X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Beta HCG
    Wartość: < 0,2 U/l

No cóż, fajnie było przez chwilę poczuć się jak w ciąży, bardzo przyjemne uczucie. Wracam na ziemię. 😔

Tulę bardzo mocno 🫂❤️‍🩹 Nie poddawaj się ☀️

Luizaczek lubi tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

➡️ 21.05 Owu
    ⏳30-31.05 Pierwsze Testowanie

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 22 maja, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Powder, tulę mocno! 🫂

Ja wróciłam właśnie z badania drożności jajowodów - prawy jajowód drożny, lewy niestety niedrożny, płyn nie chciał przejść 😞 I akurat teraz owulacja z lewego (jak na złość, bo co nie idę do lekarza, to jest z prawego...) Lekarz mówił, że możemy się starać, bo drożny jajowodów może przechwycić komórkę z drugiej strony, a dodatkowo może jajowód się udrożnił podczas badania. Sama nie wiem i nie wiem co mam myśleć 😖 Dziewczyny z jednym niedrożnym jajowodem, jakie miałyście zalecenia?

Na którymś miesięcznym wątku mieliśmy dziewczynę która miała nie drożny i ten drugi właśnie przechwyci tą komórkę ale nie pamiętam jak to się skończyło

Pacynka lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️wizyta & usg: 27.5
    🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.5.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.4.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.4.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • flotek Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Na którymś miesięcznym wątku mieliśmy dziewczynę która miała nie drożny i ten drugi właśnie przechwyci tą komórkę ale nie pamiętam jak to się skończyło

Ellevv nie gadaj że udało ci się 🫣 Ja tak czekałam, myślałam o tobie ❤️‍🩹 Cóż za dobre wieści! Aż mój dzień stał się lepszy!!!

Ja niestety wciąż próbuje, ale się nie poddam ❤️

ellevv, Bergamotka94, olaa lubią tę wiadomość

Powodzenia wszystkim ❤️
    Trzymam za was kciuki !

Akcja: Bobas 🍼👶
    Nigdy nie zobaczyliśmy, ale walczymy o pierwsze ⏸️
    Starania od: 12.2024r. bez wspomagania

➡️ 21.05 Owu
    ⏳30-31.05 Pierwsze Testowanie

💊 Suplementy:
    Kwas foliowy (800 μg) + kompleks wit. B, Żelazo, Cynk + Selen, A + E, D3 (2000 UI), Mio-inozytol (500 μg), Niepokalanek Mnisi
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder no niee co jest 😔 tak się wszystko ładnie układało w całość. Przykro mi, wiem jak to boli 🫂 i przerwa faktycznie bywa pomocna, takie oczyszczenie głowy. My tu wszystkie sobie kibicujemy i cieszymy się z każdej ciąży więc w oczekiwaniu łatwo faktycznie się nawzajem nakręcić, dystans czasem jest potrzebny

flotek lubi tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • cukrzyk1991 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka - nie wiem czy to pocieszenie czy nie - ale moja kuzynka miala pozno wykrytą cp i musiala miec usuwany jeden jajowod calkowicie, a i tak zaszla w zdrową ciąże po kilku cyklach po 😊

Pacynka lubi tę wiadomość

🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
    MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko :
    5cs - cb 🩸
    7cs - naturals -⏸️
    2.10.19 - Antoś jest z nami 👶

lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
    💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
    ❌️ 1-6 cs
    ❌️ 7, 8, 9,10 cs z lamettą 💉
    🤞 11cs !

✅️ FSH/LH ; oba jajowody drożne
    👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
    🧔‍♂️34 lata (a+b = 5/36 %, morfo 3/4%, il. 148 /55 mln/ejakulat)

💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, ubichinol, Mg, Zn, pqq, NAC, tardyferon, omega 3, colon C, DHEA, l-arginina
  • Sagi Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że gdy starałam się 2-3 lata temu to nakręcania się na forum było trochę mniej. Nie przypominam sobie żebyśmy badały proga razem z beta. Nie było chata gpt który dokładnie analizował cykl pod kątem ewentualnej ciąży. Pamiętam jak sama pisałam że niestety ale nic nie widzę na czyimś teście.
    Dlatego jak zobaczyłam w niedzielę plamienie to wstrzymałam się z forum do wtorku żeby się nie nakręcać że to implantacja. I czułam już taka spokojną apatię 🙈

S_va_88 lubi tę wiadomość

09.02.2023 - ⏸️

age.png
  • Powder Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam naszą małą społeczność i bez niej byłabym bardzo samotna w temacie starań i pozbawiona bardzo wielu cennych informacji, ale czuję, że ten cykl mocno dał mi w kość i nakręciłam sobie zbyt duże nadzieje i oczekiwania, więc tym boleśniejsza porażka. Kolejna. Obawiam się, że wpadłam do tego ciemnego miejsca, w którym przez jakiś czas inne dwie kreski nie będą cieszyć, a jedynie potęgować pytanie o to co jest ze mną nie tak, że to znowu nie moja kolej.
    Chyba projekt ciąża za bardzo przejął nade mną kontrolę, dlatego muszę odrobinę dać na wstrzymanie z udzielaniem się i poszukać sobie jakiegoś innego zajęcia, które zajmie głowę.

Miracle25, cysterka95, Bergamotka94, Sagi, Gnom, Belia, ellevv, Wianek, Darrika, Pacynka, Zosia667, Loraa, CrazyDaisy, Lisik, emciak, Justa28, assialbnn, NinaB, Morgo, Olisska, kasialinkaa, Meggi_**, kikix0o, Pustynia, Świeżynka97, S_va_88, MoniaB, cukrzyk1991, Marzycielka94, olaa, milka_91 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 🐶

🔮Staranie na luzie od 02.2024
    🔬Staranie na pełnej od 02.2025

⏳4 cs in progress 🍀

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni
    🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    🔬 ilość i koncentracja super
    🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
    💊 pregna start on, androvit, witamina D3

czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨
  • Bergamotka94 Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Uwielbiam naszą małą społeczność i bez niej byłabym bardzo samotna w temacie starań i pozbawiona bardzo wielu cennych informacji, ale czuję, że ten cykl mocno dał mi w kość i nakręciłam sobie zbyt duże nadzieje i oczekiwania, więc tym boleśniejsza porażka. Kolejna. Obawiam się, że wpadłam do tego ciemnego miejsca, w którym przez jakiś czas inne dwie kreski nie będą cieszyć, a jedynie potęgować pytanie o to co jest ze mną nie tak, że to znowu nie moja kolej.
    Chyba projekt ciąża za bardzo przejął nade mną kontrolę, dlatego muszę odrobinę dać na wstrzymanie z udzielaniem się i poszukać sobie jakiegoś innego zajęcia, które zajmie głowę.[/QUOTE

Powderku, bardzo Cię wspieram w tej decyzji! Myślę że każdemu czasami taka przerwa jest potrzebna i wierzę że może przynieść tylko korzyści ❤️ ja sama zamierzam trochę spuścić z tonu bo widzę po sobie że czasami dosłownie siebie niszczę. Czekam na czerwcowy urlop, liczę na oddech od życia wtedy

Ona 30
    💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
    Kwasy Omega 3 BioCardine
    Prenacaps Multi 1, Wit. D, Magnez, Koenzym Q10

Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️
    4cs 📌🍀

💫team #rodzew2026 🪄
  • Luizaczek Koleżanka

Wysłany: 22 maja, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia 🥺 nie chciałam tu pisać o Kici bo jednak każda z Was przeżywa poważniejsze straty i rozczarowania niż ja . A tu wchodzę dzisiaj i pierwsze co widzę to zdjęcia kociaków.
    Zaczynam nowe życie i nowy cykl. Zmieniłam lekarza na monitoring może inaczej mnie pokieruje bo jednak pół roku bez powodzenia w moim wieku to powód do obaw.
    Doradzicie mi jakie badania wykonać przed wizytą??

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nakręcanie się jest zgubne, bo z jednej strony wynika z tego że chcemy sobie pomóc i dać nadzieję w tym ciężkim oczekiwaniu, a z drugiej przez to później upadek bardziej boli i też mi się trochę głupio zrobiło że mogłam się do tego nakręcania tym razem przyczynić 😔 takie uroki staraniowej społeczności chyba, nasza jednoczesna siła i utrapienie 🤡

S_va_88, olaa lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Idawoll Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder 🫂

12.2024 cb 💔 poronienie samoistnie
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Powder, trzymaj się kochana, odpuść trochę, przeżyj to sobie na spokojnie. Te momenty są bardzo bolesne i w sumie nikt, kto tego nie przechodził, chyba nie zrozumie tego wszechogarniającego smutku. Gadałam ostatnio z kumpelą, która będzie za niedługo podchodziła do drugiego transferu, że naprawdę ciężko jest wytłumaczyć te emocje osobie, której udało się szybko/wpadła/nie chce mieć dzieci.
    Przede wszystkim zero presji, przeżyj to tak, jak potrzebujesz - tu nie ma złych wyborów.

Cukrzyk - no witamy szanowną panią 🐒, niech szybko zrobi swoją robotę i daje pole do popisu 🍆

Co do nakręcania się, tak, to prawda, do tego forum trzeba mieć głowę i dupe ze stali. Jest to wspaniałe miejsce i uwielbiam tu wypisywać głupoty, ale miałam kilka takich dołów… skończyło się odinstalowywaniem apki, znikaniem na kilka tygodni. Także zalecam rozwagę!
    Ja akurat teraz jestem w takim miejscu, że bardziej niż moje to fascynują mnie Wasze cykle 😂 swój, wiadomo, afirmuje, rodzę w 2026 i tak dalej, ale jakiś taki mały kurwik w głowie podszeptuje mi, że nie ma na co liczyć bez ivf 🙄

A czy bez forum nie myślałabym tyle o ciąży? Szczerze to wątpię, pewnie bym myślała, tylko byłabym w tych myślach cholernie samotna 🫠

Ja uważam że to jest piękne że tutaj możemy wyrzucić z siebie wszystko i kto jak nie osoba w tym samym miejscu to zrozumie.
    Często nawet nasi panowie tego nie kumają, a co dopiero wymagać od innych.
    A czasem nawet humor poprawi forum

Pustynia, S_va_88, olaa lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    👸02/2025 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 💊Euthyrox 12.5
    👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
    👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston, Oestrogel
    05/2025
    ⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
    🤞badanie nasienia
    ⏳10.06 - wizyta w klinice
  • Miracle25 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luizaczek wrote:
    Dziękuję dziewczyny za słowa pocieszenia 🥺 nie chciałam tu pisać o Kici bo jednak każda z Was przeżywa poważniejsze straty i rozczarowania niż ja . A tu wchodzę dzisiaj i pierwsze co widzę to zdjęcia kociaków.
    Zaczynam nowe życie i nowy cykl. Zmieniłam lekarza na monitoring może inaczej mnie pokieruje bo jednak pół roku bez powodzenia w moim wieku to powód do obaw.
    Doradzicie mi jakie badania wykonać przed wizytą??

Prosze Cie, strata kota to strata czlonka rodziny. Jakie powazniejsze straty?
    A powiedz cos wuecej o swojej historii- tak w kontekscie badan

Gnom, Sagi, hope♥, olaa lubią tę wiadomość

„ cuda nie zdarzają się nikomu z wyjątkiem tych szczęśliwych czubków, którzy widzą je wszędzie” S.King

👩🏼🧔🏻‍♂️ 42, 🧒🏼 4, 🐕11
    Starania od 2022, 👼🏻👼🏻💔💔
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    flotek wrote:
    Ellevv nie gadaj że udało ci się 🫣 Ja tak czekałam, myślałam o tobie ❤️‍🩹 Cóż za dobre wieści! Aż mój dzień stał się lepszy!!!

Ja niestety wciąż próbuje, ale się nie poddam ❤️

Z zaskoczenia mnie wzięło 🤣 pozytywny patyk wysikałam z gorączką i mega przeziębieniem hahah

Miałam wybrać letrozol i primolut, mieliśmy skrócić cykle do krótszych niż 36 dni, był w końcu jakiś plan, czekaliśmy tylko na @. Stary miał oddać żołnierze do boju a skończyło się anulowaniem wizyt 🙈

flotek, AnitaK, olaa lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sagi wrote:
    Wydaje mi się, że gdy starałam się 2-3 lata temu to nakręcania się na forum było trochę mniej. Nie przypominam sobie żebyśmy badały proga razem z beta. Nie było chata gpt który dokładnie analizował cykl pod kątem ewentualnej ciąży. Pamiętam jak sama pisałam że niestety ale nic nie widzę na czyimś teście.
    Dlatego jak zobaczyłam w niedzielę plamienie to wstrzymałam się z forum do wtorku żeby się nie nakręcać że to implantacja. I czułam już taka spokojną apatię 🙈

Sagi gdy ja się starałam 6 lat temu to chyba wtedy castangnus był na topie 🙈

Sagi, AnitaK lubią tę wiadomość

🔹️16.5.2025 - CRL 5.9 mm

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ja więcej pinków nie kupuje, facelka tego najtańszego paskowego z rosska i tyle
    Ja mam 4 pinki. Chyba zacznę sikać dla sportu na nie od jutra 😂😂😂 a w poniedziałek i wtorek na facelle 😆😁

Darrika, karczoch321, flotek, olaa lubią tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Kurcze 2 albo 3 lata chyba. Teraz chyba będzie właśnie 3 rok leciał

No widzisz, ja to ogólnie wyznaje zasadę, że ze sprzętami jak z roślinkami, u niektórych się dobrze trzymają u innych nie 🤷‍♀️ mi pięknie roślinki wszystkie rosną i żyją, sprzęty nie zawodzą, pralka ma 11 lat już, sprzęty wszystkie reszta 5 lat ponad bo są od wprowadzki, jeden odkurzacz taki na kablu to też mamy już 10 lat, samochody tez nam się nie psują 😅 odpukać, oby tam zostało!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja, 16:44

Wianek, ellevv lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba 🤞🤞🤞

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Chyba projekt ciąża za bardzo przejął nade mną kontrolę, dlatego muszę odrobinę dać na wstrzymanie z udzielaniem się i poszukać sobie jakiegoś innego zajęcia, które zajmie głowę.

Rozumiem Cię,
    Życzę Ci żebyś znalazła sposób na ten ból, który zajmie głowę i wrócisz do nas z nową siłą i owulakami. Mam już nawet dla Ciebie hasło do owulaków. Daj znać jak będziesz na nie gotowa 😉
    Buziaki 😘

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    👸02/2025 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓Cytologia/HPV
    👸 💊Euthyrox 12.5
    👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸 Progesteron: 7dpo(19.00) 9dpo(8.57) 11dpo(2.51)
    👸 💊 Euthyrox 25, Duphaston, Oestrogel
    05/2025
    ⏳ powtórka 5 tarczycowa, D3, prolaktyna
    🤞badanie nasienia
    ⏳10.06 - wizyta w klinice
  • NinaB Autorytet

Wysłany: 22 maja, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powderku bardzo mi przykro. Wiem, że to też zawód do ciała „że oszukało”. I niestety trzeba to przeżyć.

Podzielę się moim sposobem jaki niedawno wymyśliłam żeby zająć głowę - tj. Nauka nowego języka.
    Za dużo myślałam i brajanowalam - szłam powtórzyć słówka.
    Dobre zajęcie bo można robić wszędzie. Może Tobie też pomoże. Przytulam 🫂

karczoch321, Morgo, Zosia667, Dżozu, cysterka95, Marzycielka94, olaa lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 09/2023
    👩🏻 31
    insulinooporność ➡️ PCOS + hiperandrogenizm hiperprolaktynemia czynnościowa
    PAI hetero, MTHRF hetero
    10/2024 - histeroskopia
    02/2025 - histeroskopia i wycięcie polipa, CD138 - ujemny
    02/2025 drożność jajowodów - prawy drożny, lewy drożny „pod dużym ciśnieniem”

🧔🏻‍♂️ 36
    Badania nasienia
    11/2023 ok
    03/2025 - morfologia 0%, fragmentacja 50% 😔
    03/2025 USG jąder ok

17/11/24 ⏸️
    26/11/24 💔👼

02/05 ⏸️ 10 dpo; bhcg 13,1; prog 21 ng/ml 😍
    05/05 13dpo; bhcg 94,7; prog 28 ng/ml
    07/05 15dpo; bhcg 206; prog 30 ng/ml
    15/05 bhcg 4174 😍 prog 17,7 ng/ml
    22/05 CRL 3,4mm z bijącym ❤️😍
    rośnij misiu ✨🐻

Kolejna wizyta 05.06 🥰✨✨✨

czekam na Ciebie słoneczko ☀️
    ✨#rodzew2026✨

preg.png
  • Lisik Ekspertka

Wysłany: 22 maja, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    To była Kaliope! Niedrożny jajowód przechwycił komórkę i jest teraz w ciąży! 🥰

Darrika, Pacynka, ellevv, Dżozu, cysterka95, AnitaK, Pustynia, S_va_88, Marzycielka94, olaa lubią tę wiadomość

13cs
    👫27
    Obserwacja cyklu modelem Creightona
    Dieta low ig
    06.06 wizyta niepłodnościowa 🤞
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron ❓
    TSH 0,916 --> 3,5 ❌
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ---> 41,8❌
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%, fajny gość ogólnie

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinon), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, NAC, L-arginina, magnez +cynk +B6,
‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ