🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Zagadka919 wrote:Ooo mam wynik proga z dziś, 14 ng/ml bez wspomagaczy 🙈🙈 aż w szoku jestem.
No to czekamy co sie z tego wykluje😁Zagadka919 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Kremówka wrote:Ja wszystko z opóźnieniem więc liczę że i mi się po prowadzeniu wątku coś ogarnie niedługo 🐣
Mam ciągnące się zapalenie gardła na razie 🥵
My sobie przecież prowadzimy dramatyzacje i wtoryzacje i potem już bez odwrotu 😛Kremówka lubi tę wiadomość
👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Marti1984 wrote:Ale mówiła generalnie, że jest taki hormon na t, oczywiście nazwy nie pamiętam, ale jak jestem gotowa wydać 30 PLN miesięcznie, to wtedy ona mi da niego receptę i to się wchłania zawsze i ze wszystkim 😂 dałam sobie czas do 2 listopada, bo wtedy mam z nią telekonferencję i jak mi nie będzie szło, to wtedy już wydam te 3 dyszki.
Marti, nie chodziło lekarce o tyroksynę w płynie może? Google podpowiada mi Tirosint Sol, taką nazwę. Ponoć dużo lepiej się wchłania.
Gravity wrote:Znowu nie było nic widać 😞 jutro kolejna beta, a wizyta we wtorek.
Oszaleję do tego czasu. Polecacie gdzieś w Warszawie gabinet z dobrym jakościowo USG? Muszę chyba gdzieś pójść jutro lub w sobotę, bo do wtorku nie dam rady..
Strasznie mi przykro, że tyle stresu Ciebie się czepia Jeśli chodzi o dobre USG w Warszawie, to koleżanki robiły przy placu Wileńskim (Praga Płn) 3d i 4d, były zadowolone, lekarz długo siedział i patrzył. Ja bym szukała lekarza, który ma certyfikat FMF, np. Robert Brawura Biskupski Samaha albo wspomniany MArian Malinowski.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 14:13
-
Olaola wrote:
Poziom graniczny, nie mają znaczenia klinicznego więc chyba nic się z tym nie robi. -
Kamczi wrote:Ja polecam bić się o prowadzenie wątku, bo później w nagrodę ⏸️ wyskakują 😁
Ja właśnie spuściłam krew na betę, żeby wiedzieć czy już się umawiać na to USG czy jeszcze nie 😱 Teraz odświeżanko czas start 🙄
Ja jutro mam ostatnią betę. Proga nie powtarzam, bo był super. A beta dla mojego spokoju
Wizyta pierwsza we wtorek u mojej ginki, powinnyśmy zobaczyć pęcherzyk, a drugą umówiłam specjalnie troche później, - u gina z luxmedu na 3 listopada, wtedy już będzie , a przynajmniej powinno byćNatis, Kamczi lubią tę wiadomość
-
Gravity byłam raz u Tej Pani doktor Karzyny,mega fajna i profesjonalna babeczka. Mogę śmiało ją polecić.bardzo dokładnie przeprowadza badanie szczególnie USG.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 14:21
Gravity lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gravity wrote:Znowu nie było nic widać 😞 jutro kolejna beta, a wizyta we wtorek.
Oszaleję do tego czasu. Polecacie gdzieś w Warszawie gabinet z dobrym jakościowo USG? Muszę chyba gdzieś pójść jutro lub w sobotę, bo do wtorku nie dam rady..
Chodzę w Warszawie do Dr. Szczupackiej-Wieczorek. Jest bardzo dobra jeśli chodzi o usg, byłam u niej dosłownie 2 dni po teście i dojrzała plamkę i mówiła że w tym miejscu pęcherzyk się rozwija, zadziwiło mnie to że na takik etapie coś dojrzała więc u Ciebje może tym bardziej.
Kurcze ogólnie Czytałam ze musi być minimum 15oo a najlepiej 2000 beta żeby coś zobaczyć, może dzisiaj jeszcze wciąż za wcześnie
Nie dodałam że pracuje w przychodni High-Med na BielanachWiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 14:27
Natis, Gravity lubią tę wiadomość
👩🏽💼 27l. 🙋🏽♂️35l. 👧🏼 4l.
-
Natis wrote:Współczuję samopoczucia😒
Trochę już o tych laktatorach czytałam - na 100% kupię elektryczny, inny na pewno nie wchodzi w grę.
Zastanawiam się czy na jedną czy na dwie piersi.
Ja raczej będę z tych KPI - w weekendy zjazdy, więc będę musiała mieć zapas mleka na swoje wyjścia.
Wiem, że to mało wygodne i trzeba się narobić przy tych butelkach, czyszczeniu, sterylizowaniu.
No, ale na razie to jest takie 'że ja chce', a jak będzie zweryfikuje życie.
Oglądałam ostatnio wpis jednej blogerki ze składami mlek MM, żeby w razie w mieć jedno-dwa opakowania w domu. To powiem Wam, że się przeraziłam! 😳 Oleje palmowe... Itp. Myślałam, że tego w MM nie może być. A tu jednak.
Ale mam dwa typy jakby co które nie zawierają niczego podejrzanego w swoim składzie 😊
Ja będę miała podobny problem, co Ty, bo aktualnie poza pracą, dziećmi i domem, robię jeszcze 3 studia. Natomiast... chcę chodzić na ćwiczenia z dzieckiem 😂 Ja mam hipoprolaktynemię, tak było do tej pory, więc wątpię, żeby nastepnym razem się to zmieniło, także wiem, ile kosztowało mnie ściągnięcie mleka na 1 dzień dla malucha i nie jest to warte mojego stresu, to już wolę z takim małym pierdkiem sobie tam pójść, usiąść z tyłu i spoko, najwyżej przy jednym cycku będzie wisiał, a druga ręką będę pisała Jestem obcykana w temacie, to nie boję się. Gorzej później, półroczne już są absorbujące Ale ja własnie dlatego tak to wszystko rozplanowaliśmy, żebym urodziła po sesji, dalej 3 miesiące wolnego, to młode podrośnie, a kolejno zakładam, że będę z nim jeździć tylko przez pierwsze miesiące, później, jak już rytm karmienia będzie stały i nie tak częsty, a dziecko będzie miało wdrażane stałe pokarmy, to spoko, najwyżej mąż podjedzie z raz "na cycka" wykłady sobie do tego czasu odpuszczę.
Pamiętaj, że Twoje cycki nie wytrzymają wielu godzin zajęć... musiałabyś na uczelni ściagać, a z kolei takie mleko ściagnięte do pojemniczka powinno zostac użyte w ciągu paru godzin, jeśli nie chowasz go do lodówki lub nie mrozisz. Wylewać będzie Ci szkoda, zobaczysz 😂 😂
Co do MM to akurat do tych nr 1 są inne wymogi niż do 2,3 itd., producenci się muszą duuużo bardziej postarać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2021, 14:29
Natis lubi tę wiadomość
-
Gravity, ja polecam dr Jakuba Doruchowskiego. Prowadził mi ciążę, a przy okazji jest specjalistą w zakresie badań prenatalnych. Bardzo dokładny, skrupulatny i empatyczny lekarz. Jestem z Tobą myślami!
Gravity lubi tę wiadomość
-
Ale w jajowodach rozumiem, że tez nic nie znalazł, tak?
-
paula876 wrote:Chodzę w Warszawie do Dr. Szczupackiej-Wieczorek. Jest bardzo dobra jeśli chodzi o usg, byłam u niej dosłownie 2 dni po teście i dojrzała plamkę i mówiła że w tym miejscu pęcherzyk się rozwija, zadziwiło mnie to że na takik etapie coś dojrzała więc u Ciebje może tym bardziej.
Kurcze ogólnie Czytałam ze musi być minimum 15oo a najlepiej 2000 beta żeby coś zobaczyć, może dzisiaj jeszcze wciąż za wcześnie
Nie dodałam że pracuje w przychodni High-Med na Bielanach
Pęcherzyk się pojawił... ale krwawiłam na zmianę z plamieniem jeszcze w kólko - z przerwami parudniowymi - przez całe tygodnie -
nick nieaktualny
-
Niebieska Gwiazda, nie każde dziecko akceptuje ten smoczek... wręcz bym powiedziała, że wiele niestety nie. W tej chwili jeszcze też Canpol zrobił butelkę, z której 'nie leci samo'. Nazywa się haberman i część dzieci woli ją, choć są i takie, których nie przekona.
Co do rozleniwiania sie - przy noworodku to prawda, a większe niemowlę już nie powinno odrzucić piersi, jesli dostaje butlę tylko przez ileś godzin w weekend, a nocy mama. Kp i jednocześnie przeszłam parę rozległych operacji (albo dopasowując leki tak, bym mogła kp od razu, albo przez dobę wylewać i później kp), a także kilka zabiegów, także taki tryb przeszłam nieraz, najdłużej nie było mnie w domu 7 dni, przez komplikacje u mnie, natomiast kochane panie pielegniarki pozwoliły, żeby po paru dniach, mąż parę razy przyszedł z dzieckiem bym je mogła przystawić (swoją droga kp po ciężkiej operacji, gdzie ładne pare kg leży Ci na brzuchu i się ostro kręci, a nie jak noworodek, że tylko leży, jednak jest ciężkie), mocno walczyłam o te kp i mimo, że łatwo nie było, a wielu nie wierzyło, że się uda, to maluch mnie nie odrzucił,wręcz z radością przyssał się w domu, bo ja z tych "jak się uprę, to to osiągnę"
Dobra CDL to tez nieoceniona pomoc w problemach wszelakich z laktacją, polecamNatis lubi tę wiadomość
-
Natis wrote:Pewnie muszą to dopracować i będzie wszystko działać 😊
Oni zawsze wprowadzają wszystko na 'hurrraa', a potem nic nie działa.
Ostatnio to samo w Lidlu 😂 w gazetce info ze 3szt masła taniej, nie pamiętam już ceny, załóżmy że to było 3,99zł.
6 rano otwierają Lidla, jadę po pieczywo (uwielbiam ich bulki bawarskie i chleb na maślance), ze mną chyba z 30 dziadków i babć i wszyscy biegną na to masło.
Pakuję chleb i słyszę jak jakaś awantura na kasie - a okazało się, żeby kupić te 3 kostki masła taniej trzeba zrobić zakupy za min 49zł 🤣
A jeszcze gorzej jest - w Lidlu - jak rzucą te "lilomixy" czyli te maszyny a la termomix. Panie mi kiedyś opowiadały, że przed otwarciem lidla już jest sznureczek ludzi, 5 min później - 0 na stanie.
Albo przeciez była jeszcze ta akcja z torebkami wittchen... -
Pani Miśka wrote:Kurczę Gravity współczuję tego stresu, ciągle mam dobre przeczucia co do Was 😗 Co lekarz mówił na wizycie?
A ja chyba po tej becie jutrzejszej, umówię się gdzieś na USG na sobotę, bo dopiero wieczorem będą wyniki, a chcę wiedzieć, że teoretycznie już na bank powinno się coś pojawić.
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Mamma-mia wrote:właśnie doczytałam.... Daj sobie czas do soboty. Mówiłaś, że była późna owulka...
Ale w jajowodach rozumiem, że tez nic nie znalazł, tak?
Właśnie w sobotę chciałabym pójść na USG, już po wyniku jutrzejszej bety.
Starania od 11.2020
👩 35l 👨40l
06.21 💔 cb
10.21 💔 cp (metotreksat)
03.2022 HSG - lewy jajowód niedrożny, prawy - światło jajowodu ograniczone
06.2022 laparoskopia - oba jajowody drożne
06.22 cb 💔
07.22 cb 💔
25.09 ⏸
27.09 beta 68,6 prog 71
29.09 beta 231
01.10 beta 756 prog 55,8
13.10 3,8mm Okruszka z ❤ Cudzie trwaj 🌈
03.11 2,2cm cudnego Bąbelka🥰
28.11 USG prenatalne 6,2cm Dzidziulka, ryzyka niskie 🥳
13.01 300g chłopaczka 😊❤
17.02 720g Marcelka 😍
22.03 1430g Kluseczka 🤯
06.04 1780g Misiaczka 🐻
11.05 3145g Pączusia 😳
06.06.2023 nasz tęczowy synek jest już z nami 😌 - 3680g, 56cm Miłości -
Uff, udało się! Nadrobiłam. 😂
Bubu, co prawda zostałaś już wybrana ale wiedz, że masz jeszcze jeden głos. 🙋😂
Pani Miśka - witaj ponownie! Szkoda, że się nie udało. 😌 Nowy cykl jest nasz. 😇🤞
MartiMarti - również kciuki. 😁 Masz za ładne tempki, by nie było nic widać. 🧐
Gravity - również mocno ściskam! Będzie dobrze! 😘
Jeszcze zostało mi popatrzeć na Wasze wykresy 😂😅 taka tam ze mnie stalkerka wykresowa. 😁
Odnośnie promek w Lidlu - UWIELBIAM (zwłaszcza ludzi kłócących się o ostatni produkt i udowadnianie, kto był po niego pierwszy ❤).
U mnie dziś słabo. Wstałam z zatkanym nosem, bolącym gardłem i głową. Gorączki brak ale wystarczy mi, że samopoczucie mam 💩. O i wcinam chrupki Rymutki na pocieszenie - kukurydziane, truskawkowe. Mniam. 😆 Mam taki jeden, ważny egz. 1.5 miesiąca i powinnam się zacząć na niego uczyć ale najpierw mała drzemka. 😂11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki