🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Uff udało mi się przeczytać wszystkie 40 stron. Piszecie jak szalone 😊.
Witam się z wami bardzo serdecznie.
Mam syna ze stycznia 2020 i chcemy postarać się o rodzeństwo dla niego.
21.09 przyszła pierwsza wyczekiwana @ od porodu.(taki prezent urodzinowy)
Więc zaczynam obserwacje swojego ciała, czego wcześniej nie robiłam i jestem w tym totalnie zielona.
Po czym poznać czy cykl był bezowulacyjny?
Życzę wszystkim ⏸ i gratuluję tym co się już udało 😊Nati94, Vivir lubią tę wiadomość
Syn💙 - styczeń 2020
Córka❤️ - listopad 2022 -
Natis wrote:Dobrze widzę na wykresie, że test owu pozytywny w 10dc?
Skoro dzisiaj masz 21dc to jest cień szansy, że jeżeli się udało może już coś się przebijać.
Ja będę 👿 na tym wątku 😅 leć do Rosska, tylko żadnych pinków i facellaków! 😂
Taaak robiłam test 20 września czyli 10dc
A taki był 21 czyli już po PIKu 😀
Aż ciekawa jestem czy tym razem się udało 🙈✊🏼Natis, Itka, Marti1984, DeLaCruz, Anjucha lubią tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIdę na żaliposta...
odnośnie lotu do UK. Dziś mam samolot o 19:40
Mam status osiedleńca ale moje dane uległy zmianie i 3 tyg temu wysłałam paszport do urzędu w UK zeby mi zaktualizowali dane. Do tej pory mi go nie odesłali. Dzwoniłam do tego urzędu powiedzieli, ze przez covid czas jest dłuższy, ze rozpatrują moją aplikację i niebawem odeślą mój paszport.
Zgodnie z informacjami na stronie gov.pl i gov.uk, mając status można do 31.12.2025 wjeżdżać na dowód ale linie lotnicze wymagają ode mnie paszportu.
Mam wszystkie dokumenty na lot, PLF, test, certyfikat, status, zabookowany test na 2 dobę itp ale nie mam paszportu bo mi go nie oddali.
Od rana dzwonie po konsulach, MSZ, ryanair itp.
Jak nie polecę to jestem w plecy jakieś 700 zł i zmarnowane w chu*** czasu i nerwów. Jestem taka zła!!! że masakra.
Oczywiście aplikacja ryanair nie przepuszczała mi odprawy na dowód wiec z automatu pobrało mój paszport i wygenerowało mi kartę na paszport ale ryanair mówi, ze bez niego nie polecę i mam sobie załatwić z ambasady pozwolenie na lot na dowodzie. Ciekawe kuźwa jak?! na kilka godzin przed odlotem gdzie na żadnej infolinii nie mogę się połączyć z konsultantem.. Wysłałam im chyba z 5 maili ale spodziewany czas odpowiedzi to 14 dni roboczych. No po prostu ku* zaje* !
Mam wydrukowane wszystkie dokumenty potwierdzające mój status, to, ze wysłałam paszport, że można na dowodzie mając status i pojadę na lotnisko zrobić rozpierduchę - bo przecież piszą na stronie ministerstwa, ze można na dowód.
Jakby któraś z Was dzis na Modlinie słyszała awanti w okienku ryanair to ja ...
Apogeum... -
Zagadka919 wrote:Dziewczyny jak będziecie tyle pisać to pracownicy nie dostaną wypłat w tym miesiącu 🤣🤣
KaJa kciuki mocne za wizytę, pisz nam odrazu co i jak ❤️❤️
Sparky już niedługo doktor F, patrz jak szybko czas leci 😁😁
😂😂😂😂 Jakbyś się tak przez przypadek pomyliła i zrobiła mi przelew to się nie obrażę 🤣🤣🤣🤣Zagadka919 lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
anka wrote:Nawet paskowe facelle zaczęły osxukiwac podobno z doza testy sa dobre
Serio?! Kurde mnie paskowe nigdy nie oszukały bo na tych strumieniowych to różne cuda...Anjucha lubi tę wiadomość
-
Itka wrote:Uff udało mi się przeczytać wszystkie 40 stron. Piszecie jak szalone 😊.
Więc zaczynam obserwacje swojego ciała, czego wcześniej nie robiłam i jestem w tym totalnie zielona.
Życzę wszystkim ⏸ i gratuluję tym co się już udało 😊
Cześć 😉 najłatwiej na wizycie montującej. Jeśli prowadzisz obserwację, mierzysz temp, to po owulacji jest skok temperatury, przed owu natomiast lekko spada. Jest też śluz, ale z nim to różnie bywa. Można tes testy owulacyjne robić. Sikanie zawsze na propsie 👍 niektóre odczuwają bóle owulacyjne takie, że chodzić nie można. Inne dziewczyny w ogóle. Obserwuj się, mierz temp i dawaj znać, co u CiebieItka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyItka wrote:Uff udało mi się przeczytać wszystkie 40 stron. Piszecie jak szalone 😊.
Życzę wszystkim ⏸ i gratuluję tym co się już udało 😊
najłatwiej po tym, że przed @ nie masz jej objawów.
ja przy bezowulacyjnych nie miałam bolących piersi ani trądziku jak przy owulacyjnych.Itka lubi tę wiadomość
-
conte wrote:Idę na żaliposta...
odnośnie lotu do UK. Dziś mam samolot o 19:40
Mam status osiedleńca ale moje dane uległy zmianie i 3 tyg temu wysłałam paszport do urzędu w UK zeby mi zaktualizowali dane. Do tej pory mi go nie odesłali. Dzwoniłam do tego urzędu powiedzieli, ze przez covid czas jest dłuższy, ze rozpatrują moją aplikację i niebawem odeślą mój paszport.
Zgodnie z informacjami na stronie gov.pl i gov.uk, mając status można do 31.12.2025 wjeżdżać na dowód ale linie lotnicze wymagają ode mnie paszportu.
Mam wszystkie dokumenty na lot, PLF, test, certyfikat, status, zabookowany test na 2 dobę itp ale nie mam paszportu bo mi go nie oddali.
Od rana dzwonie po konsulach, MSZ, ryanair itp.
Jak nie polecę to jestem w plecy jakieś 700 zł i zmarnowane w chu*** czasu i nerwów. Jestem taka zła!!! że masakra.
Oczywiście aplikacja ryanair nie przepuszczała mi odprawy na dowód wiec z automatu pobrało mój paszport i wygenerowało mi kartę na paszport ale ryanair mówi, ze bez niego nie polecę i mam sobie załatwić z ambasady pozwolenie na lot na dowodzie. Ciekawe kuźwa jak?! na kilka godzin przed odlotem gdzie na żadnej infolinii nie mogę się połączyć z konsultantem.. Wysłałam im chyba z 5 maili ale spodziewany czas odpowiedzi to 14 dni roboczych. No po prostu ku* zaje* !
Mam wydrukowane wszystkie dokumenty potwierdzające mój status, to, ze wysłałam paszport, że można na dowodzie mając status i pojadę na lotnisko zrobić rozpierduchę - bo przecież piszą na stronie ministerstwa, ze można na dowód.
Jakby któraś z Was dzis na Modlinie słyszała awanti w okienku ryanair to ja ...
Apogeum...
To Ci zafundowali atrakcje 🤦♀️🤦♀️ tak to u nas jest - niby jest jedno, a potem się okazuje, że jednak nie. Nie dziwię się w ogóle, że jest wk... Trzymam kciuki, żebyś jednak mogła polecieć ✊ -
nick nieaktualny
-
Marti1984 wrote:Ja ogólnie nie lubię wody z butelek. Filtruję i piję kranówkę. Uwielbiam za to gazowaną, ale to też mamy taki saturator i sami gazujemy 😂 jedyne co kupuję, to wody te alkaiczne, w podwyższonym pH. Te mi idą, ale też nie piję tego niewiadomo ile 😉
Jaki macie saturator? My też całą rodziną pijemy kranówkę (głównie ze względu na ograniczenie ilości plastiku)💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Ja po wizycie i jestem załamana mimo że owu prawdopodobnie była. Lekarz nie był pewny, powiedział że wygląda jakby było bardzo wczesne ciałko żółte. Czyli owu mogła być wczoraj lub przed wczoraj jak myślałam czyli dupa bo akurat byłam na wyjeździe. Ale to nieważne, powiedział że u mnie z roku na rok bedzie coraz gorzej i trzeba szybko działać bo za 2 lata to zajście w ciąże u mnie może już być niemożliwe i zostanie tylko in vitro. Dał mi antykoncepcje i powiedział że mam sie zastanowić bo lepiej by było wyciszyć ten organizm na pare miesięcy a po odstawieniu często sie udaje. Jeśli sie nie zdecyduje to do końca roku stymulacje a potem bedziemy szli dalej. Jestem rozbita całkowicie. Na początku nawet pytał czemu tak wcześnie decyzja o dziecku, troszke żartował ale tak sympatycznie. Jak zobaczył wyniki i zrobił usg to już przestał żartować i mówił, że dobrze że tak wcześnie przyszłam🙈 powiedział, że tamta ciąża to naprawde cud był..😔24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Marti1984 wrote:Cześć 😉 najłatwiej na wizycie montującej. Jeśli prowadzisz obserwację, mierzysz temp, to po owulacji jest skok temperatury, przed owu natomiast lekko spada. Jest też śluz, ale z nim to różnie bywa. Można tes testy owulacyjne robić. Sikanie zawsze na propsie 👍 niektóre odczuwają bóle owulacyjne takie, że chodzić nie można. Inne dziewczyny w ogóle. Obserwuj się, mierz temp i dawaj znać, co u Ciebie
Temperatury jeszcze nie mierze, chyba zacznę od następnego cyklu. Tylko czy pobudki w nocy nie mają wpływu na wynik temperatury? Póki co zaczynam obserwacje śluzu ale chyba właśnie z zaopatrzę się w owulki. 😊Syn💙 - styczeń 2020
Córka❤️ - listopad 2022 -
nick nieaktualnyMarti1984 wrote:To Ci zafundowali atrakcje 🤦♀️🤦♀️ tak to u nas jest - niby jest jedno, a potem się okazuje, że jednak nie. Nie dziwię się w ogóle, że jest wk... Trzymam kciuki, żebyś jednak mogła polecieć ✊
o tym lataniu na dowód wiadomo jest od kiedy Anglia wyszła z unii i mieli w uj czasu się doszkolić na ten temat a oni z dnia na dzień po prostu zablokowlli odprawy na dowód... to jest jakiś dramat
tak samo było jak mój Stary wracał do PL i mieliśmy następnego dnia jechać na urlop do Chorwacji. Kazali mu siedzieć 10 dni na kwarantannie mimo, ze jednego dnia przylatywał a drugiego wyjeżdżał samochodem bo brak kwarantanny pod warunkiem opuszczenia kraju w ciągu 24 godz według ryanair obowiązywał tylko w ruchu lotniczym... nieuki takie, że masakra. Nikt nic nie wie. -
AniMka wrote:Ale szalejecie od rana z tymi wpisami, spać nie możecie czy cooo 😜
U mnie bladin dupin 😢 11 dzień po iui krechy ni widu..
jutro chyba pojadę na bete, ale nie będe ukrywać, że jestem naprawde załamana
Niestety, jak się człowiek nastawi pozytywnie to może być potem twarde lądowanie 😔 ale może jeszcze wcześnie? Rzeczywiście beta rozwiałaby watpliwosci💙 2014
❤️ 2016
Czekamy na dziewczynkę...
-
Gosiaczkova wrote:🤣🤣
Nie wiem może ktośzna laboratorium w Sosnowcu, Katowicach lub czeladzi gdzie wykonam beż problemu po południu lub w sobotę? Bo w ogóle nie potrafię szukać 😅🤷♀️
Śląskie laboratoria analityczne polecam, wpisz w google , mają sporo punktów w Katowicach na żelaznej na pewno czynne do późnych godzin popołudniowych również w sobotę wyniki po paru godzinachOna 26 lat
PCOS
Metformina, Ovarin, witamina D
09.2021 Letrozol+Ovitrelle+Luteina X
On 29 lat
Badania nasienia ok -
DeLaCruz wrote:Jaki macie saturator? My też całą rodziną pijemy kranówkę (głównie ze względu na ograniczenie ilości plastiku)
Sodastream na naboje. W Krakowie ładujemy je za całe 10 PLN i wystarczają spokojnie na 60 litrów wody. Kupiliśmy chyba z 7 lat temu? 5? Już nawet nie pamiętam kiedy 😂 ale jest rewelacyjny i nie żałuję, bo ja lubię bąbelkiDeLaCruz lubi tę wiadomość
-
Kropeczka95 wrote:Śląskie laboratoria analityczne polecam, wpisz w google , mają sporo punktów w Katowicach na żelaznej na pewno czynne do późnych godzin popołudniowych również w sobotę wyniki po paru godzinach
Potwierdzam, betę sama swoją pierwszą robiłam w sobotę popołudniu. Wynik był wieczorem, a kolejną w poniedziałek przed zamknięciem, na żelaznej laboratorium czynne jest do 21. 😉Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖