Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶
Odpowiedz

🌞W maju pełen brzuch kiełbasek🌭 niedługo zamieszka tam bobasek 👶

Oceń ten wątek:
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 12 maja, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny może jeszcze ktoś mnie tutaj pamięta 😊
    Wracam po której przerwie myślałam, że w maju już nie będzie starań, ale według testów LH owulacja się przesunęła i zdążyliśmy podziałać raz w dniu piku 🤭 czy to wystarczy nie wiem.. czy mam nadzieję? Oczywiście że tak 🥹

Można mnie wpisać na 23.05 - to dzień spodziewanej @ mam nadzieję że brajan pozwoli mi spokojnie doczekać 😅

Życzę wszystkim testującym w najbliższym czasie - szczęścia 🍀, a do tych do których zawitała @ i biel ściskam mocno ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja, 19:23

ATusia, baassiia, _Dysia_, Kompotlinka, Tofuszka, Buburuza, Karolaxoxo, Axana, Kathrine32, Agi96, Lisia00, Takatam, dzydzy, shaylen lubią tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,02 ✅
    Ferrytyna: 29,39 ⬆️
    Prolaktyna: 19,01 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 12 maja, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malawi, no ja tak dzisiaj o tobie myslalam i generalnie mialam cie wywolac do tablicy, bo co to za cisza 🥹🫶🏻

Trzymam kciuki kochana za Ciebie jak najmocniej

Maalwii lubi tę wiadomość

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 12 maja, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.ss wrote:
    Malawi, no ja tak dzisiaj o tobie myslalam i generalnie mialam cie wywolac do tablicy, bo co to za cisza 🥹🫶🏻

Trzymam kciuki kochana za Ciebie jak najmocniej

Też podczytywałam co u Ciebie słychać 🤭
    Dzięki mam nadzieję że się poszczęści też i Tobie ❤️

J.ss lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,02 ✅
    Ferrytyna: 29,39 ⬆️
    Prolaktyna: 19,01 ✅
    Progesteron 7-8dpo: 11,90 ✅

Czekamy na.. ⏸️🥹❤️
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌷Atusia, Maalwi cześć dziewczyny 👋
    🌷OwulkaNaPełnej wnioskuję o test ciążowy ✊

Ja dziś byłam na rozmowie o pracę, trzymajcie kciuki! Śmiesznie będzie jak dwie krechy pojawią się w pierwszym miesiącu pracy 😂

Ogólnie mam trochę dylemat, bo jestem w trakcie dwóch rekrutacji, jedna praca super blisko, w stałych godzinach, taki bezpieczny wybór, nieduża firma. Druga praca - niegdyś moja wymarzona, ale znacznie dalej i w baaardzo nieregularnym trybie (24/7). Obawiam się że ta druga może komplikować plany dzieciowe (rytm dobowy, brak czasu na seggz, więcej stresu)... Ech, trochę mam nadzieję że 'samo' się wybierze

Buburuza, Maalwii, KamilaAnt2026, ATusia, shaylen lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 12 maja, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka ciąża lubi płatać figle, mnie od tego miesiąca awansowali na stanowisko kierownicze i też pomyślałam, że będzie beka jak z miejsca wysikam 2 kreski 😅

Tofuszka, baassiia, monii00 lubią tę wiadomość

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 12 maja, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Tofuszka kciuki, żeby wszystko ładnie się ułożyło. 🤞🤞 Ja ogólnie jestem przekonania, że wszystko dzieje się po coś i idzie w odpowiednim kierunku. 😉

Agi96, Tofuszka, baassiia, Karolaxoxo, _Dysia_, Kinia197 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny ❤️

Kompotlinka lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, nieregularne cykle długości 26-38 dni z przewagą 32-36 dni
    Starania od 02.2025r
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 13 maja, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śnił mi się rodzinny grill i to, że jestem w ciąży. We śnie moja mama pytała się mnie czy widziałam wszystkie znaki ciąży, że mówię, że w niej jestem, a ja w tym śnie widziałam lecącego bociana i biedronkę 😅 więc powiedziałam jej ze tak. 😁😁😁
    W tym śnie zrobiłam kilka testów ciążowych wszystkie pozytywne. Rano zatestowalam i powiedziałabym ze biel po oczach, ale w tych easy home tak przebija mi testowa dając nadzieję, że OMG…. W pierwszej ciąży właśnie 9dpo wieczorem na facelle miałam cień cienia, a kolejnego dnia betę okolo dyszki. W każdym cyklu mocno liczę na ten 9dpo wieczorem jakby to był jakiś rytuał.

🌸Dziewczyny, które w tym miesiącu dojrzały kreski. Który byłyście dpo? 🌸

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 07:40

Tofuszka, dzydzy, monii00, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
  • Annette. Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:
    Śnił mi się rodzinny grill i to, że jestem w ciąży. We śnie moja mama pytała się mnie czy widziałam wszystkie znaki ciąży, że mówię, że w niej jestem, a ja w tym śnie widziałam lecącego bociana i biedronkę 😅 więc powiedziałam jej ze tak. 😁😁😁
    W tym śnie zrobiłam kilka testów ciążowych wszystkie pozytywne. Rano zatestowalam i powiedziałabym ze biel po oczach, ale w tych easy home tak przebija mi testowa dając nadzieję, że OMG…. W pierwszej ciąży właśnie 9dpo wieczorem na facelle miałam cień cienia, a kolejnego dnia betę okolo dyszki. W każdym cyklu mocno liczę na ten 9dpo wieczorem jakby to był jakiś rytuał.

U mnie 10 dpo cień cienia 😊

Buburuza lubi tę wiadomość

03/2024 syn
    04/2026 rozpoczęcie starań o drugie dziecko
    05/2026 ⏸️
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 maja, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:

W poprzednich ciążach bardzo bardzo blade kreski byly około 2-3dni przed szacowanym okresem czyli około 12dpo

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Gilgotka Koleżanka

Wysłany: 13 maja, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze miałam 10dpo cienie na teście

• _Dysia_ Autorytet

Wysłany: 13 maja, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 8dpo miałam cień cienia jego cienia, który zniknął po 10 minutach, a na następny dzień to już cień cienia 🤣 Testowałam też na easy home.

🌱Starania o pierwsze dziecko od 08.2025🌱

⏸️ 11.2025
    💔12.2025 poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie

Powrót do starań od 02.2026 🍀

⏸️ 05.2026 🤞🌈

🌈W oczekiwaniu na tęczę po deszczu🌈
  • Tofuszka Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 Buburuza ale super ❤️ trzymam kciuki żeby to było to!

U mnie dziś kolejny dzień dziwnych rzeczy. Ale najpierw wprowadzenie.
    Często mam problemy ze snem więc mierzenie bbt nie jest najbardziej poprawne u mnie, ale w tym cyklu staram się robić to jak najlepiej. Obiecałam sobie że będę mierzyć zawsze jeśli obudzę się wcześniej - bo nigdy nie wiem czy zasnę jeszcze i na jak długo, a najwyżej dodam 0.1° za każdą godzinę. No więc w ostatnich dniach zdarzyło mi się mierzyć bardzo wcześnie, ale zwykle potem jeszcze zasypiałam i po 2.5 - 3h mierzyłam ponownie. Dzisiaj było podobnie.
    Obudziłam się o 5:30 temperatura 36.0, co jest niską temperaturą jak na mnie i zwykle o tej godzinie mam już 36.1-2. No więc myślę sobie - spadek przed owu? Moooże? Ale śluz jeszcze nie jest aż tak płodny..
    Budzę się o 7:55 (zawsze staram się mierzyć między 7:30 a 8 ), a tutaj temperatura 36.6, co tu się stało?

Moja bbt przed owu to standardowo 36.2-36.4 i teraz nie wiem co myśleć. Owulaki negatywne, robię 2-3 dziennie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja, 08:29

💁🏻‍♀97, 💁🏼‍♂95
    Starania od 02.2025r
  • ATusia Debiutantka

Wysłany: 13 maja, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się zastanawiam od którego dpo testować, bo to będzie mój pierwszy test w życiu 😅 ale może lepiej przeczekać trochę, bo może wyjść negatywny fałszywy?

• baassiia Autorytet

Wysłany: 13 maja, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    🌺 Buburuza ale super ❤️ trzymam kciuki żeby to było to!

U mnie dziś kolejny dzień dziwnych rzeczy. Ale najpierw wprowadzenie.
    Często mam problemy ze snem więc mierzenie bbt nie jest najbardziej poprawne u mnie, ale w tym cyklu staram się robić to jak najlepiej. Obiecałam sobie że będę mierzyć zawsze jeśli obudzę się wcześniej - bo nigdy nie wiem czy zasnę jeszcze i na jak długo, a najwyżej dodam 0.1° za każdą godzinę. No więc w ostatnich dniach zdarzyło mi się mierzyć bardzo wcześnie, ale zwykle potem jeszcze zasypiałam i po 2.5 - 3h mierzyłam ponownie. Dzisiaj było podobnie.
    Obudziłam się o 5:30 temperatura 36.0, co jest niską temperaturą jak na mnie i zwykle o tej godzinie mam już 36.1-2. No więc myślę sobie - spadek przed owu? Moooże? Ale śluz jeszcze nie jest aż tak płodny..
    Budzę się o 7:55 (zawsze staram się mierzyć między 7:30 a 8 ), a tutaj temperatura 36.6, co tu się stało?

Moja bbt przed owu to standardowo 36.2-36.4 i teraz nie wiem co myśleć. Owulaki negatywne, robię 2-3 dziennie

U mnie proby mierzenie mialy zawsze taki efekt, tzn chaotyczny. nikt nie żyje super powtarzalnie, są wirusy, coś zjesz, stres, ciężka noc, a te 2 kreski w ta czy w ta to może być błąd pomiaru, także ja nie pomogę 😅 uważam tą metodę za obarczona ogromnym ryzykiem błędu. Testy paskowe u mnie się sprawdzają plus kalkulator szacowanej owulacji, żeby wiedzieć kiedy testować.

Tofuszka, Buburuza, Kompotlinka lubią tę wiadomość

3.2016 dziewczynka
    9.2017 chlopiec
  • Axana Autorytet

Wysłany: 13 maja, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy dziewczyny, trzymam kciuki za testujące i tulę za biele ❤️ doczytałam, ale juz nie odniosę się do wszystkiego po drodze 🙈

Ja dzisiaj miałam powrórzyć bete ale siknełam i krecha wyszła od razu gruba więc odpuszczam, czekam spokojnie do 25.05 na wizytę :)

Na górze kreska z piątku orzy becie 114, na dole z dzisiaj.
    https://zapodaj.net/plik-fizMe3leAH

Jakoś dalej nie mogę w to uwierzyć 🙈

Tofuszka, Monia•, _Dysia_, xSmerfetkax, baassiia, shaylen, Karolaxoxo, monii00, Kompotlinka, Kinia197 lubią tę wiadomość

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Axana Autorytet

Wysłany: 13 maja, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:

9 i 10 dpo biel vizira na pinku strumieniowym, 12 dpo biel na pinku płytkowym a bladzioszek na facelle paskowym.

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️
  • Buburuza Autorytet

Wysłany: 13 maja, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Axana wrote:
    Witamy dziewczyny, trzymam kciuki za testujące i tulę za biele ❤️ doczytałam, ale juz nie odniosę się do wszystkiego po drodze 🙈

Ja dzisiaj miałam powrórzyć bete ale siknełam i krecha wyszła od razu gruba więc odpuszczam, czekam spokojnie do 25.05 na wizytę :)

Na górze kreska z piątku orzy becie 114, na dole z dzisiaj.
    https://zapodaj.net/plik-fizMe3leAH

Jakoś dalej nie mogę w to uwierzyć 🙈

O ja cię kręcę. Mi się tak pink pięknie nie wybarwił nawet po wizycie u ginka z serduszkiem 😅 może mało mam w moczu bety, a chciałam taka piękna focie z mini skarpetkami.

Dzięki dziewczyny za odpowiedz ❤️

👩🏻28 👨🏻‍🦱30
    👫🏻2016
    💒2022
    👦🏻2024

13.05 - beta 5,8
    15.05 (45h) beta 46.10
    22.05 beta 1882
    25.05 beta 5993
    03.06 wizyta u Ginka
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 13 maja, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buburuza wrote:

🤞🤞

9dpo to wciąż bardzo wcześniej i ciąża ciąży nie równa, ale dalej trzymam kciuki za ⏸️

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 13 maja, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopadła mnie migrena przedokresowa, leżę i wymiotować mi się chce okropnie. Dziecko też mi się rozchorowało i jeszcze muszę się nią zajmować sama, bo wszyscy w pracy 😫 tylko jakoś przeżyć ten dzień 😣

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
‹‹ 39 40 41 42 43 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ