W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Landrii wrote:Porównując do poprzednich wątków to tutaj jest coś wyjątkowo spokojnie 🤐 żyjecie?
Ja się przenosiłam na grupy na fb 🙈 -
Incognitka wrote:No bardzo tu cichutko 🤔 w razie czego to chyba trzeba pytać o pomoc na innych wątkach - bardziej aktywnych.
Jaki bierzesz progesteron? Bo widzę ze masz dawkę 400mg -
Dziewczyny faktycznie u Nas spokojnie ale myślę, że to przejściowe - raz, że ten okres ciąży daje się fizycznie we znaki większości z Nas to na dodatek to dość wczesne etapy i dużo w Nas jeszcze strachu i wątpliwości. Nie mogę doczekać się wątkowych prenatalnych - myślicie, że lekarze będą w stanie określić płeć? 😁 Co do testów to ja zdecydowałam się tylko na pappe z usg - mam nadzieję, że wszytsko wyjdzie ok 🙏🏻 jeśli nie to pójdę w bardziej rozbudowane..
Jamini prenatalne trzeba zrobić między 11 a 13+6 więc z tego co czytam to terminy każdej z Nas są ok 😊
Bezula, Asia to będziecie miały prezenty - może akurat równo w urodziny? 🤭 Mój Mąż jest z kwietnia i po cichu marzy Mu się właśnie taki prezent 😁
Witaj Kobea! 😊 Wpisuję Cię do Naszego terminarza i trzymam kciuki 🤞🏻🍀Kobea, Bezula lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Kasiasiasia, Karpan, Kobea znacie terminy porodów? 🍀🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
JaMiNi wrote:Jak znosisz ciąże psychicznie? Bo ja ciężko, martwię się ciagle o wszystko i czarne scenariusze, w dzien wizyty wszystko super i na następny dzien od nowa stres 🫣
Jaki bierzesz progesteron? Bo widzę ze masz dawkę 400mg
Jestem nastawiona na pozytywny rozwój sytuacji, nawet nie mam czegoś takiego, że nie mogę doczekać się wizyty, bo panikuję. Czuję, że będzie dobrze ☺️ Musi być ❣️
Biorę Progesteron bensis rano 100, po południu 100 i na wieczór 200mg.18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Lipcowa wrote:Dziewczyny faktycznie u Nas spokojnie ale myślę, że to przejściowe - raz, że ten okres ciąży daje się fizycznie we znaki większości z Nas to na dodatek to dość wczesne etapy i dużo w Nas jeszcze strachu i wątpliwości. Nie mogę doczekać się wątkowych prenatalnych - myślicie, że lekarze będą w stanie określić płeć? 😁 Co do testów to ja zdecydowałam się tylko na pappe z usg - mam nadzieję, że wszytsko wyjdzie ok 🙏🏻 jeśli nie to pójdę w bardziej rozbudowane..
Jamini prenatalne trzeba zrobić między 11 a 13+6 więc z tego co czytam to terminy każdej z Nas są ok 😊
Bezula, Asia to będziecie miały prezenty - może akurat równo w urodziny? 🤭 Mój Mąż jest z kwietnia i po cichu marzy Mu się właśnie taki prezent 😁
Witaj Kobea! 😊 Wpisuję Cię do Naszego terminarza i trzymam kciuki 🤞🏻🍀
Co do wizyt to ja mam jeszcze 2.10. już na NFZ, myślę, że wcisną mnie gdzieś w terminarz wizyt. Bo to będzie dochodził gdzieś 10 tydzień i może być ciężko z terminem na prenatalnym😬 Ogarniemy to jakoś ☺️Lipcowa lubi tę wiadomość
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢 -
Lipcowa wrote:Dziewczyny faktycznie u Nas spokojnie ale myślę, że to przejściowe - raz, że ten okres ciąży daje się fizycznie we znaki większości z Nas to na dodatek to dość wczesne etapy i dużo w Nas jeszcze strachu i wątpliwości. Nie mogę doczekać się wątkowych prenatalnych - myślicie, że lekarze będą w stanie określić płeć? 😁 Co do testów to ja zdecydowałam się tylko na pappe z usg - mam nadzieję, że wszytsko wyjdzie ok 🙏🏻 jeśli nie to pójdę w bardziej rozbudowane..
Witaj Kobea! 😊 Wpisuję Cię do Naszego terminarza i trzymam kciuki 🤞🏻🍀
Właśnie u mnie prenatalne w poniedziałek na 10, też robię usg i pappe, musi być dobrze ❤️
Ale właśnie się zaczynam stresować bo już prawie 4tyg minęło od poprzedniej wizyty, międzyczasie jeszcze ten antybiotyk, ale oby wszystko było dobrze, nie może być inaczej 😊 Nie mam żadnych plamień ani bólów brzucha, mdłości czasami się zdarzają, jest zmęczenie i ciągły ból piersi.
Co do płci to mam nadzieję że uda się coś podpatrzeć 🙈❤️Lipcowa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Incognitka super, że masz tak pozytywne podejście 😊 ale masz rację - nic złego nie wydarzy się 😘 już wpisuje nowy termin wizyty i będziemy trzymać kciuki 🤞🏻
Natt.yo jak nastawienie przed prenatalnymi? 😊 Co do płci to macie swojego faworyta czy to raczej obojętne? 😊
Kobea wpisuje w terminarz i zaczynamy odliczanie 😁🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Incognitka super, że masz tak pozytywne podejście 😊 ale masz rację - nic złego nie wydarzy się 😘 już wpisuje nowy termin wizyty i będziemy trzymać kciuki 🤞🏻
Natt.yo jak nastawienie przed prenatalnymi? 😊 Co do płci to macie swojego faworyta czy to raczej obojętne? 😊
Kobea wpisuje w terminarz i zaczynamy odliczanie 😁
Właśnie im bliżej tym bardziej zaczynam o tym myśleć i się stresować, ale myślę pozytywnie i też sie nie mogę doczekać 😊 wolelibyśmy chyba dziewczynkę, u mnie w rodzinie wśród małych dzieci przeważają chłopcy, więc myślę że dla równowagi przydałaby się dziewczynka 🩷Lipcowa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Landrii wrote:Porównując do poprzednich wątków to tutaj jest coś wyjątkowo spokojnie 🤐 żyjecie?
Ja się przenosiłam na grupy na fb 🙈
Dla mnie na Facebooku poziom pewnych pytań to po prostu żenada. Ja rozumiem, że każda z nas się w jakimś stopniu denerwuje ale jak laski pytają czy coś się stanie dzidziusiowi bo zjadły frytki i popiły maślanką.. no błagam 🫣🫣
Ogólnie to też uważam, że u nas cicho ale może to dlatego, że to takie wczesne etapy? Niektóre z nas bardziej przezywają, inne mniej, ale ja wierzę, że jak już dojdziemy do tych prenatalnych i wszystko będzie dobrze to jakiś ciężar z serca spadnie ❤️
Ja raczej nie panikuję, ale z tyłu głowy mam jakiś taki stres, że na wczesnym etapie tyle się może wydarzyć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 09:14
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
JaMiNi wrote:Ja się ze wszystkich wypisałam, za dużo smutnych historii się co chwile pojawiało
Jamini ja to samo. Za dużo tam pożegnań z grupą i strat a mnie to jednak trochę stresuje.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Natt.yo w takim razie kciuki aby bobas okazał się dziewczynką 🤞🏻🍀
Bezula ja też podglądałam kilka grup na fb ale uznałam, że w większości za dużo tam nakręcania się i dodatkowego stresowania się - ale oczywiście kto jak woli 😊
Ja dziewczyny wczoraj zaszalałam i zamówiłam na vinted chyba z 7 sweterkowych sukienek żeby ładnie wyglądać jak już brzuch urośnie 😁 i dzisiaj będę dalej poszukiwać 🧐 i chyba jakiś spodni, bo w tych normalnych zaczyna robić się za ciasno jak zapnę 😳
Natt.yo., Bezula lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Kasiasiasia, Karpan, Kobea znacie terminy porodów? 🍀
Niestety nie, lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że na spokojnie, mamy czas 🤷🏻♀️ Z tego co sama policzyłam, uwzględniając to, że dziecko jest większe niż wynika z terminu ostatniej miesiączki (krótkie cykle) to powinien być 1-2 maj, ale zobaczymy 😊Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Kasiasiasia widzę, że lekarz testuje Twoją cierpliwość 😁🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa takie sukienki na pewno będą ładnie wyglądały a do tego będą wygodne ❤️ Jak z zamawianiem na Vinted? Jak z jakością? Ja jakoś się nie mogę przekonać do kupowania, tylko sprzedaję, ale i tak narazie nic nie kupuję, myślę że tak do 10-12 tygodnia poczekam.
W weekend jadę ogłosić nowinę rodzicom, a jutro mam w ogóle wizytę. Dodatkową, bo znalazłam lekarza ginekologa-endokrynologa i chciałabym, żeby spojrzał na to moje TSH. Ja choruję na Hashi od 12 lat i mam wysokie dawki, bo aż 150.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2023, 10:43
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Tez się tak martwicie jak wam się objawy zmieniają? We wtorek byłam u lekarza i miałam zacząć odstawiać luteinę podjęzykowa (kto brał ten wie jaki to syf) i odkąd zeszłam na 1 tabletkę praktycznie nie mam mdłości i tak ciagle coś mnie martwi 🙄
-
Bezula w takim razie kciuki na pokładzie za jutrzejszą wizytę 🍀🤞🏻 mi przed ciąża też wykryli Hashimoto ale byłam u dwóch lekarzy i każdy z nich stwierdził, że tarczyca jeszcze sobie radzi więc miałam suplementować jod bez żadnych leków 🤔 teraz w ciąży tsh ładnie mi spadło w sumie w październiku skontroluje znowu. 😊 A jakie masz tsh teraz?
Co do vinted to zamawiam w miarę potrzeb i tylko raz zdarzyło mi się, że przyszła totalna kicha 😶 także w większości jestem zadowolona 😊 ale po raz pierwszy zamówiłam przesyłkę aż ze Szwecji i jestem ciekawa co to przyjdzie 🤭 bo akurat ta sukienka ma być na święta 🎅
Jamini ja obserwuję swoje objawy ale staram się do tego podchodzić na lekko dopóki nie dzieje się nic niepokojącego. Aktualnie czasami bolą mnie piersi albo okolice krzyża - innych objawów już chyba nie mam 😊Bezula lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
JaMiNi wrote:Tez się tak martwicie jak wam się objawy zmieniają? We wtorek byłam u lekarza i miałam zacząć odstawiać luteinę podjęzykowa (kto brał ten wie jaki to syf) i odkąd zeszłam na 1 tabletkę praktycznie nie mam mdłości i tak ciagle coś mnie martwi 🙄
A co do płci to mi to obojętne. Ważne, żeby zdrowo rosło i w końcu doczekać tych małych 👣👣👣
Ja w środę kupiłam sukienkę sweterkową dopasowaną 😍 będzie długo pasować 🤰Bezula, Lipcowa lubią tę wiadomość
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Kiedyś Cię przytulę😍
25.09.24 🟢