W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
karola_b wrote:Dziewczyny, jutro powtarzam betę, ale zastanawiam się, czy nie dołożyć progesteronu. Co myślicie?
O czym powie mi ten wynik?
Wczoraj próbowałam dodzwonić się do mojego gina z tym pytaniem, ale nie udało się.
Zrób, na pewno nie zaszkodzi Gdyby był za niski to dupek albo luteina, ale wierzę, że będzie dobrze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 10:18
karola_b lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
No nic, nadszedł w końcu czas żeby przestać oczekiwać, test zrobiony i bielsze nie będzie, także @Jagodecka możesz mi zaznaczyć ⚪️😔 Niby sie człowiek nastawiał na to, a jednak zawsze jakaś iskiereczka nadziei jest z tyłu głowy. Teraz tylko jeszcze żeby ta paskudna 🐒 przyszła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 10:22
Anka32 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️ 32 lata
PCOS, IO.
Starania od 11.2022
I cykl z Lamettą, CB💔
II cykl Fostimon + Zivafert❌️
III - IV cykl - bez wspomagania❌️
V - Fostimon + Zivafert❌️
VI- obecnie - bez wspomagania❌️
Suple/leki:
- Metformax 1000 SR
- Omega-3
- Metylo-B12 500
- D3 4000j
- Sanprobi
🧔🏻35 lat
Androlog 24.04.2023- badanie jąder ok
Badanie nasienia, morfologia:
- żywe plemniki - 70.0%
- koncentracja komórek okrągłych - 0
- koncentracja leukocytów peroksyzado-dodatnich - 0
Ruchliwość plemników:
- Ruch postępowy szybki - 7% /Ruch postępowy wolny - 30% /Ruch w miejscu - 11% /Brak ruchu - 52%
Objętość - 8ml / Całkowita liczba pl. (mln) - 288
Badanie krwi:
- Estradiol 09.05.2023 - 23,0 /Prolaktyna 09.05.2023 - 36,55 /Prolaktyna 30.05.2023 - 12,41 /Testosteron 09.05.2023 - 378,66
Suple/leki:
- Tribulus
- D3 2000j -
@Pusschka, @goska000 Ok, tak zrobię!
Taka mnie naszła myśl, że dzięki Wam jestem jakoś spokojniejsza o to, co będzie.
Dobrze, że jesteście ❤️Anka32, Pusshka, goska000 lubią tę wiadomość
-
karola_b wrote:Taka mnie naszła myśl, że dzięki Wam jestem jakoś spokojniejsza o to, co będzie.
Dobrze, że jesteście ❤️
@Fiszerka, tulę. I w takim razie trzymam kciuki za szybkie nadejście małpy!
A ja się pochwalę, że udało mi się zapisać do gina na poniedziałek (wykorzystam więc ten jeden dodatkowy dzień wolny w pracy w ramach badań profilaktycznych - super akcja!). Będzie to mój 9/10 dpo, więc mam nadzieję, że ciałko będzie jeszcze widać aby potwierdzić owu. Także odpuszczę badanie proga chyba.Fiszerka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Fiszerka wrote:No nic, nadszedł w końcu czas żeby przestać oczekiwać, test zrobiony i bielsze nie będzie, także @Jagodecka możesz mi zaznaczyć ⚪️😔 Niby sie człowiek nastawiał na to, a jednak zawsze jakaś iskiereczka nadziei jest z tyłu głowy. Teraz tylko jeszcze żeby ta paskudna 🐒 przyszła.
Ojjjj. Tak mi przykro Trzymaj się dzielnie :*Fiszerka lubi tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Fiszerka ściskam mocno, niech małpa przychodzi jak najszybciej :*
Pusshka skoro idziesz na wizytę do gina, to nie ma sensu badać proga. USG najlepsze do potwierdzenia owulki:)
Effiii nie ważne że wzięłaś na własną rękę, skoro idziesz do lekarza to dobrze, to spojrzy na wszystko także spokojnie:)Effiii, Pusshka, Fiszerka lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
koktajlowa wrote:U mnie biel. Jeszcze mi córka wczoraj powiedziała, że chce rodzeństwo bo w klasie tylko ona i jeden kolega nie mają 💔
A znam to uczucie jak dziecko mówi, że chce rodzeństwo. Nawet napisał list do Bociana 😶🌫️Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
Kwiecień 2016 - strata 5 tydzień 👼
Maj 2016 - test pozytywny 💕
13.02.2017 - urodził się nasz synek 🥰
Sierpień 2018 - rozpoczęcie starań o drugi nasz cud 💓
Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
16.10.2023 - pozytywny test... czekamy co dalej, pełni nadziei 🤞😶🌫️ -
Wstawiam link do ankiety jeszcze raz, jakby zaginęła
https://www.survio.com/survey/d/Q0A9Q9P1R5T1V9X7MJagodecka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
@Effiii też mam etap obrażenia się na lekarzy, dziś umawiam się do nowego na nowy cykl. Trzymam kciuki za dobrego lekarza. Ja poszłam do byle jakiego na szybko na monitoring owulacji to mnie przyjął starszy Pan z trzęsącymi się rękami, który na większość pytań odpowiadał, że nie wie 😅 mam nadzieję, że będziesz miała więcej szczęścia:)
@Pusshka jak idziesz na monitoring to ja też nie badałabym proga
@Fiszerka 🫂Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2023, 11:09
Pusshka lubi tę wiadomość
Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Fiszerka wrote:No nic, nadszedł w końcu czas żeby przestać oczekiwać, test zrobiony i bielsze nie będzie, także @Jagodecka możesz mi zaznaczyć ⚪️😔 Niby sie człowiek nastawiał na to, a jednak zawsze jakaś iskiereczka nadziei jest z tyłu głowy. Teraz tylko jeszcze żeby ta paskudna 🐒 przyszła.Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
Dziewczyny ma kryzys... dziś idę znów na bete. Ale moja głowa jest pełna różnych obaw. Czytam tysiące artykułów o ciąży, o zarodku, o pecherzyku, o tym czy w dnie macicy to dobrze jak się pojawil pecherzyk .... i wszystko analizuję przyrosty , poziom progesteronu ( według mnie niski - 12,9) , analizuje objawy i ich intensywnosc.
Co pare minut sprawdzam moje piersi - czy bolą tak samo czy mniej ( albo wcale)
mam bóle/kłucia w podbrzuszu i kręgosłupie. Przy każdej wizycie w toalecie sprawdzam czy nie ma plam rwi na papierze.
Płakać mi się chce, ach baaardzo się boje.
😪🤐Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
Manka27 wrote:Dziewczyny ma kryzys... dziś idę znów na bete. Ale moja głowa jest pełna różnych obaw. Czytam tysiące artykułów o ciąży, o zarodku, o pecherzyku, o tym czy w dnie macicy to dobrze jak się pojawil pecherzyk .... i wszystko analizuję przyrosty , poziom progesteronu ( według mnie niski - 12,9) , analizuje objawy i ich intensywnosc.
mam bóle/kłucia w podbrzuszu i kręgosłupie. Przy każdej wizycie w toalecie sprawdzam czy nie ma plam rwi na papierze.
😪🤐
Oddychaj głęboko na razie wiesz tyle, że nie masz powodu do zmartwień, progesteron wydziela się skokowo, 12,9 jest w porządku, piersi bolą, a później nie, objawy przychodzą i odchodzą
Ciesz się chwilą, niestety obecnie masz mały wpływ na sytuację, staraj się myśleć pozytywnie
Manka27, Bluesky, Jagodecka lubią tę wiadomość
-
Manka27 wrote:Dziewczyny ma kryzys... dziś idę znów na bete. Ale moja głowa jest pełna różnych obaw. Czytam tysiące artykułów o ciąży, o zarodku, o pecherzyku, o tym czy w dnie macicy to dobrze jak się pojawil pecherzyk .... i wszystko analizuję przyrosty , poziom progesteronu ( według mnie niski - 12,9) , analizuje objawy i ich intensywnosc.
😪🤐
Objawów do siebie nie prownuj. Bo dziś będą, a jutro znikną, następnego dnia będą jeszcze inne.
Bol macicy I skurcze to normalne, ponieważ macica sie powiększa i robi sobie miejsce, pracuja zatem mięśnie i może to boleć.
Plamienia też bywają norma, bo może się podraznic śluzówka. Niepokoić powinna zywa krew i plamienia, które trwają kilka dni.
Pęcherzyk również jest normalny. Była już u lekarza? Bo jeśli byłaś za wcześnie to mógł być widoczny tylko pęcherzyk ciazowy i dopiero po tygodniu dwóch cos można więcej ujrzeć.
Nie ma też co czytać w necie i dodatkowo się stresować. Mysl o sobie i rozwijającym się w tobie życiu. Stres to noc dobre dla Was w tym momencie.
Kiedy wizyta u lekarza? -
😪🤐
Myśl pozytywnie! Wszystko będzie dobrze 😊
Może warto odpuścić sobie te zagłębianie w temat (wiem - łatwo się mówi), i nie nakręcać się? Jeśli masz możliwość przewietrz się, zrób sobie mały spacer, coś dla siebie 😉
Zrobiłaś co trzeba, teraz pozostaje tylko czekać i wierzyć w to, że Fasolka dobrze się rozwija i wszystko jest w porządku 😍 -
Hach wrote:Objawów do siebie nie prownuj. Bo dziś będą, a jutro znikną, następnego dnia będą jeszcze inne.
Bol macicy I skurcze to normalne, ponieważ macica sie powiększa i robi sobie miejsce, pracuja zatem mięśnie i może to boleć.
Plamienia też bywają norma, bo może się podraznic śluzówka. Niepokoić powinna zywa krew i plamienia, które trwają kilka dni.
Pęcherzyk również jest normalny. Była już u lekarza? Bo jeśli byłaś za wcześnie to mógł być widoczny tylko pęcherzyk ciazowy i dopiero po tygodniu dwóch cos można więcej ujrzeć.
Nie ma też co czytać w necie i dodatkowo się stresować. Mysl o sobie i rozwijającym się w tobie życiu. Stres to noc dobre dla Was w tym momencie.
Kiedy wizyta u lekarza?
Emimo lubi tę wiadomość
Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
Manka27 wrote:Byłam u lekarza 19.10 ale był tylko pęcherzyk. Najprawdopodobiej do zaplodnienia doszlo 27-28.09 (z moich obliczeń i obserwacji) . Kolejna wizyta 02.11
2.11 na pewno będzie już widać pełną fasolkę! Nakręcanie się Ci nie pomoże, bo tak naprawdę nic nie zrobisz w tej chwili. Może tak jak dziewczyny piszą spacer? Albo skup się na czymś co lubisz. Serial, dobra książka? Może coś jest w stanie Cię odciągnąć od myśli?Starania o pierwszą🤰od 9/2022
♥ 2018 ♥
🏡 2020
💍 21.08.2021
💒 17.09.2022
🐶 5.10.2023 -
Manka27 trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Kochana nie dokładaj sobie stresu, był pęcherzyk to super, jeszcze było wcześnie, więc na spokojnie:)
Hach co tam u Cb? Jak znosisz zastrzyki?
Madzialsm mam nadzieje, że podczytujesz forum, daj znać jak po dzisiejszej wizycie. Wszystkie ciotki tu trzymają kciuki za kropka:)Manka27, Bluesky lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze bobo
👩30l.
2017 laparotomia, usunięty potworniak ze znaczna częścią prawego jajnika
PCOS
🧔30l.
🔜
Laparoskopia -
😪🤐
Rozumiem Twoje obawy, ale może spróbuj zająć czymś głowę? Książka, spacer, kino, inne hobby? Wiem, że łatwo się mówi, ale stres na pewno nie pomaga. Tak, jak pisały dziewczyny, na tym etapie mamy mały wpływ na rozwój sytuacji, ale musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze i postaraj się cieszyć swoim stanem 🤗 Wierzę w Ciebie 🌼Manka27, Bluesky lubią tę wiadomość
09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF listopad 🔜 -
Pusshka wrote:Wstawiam link do ankiety jeszcze raz, jakby zaginęła
https://www.survio.com/survey/d/Q0A9Q9P1R5T1V9X7M