W październiku jesień🍁, plucha🌧, świetna pora na spłodzenie malucha 🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykarola_b wrote:Na to wygląda 🙂
Robiłaś dzisiaj też proga?
tak... chociaż sama sobie obiecałam już nie robić, ale weszłam do diagnostyki i Pani z rejestracji do mnie "oooo dzień dobry betka i progesteron?" co ja mogłam powiedziałam "poproszę..."
Przypomnisz, który jesteś dpo? Te liczby mi uciekają sama muszę sobie zapisywaćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 10:21
karola_b lubi tę wiadomość
-
A do mnie wczoraj odezwała się Pani z rejestracji od gina i mam od niego zalecenie, żeby robić betę co dwa dni i dzwonić z meldunkiem o wartości wyniku.
Także jutro dzwonię w okolicach południa i zobaczymy co będzie dalej. -
nick nieaktualnyJa już mam wyniki
beta-HCG 572,760 przyrost 150,9%
progesteron 24,19 spadł, ale jest ok?
(niższy niż ostatnio, ale wiem, ze on czasem się lubi więcej pokazać, a czasem mniej)
Karola czakam na CIebieWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 10:55
karola_b, Pusshka, stokrotka00, alauda, Marciak1988, Kasia111, domi88, aśś, Mysza_Polna, Manka27, Myszkaaa20, Viii, Maniaaa., goska000, MadziaIsm, Eniana, Chmurka21, Beige, Fiszerka, Emimo, Cicha_gaduła, Marikamb, Lani, Karoliny, Bluesky, czaranna, Jagodecka, Nietypowa30, Bulbasek lubią tę wiadomość
-
Wojka wrote:Ja już mam wyniki
(niższy niż ostatnio, ale wiem, ze on czasem się lubi więcej pokazać, a czasem mniej)
Karola czakam na CIebie
Prog wydziela się pulsacyjnie, więc na spokojnie myślęWojka lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Wojka wrote:Ja już mam wyniki
Karola czakam na CIebie
Pięknie ❤️ Prog tez fajny więc się nie przejmuj, że trochę spadłWojka lubi tę wiadomość
83; AMH 0,73
10.2021 -iui 👧🏻 ❤️
05.23 💔 9/10tc łyżeczkowanie
➡️1 IVF -> ❄️
FET 06.08 (3BB) ❌
➡️2 IVF -> ❄️❄️❄️ -
nick nieaktualny
-
Wojka wrote:Madzia i Manka
Przejrzałam internet w poszukiwaniu przyrostów i norm. Nigdzie nie znalazłam, że powinien on wynosić 120 co 48h
Wszędzie piszą 60-70 co 48 i 115 co 72h
Początkowe wartości faktycznie mają konkretne przyrosty, ale wiemy to my wczesne staraczki latające na betę od 8-10dpo. W poszukiwaniu informacji na swój temat znalazłam, że np u mnie skok w 48h z 8->43 jest normalny. Najczęściej kobiety robią pierwszą betę parę dni po spodziewanej miesiączce i robią kontrolnie drugi wynik albo i wcale jej nie robią!!!
Kiedyś słyszałam że statystyka to wielki szit i jest krzywdzaca dla ludzi bo to prawda! Każdy organizm jest zupełnie inny i mam świadomość jakie są zalecenia, ale nie przekreślajmy wszystkiego póki beta rośnie, póki lekarz nie powie że coś jest nie tak.
Manka a co do proga to głęboko wierzę, że miałaś taki okropny dołek. Będziesz jeszcze powtarzać? Skonsultuj może dla swojego spokoju dziś ten wynik z lekarzem.
Nie przekreślajcie nic w swoich głowach i sercach… wiem że to okropne, ale siadamy dbamy o siebie i czekamy co powiedzą specjaliści.
Też dziś lece spuścić krew na betę i chyba proga. Aktualnie nie jestem pod żadną opieką medyczną dziś będę dzwonić i szukać ginekologa. Trzymajcie kciuki żebym znalazła jakiegoś przyzwoitego.
Mi samej dziś się śniło, że muszę powiedzieć rodzicom i rodzeństwu że pobite gary bo beta mi spadła o połowę…. W śnie była.m wściekła bo myślałam, że to przez to że kupiłam wczoraj te skarpetki.
Ah te nasze głowy…
Nie mam nic na progesteron niestety. Biorę polocard i encorton .
A co do snów, to codziennie śni mi się że wyniki miałam złe.
Trzymam kciuki kochana za wyniki i za poszukiwania specjalisty ✊️🤞
Marzec 2016 - strata 6 tydzień 👼
Kwiecień 2016 - strata 5 tydzień 👼
Maj 2016 - test pozytywny 💕
13.02.2017 - urodził się nasz synek 🥰
Sierpień 2018 - rozpoczęcie starań o drugi nasz cud 💓
Od tej pory niepowodzenia, badania, udraznianie jajowodow I kolejne 3 starty w I trymestrze 😪
16.10.2023 - pozytywny test... czekamy co dalej, pełni nadziei 🤞😶🌫️ -
Manka27 wrote:Umówiłam się dziś na 20:00 do lekarza. Nie do mojego, ale musze isc sprawdzic. Mojego nie ma do konca miesiaca 🫣
Nie mam nic na progesteron niestety. Biorę polocard i encorton .
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Dokładnie 🥹
Jak samopoczucie? Są poranne mdłości czy jeszcze nie? 🤗
Samopoczucie dziś dobrze. Z tymi mdłościami to dupa, a nie z rana Przychodzą falami... zostają na godzinę i znikają na dwie. Ratuje mnie o dziwo sok 100% tłoczony z mandarynek z Lidla.
Z takich innych to zawroty głowy i koncentracja chomika no i brzuch. To nie jest ból jak podczas @, ale taki co by ją zapowiadał. Doświadczone koleżanki się ze mnie śmiały bo podobno jak macica się rozrasta to właśnie powoduje taki dyskomfort, ale właśnie chyba to wywoływało we mnie największe obawy.
Czuje jakbym za parę godzin miała dostać właśnie miesiączkę, ale beta ładnie rośnie, a szyjka jest długa, twarda i zamknięta. Wiem do czego jeszcze mogę to porównać... jakbym miała wzdęcia.. 9których na szczęście brak) spodnie zapnę luźniutko, ale jak siadam to się tak okrutnie wpijają, że nie da się wysiedzieć całą lekcję.
Zapomniałam o najważniejszym objawie. Zmęczenie... wstaje codziennie o 5:30 zawsze kładłam się o 22 (lubię spać) bardzo tego pilnowałam. W tym tygodniu raz zdarzyło mi się położyć po 20... tak to już od 19:30 umyta, gotowa do spania i odjazdWiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 12:16
Emimo, Mysza_Polna, Anka32 lubią tę wiadomość
-
Emimo wrote:Dzień dobry zaraz nadrobię co napisałyście ale najpierw 🫢🤭
https://ibb.co/z8kgjxW
@Anka32 wypij za nasze ⏸️ obecne i przyszłe 😁
@goska000 kciuki ✊ może akurat to jest TO !
Siedzę w pracy i Was nadrabiam, mi się już kończy 🐒 i wyczekuje dni płodnych 🙏goska000, Anka32, Emimo, Mysza_Polna lubią tę wiadomość
👱🏼♀️30 👨🦱31
👶🏼M.
💕2014
💍2018
💒2020 -
Dzwoniłam do mojej lekarki po tej wczorajszej becie. Powiedziała, że wobec tego " kończymy to, proszę odstawić leki i czekać na krwawienie"
Ja zapytałam co z USG za tydzień, że przecież taki był plan. Powiedziała, że jak bardzo chcę, to proszę bardzo mogę zrobić ale żebym już nie leżała, bo jak płodu nie ma to się od leżenia magicznie nie pojawi.
Zabiła moją nadzieję🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia -
nick nieaktualnyMadziaIsm wrote:Dzwoniłam do mojej lekarki po tej wczorajszej becie. Powiedziała, że wobec tego " kończymy to, proszę odstawić leki i czekać na krwawienie"
Ja zapytałam co z USG za tydzień, że przecież taki był plan. Powiedziała, że jak bardzo chcę, to proszę bardzo mogę zrobić ale żebym już nie leżała, bo jak płodu nie ma to się od leżenia magicznie nie pojawi.
Zabiła moją nadzieję
O mój boże. Tak strasznie mi Madzia przykro... bardzo współczuję...Nomeolvides lubi tę wiadomość
-
Kasia111 wrote:Gratulacje dziewczyny
Mi przeszło plamienie, więc zrobiłam teścik, ale wynik nie zaskoczył - biało 😥 eh, 11 cykl here we go..
Przykro mi Powodzenia w listopadzie !09.2009r. 💔
01.2015r. 💔
06.2015r. 💜⏸️
02.2016r. Leon Kameleon 🦎💜
03.2023r. Walczymy o rodzeństwo.
28.02.2024 r. 💔
11.04.2024 r. 💔
IVF październik ( świeżak 5.1.2 ) 👎
🩵🩵🩵🩵 ( 4.1.1 (3), 4.1.2 )
IVF listopad 🔜 -
Dziewczyny mamy wyniki nasienia. Wszystko w normie poza ruchliwością 😞😞😞
Ruch postępowy a+b 14,7% a powinien być większy niż 30%. Ruch całkowity a+b+c 30,83% a powinien być większy niż 42%. Tego typu a jest tylko 0,83% 😞 Mam załamkę, zdążyłam już sobie popłakać. Mąż poza domem to chociaż tego nie widział. Razem pojdziemy do lekarza, zobaczymy co powie, ale czy ktoś z Was tez się z takimi leniuchami boryka? Jak im pomoc? Jakie suple? Dieta? Ruch?
Przy tej obniżonej ruchliwości lepkość i aglutynacja są w normie, wiec to nie ich wina. Chyba, że to przez tą za krótka abstynencje nie całe 3 dni…