W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
No Powder, przecież ta kreska tam jest, tak czułam 🌸
Powder lubi tę wiadomość
-
Powder, Gnom, White1, milka_91, Justa28, karczoch321, izzou97, ater, Paulina66, Olisska, Sagi, cysterka95, NinaB, kropka_aga, Kokosik, Miracle25, CrazyDaisy, assialbnn, olaa, Marzycielka94, Nana11, Lilinka, kasialinkaa, Meggi_**, Dżozu, AnMiPe, S_va_88 lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️wizyta & usg: 27.5
🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Wianek wrote:Powderku, wiem, że masz pomiary z zegarka i mogą być zaburzone, ale mogłabyś w wolnej chwili podrzucić swój wykres temperatur z tego cyklu? Jestem chyba w podobnym DPO, co prawda raczej nie nastawiam się na sukces, bo czuję się jak w poprzednim cyklu, ale Brajan NALEGA by go karmić 😆😆
https://i.imgur.com/TzLGeyh.jpegWianek lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Staranie na pełnej od 02.2025
⏳4 cs in progress 🍀
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 ilość i koncentracja super
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
Rany, nie wiem jak ja wytrzymam do jutra. Dobrze, że mam dzisiaj terapię, to zrobię przynajmniej dump emocjonalny. Bo jeśli to faktycznie prawda, to jest to najbardziej „me” rzecz ever…bo to jest jedyny miesiąc w ciągu mojej 10-letniej kariery zawodowej, kiedy nie mam pracy😂😂 bo uznałam, że w maju odpoczywam i szukam od czerwca. Bo nigdy nie wzięłam dłuższego urlopu niż 5 dni. 🤭
Olisska, Bergamotka94, Darrika, Miracle25, milka_91, olaa, cysterka95, Marzycielka94, Lilinka, Morgo, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳4 cs in progress 🍀
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🧔🏻♂️ on
Powder wrote:Rany, nie wiem jak ja wytrzymam do jutra. Dobrze, że mam dzisiaj terapię, to zrobię przynajmniej dump emocjonalny. Bo jeśli to faktycznie prawda, to jest to najbardziej „me” rzecz ever…bo to jest jedyny miesiąc w ciągu mojej 10-letniej kariery zawodowej, kiedy nie mam pracy😂😂 bo uznałam, że w maju odpoczywam i szukam od czerwca. Bo nigdy nie wzięłam dłuższego urlopu niż 5 dni. 🤭
Też tak zrobiłam dekadę temuZrobiłam sobie dosłownie wakacje w wakacje
Miałam 30 dni zaległego urlopu z pracy w poprzedniej firmie, i dostałam za to jakieś grosze 😂 We wrześniu zaczęłam sie lekko niepokoić, ale w październiku zaczęłam pracować w super firmie. Czego i Tobie życzę…
… jak również pozytywnej bety!!Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
brilka wrote:Cukrzyk, ja się zdecydowałam właśnie na zabieg w invimedzie bo uznałam że skoro muszę mieć drożność w narkozie to warto ją już połączyć z innymi badaniami, a miejsce gdzie się leczyłam wcześniej ich nie oferowało. Pewnie dałoby się załatwić coś z tego też na NFZ, ale u mnie to była szybka akcja 😅 Jak coś to robiłam w invimedzie we Wrocławiu więc jeśli miałabyś pytania to pisz 😊
Teoretycznie do Poznania mam 90km a do Wrocka 120km, ale leczę się w invimed Poznań od listopada i tam mam swoją gin prowadzącą więc chyba wolałabym u niej to robić. Ja już drożność miałam (bez narkozy, znieczulenia czy nawet tabletki p-bólowej) i okazały się całkowicie drożne. Macica też się "ładnie zakontrastowała". Coś tam przebąkiwałam już gin o histero to mówiła, że "no możemy" ale to się robi bardziej np. po drugim nieudanym transferze ivf, a nie tak jak ja chcę - po 10cs.
Ale z drugiej strony staramy się już 10 cykl i nie widziałam nawet typowych cieni dwóch kresek ani razu jasno wskazujących na cb. Wiem, że mam niskie AMH i endo 3 stopnia + inne choroby auto ale boje się, że mogę też mieć i to przewlekłe zapalenie. Miałam posiewy robione przed drożnością w listopadzie za 700 zł i wyszły czysto (te wszystkie muchy, urea itd.). Ciekawe czy znowu musiałabym je robić przed histero. Ale może lepiej wydać te 3-4k i mieć pewność, że naprawdę się zrobiło wszystko co w mojej mocy.
Ale z drugiej strony potem sobie myślę - wydam tyle kasy a i tak pewnie g... z tego będzie. Zwłaszcza, że mamy tyle złych parametrów z mężem. Nie wiem czy warto. Ale czas też mnie trochę nagli z moim AMHS_va_88 lubi tę wiadomość
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
🤞 11cs !
✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Sagi wrote:Też tak zrobiłam dekadę temu
Zrobiłam sobie dosłownie wakacje w wakacje
Miałam 30 dni zaległego urlopu z pracy w poprzedniej firmie, i dostałam za to jakieś grosze 😂 We wrześniu zaczęłam sie lekko niepokoić, ale w październiku zaczęłam pracować w super firmie. Czego i Tobie życzę…
… jak również pozytywnej bety!!karczoch321, Sagi, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 🐶
⏳4 cs in progress 🍀
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🧔🏻♂️ on
Powder wrote:Rany, nie wiem jak ja wytrzymam do jutra. Dobrze, że mam dzisiaj terapię, to zrobię przynajmniej dump emocjonalny. Bo jeśli to faktycznie prawda, to jest to najbardziej „me” rzecz ever…bo to jest jedyny miesiąc w ciągu mojej 10-letniej kariery zawodowej, kiedy nie mam pracy😂😂 bo uznałam, że w maju odpoczywam i szukam od czerwca. Bo nigdy nie wzięłam dłuższego urlopu niż 5 dni. 🤭
Dobra decyzja! Kto wie, może to właśnie odciążenie psychiczne pomogło, gdy podarowałaś sobie ten miesiąc wolnego?
Zrobiłam dokładnie to samo po zakończeniu współpracy w marcu 😄 A później jeszcze sobie przeciągnęłam ten miesiąc... 😆 Ale baardzo dobrze mi to zrobiło, myślę, że kortyzol wreszcie spadł - prolaktyna na pewno.
Z pewnością sobie poradzisz, nigdy nie ma idealnego czasu na ciążę, zawsze coś mogłoby być lepiej. Trzymam kciuki - i za jutrzejszą betę, i za karierę 😄 Szukanie pracy jest przerażające, ale zawsze to się jakoś układa 💁♀️Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
👧🏻 '97 👦🏻 '96
🍼 starania o pierwsze dziecko od 10/2024
📆 cykl 27-28 dni
🩸 [03/2025] badania 7dpo:
– Progesteron: 25,59 ng/ml ✔️
🩺 [04/2025] badania 4dc:
– TSH: 1,691 µIU/ml ✔️
– FT3: 2,93 pg/ml ✔️
– FT4: 1,16 ng/dl ✔️
– FSH: 6,62 mIU/ml ✔️
– LH: 4,56 mIU/ml ✔️
– Prolaktyna: 25,30 ng/ml 🔶
– Ferrytyna: 19,99 ng/ml ❗
– Homocysteina: 7,94 µmol/l ✔️
– Wit. D3 (25(OH)): 33,00 ng/ml 🔶
💊 Suplementacja:
🌸 Pueria Uno
🩸 Ascofer + Wit. C
🌿 Olej z wiesiołka
🔬 Wyniki partnera – seminogram [04/2025]:
- Objętość: 3,0 ml ✔️
- pH: 7,9 ✔️
- Koncentracja: 171,4 mln/ml ✔️
- Całkowita liczba: 517,7 mln ✔️
- Ruch postępowy (a + b): 50,5% ✔️
- Morfologia: 10% prawidłowych ✔️
- Upłynnienie, lepkość, aglutynacja: prawidłowe ✔️ -
S_va_88 wrote:Bo ja się tu z forum uczę tej siły w tej walce i tym cierpieniu
🩷💚🖤❤️💛🩵💜To dla Was dziewczyny
Twój Szymuś na pewno zaciska piąstki za Ciebie ❤️
S_va_88 lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox 12.5
👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston, Oestrogel
05/2025
⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
🤞badanie nasienia
⏳10.06 - wizyta w klinice -
Nie martw się, jak zaczniesz okres próbny przekraczający jeden miesiąc to pracodawca będzie miał obowiązek przedłużyć Ci umowę do porodu bo ciąża będzie przekraczała 3 miesiące w momencie wygaśnięcia umowy próbnej (takiej 3 miesiecznej). Także masz większą ochronę w takiej sytuacji niż ja, gdzie zaszłam w ciążę na okresie próbnym i pracodawca nie ma takiego obowiązku tylko muszę się kryć do przedłużenia umowy xDkarczoch321, Powder lubią tę wiadomość
29 👩🏼
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspirin cardio
Mamy to! 🎉🎉🎉
08.05.2024 Beta 25
10.05.2024 Beta 94.1 , Prog 34.76
15.05.2024 Beta 886, Prog 28.3
19.05.2024 Beta 3552, Prog 23.8 🌞
22.05.2024 USG, mamy serduszko 🩷 -
Powder - widzę !!!!!!
Uważam, że kreska legitna jak na 9dpo.
A patrzyłam sobie w Twoją stopkę - widzę, że ruch A i B 25% - a napiszesz z jakiej ilości ogólnej plemników ?Wiecie - statystyka
I w celach statystycznych - sikniesz mi na owulaka? Jakkolwiek to brzmi xD Chciałabym zobaczyć jak wybarwiają się owulaki w b. wczesnej ciąży - bo wg mnie to ciąża - widać i bez kontrastu na fotce
Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
❌️ 1-6 cs
🤞 11cs !
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina -
Powder, no widac widac, trzymam kciuki z calego serca niech sie tam rozkreca
Dziewczyny z biela i czerwienia tule mocno i do zobaczenia na czerwcowym. Niech 🍆🍆🍆 nam sprzyja
Cukrzyk, widze ze jako jedyna mialam histero w 2 polowie cyklu. Myslalam ze chodzi o biopsje, ale wynika z tego ze chodzilo o maciczne nk ( cd56) ktore mialam badane oprocz cd138. Moze tez warto rozwazyc.
S_va_88 🫂💗cukrzyk1991, olaa, Gnom, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King
👩🏼🧔🏻♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔 -
cukrzyk1991 wrote:Powder - widzę !!!!!!
Uważam, że kreska legitna jak na 9dpo.
A patrzyłam sobie w Twoją stopkę - widzę, że ruch A i B 25% - a napiszesz z jakiej ilości ogólnej plemników ?Wiecie - statystyka
I w celach statystycznych - sikniesz mi na owulaka? Jakkolwiek to brzmi xD Chciałabym zobaczyć jak wybarwiają się owulaki w b. wczesnej ciąży - bo wg mnie to ciąża - widać i bez kontrastu na fotce
Ja wczoraj siknęłam godzinę przed startem okresu, ogromny piczor wyszedł…cukrzyk1991 lubi tę wiadomość
-
Powder wrote:Hahaha na tyle mocno, że myślę o labie diagnostyki po drugiej stronie ulicy 😂😂 co jest bez sensu, skoro jutro jadę na Rakowiecką. Najgorsze, że tam się ciężko dostać w godzinach szczytu, a badanie tylko do 10.
Z ciekawostek, po tym spadku tempka znowu skoczyła i to tak ładnie stopniowo, dzisiaj siedzimy na 36,13
Co do testu, nigdy nie widziałam na nich nawet kreski testowej, nawet na wyciąganych po długim czasie ze śmietnika (w celach badawczych, nie pytajcie, mam ciekawość dziecka wciąż).
Nie wiem czy to przez te Panie wyżej, które piszą że coś tam jest to i ja to widzę czy faktycznie coś tam widać 😆 tak czy owak ja też coś tam widzę 😜 ale zdecydowanie czekam jutro z samego rana na kolejny test bo oczy mnie bolaja jak patrze na kuzyna cienia 😂 o 6 rano masz nam wstawić nowy link z pięknym widocznym cieniem gołym okiem ❤️❤️❤️🤞Gnom, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Sagi wrote:Ja wczoraj siknęłam godzinę przed startem okresu, ogromny piczor wyszedł…
Właśnie wiem, że przed okresem większości wzrasta (nie tylko osobom z PCOS ) chociaz chat gpt i google twierdzą, że nie powinno.
Zastanawia mnie tylko czy jeśli ktoś ma np. taką kreskę jak Powder to owulak MUSI MUSI MUSI (na 100%) wyjść np. równie ciemny co kontrolna.Sagi lubi tę wiadomość
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
❌️ 1-6 cs
🤞 11cs !
CrazyDaisy wrote:Nie martw się, jak zaczniesz okres próbny przekraczający jeden miesiąc to pracodawca będzie miał obowiązek przedłużyć Ci umowę do porodu bo ciąża będzie przekraczała 3 miesiące w momencie wygaśnięcia umowy próbnej (takiej 3 miesiecznej). Także masz większą ochronę w takiej sytuacji niż ja, gdzie zaszłam w ciążę na okresie próbnym i pracodawca nie ma takiego obowiązku tylko muszę się kryć do przedłużenia umowy xD
Oo ciekawe, pomyślałabym, że na odwrót. Dzięki za info i trzymam kciuki za przedłużenie 🤍
CrazyDaisy lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨ -
Bergamotka94 wrote:Jeju Powder, Ty nas wykończysz, ja też siedzę jak na szpilkach! 😍
Powiem Wam że u mnie ten miesiąc to są dosłownie jaja i nieśmieszny żart - miesiąc zaczęłam paskudnym zapaleniem zatok, 39 stopni gorączki i antybiotykiem przez tydzień i kończę zapaleniem zatok co prawda bez dodatków ale… nie czuję dziś zapachu kompletnie!!! Ja jestem całkowicie w gorącej wodzie kąpana więc ten cholerny miesiąc testuje mnie jak tylko może…
Ja spuściłam rano krew na proga i estradiol, ale z moimi przygodami w tym miesiącu nie zdziwię się jak progesteron 7dpo będzie ujemny 🤡😂S_va_88 lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %
⬇️ Morfologia 2 %