij i dawaj jutro znać 🥰ona i on 29lat
starania o pierwszego maluszka od 09.21r 👶
ona:
podstawowe badania w normie ✅
owulacja prawidłowa✅
TSH luty 2022 - 2,4
TSH kwiecień 2022 - 4,5
TSH czerwiec 2022 - 2,2
Endo mówi że okej 🤔
Wdrożony euthyrox
Suplementacja: pueria uno
on:
badanie nasienia marzec 2022/czerwiec 2022
morfologia 3% -> 4% ✅
Żywotność 52%->68%✅
Koncentracja ✅
Ruchliwość 31%->41% ✅
Mamy poprawę! 💪
Suplementacja: fertilman plus, zero gorących kąpieli, zero alko, luźne gatki
27.06 - pierwsze ⏸️🥺
28.06 - beta 37,9
30.06 - beta 95,9
4.07 - beta 44 💔😞 cb
Walka trwa.. 💪 -
Tak, Conceive.
Ogólnie fajnie, podkradłam czyjś pomysł z aplikowaniem strzykawką
I pierwsza aplikacja strzykawką nie poszła za dobrze, jeśli jeszcze nie wiecie- zostawia wszedzie białe ślady, bardzo dobrze widoczne na ciemnych panelach następnego dnia rano 🤣🤣🤣
Później się rozkręciłam i już wiem co i jak 🥰
Stary mówił, że coś piecze, dla mnie było ok, nic nie przeszkadzało, na pewno lepiej niż bez. A czy coś pomogło to się okaże 😀
Monk@, AgulaM, Kluska95, Zazu92, Aneta2506, Anka1312, Koteczka82, gabi5443, pluto_nova lubią tę wiadomość
-
Anka a jaki progesteron brałas? I od kiedy?
I poprzednie cykle też progesteron bez monitoringu? Może to ci blokuje owulacje -
Nie wiem czy to od tego bólu głowy tak mnie mdli czy się czymś zatrułam. Biorę paracetamol bo już nie mogę wytrzymać, lecę pod prysznic i się kładę do łóżka, spokojnego wieczoru dziewczyny, a rano czekam na jakieś dobre wieści od Was 🤞🏻
Może migrena?
Prześpij się, jutro będzie lepiej! 😘 -
W mojej głowie ten cykl jest stracony przez ten przestymulowany jajnik. Nie wiem czy one popekaly bo wzrost jest z 36,5/36.6 na 36,8 więc nie jakiś spektakularny
Chociaż w tym miesiącu normalnie żyje, bez żadnego nakrecania, analizowania. Tylko temp mierze -
Cześć dziewczyny!!
Wracam na chwilkę, żeby wam tylko powiedzieć. Że moje obawy co do CP się nie potwierdziły, całe szczęście. Mimo, ze na to juz mi lekarze w środę w ambulatorium dali nadzieje, dzisiaj byłam z polecenia znajomej u lekarza na USG i dzisiaj znalazł pęcherzyk w dnie macicy, wczoraj badałam betę i wynosiła 496,6. Czyli tak jak mówili mi lekarze od bety 500 już pecherzyk będzie widać. Co prawda przez tyło zgniecie uwidocznienie wymagała odciśnięcia macicy a to troszkę bolało 🙄
Dostałam tez luteinę dopochwowo na mój spadający progesteron.
Jeszcze raz dziękuje za wsparcie. Nadal prowadzę wykres, ale lepiej psychicznie na tym etapie się czuje bez forum. Niestety jestem typem panikary. Za duzo analizuje nakręcam się i to zle na mnie wplywa.
Dla wszystkich z was życzę powodzenia i trzymam kciuki niezależnie na jakim jesteście etapie staran czy już oczekiwania na maleństwo!!
♥️♥️✊✊jo_ana, Slowmotion, verliebtindich, AgulaM, Zazu92, Monk@, Ilaria, Kropka6, Yoanne, Akataa, Anka1312, Poziomka9204, RoZyCzK4, peonia, Smerfetka_1988, Koteczka82, Darka96, 2+3, Ola-Ola1992, Lolka997, gabi5443, Anati, Nutka85, pluto_nova, Gwiazdeczka 93, Lipcowa, Anett93 lubią tę wiadomość
-
Hope99 wrote:Sama nie wiem... jakoś w tym cyklu nie mam żadnych przeczuć bo nie wiem co się działo przez brak monitoringów a skoro tyle czasu się nie udało to wątpię, że teraz magicznie zaskoczyło... wiem tylko, że owulacja była raczej bo progesteron 23ng.
Noo tak, testować mam w środę, zatestuję i co będzie to będzie. 😊
Właściwie już testowałam wczoraj (8-9dpo) I to testem o czułości 25 🙈🙉 wiem, że nie miało szans nic wyjść bo nawet jeśli coś by było na rzeczy to raczej niskie wartości ale chciałam napić się wina więc wolałam sprawdzić a mam tylko jeden test 10 i trzymam go na środę. 😅
Też już zuzylam 5 testów A dziś dopiero 10-11 dpo. W domu zostały mi same 25 i pewnie też je zużyje 😆😆😆🙄🙄🙄🙈🙈🙈🙈Aneta2506 lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
KIR AA, Czynnik V-homozygotyczny
PAI-heterozygotyczny, C1,C1
1️⃣ Start IVF Invimed🍀 Poznań
Ovaleap 300 IU.10 zapłodnionych
ICSI- 0 zarodków ❌️ Kiepska jakość komórek😵💫
2️⃣06.01 Menopur 300IU
ICSI 5 trzydniowych zarodków✊️❤️❤️
I 2023 - ET 2 zarodki 9 bl ❌️ cb?
III '23 FET 2 zarodki 7 bl 😭 ❌️cb
3️⃣ Zmiana kliniki-Poznań Polna
5.10 Scratching endo
8.10 Puregon 275J, lametta, mensinorm 75 J 10dojrzałych/6zapłodnionych 🙏
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Transfer 3AA, 18.12.23--> accofil, prograf, neoparin,encorton 🙏✊️
Cb ❌️
Cała immunologia przebadana...
Kwiecień 2024-histeroskopia z biopsją endometrium 🙏
transfer? -
AgulaM wrote:Ciężkie jest życie staraczki 😂😂😂
Też już zuzylam 5 testów A dziś dopiero 10-11 dpo. W domu zostały mi same 25 i pewnie też je zużyje 😆😆😆🙄🙄🙄🙈🙈🙈🙈
Ja w tym miesiącu jestem w ogóle nieprzygotowana i mam w zapasie tylko jednego norda i jednego pinka25.AgulaM lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Ja w tym miesiącu jestem w ogóle nieprzygotowana i mam w zapasie tylko jednego norda i jednego pinka25.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2022, 21:39
AgulaM, jo_ana lubią tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Ja w tym miesiącu jestem w ogóle nieprzygotowana i mam w zapasie tylko jednego norda i jednego pinka25.
Podziwiam 😂 ja w okolicach owulacji zamawiam na allegro i czekam aż w końcu nadejdzie TEN dzień, a później wpadam w szał sikania, szał szukania kresek i niestety szał rozczarowania..... eh.👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Monk@ wrote:Ja specjalnie kupiłam 10 nordów, a testować ostatecznie nie zamierzam w najbliższych cyklach 😂 a jeszcze była promka na facelle, to wzięłam, no przydadzą się przecież 😂 to mam tak ze 20 testów spokojnie 😂 jak to mówią, jeść nie wołają 🙈
Monk@ lubi tę wiadomość
👩🦰35👦40
Starania od 9 lat.... 💔💔
Kariotypy prawidłowe
2️⃣06.01 Menopur 300IU
5.10 Scratching endo
Mamy❄️❄️ 3AA, 4BB🥹🥹
Cb ❌️
transfer? -
Dziewczyny, dodalam Was na insta 😊 pluto, Ciebie rzeczywiscie najlatwiej znalezc 😀 przytulam te, ktore zobaczyły biel 😭 moze czerwiec bedzie nasz 😉🐣
Lolka, przykro mi, że pecherzyk nie pękł 😢
Żelka, super wiadomość 😍 myślałam ostatnio o tobie 😉 odpoczywaj od forum, jeśli ma Cię to stresować 😊
Tak piszecie o tym żelu, aż zamówię dziś sobie na ten cykl. 😉AgulaM, Zazu92, pluto_nova lubią tę wiadomość
07.23 Misia 🩷👶 -
AgulaM wrote:Haha znam to! Szuflada pęka w szwach 😆
AgulaM, Zazu92, gabi5443, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość
-
No ja tak bylam przygotowana ostatnie 2 miesiące 🤣🤣
W tym cyklu mi się nie chciało, zdemotywowałam się. Ale może dobrze, będę się bardziej pilnować 🤣
A tak naprawdę to i tak dokupię, kogo ja oszukuję...Monk@, AgulaM, Zazu92, Poziomka9204, gabi5443, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość