🎃 w październiku fiku miku, latem bobas na kocyku 🎃
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzlo wrote:Teraz mam zagwostkę dziewczyny! Jestem na stażu jeszcze dwa miesiące, pózniej chcą mi dać umowę! I nie wiem co teraz 🙈 jak to rozegrać.
Dokoncz staz, a potem po miesiącu beda musieli Ci umowe przedłużyć na dłużej niz trwal stażZuzlo lubi tę wiadomość
-
Zuzlo wrote:Teraz mam zagwostkę dziewczyny! Jestem na stażu jeszcze dwa miesiące, pózniej chcą mi dać umowę! I nie wiem co teraz 🙈 jak to rozegrać.
Póki co to idź na tą betę 💚💚 a potem tęgie głowy tu rozkminią co dalej 😉abrakadabra, Zuzlo lubią tę wiadomość
-
Że ja o Was wcześniej nie pomyślałam,
babeczki, mam od zawsze niskie żelazo- chyba problem z wchłanianiem, jestem czynnym krwiodawcą i zawsze byłam na granicy normy 12-12,5 a po ostatniej morfologii wyszło 11,2 lekarze mówią tylko o czerwonym mięsie i buraczkach, a może Wy macie jakieś super-dobrze wchłanialne suple przetestowane?
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Marti1984 wrote:Póki co to idź na tą betę 💚💚 a potem tęgie głowy tu rozkminią co dalej 😉
Dokładnie. Mamy tu specjalistki od takich spraw😁😍Zuzlo lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
tylko_czytam wrote:Że ja o Was wcześniej nie pomyślałam,
babeczki, mam od zawsze niskie żelazo- chyba problem z wchłanianiem, jestem czynnym krwiodawcą i zawsze byłam na granicy normy 12-12,5 a po ostatniej morfologii wyszło 11,2 lekarze mówią tylko o czerwonym mięsie i buraczkach, a może Wy macie jakieś super-dobrze wchłanialne suple przetestowane?
A jak ferrytyna Twoja?👰🏻M&M🤵🏻
"wszystko to, co mam, wszystko to, co mam, to ta nadzieja, że życie mnie poskleja"
06.22 ciąża biochemiczna (4+5) 💔
07.22 usunięcie jajowodu z ciążą pozamaciczną (6+5) 💔
▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
listopad 2022 - start procedury, długi protokół 🍍
❄️4AA z 5 doby i ❄️4BA z 6 doby
19.01.23 🤰🏻 - ET 3dniowca - ❌
24.02.23 🤰🏻 - FET ❄️4AA + naturalny cud 🍀
19.10.23 - nasze cuda świata- 2730 misi ❤️ i 2080 małego 💙
-
Żelazo w formie chelatu, najlepiej z witaminą C. Poza tym Celina super napisała w swoim pamiętniku co brać na niedobory, zajrzyj tam😊 ważne żeby też ferrytyne poprawić24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Dziewczyny widzę że u Was się dzisiaj dużo działo.
Październik zaczęłyście pełną parą 🙂🥰 Pięknie się zaczął. Oby tak dalej. Czuję że w październiku będzie wysyp ⏸️🤞🤞
Gosiaczkova gratuluję bety. Tu na pewno jest ciąża 🍀 Teraz beta będzie tylko rosła ✊✊
Zuzlo piękne II kreseczki. ✊✊ Trzymam kciuki żeby zostały 😊 Co do spraw odnośnie stażu i pracy to na pewno jakieś rozwiązanie znajdziemy 😄 póki co idź na betę 🍀 potem będziemy myśleć.
Kaja ja na Twoim miejscu bym została u sprawdzonego lekarza, skoro mu ufasz. Skonsultuj to z nim, będziesz wtedy spokojniejsza. A na monitoring będziesz po prostu chodzić do innego gin jak Twój nie będzie miał terminów. Cycki do przodu, będzie dobrze. Musi być 😊😊 Czekam na Twoje testowanie ✊✊
A ja nadał sikam na ovulki, dwa razy dziennie jak mówiłyście. Jednak nadal czysta biel. Czekam dalej na jakąś druga kreskę.
Plan na wieczór: Jak dzieciaki pojda spać, otworze winko, obejrzymy jakiś film z mężem i poserduszkujemy sobie ❤️❤️❤️😄
A u Was, jakie plany na wieczór?Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilixx wrote:Dziewczyny widzę że u Was się dzisiaj dużo działo.
Październik zaczęłyście pełną parą 🙂🥰 Pięknie się zaczął. Oby tak dalej. Czuję że w październiku będzie wysyp ⏸️🤞🤞
Gosiaczkova gratuluję bety. Tu na pewno jest ciąża 🍀 Teraz beta będzie tylko rosła ✊✊
Zuzlo piękne II kreseczki. ✊✊ Trzymam kciuki żeby zostały 😊 Co do spraw odnośnie stażu i pracy to na pewno jakieś rozwiązanie znajdziemy 😄 póki co idź na betę 🍀 potem będziemy myśleć.
Kaja ja na Twoim miejscu bym została u sprawdzonego lekarza, skoro mu ufasz. Skonsultuj to z nim, będziesz wtedy spokojniejsza. A na monitoring będziesz po prostu chodzić do innego gin jak Twój nie będzie miał terminów. Cycki do przodu, będzie dobrze. Musi być 😊😊 Czekam na Twoje testowanie ✊✊
A ja nadał sikam na ovulki, dwa razy dziennie jak mówiłyście. Jednak nadal czysta biel. Czekam dalej na jakąś druga kreskę.
Plan na wieczór: Jak dzieciaki pojda spać, otworze winko, obejrzymy jakiś film z mężem i poserduszkujemy sobie ❤️❤️❤️😄
A u Was, jakie plany na wieczór? -
Najlepsze jest to że dopiero dzisiaj wyszedł mi pozytywny owulak🤔 więc chyba nie ma co im ufać, chyba że pęknie jeszcze jeden pecherzyk, który jest😆 nie wiem czy to możliwe jeśli np owu była wczoraj🤔24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Mam to samo i polecam kiszony sok z buraków, najlepiej robić samej lub zlecić starszemu pokoleniu (mama, babcia, teściowa). Pychota! 😁 Sama raz robiłam ale niewypał.
A z supli, to biorę żelazo ale tylko w płynie, ze względu na lepszą przyswajalność, smak rdzy/krwi. Rozrabiasz 1 łyżkę w szklance wody/soku ale posmak zostaje w buzi. Obowiązkowo po tym mycie zębów. Ogólnie musisz spróbować, czy Ci to spasuje, bo serio, smak jest wyrazisty nawet w soku. 😉
Dane:
AURA HERBALS Ferradrop Żelazo+ Kwas foliowy, 500 ml
Suplement diety w płynie wzbogacony o kwas foliowy, witaminę B6, B12 i C.11.2022r., Karol ❤
12.2021r., 8tc 👼 Józef, trisomia 13 🖤
👩🏭 28 l.
👨🔧 26 l.
🏃♀️🧗♀️🏞❤
IG: @czytanki.matki -
abrakadabra wrote:Dokoncz staz, a potem po miesiącu beda musieli Ci umowe przedłużyć na dłużej niz trwal staż
Tzn? Nie rozumiem? Jak przedłużyć na dluzej niż trwa staż?
Ja jestem na stazu z PUP, który trwa 9 miesięcy i z tego co mi wiadomo chcą mi dać umowę po skończonym stazu 😀
PS nawet nie chce mowic w jakiej instytucji mam ten staż 🤪 spróbujcie sie domyśleć 😂córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Tzn? Nie rozumiem? Jak przedłużyć na dluzej niż trwa staż?
Ja jestem na stazu z PUP, który trwa 9 miesięcy i z tego co mi wiadomo chcą mi dać umowę po skończonym stazu 😀
PS nawet nie chce mowic w jakiej instytucji mam ten staż 🤪 spróbujcie sie domyśleć 😂Zuzlo lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja dopiero z imprezy wyszłam a tu takie wieści! Cudownie cieszę się ogromnie z Waszych kreseczek i bet ❤️😍 i oczywiście żyję nadzieją, że i ja na koniec cyklu takie zobaczę nie oszukane już ❤️
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
34 cs o pierwsze dziecko za nami
Ja 34l. 👩🦰
On 34l.👨🦱
28.09.2023 początek stymulacji ivf 💉, punkcja 3 dojrzałe 🥚jeden maluszek w 3 dobie❄️ 10.02.2024 FET Okruszka ❤️🤞 💔
Naturalny cud 🥹 ❤️🍀🙏 (34 CS)
🔹10.06 12 dpo ⏸️
🔹14.06 126,27->16.06 263,26-> 17.06 339.86 -> 19.06 948,19
🔹22.06 5+0 pęcherzyk ciążowy GS 7mm z echem zarodka 🥰
🔹02.07 6+4 0.69 cm cudu z ❤️
🔹16.07 8+3 1.91 cm Misia Haribo
🔹27.07 10+2 krwawienie,szpital 3.44cm łobuza🥰
🔹05.08 11+5 I prenatalne 5.26cm zdrowego synka💙
🔹03.09 15+6 11 cm i 151 g śpiocha 💙
🔹07.10 20+5 II prenatalne 388 g zdrowego 🧸 🥹 🔹15.10 21+6 574 g 🥥
🔹05.11 24+6 997 g 🥔
🔹26.11 27+6 1330 g 🐸
Walcz maluszku 🙏❤️🫶
-
Milixx wrote:A u Was, jakie plany na wieczór?
Zjadłam frytki 🤷♀️ znowu 😂 zaraz jakiś dobry film do uśnięcia, bo ja przy byle czym nie zasypiam 😂 no, to tyle planów 😂 dzieci niech się ogarną same 😂Milixx lubi tę wiadomość
-
celina550 wrote:A jak ferrytyna Twoja?
Do sprawdzenia bo nigdy nie badana, czekam tylko na @ żeby zrobić wszystkie badania za jednym zamachem
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
nick nieaktualnyZuzlo wrote:Tzn? Nie rozumiem? Jak przedłużyć na dluzej niż trwa staż?
PS nawet nie chce mowic w jakiej instytucji mam ten staż 🤪 spróbujcie sie domyśleć 😂 -
Zuzlo wrote:Tzn? Nie rozumiem? Jak przedłużyć na dluzej niż trwa staż?
PS nawet nie chce mowic w jakiej instytucji mam ten staż 🤪 spróbujcie sie domyśleć 😂
Jak skonczysz staż to oni musza dać przewaznie umowe na tyle co trwal staz czyli załóżmy te min. 9 miesiecy. Potem żeby pojsc np na l4 musisz przepracować miesiąc czyli 30 dni bo staż sie w to nie wlicza jako praca u danego pracodawcy