WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
Odpowiedz

W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼

Oceń ten wątek:
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Czyli narzekanie zawsze działa,
    u mnie po 5 dniach plamienia w weekend przyszła Gorylla bo Małpa to za mało powiedziane - aż mnie wykręcało wczoraj.
    Także narazie jestem na etapie małpy dołka, ale mam nadzieje że z końcem małpy wyjdzie słońce.
    Ciekawe jak wyjdziemy w owulkach, czy będą synchrony, bo szczerze mówiąc to ciężko już mi liczyć te cykle przez te plamienia. Testy będę robiła jakoś w drugiej połowie przyszłego tygodnia i się okaże wtedy kiedy ta owu przyjdzie.
    p.s. piszę z kompa więc emotek tutaj brak
    Ja myślę że zacznę robić testy jakoś w weekend bo w ostatnim cyklu owulacja była szybciej niż zwykle bo 16dc a zazwyczaj miałam 19-20dc . I mam nadzieję że doczekam się owulacji około połowy przyszłego tygodnia 🙃 w tym miesiacuje nasze owulacje mogą się rozbiec niestety 🫣

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    No właśnie w nocy chyba pisałam albo wczoraj późno, że będziemy się biły która będzie prowadzić wątek w czerwcu ...

Albo jakieś prowadzenie grupowe czy coś :D

Marzycielka94, ater, S_va_88 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 23 (04.25) 😡
    TSH - 1.8 (04.25)
    FT4 1.25 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)

01.05 ⏸️
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Gratuluję dziewczyny!!!!!! 🙂

Tak się cieszę że tyłu Wam się udaje 💛
    Pięknie wyglądać będzie pierwszą strona 🤩

Z drugiej strony łapie mnie dołek, co jest ze mną nie tak że nam się nie udaje?? Dziś od 3 nie śpię przez alergie (chyba) katar, zatkany nos itp stąd pewnie moje rozkminy - sorry

Asia jak Twoja małpa?
    Olisska 🤞 bo może to za wcześnie
    Nie przepraszaj. Wiesz, że my tu cieszymy się z każdą ale jeszcze mocniej przytulamy za smutki🫂
    Zosiu trzymam za Ciebie kciuki, żebyś już w najbliższym czasie ujrzała dwie kreseczki

Zosia667, NinaB lubią tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • MroziaMM Znajoma

Wysłany: 5 maja, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje objawy na świeżo:
    -wodnisty sluz ( nie miałam takiego w ostatnim czasie wiec oczywiście no jakby inaczej jestem w ciąży 🤣)
    - wczoraj mialam epizod z zawrotami głowy i ogólnie było mi slabo - po czym zwymiotowałam. Przed tą akcja doslownie chwile wczesniej zrobilam test ale ja nie czekałam za długo w sumie na wynik jak zobaczylam biel i za jakieś mysle 2 min wyrzuciłam test. Pozniej sie zastanawiałam czy jednak może powinnam poczekać dluzej ? Zawsze mnie zastanawia czy ta blada kreseczka pojawi się od razu czy może nawet po kilku minutach ?
    - kilka dni temu wszystko mi śmierdziało i nic mi nie smakowało a dodatkowo wilczy apetyt.
    - sny o pozytywnych testach..
    Normalnie szaleństwo..
    Teraz jestem w 28 dniu cyklu.
    Jutro planuje test zrobic bo będzie to w końcu dzień planowanej miesiączki. Juz dwa testy i tak zrobilam.. chyba ze lepiej się wstrzymać i zrobić 07.05 ale pewnie nie wytrzymam chyba ze przyjdzie ta małpa jedna....

cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

• S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Dzień dobry kochane,

Czas wrócić do pracy, niestety, tak mi się nie chce 🙈
    Miałam testować 7 maja ale dla sportu zatestowałam dzisiaj 12 dpo i oczywiście biel. Moje odczucia chyba każda zna, zawiedzenie i zmęczona ogólnie jestem 🥺 teraz tylko czekać na @ mi pozostaje.

Przepraszam że z rana z takim słabym nastawieniem 🥺
    Trzymam kciuki za was wszystkie! 🌷
    Nie ma 🙈to ⚽w grze. Więc jeszcze wszystko może się zdarzyć

SanderkaA lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka_aga wrote:
    Albo jakieś prowadzenie grupowe czy coś :D
    Może podzielimy się na tygodnie? 4 prowadzące, po jednej na każdy tydzień 😂

Kokosik, Zosia667, Motylek93, Liliuszka_2024, Powder, S_va_88 lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (9 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ⬇️ A i B = 30 %
    ⬇️ Morfologia 2 %
  • ater Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miracle25 wrote:
    Moj hit
    Przez jakis tydzien bylo mi niedobrze od… ksiazeczki mojego dziecka o stworzeniach morskich 🥴😅
    Hahah hit 🤣

I Pustynia hit z psem 🤣 ale wszędzie mówią, że zwierzęta wyczuwają szybko 🤡

Miracle25, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    team #rodzew2026✨
  • ater Autorytet

Wysłany: 5 maja, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Może podzielimy się na tygodnie? 4 prowadzące, po jednej na każdy tydzień 😂

Czy to oznacza 4 soczyste tytuły od męża? 🤣🤣

Miracle25, kropka_aga, Kokosik, White1, Liliuszka_2024, Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    team #rodzew2026✨
  • Pustynia Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Hahah hit 🤣

I Pustynia hit z psem 🤣 ale wszędzie mówią, że zwierzęta wyczuwają szybko 🤡

Dokładnie tego się naczytałam 😂😂😂

Miracle25 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania od 04.2024

Ona:
    PCOS ❌ stymulacja Lametta
    histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec
    koncentracja 7,76 mln/ml ➡️ 12,59 mln/ml
    Całkowita liczba 27,94 mln ➡️ 41,55 mln
    Ruch postępowy (A+B ) 13% / 3,64 mln ➡️ 1,4% / 0,58 mln ❌
    Plemniki żywe 55% / 15,36 mln ➡️ 66% / 27,42 mln
    Morfologia 2% ➡️ 1% ❌
    Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34% ❌
    hormony w normie ✅
    Powtórka posiewu czysta ✅
  • beautifullady Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, muszę się trochę pożalić.
    Dostałam dziś wynik biopsji i tak jak się spodziewaliśmy potwierdziło się przewlekłe zapalenie endometrium.
    Z jednej strony się cieszę, bo już wiemy, dlaczego nie dochodzi do implantacji zarodka.
    Ale z drugiej strony jestem zmęczona tymi ciągłymi diagnozami, leczeniem itd. To wszystko trwa już 1,5 roku i cały czas wychodzi coś nie tak.

S_va_88 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 27 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    18.01.2025 - ⏸️ 30cs
    19.01.2025 - 💔😥
    14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
    5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium

Aktualnie 35cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium

63b3873a8d476f415d150c8d51643a1c.png
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Wygląda na to, że klątwa prowadzącej mnie dopadła 🥳 lepiej zastanówcie się która poprowadzi czerwiec, bo ja afirmuję 🩷

Krew spuszczona 🩸

Wlepię Wam tu wszystko w całość, bo lubicie pytać ❤️Kwiecień to był szczerze spokojny miesiąc. Przestałam się przejmować. Nie goniłam pika. Nie stresowałam się. 🍆 w domu był więc czym się przejmować?
    W czwartek rano miałam bardzo mocnego owulaka. Nie był to pik ale uznałam, że pik był w południe. Owulacja była w piątek (19 dc)
    Serduszkowaliśmy w czwartek wieczorem, w piątek rano i w sobotę rano ❤️
    Od lutego mocno wprowadziłam suple u męża. Patrząc na proces spermatogenezy, te „szczęśliwe” nasienie było właśnie po upływie 72 dni. Brał pregnę dla mężczyzn (porównywałam wiele składów i ten wydał mi się spoko i w dobrej cenie) + l arginina + koenzym q10 + dodatkowo jeszcze 1,5 k jednostek Wit D + magnez na noc.
    Pierwsze objawy? Od 1,2 dpo już zaczęło się ciągnięcie brzucha. Codziennie. Do tego wysypało mnie na dekolcie tak samo jak w 1 ciąży. Cycki o dziwo nie bolą tylko są bardziej krągłe. Ale czułam, że coś jest na rzeczy 🥰 miałam pół paczki luteiny i stwierdziłam no dobra, to będzie ten cykl, wykorzystam ją i pomogę kropkowi. Od dziś już jestem na utrogesanie, wszystko miałam w szafce.

5 cykl po poronieniu. W kwietniu też pożegnałam moją kropeczkę z listopada, schowałam do pudełka. Zamknęłam rozdział. Może to też oczyściło głowę?

Dziękuję za gratulacje i miłe słowa ale nie puszczajcie za nas kciuków. Potrzebujemy ich żeby ciąża rozwija się tym razem zdrowo 🤞🥹
    Aż się łezka w oku zakręciła. Jak piszesz o pożegnaniu.
    Pięknie dałaś radę zakończyłaś jeden etap i teraz z radością witasz nowe życie.
    Trzymam za Ciebie i za wszystko inne Mamy kciuki. Nie j Kropeczki rosną w siłę.🔴🟠🟡🟢🔵🟣🟤⚫⚪

Kokosik lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @White – dziękuję za Twoje słowa, niby wiem, że wszystkie tutaj mamy takie myśli, ale kto mnie zrozumie jak nie wy
    @Sanderka – Przytulam, też jestem zawiedziona tym cyklem i w ogóle, jak długo przyjmujesz Euthyrox? Jak Twoje tsh po kuracji? Chyba mamy dziś podobny nastrój
    @Nina – Dziękuję, czekam na to słońce, staram się akceptować te trudne emocje i mimo wszystko cieszyć się razem z Wami
    @Kokosik @Nayeli – Trzymam kciuki aby wszystko było ok, p.s. Kokosik dziękuję za ponowne wpisanie na koniec msc, i za wyrozumiałość za „dlaczego nie ja”
    @Asia – okaże się jak dorwiemy owulaki, może znowu zrobimy zawody na Premom, kto ma więcej
    @S_va - <3 wiedziałam że zrozumiecie, mój ma już dość mojego użalania, dla nie go nie mam to nie ma, nie mam na to wpływu, jedziemy dalej, a ja rozkmina dlaczego nie
    @Ater – czy kot ciotki na kolanach też się liczy?
    @bautifullady – przytulam i oby leczenie szybko minęło
    P.S. pisze z kompa i nie mam emotek

Dziewczyny mam mega alergię, katar, kichanie polećcie coś – wiecie coś bym sobie nie zaszkodziła w cyklu (jak po antybiotyku ostatnio). W aptece dostałam Allefin Allergy – teraz czytam że to lek jakiejś generacji C badany na zwierzętach i dostaje schizy czy to brać, poza tym wzięłam już dwie tabsy i nie pomaga.

Kokosik, beautifullady, Nayeli, assialbnn, NinaB, S_va_88 lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Starania od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina, Mioinozytol
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
    02/2025
    👸 ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
    👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
    👸 ✓progesteron-20,20/estradiol-192 -7dpo
    👸 ✓Cytologia/HPV
    03/2025 - pokręcony cykl - antybiotyk
    👸 Progesteron (7dpo-19) (9dpo-8,57) (11dpo-2.51) – plamienia już od 5dpo
    👸❗AMH 1,340😭 | WitD 150
    04/2025
    👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
    👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
    👸 💊Euthyrox 25mcg
    👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
    👸🩺 11.04 (6dc) - Pęcherzyk 15,3 | Endo 6,3 | wg lekarza 10/11dc ⁉️WTF?
    👸🩺 14.04 (9dc) - 2xPęcherzyki po 12mm | Endo 6mm
    👸 💊Duphaston
    😫Plamienie od 9dpo😥
    05/2025
    🧔Badanie nasienia
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boys' mum wrote:
    Dzień dobry!🌸 Ale na tym majowym wątku się DZIEJE 😍😍 pogratuluję już tak zbiorczo za ⏸️❤️ bo dużo się działo przez weekend 😁 tule za wszystkie małpy i biele... U mnie dziś 5-6 dpo ciężko mi powiedzieć bo tydzień temu w poniedziałek miałam pik i nie wiem czy owu była we wtorek czy w środę... Brajan u mnie na pełnej...😵‍💫 Brzuch mnie jakoś dziwnie boli, piersi strasznie...🫣 W środę idę zbadać proga i się zastanawiam czy nie zrobić sobie bety 😅myślicie, że 7-8 dpo beta już by coś wykazała? 😅 Chyba boję się tego negatywnego testu 🙈
    Co do wątku o macierzyństwie to chyba życie weryfikuję... Z pierwszym dzieckiem (złoty strzał w 1 cyklu) miałam mega euforię, robiłam to co podpowiadała mi intuicja i uwierzcie mi byłam mega spełniona mimo porodu sn za pomocą vaccum. Dziecko spokojne spało mi po 7h ciągiem w nocy. Z drugim dzieckiem mnie przeoralo strasznie... Staraliśmy się 7 miesięcy ciąża zakończona CC, którą strasznie przeszłam... Miałam zbyt małą dawkę znieczulenia i krzyczałam i płakałam na sali. Nie chciałam mieć już więcej dzieci... Po powrocie do domu nie mogłam się odnaleźć... Do drugiego dziecka podchodziłam zadaniowo... Muszę to zrobić... Był bardzo absorbujący co potęgowało wszystko... Nocami budził się co godzinę wstawał o 5 rano. Ciągle płakałam czułam się złą matką, że nie potrafię kochać drugiego dziecka tak jak pierwszego... Dzięki wsparciu męża udało mi się wyjść na prostą... Dziś gdy mam gorsze chwile płacze jak mogłam być tak oschłą matką dla mojego dziecka przez 3-4 miesiące. Dziś kocham moich dwóch łobuziaków jednakowo... Choć młodszemu próbuje wynagrodzić to, że nie byłam tą matką jaką powinnam być w pierwszych miesiąca jego życia. Ech... Aż mi się znów płakać zachciało...😭
    Nie, beta 7-8dpo nie musi nic wykazać. Najbardziej miarodajna beta jest 14dpo. Jak będzie negatywna to nie będzie to możliwość fałszywie negatywnej.

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019

♀️29
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, p. ciała APCA i Castle, łuszczyca
    ◾01.24 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾9 stymulacji letrozolem ❌
    ◾07.24 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔

♂️ 34
    ◾HBA 70,5% ↗️🎉
    ◾łagodna oligospermia ↘️
    ◾MSOME: 0% - 1 st., 1% - 2 st. 😬

✨IVF
    1. IMSI:
    16.03 💉20🥚 - 12 zapłodnień - 1❄️
    15.04 FET 5BB beta 10dpt <0,1

2. IMSI:
    12.05 start stymulacji
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja w majówkę się relaksowałam, ale już czas zjeść na ziemię
    Jutro wizyta, ja juz oczywiście nerwy, ale to nic nowego ja jestem nerwus :D
    Wielkie mam nadzieje, a z drugiej strony nie wiem czego mogę się spodziewać, masakra.
    Niech to sie uda, błagam

S_va_88 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cs
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶4 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage
    PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)

03.05 - 🩸

📆
    06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
    13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • White1 Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej
    Wielkie mam nadzieje, a z drugiej strony nie wiem czego mogę się spodziewać, masakra.
    Niech to sie uda, błagam
    Kciuki 🤞 i dawaj znać po

grazka0022 lubi tę wiadomość

👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
    ⏳️05.24 💉01.25
    ⏳️13ty miesiąc 🤞

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19% | Morfologia 4%

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ❌️03 Lametta + Zivafert
    ❌️04 Lametta + Zivafert
    05 Lametta + monitoring 9.05 (10dc)
  • Miracle25 Ekspertka

Wysłany: 5 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny stosujace Duphaston- jaki macie schemat? Ja dostalam go teraz w ciemno ( po poronieniach) i mam zalecenia 16-25 dc. Alexto przeciez jest z dupy zalecenie bo 25 dc niekoniecznie bede cos wiedzuec na 100 procent ( to bedzie 11dpo)

👩🏼🧔🏻‍♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
    Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻

✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
    ❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna

Leki- metformina, acard, prograf
    Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek
  • kropka_aga Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Hej
    Niech to sie uda, błagam
    Trzymam kciuki!

grazka0022 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 32
    👨 37
    🐈🐈

Euthyrox N50
    Cykle 29-30 dni

Wit. D 4000
    Cytrynian Magnezu
    B-Complex

ferrytyna 23 (04.25) 😡
    TSH - 1.8 (04.25)
    FT4 1.25 (04.25)
    wit. D - 27,8 (03.25)

01.05 ⏸️
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    @White – dziękuję za Twoje słowa, niby wiem, że wszystkie tutaj mamy takie myśli, ale kto mnie zrozumie jak nie wy
    @Sanderka – Przytulam, też jestem zawiedziona tym cyklem i w ogóle, jak długo przyjmujesz Euthyrox? Jak Twoje tsh po kuracji? Chyba mamy dziś podobny nastrój
    @Nina – Dziękuję, czekam na to słońce, staram się akceptować te trudne emocje i mimo wszystko cieszyć się razem z Wami
    @Kokosik @Nayeli – Trzymam kciuki aby wszystko było ok, p.s. Kokosik dziękuję za ponowne wpisanie na koniec msc, i za wyrozumiałość za „dlaczego nie ja”
    @Asia – okaże się jak dorwiemy owulaki, może znowu zrobimy zawody na Premom, kto ma więcej
    @S_va - <3 wiedziałam że zrozumiecie, mój ma już dość mojego użalania, dla nie go nie mam to nie ma, nie mam na to wpływu, jedziemy dalej, a ja rozkmina dlaczego nie
    @Ater – czy kot ciotki na kolanach też się liczy?
    @bautifullady – przytulam i oby leczenie szybko minęło
    P.S. pisze z kompa i nie mam emotek

Dziewczyny mam mega alergię, katar, kichanie polećcie coś – wiecie coś bym sobie nie zaszkodziła w cyklu (jak po antybiotyku ostatnio). W aptece dostałam Allefin Allergy – teraz czytam że to lek jakiejś generacji C badany na zwierzętach i dostaje schizy czy to brać, poza tym wzięłam już dwie tabsy i nie pomaga.

Zosiu, nie jestem specjalistą ale mogę Ci powiedzieć, że mnie cały kwiecień męczyła alergia na jakieś pyłki. Do tego stopnia, że nie mogłam zasnąć w nocy bo miałam non stop suchy kaszel. I brałam Loratadynę ( na receptę). Ostatnią tabletkę brałam już na pewno po owulacji, jak jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży i nie zaszkodziła. Oczywiście leki to jednak kwestia indywidualna więc trzeba dobrze dobrać (mnie pomagała jedna tabletka wieczorem) ale chcę Cię uspokoić, że u mnie w żaden sposób nie wpłynęła negatywnie na zagnieżdżenie 😊

Zosia667 lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
    marzec ❌
    13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 kolejna wizyta
  • Gnom Przyjaciółka

Wysłany: 5 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:

Z tego co czytałam to cokolwiek z loratadyną albo cetyryzyną będzie ok. Też robiłam research, bo w zeszłym roku pierwszy raz w życiu mnie dopadła alergia sezonowa, tak nagle na starość. 😅 I już teraz też się zaczęło, najgorsze te bolące oczy i głowa. 🙄

PCOS, insulinooporność, niedoczynność tarczycy
  • Kokosik Autorytet

Wysłany: 5 maja, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki 🥹 aż się popłakałam
    Beta 32,08
    Progesteron 40,20 🤯🩷
    10 dpo 🥹

Dziękuję, że jesteście. Te forum bardzo mi pomogło 🩷
    I będę tu z Wami cały czas 🤡 ktoś musi sypać 🌷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja, 13:00

Paulina66, Bergamotka94, kropka_aga, Gnom, Miracle25, ellevv, lilka2025, onalola, White1, Motylek93, DreamBee, Marzycielka94, Idawoll, CrazyDaisy, Karola1995, Nayeli, Zosia667, Justa28, izzou97, ater, cysterka95, Lucy321, kasia97, Pustynia, kikix0o, Joanka#, assialbnn, emciak, kasialinkaa, Chochlik12, Darrika, Meggi_**, Karolaaa95, Powder, beautifullady, Daisy1, cukrzyk1991, AnMiPe, Deyansu, .aś., snieżka, Wianek, Sreberko, MoniaB, NinaB, S_va_88, Mardotka, Agat99, Skowronek, PaulinaNnn, Olalexa, olaa, Nana11, Mara__ lubią tę wiadomość

31 👩34 🧔‍♂️
    10 lat AH
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 7 tc 💔💔💔
    01.2025 walczymy od nowa 🍀

04.05 ⏸️🥹🌷
    05.05 10dpo beta 32,08 prog 40,20 🥳
    07.05 beta 83,50 🥹🩷

🚺 cykle regularne, owulki potwierdzone, endometrium książkowe, hormony w normie
    🚹 wszystkie parametry nasienia ponad normę oprócz morfologii 1% 😭

☀️ zaświeciło słoneczko ☀️
‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ