W maju zobaczę kuta*a 🍆 w styczniu urodzę bobasa 👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny dzisiaj rano zrobiłam test wyszły dwie kreski ta druga to była taka troszkę blatsza poszłam na betę wyniki dopiero wieczorem więc czekam 🥹🥹
White1, cysterka95, Karolaaa95, Bergamotka94, cukrzyk1991, assialbnn, .aś., Wianek, Justa28, MoniaB, emciak, Marzycielka94, Agat99, olaa, milka_91 lubią tę wiadomość
-
Pustynia wrote:Pies teściowej usiadł mi na kolanach………. W głowie już lulałam dzidziusia😂 co za żenada 😂😂😂
Ej - też często mam tak, że patrzę co robi mój pies xD Ale moja suczka nie jest dobrym prognostykiem ciąży bo jest łasa na pieszczochy od każdego. Gdyby patrzeć na to w ten sposób to mój mąż już powinien co najmniej kilka razy być w ciąży🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
Starania o pierwsze dziecko :
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
2.10.19 - Antoś jest z nami 👶
lipiec 2024 - laparoskopia 🩺 (usunięcie torbieli) i potwierdzenie endometriozy
💪 starania o drugie dziecko - od sierpnia 2024
❌️ 1-6 cs
❌️ 7, 8 (cb ?), 9 cs z lamettą 💉
🍀 10cs !
✅️ FSH/LH około 5 ; oba jajowody drożne
👩34 lata, niskie AMH : 0,52 (sierpień/grudzień 2024)
🧔♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon -
Justa28 wrote:Dziewczyny dostałam wyniki chlamydii mam aktywne zakażenie 😞 już się boję, żeby nie skończyło się to źle 😢
Kontaktowałam się z ginem dostanę antybiotyk, a na wyjeździe mam na siebie uważać i badać betę co tydzień czy rośnie i jeszcze przed wylotem też mam zbadać do konsultacji... jestem załamana, trzymajcie proszę kciuki za kropka 😢
Trzymamy mocno kciuki, musi być dobrze!kikix0o, Justa28 lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
Wow, wiedziałam, że coś dobrego, jak powitało mnie tyle stron i się nie pomyliłam! Nadrobiłam was pogryzając ananasa na endometrium. 🤭
Gratulacje dziewczyny, Aga Twoja krecha sprawiła, że zbierałam szczękę z podłogi! 🤩
Ale majowe szaleństwo! Zostawcie coś dla nas na koniec miesiąca też! 🙈🤞🏻💐💐💐
U mnie dzisiaj 8dc, wpadł pierwszy teścik, coś się zaczyna powoli kręcić (0.13), stary stwierdził, że jestem wyjątkowo mokra dzisiaj, więc szykuje się chyba dobra owulka pod koniec tygodnia 😜🤞🏻w piątek lecę na monitoring sprawdzić co i jak tam.kropka_aga, Miracle25, Kokosik, cysterka95, Bergamotka94, ater, Aga32, Marzycielka94, kasialinkaa, S_va_88 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
kikix0o wrote:Udało mi się dziewczyny umówić na dzisiaj na 15.20 do ginekolog, stresuję się ale cieszę się że w końcu się czegoś może dowiem
Przynajmniej może nie będę się stresować, że to jakaś ciąża pozamaciczna…
Mam nadzieję że czegoś się dowiem
Trzymamy kciuki, super, że znalazłaś gina! Oby szybka reakcja przyniosła efekt i było wszystko dobrze z kropkiemkikix0o lubi tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
matko dziewczyny nie sądziłam że to napiszę w tym miesiącu ale chyba jutro zatestuję 🫣 w teorii mamy przerwę, jestem bez stymulacji i nic nie wskazywało że owulacja była, ale ostatnie przytulanki były przed męża zabiegiem czyli 17 dni temu a tak mnie coś dziwnie podbrzusze pobolewa i właśnie przed chwilą musiałam zwymiotować co ostatnio zdarzyło mi się nie wiem ile lat temu 🙃
Umówmy się szanse są niewielkie więc to testowanie dla wykluczenia możliwości, ale zaniepokoiło mnie to. Ale to by były jaja jakby mąż wyciął żylaki a się udało przed zabiegiem z morfologią 0% 🤡kropka_aga, Miracle25, CrazyDaisy, Kokosik, ater, cukrzyk1991, Darrika, Zielistka., Meggi_**, Idawoll, NinaB, emciak, Marzycielka94, S_va_88, olaa lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- Żylaki powrózka III st.
📆 23 kwietnia operacja - regeneracja w toku 🤕
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa - regeneracja po operacji żpn ⏳ -
Justa28 wrote:Dziewczyny dostałam wyniki chlamydii mam aktywne zakażenie 😞 już się boję, żeby nie skończyło się to źle 😢
Kontaktowałam się z ginem dostanę antybiotyk, a na wyjeździe mam na siebie uważać i badać betę co tydzień czy rośnie i jeszcze przed wylotem też mam zbadać do konsultacji... jestem załamana, trzymajcie proszę kciuki za kropka 😢
Trzymam kciuki za szybkie wyplenienie dziadostwa. Kropek da radę na pewno, jest malutkim siłaczem 🩷Justa28 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Staranie na luzie od 02.2024
🔬Świadome staranie od 02.2025
⏳4 cs in progress
🏁 12.2026
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🔬estriadol 74,80 pg/ml, LH 5,05 IU/l, FSH 6,46 U/l, AMH 2,04 ng/ml
💊 pueria uno, witamina D3, euthyrox, brintellix, sanprobi stress
🧔🏻♂️ on
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3
czekamy na Ciebie Orzeszku 🩷🤞🏻#rodzew2026 ✨ -
beautifullady wrote:Dziewczyny, muszę się trochę pożalić.
Dostałam dziś wynik biopsji i tak jak się spodziewaliśmy potwierdziło się przewlekłe zapalenie endometrium.
Z jednej strony się cieszę, bo już wiemy, dlaczego nie dochodzi do implantacji zarodka.
Ale z drugiej strony jestem zmęczona tymi ciągłymi diagnozami, leczeniem itd. To wszystko trwa już 1,5 roku i cały czas wychodzi coś nie tak.
Przytulam Cię- też dziś pytałam gina z invimedu czy warto abym zrobiła tą histeroskopię i sprawdziła stan zapalny. Zwłaszcza że też mam endometriozę. Ale dobra wiadomo jest taka - że leczenie trwa krótko, a może dać nową falę nadzieji
🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
❌️ 1-6 cs
🍀 10cs !
🧔♂️34 lata, teratozoospermia, asthenozoospermia (a+b = 5%, morfo 3%, il. 148mln/ejakulat)
💊 Leki: insulina (OPI), letrox 150, wit. D3, wit.C/B6, selen, resweratrol, q10 ubichinol, magnez, cynk, pqq, mio-inozytol, NAC, tardyferon -
Powder wrote:Wow, wiedziałam, że coś dobrego, jak powitało mnie tyle stron i się nie pomyliłam! Nadrobiłam was pogryzając ananasa na endometrium. 🤭
Gratulacje dziewczyny, Aga Twoja krecha sprawiła, że zbierałam szczękę z podłogi! 🤩
Ale majowe szaleństwo! Zostawcie coś dla nas na koniec miesiąca też! 🙈🤞🏻💐💐💐
U mnie dzisiaj 8dc, wpadł pierwszy teścik, coś się zaczyna powoli kręcić (0.13), stary stwierdził, że jestem wyjątkowo mokra dzisiaj, więc szykuje się chyba dobra owulka pod koniec tygodnia 😜🤞🏻w piątek lecę na monitoring sprawdzić co i jak tam.
Oby to był dobry znakdziałajcie, działajcie trzymam kciuki! Myslę, że dla każdej się miejsce znajdzie na tulipanka
Powder lubi tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
kikix0o wrote:Dziewczyny jestem załamana, mam wyniki… 😭
30 kwietnia beta wynosiła - 151.80
A dzisiaj 5 maja - 259.08
Progesteron 13.11
Czyli już po wszystkim… Wpisałam swój pierwszy wynik bety + ten dzisiejszy i średni przyrost wychodzi w normie - 67% ale jak wpisuję ten ostatni z 30 kwietnia i dzisiejszy, to przyrost wynosi 24.5% 😭
Co ja mam teraz zrobić?👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
cysterka95 wrote:matko dziewczyny nie sądziłam że to napiszę w tym miesiącu ale chyba jutro zatestuję 🫣 w teorii mamy przerwę, jestem bez stymulacji i nic nie wskazywało że owulacja była, ale ostatnie przytulanki były przed męża zabiegiem czyli 17 dni temu a tak mnie coś dziwnie podbrzusze pobolewa i właśnie przed chwilą musiałam zwymiotować co ostatnio zdarzyło mi się nie wiem ile lat temu 🙃
Umówmy się szanse są niewielkie więc to testowanie dla wykluczenia możliwości, ale zaniepokoiło mnie to. Ale to by były jaja jakby mąż wyciął żylaki a się udało przed zabiegiem z morfologią 0% 🤡
Mimo wszystko wielkie kciukicysterka95, Liliuszka_2024 lubią tę wiadomość
👱♀️ 32
👨 37
🐈🐈
Euthyrox N50
Cykle 29-30 dni
Wit. D 4000
Cytrynian Magnezu
B-Complex
ferrytyna 23 (04.25) 😡
TSH - 1.8 (04.25)
FT4 1.25 (04.25)
wit. D - 27,8 (03.25)
01.05 ⏸️ -
Powder wrote:A gdzie badałaś i jak wyglądał wynik? Bo ja dostałam pusty i zastanawiam się co to znaczy 🤡
Trzymam kciuki za szybkie wyplenienie dziadostwa. Kropek da radę na pewno, jest malutkim siłaczem 🩷
W Śląskich Laboratoriach badałam jest podany wynik cyfrowy po przecinku taki sam jakbyś miała np proga i na dole opis norm, więc hmm nie wiem czemu Twój pusty może jakiś błąd? A kontaktowałaś się z laboratorium o co chodzi z takim wynikiem?29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
💊 witamina d3, witamina b12, witamina b6, żelazo, cynk, omega-3, kwas foliowy, inozytol NAC
03.05 ⏸️
Beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
05.05
Beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞 -
Wielki jak na ksiezyc i z powrotem kciukJusta28 lubi tę wiadomość
👩🏼🧔🏻♂️1983 🧒🏼2021 🐕2013
Starania od 2022, 2023 cb, 2024 👼🏻👼🏻
✅ kariotypy, 4 z 5 KIROW, zesp. antyfosfolipid, ana, biopsja endo ( wyleczony stan zapalny), parametry nasienia
❓mthfr i pai hetero, allo mlr i cross match ( nie bede sie szczepic), 1 nieobecny KIR, rozjechane cytokiny, lekkie zaburzenia gospodarki cukrowej, tsh powyzej 2, niska ferrytyna
Leki- metformina, acard, prograf
Suple- nattaspin, mioinozytol, nac, kw alfa, rosweratrol, sulfasofran, laktoferyna, zelazo, homocysteine resist ( metylowane B plus foliany ) jod, d, cynk, selen, omega 3, cholina, l- karnityna, wiesiolek -
cysterka95 wrote:matko dziewczyny nie sądziłam że to napiszę w tym miesiącu ale chyba jutro zatestuję 🫣 w teorii mamy przerwę, jestem bez stymulacji i nic nie wskazywało że owulacja była, ale ostatnie przytulanki były przed męża zabiegiem czyli 17 dni temu a tak mnie coś dziwnie podbrzusze pobolewa i właśnie przed chwilą musiałam zwymiotować co ostatnio zdarzyło mi się nie wiem ile lat temu 🙃
Umówmy się szanse są niewielkie więc to testowanie dla wykluczenia możliwości, ale zaniepokoiło mnie to. Ale to by były jaja jakby mąż wyciął żylaki a się udało przed zabiegiem z morfologią 0% 🤡Powder, cysterka95 lubią tę wiadomość
28 lat
2 lata starań
PCOS i Endometrioza
Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność
Leczenie:
Naprotechnologia (od września 2024)
Suple (od września 2024)
Lametta + Cyclogest
Sono HSG z lipiodolem (listopad 2024)
Posiewy, wymazy, biopsja endometrium - czysto
Od lutego 2025 przerwa od stymulacji. 1-8dc Adalift, neurovit co 3 dni i aspiring cardio wieczorem -
Koja07 wrote:Cześć dziewczyny dzisiaj rano zrobiłam test wyszły dwie kreski ta druga to była taka troszkę blatsza poszłam na betę wyniki dopiero wieczorem więc czekam 🥹🥹
Gratulacje, trzymamy kciuki za betęPowder lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
Cysterka95, trzymam kciuki za jutrzejszy test! Może coś faktycznie jest na rzeczy, warto sprawdzić, a skoro zupełnie nie nastawiałaś się na ten cykl to i ewentualna biel nie będzie tak bolesna 🍀
Justa28, to na pewno bardzo stresujące, ale trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki za Kropka i szybkie wyleczenie 🩷
Kikix0o, daj koniecznie znać po wizycie, myślami będziemy z Tobą 🫂 dobrze, że udało Ci się złapać termin do gina, będziesz wiedziała na czym stoisz 🫂
cysterka95, Justa28, MoniaB lubią tę wiadomość
31 👰🏼♀️ 33 🤵🏻
starania o pierwsze 👶🏼🍼 od 11.2024
01.2025 💔🪽 9tc
Jeżeli idziesz przez piekło, nie zatrzymuj się, idź dalej. Wszystko się kiedyś kończy - Winston Churchill. -
lilka2025 wrote:Dziewczyny właśnie wyszłam od ginekologa, powiedziała mi że w piątek możemy zrobić badanie drożności oraz że mam się zastanowić czy chcę znieczulenie. Powiedzcie mi czy to badanie jest do wytrzymania bez znieczulenia?
Dodatkowo widziałam że przed takim badaniem robi się jakieś wymazy a moja Pani doktor nie zleciła mi nic, kazała mi tylko przyjść w piątek już na zabieg co też mnie martwi i aż zaczęłam się obawiać
1) Ja nie brałam nic i miałam SONO hsg i mnie nie bolało nic a nic. A próg bólu chyba mam normalny.
2) Ja miałam robione te wszystkie wymazy chyba typu MUCHa (dałam 700 zł w invimedzie)🥺 cukrzyca t.1, hashi, endo III stopnia
5cs - cb 🩸
7cs - naturals -⏸️
❌️ 1-6 cs
🍀 10cs !
Ooo hejka Powder, czyli co, lecimy dalej z tym cyklem 😂 ja dziś może sikne na owulaka ale z moim choróbskiem i antybiotykiem to w tym cyklu może wyjść wszystko i nic. W środę idę na monitoring to zobaczymy co w jajnikach piszczy 😂
Powder lubi tę wiadomość
Ona 30
💊Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 50/75
Kwasy Omega 3 BioCardine
Prenacaps Multi 1
Wit. D
Magnez
Koenzym Q10
TSH - 1,7
‼️ Homocysteina 11 - za duża 😵💫
FSH:LH 0,85
Estradiol w 4 dniu cyklu - 39 pg/ml
AMH - 2,16 ng/ml
Prolaktyna - 12,3 ng/ml
Glukoza na czczo - 91, insulina - 10
Ferrytyna - 51, żelazo - 173
Kwas foliowy - 12,5
Cel: 🎯 obniżenie insuliny i homocysteiny ⬇️ i podniesienie progesteronu i kwasu foliowego ⬆️ -
Współczuję tych emocji 😔 trzymam kciuki najmocniej jak mogę 🤞🏻Justa28 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
- Pentohexal + wór supli
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
cukrzyk1991 wrote:Najbardziej mnie rozwaliło jak ktoś napisał o sprawdzaniu błysku w oku
Wygrałaś
!!! Ja czasem sprawdzam tak ogólnie mój "glow"
po owulacji
Ja mam nawet takie selfie, które zrobiłam, żeby porównać błysk w oku z innymi zdjęciami 🤣🤡cukrzyk1991, Paulina66, Miracle25, Meggi_**, NinaB, Liliuszka_2024, Marzycielka94, cysterka95 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
02/25 💔
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
team #rodzew2026✨