W marcu wiosna idzie 🥀💐☀szybko nam przyniesie dzidzie 🤰🌻💕
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:Nie lubię takich lekarzy którzy bez podstaw straszą nie wiadomo czym 😥
Nie dostałaś zdjęcia?
Nie mogła wpisać że jest pęcherzyk jakby go nie widziała - jedynie przez jego rozmiar mogła nie być pewna czy ciążowy bo jeszcze za mały żeby to ocenić na 100% (tak wiem, głupie to bo kropka to kropka 😅)
Dostałam zdjęcie, ale na nim faktycznie nic nie widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2022, 16:35
-
A przypomnij jaka miałaś wtedy betę bądź który to tydzień był?15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
-
Blondyna.B wrote:Ona coś zmierzyła, możliwe że jakoś dokładnie nie szukała. ale przede wszystkim przy takich przyrostach bety to nie zdarza się pozamaciczna 😔
Nie no zdarza się, może być naprawdę wysoka beta przy pozamacicznej. Domi, pamiętasz jaką miałaś betę? -
Tam jest na tej kartce wszystko, 4 tydzień 3 dzień, beta dzień wcześniej była 1135. Więc no ten pęcherzyk powinien tam już być, bo w dniu wizyty beta powinna być minimum 1500Blond27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymilam wrote:Tam jest na tej kartce wszystko, 4 tydzień 3 dzień, beta dzień wcześniej była 1135. Więc no ten pęcherzyk powinien tam już być, bo w dniu wizyty beta powinna być minimum 1500
Rozumiem w takim razie Twoja obawe, szczegolnie jak widze, ze jestes po ciazy biochemicznej😒 dziwnie, ze nie powiedziala Ci o tym pecherzyku, o ktorym wspomniala w raporcie🤔 W UK nawet prywatnie na skan zapisuja dopiero od 6 tygodnia bo pani powiedziala mi przez telefon, ze nie chca zeby klient placil za wizyte, a okaze sie nic jeszcze nie widac. Tez chcialabym sprawdzic jak najszybciej, ale pojde juz w tym proponowanym 6 tygodniu.
Mam nadzieje, ze pecherzyk i serduszko pokaza sie jak najszybciej🍀 kiedy masz kolejna wizyte? -
Dziewczyny u mnie spadek formy. Koło 13 poszliśmy na długi spacer a po powrocie drzemka 2 godziny ale po niej nadal chce mi się spać itp. Jutro zostaje w domu.Ona&On: 1993 r.
Starania od : czerwca 2021 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
12.05.2022 r. - poronienie zatrzymane, zabieg w 9tc [*]🦋👼
21.02.23 - ⏸🤭🙏
09.11.2023 - 3500 g / 56 cm Franka 💙 nagła CC.
Termin porodu ➡️ OM: 02/11; USG: 07/11 ✊ -
cslza wrote:Boże laski mnie to USG mega stresuje, naczytałam się o pustym jaju płodowym i świruję.. do tego mam mało objawów ciążowych w porównaniu do 1 ciąży...
cslza lubi tę wiadomość
Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
cslza wrote:Boże laski mnie to USG mega stresuje, naczytałam się o pustym jaju płodowym i świruję.. do tego mam mało objawów ciążowych w porównaniu do 1 ciąży...
Z tymi objawami jest różnie...
W 1 ciąży moja siostra miała objawy ( mdłości urosły piersi itp.) i było puste jajo
2 ciąża zero objawów zdrowa córeczka ☺️Blond27 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Blond27 wrote:Dziewczyny u mnie spadek formy. Koło 13 poszliśmy na długi spacer a po powrocie drzemka 2 godziny ale po niej nadal chce mi się spać itp. Jutro zostaje w domu.
Ja dzisiaj sobie zrobiłam godzinną drzemkę i było jeszcze gorzej niż przed drzemką 🙈🙈🙈 ledwo funkcjonuje dzisiaj 🤮Blond27 lubi tę wiadomość
Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Mam takie samo wrażenie, że po spaniu jeszcze gorzej jestem senną 😅 Dziewczyny nie czytajcie i nie nastawiajcie sie negatywnie, nerwy nie są wskazane w naszym stanie 💙💙💙💙💙 Będzie wszystko dobrze!Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Magdak wrote:Rozumiem w takim razie Twoja obawe, szczegolnie jak widze, ze jestes po ciazy biochemicznej😒 dziwnie, ze nie powiedziala Ci o tym pecherzyku, o ktorym wspomniala w raporcie🤔 W UK nawet prywatnie na skan zapisuja dopiero od 6 tygodnia bo pani powiedziala mi przez telefon, ze nie chca zeby klient placil za wizyte, a okaze sie nic jeszcze nie widac. Tez chcialabym sprawdzic jak najszybciej, ale pojde juz w tym proponowanym 6 tygodniu.
Mam nadzieje, ze pecherzyk i serduszko pokaza sie jak najszybciej🍀 kiedy masz kolejna wizyte?
Ja bym nie szła na wizytę gdyby nie to że potrzebowałam receptę na clexane (której zresztą i tak nie dostałam). Następnym razem zapisałam się już do kogo innego, ale dopiero na 12.04.
Ale wiecie co, poschizowana jestem, co chwilę sprawdzam czy nie plamię, po cyckach się macam czy na pewno są wrażliwe -
Blond27 wrote:Kochana wierzę że będzie dobrze. Lepiej nie czytać aby się martwych na zapas 🙏❤
Też mam taką nadzieję, po prostu do 20.04 jeszcze dużo czasu 🤷♀️ wtedy będę mieć USG.Blond27 lubi tę wiadomość
31.01.2018 Synek 👦 40+3
7tc [*] 04.2022
25.02.2023 Bliźnięta 🧑👩 30+6 -
Ja zapisałam sie na jutro do ginekolog do której był termin na szybko, ma fatalne opinie ale liczę, że :
1. Nie będzie mnie badać bo jest za wcześnie
2. Dostanę skierowanie na progesteron, może betę jeszcze? Co myślicie? Co jeszcze mogę poprosic 🙏🤰Ona&On: 1993 r.
30 i 31.03.2022 r. - ⏸🙏
21.02.23 - ⏸🤭🙏
Milam a kiedy teraz idziesz na wizytę?
Rozumiem, że teraz gdzie byłaś to nie ten lekarz który ma być prowadzącym?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2022, 18:58
Blond27 lubi tę wiadomość
-
Milam, u mnie beta robiona tuż po USG dała wynik 580. I faktycznie na usg było mikro coś, 2mm, co lekarz nazwał promyczkiem nadziei, a w opisie napisał ciąża (jeszcze) niepotwierdzona.
Blond27 lubi tę wiadomość
💁♀️24,💁🏼♂️28
❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩
28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopiiHistoria wyjątkowa również dla lekarzy
-
Jak nie macie dziewczyny jakiś złych objawów, plamień itp to serio nie warto za wcześnie chodzić na wizytę bo niepotrzebny jest stres...
Do tego od samego początku warto mieć kogoś komu zaufacie i poprowadzi ciążę a nie co chwilę do innego bo każdy może mieć inne podejście do ciąży i pacjentki i niepotrzebnie robić albo złudne nadzieje albo diagnozy do których nie ma podstawBlond27, Aneta2506, Wojcinka lubią tę wiadomość
-
Blond27 wrote:Ja zapisałam sie na jutro do ginekolog do której był termin na szybko, ma fatalne opinie ale liczę, że :
1. Nie będzie mnie badać bo jest za wcześnie
2. Dostanę skierowanie na progesteron, może betę jeszcze? Co myślicie? Co jeszcze mogę poprosic 🙏🤰Blond27 lubi tę wiadomość