W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa wrote:Bezula w takim razie kciuki na pokładzie za jutrzejszą wizytę 🍀🤞🏻 mi przed ciąża też wykryli Hashimoto ale byłam u dwóch lekarzy i każdy z nich stwierdził, że tarczyca jeszcze sobie radzi więc miałam suplementować jod bez żadnych leków 🤔 teraz w ciąży tsh ładnie mi spadło w sumie w październiku skontroluje znowu. 😊 A jakie masz tsh teraz?
Co do vinted to zamawiam w miarę potrzeb i tylko raz zdarzyło mi się, że przyszła totalna kicha 😶 także w większości jestem zadowolona 😊 ale po raz pierwszy zamówiłam przesyłkę aż ze Szwecji i jestem ciekawa co to przyjdzie 🤭 bo akurat ta sukienka ma być na święta 🎅
Jamini ja obserwuję swoje objawy ale staram się do tego podchodzić na lekko dopóki nie dzieje się nic niepokojącego. Aktualnie czasami bolą mnie piersi albo okolice krzyża - innych objawów już chyba nie mam 😊
Jak zrobiłam test to miałam 2,9 teraz mi spadło do 2,7 i dalej powoli sobie spada. Jak wykryli mi Hashimoto, to już miałam stan przedśpiączkowy i TSH 278, także moja tarczyca od lat jest już martwa, trafiłam wtedy do szpitala.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Incognitka wiem ze stres zle wpływa, właśnie wczoraj widziałam na insta u jednego ginekologa ze kobiety po poronieniu ktore sa w kolejnej ciąży i jednocześnie pod opieka psychologa maja mniejszy odsetek ponownego poronienia. Chodzi o stres który bardzo podbija cytokiny poronne czy coś w tym stylu. Staram się myśleć pozytywnie ale ja z natury pesymistka i wole się miło zaskoczyć, boje się cieszyć żeby mnie życie nie kopnelo kolejny raz.
Ja od początku ciąży miałam usg co tydzień, a teraz musze czekać jeszcze tydzień na kolejna wizytę, a stresuje mnie wszystko. Powinnam zapaść w sen na te 12 tygodni pierwszych 🫣 -
JaMiNi wrote:Tez się tak martwicie jak wam się objawy zmieniają? We wtorek byłam u lekarza i miałam zacząć odstawiać luteinę podjęzykowa (kto brał ten wie jaki to syf) i odkąd zeszłam na 1 tabletkę praktycznie nie mam mdłości i tak ciagle coś mnie martwi 🙄
Jamini nie, aż tak nie. Stres jest, ale w granicach normy. Taki ciągły i chroniczny stres może wpłynąć bardziej negatywnie na rozwijającego się okruszka niż same zmieniające się objawy. Lekarz wie co robi, zaufaj mu a stresem i tak nic nie zmienisz, niestety.1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
JaMiNi wrote:Incognitka wiem ze stres zle wpływa, właśnie wczoraj widziałam na insta u jednego ginekologa ze kobiety po poronieniu ktore sa w kolejnej ciąży i jednocześnie pod opieka psychologa maja mniejszy odsetek ponownego poronienia. Chodzi o stres który bardzo podbija cytokiny poronne czy coś w tym stylu. Staram się myśleć pozytywnie ale ja z natury pesymistka i wole się miło zaskoczyć, boje się cieszyć żeby mnie życie nie kopnelo kolejny raz.
Ja od początku ciąży miałam usg co tydzień, a teraz musze czekać jeszcze tydzień na kolejna wizytę, a stresuje mnie wszystko. Powinnam zapaść w sen na te 12 tygodni pierwszych 🫣
No i w piątek mówił, że chciałby już przytulić tego naszego bobasa 😍 ale z drugiej strony mówi, że się boi, że zrobi przypadkiem krzywdę. Chyba każdy ma takie obawy przy pierwszym dzidzionku 😆18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Incognitka no mój jest nastawiony mega pozytywnie i sto procent przekonany ze wszystko będzie w porządku, a ja mam traumę, chociaż wszystko jest w porządku, poprzednia ciąża porównując z ta to się o wiele wolniej rozwijała. Szukanie w tamtym momencie jakiś porad i pocieszenia grupach na fb niestety utknęły mi w głowie wszystkie nie fajne historie. Brakuje mi tej beztroski która miałam z synem w ciąży, ani razu nie pomyślałam ze coś mogłoby być nie tak, niewiedza to błogosławieństwo
-
O matko Bezula jaki wynik 😳 dobrze, że udało się w porę zareagować. Nie dziwie się, że chcesz kontrolować wyniki - będzie dobrze zobaczysz 😘
Jamini kochana myślałaś żeby porozmawiać o Twoim strachu ze specjalista? Ogólnie stres jest naturalny np. zawsze przed wizytą lekko się denerwuje ale nie aż tak żeby paraliżowal mnie każdego dnia. 😘
Incognitka u Nas odmiennie - Mąż od początku skakał ze szczęścia pod sufit, a ja byłam tą ostrożniejsza ale stwierdziłam, że nie mam większego wpływu na to jak będzie i zaczęłam cieszyć się tym stanem od początku - teraz jakoś lżej się oddycha 😊Bezula lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Ja liczę się z porażka ale przyjęłam metodę wyparcia i skupiam się na przyjmowaniu leków i opanowaniu mdłości rano a o ciąży nie myślę i nic nie planuje.
Chodzę do pracy jak do tej pory i głowę zajmuje obowiązkami.
Najgorsze są te mdłości bo niestety mnie muli do południa.
Czekam na prentalne i zobaczymy co będzie🙂Lipcowa lubi tę wiadomość
-
Odważyłam się wyjechac na weekend za miasto ze znajomymi i wciąż miałam z tyłu głowy czy to aby na pewno mi nie zaszkodzi. Świetnie się bawiliśmy, w sumie nie wiem czy odpoczęłam, ale z pewnością naładowalam baterie! Dobrze że idę w środę na wizytę, to mnie uspokaja:) Kto jeszcze wizytuje w tym tygodniu?
A co do szafy - mam już kilka sukienek ciążowych, dwie pary spodni, wszystko z drugiej ręki. Tuniki i długie swetry kocham od lat więc też się przydadzą powiem wam że nie mogę się doczekać aż nam brzuszki urosną!
Lipcowa, Incognitka lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Kobea a jesz często ale mniejsze porcje? u mnie często właśnie głód potęgował jeszcze większe mdłości. I ja jadłam paluszki i piłam cole w chwilach kryzysu 🤣
Wron Kraa dziewczyny wizytują już od poniedziałku i trzymamy za nie kciuki! 🍀🤞🏻
Super, że pozwoliłaś sobie na taki wypad 😊
Ja kilka dni temu wróciłam z gór (trasa przez całą Polskę) i też nie żałuję 😊 i ja też nie mogę doczekać się brzuszka 😁 chociaż widzę, że zaczyna się zaokrąglać ładnie, a na wadze narazie +1 kg także mieści się w normie 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Jak tam się dziewczynki czujecie? Jak samopoczucie?
Ja chwilę się nie odzywałam, ale ile stresu ja się najadłam przez te ostatnie dni…
W piątek byłam u nowego dentysty, bo wypadła mi plomba z 6. Wyobraźcie sobie, że chłop zaplombował mi martwego zęba 😳 W sobotę już byłam na pogotowiu stomatologicznym, bo ból był nie do zniesienia.. Ten, co mnie tak nagle przyjął był w szoku, że w ogóle doszło do takiej sytuacji. Rozwiercił mi tego zęba i zostawił otwartego, bo okazało się, że jest stan zapalny i ropa. Jutro mam się dobijać do mojego stałego dentysty, żeby zaczął działać, bo mam spuchnięty cały policzek… Mówił też coś o antybiotyku, ale stwierdził, że lepiej jak mój dentysta mi coś przepisze. Myślicie, że mnie przyjmie w ten sam dzień, jak jest taka sytuacja? Strasznie się martwię, że to się może odbić na maluszku.. Przepłakałam dwa dni i aż się boję, co powie gin 10.10, bo wtedy mam następną wizytę..
Normalnie bym poczekała z tym zębem do 12 tygodnia, ale że był to ząb z mocnym ubytkiem, to bałam się, że coś się złego podzieje i wolałam dmuchać na zimne. No to sobie podmuchałam 😒
Czy któraś mnie tu uspokoi, że będzie dobrze? 😭 -
Malinowa kochana spokojnie. 😘 Jesteś pod opieką specjalisty - na pewno zaopiekują się Tobą w odpowiedni sposób. I w takiej sytuacji dobrze, że nie czekałaś dłużej, bo mogłoby być jeszcze gorzej. Na tym etapie maluch jest chroniony, nic mu nie będzie. Teraz najważniejsze żeby doprowadzili ten ząb do końca i już nie musiała cierpieć.
Jeśli chodzi o samopoczucie to moje jest dobre chociaż chyba dopadają mnie ciążowe hormony, bo chwilami robię się nie do zniesienia sama ze sobą 🤣 dobrze, że Mąż jeszcze to wytrzymuje 😊Malinowa92 lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Wron Kraa wrote:Odważyłam się wyjechac na weekend za miasto ze znajomymi i wciąż miałam z tyłu głowy czy to aby na pewno mi nie zaszkodzi. Świetnie się bawiliśmy, w sumie nie wiem czy odpoczęłam, ale z pewnością naładowalam baterie! Dobrze że idę w środę na wizytę, to mnie uspokaja:) Kto jeszcze wizytuje w tym tygodniu?
A co do szafy - mam już kilka sukienek ciążowych, dwie pary spodni, wszystko z drugiej ręki. Tuniki i długie swetry kocham od lat więc też się przydadzą powiem wam że nie mogę się doczekać aż nam brzuszki urosną!Wron Kraa lubi tę wiadomość
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Wron Kraa wrote:Odważyłam się wyjechac na weekend za miasto ze znajomymi i wciąż miałam z tyłu głowy czy to aby na pewno mi nie zaszkodzi. Świetnie się bawiliśmy, w sumie nie wiem czy odpoczęłam, ale z pewnością naładowalam baterie! Dobrze że idę w środę na wizytę, to mnie uspokaja:) Kto jeszcze wizytuje w tym tygodniu?
A co do szafy - mam już kilka sukienek ciążowych, dwie pary spodni, wszystko z drugiej ręki. Tuniki i długie swetry kocham od lat więc też się przydadzą powiem wam że nie mogę się doczekać aż nam brzuszki urosną!
Ja w poniedziałek prenatalne i w środę wizyta u mojej gin też się nie mogę już doczekać Naszych brzuszków 😊Wron Kraa, Incognitka lubią tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Witajcie w nowym tygodniu 🙋🏻♀️ jak nastawienie? 😊
Natt.yo otwierasz bardzo ważny etap 🤞🏻 wszystkie kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻🍀 o której wizyta? 😊Wron Kraa, Incognitka lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
"Ważne
Oprócz USG genetycznego, zgodnie z aktualnymi Standardami Opieki Okołoporodowej w 11. tygodniu ciąży można po raz pierwszy wykonać ocenę ryzyka i nasilenia objawów depresji. W czasie ciąży musi zostać ona wykonana dwukrotnie: właśnie w pierwszym trzymestrze, między 11. a 14. tygodniem i później między 33. a 37. tygodniem. Wykorzystywany jest do tego składający się z 21. pytań test Becka. Przeprowadzenie go zajmuje tylko około 20 minut, a pozwala w porę zaalarmować samą ciężarną oraz jej bliskich, umożliwiając odpowiednio wczesne podjęcie leczenia depresji. Po raz trzeci test wykonywany jest podczas wizyty położnej po porodzie." - znalazłam takie coś wydaje mi się, że jest przydatne 😊 jak wpiszecie w wyszukiwarce google to bez problemu znajdziecie formularz online 😊 dbajmy o siebie 😘🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Witajcie w nowym tygodniu 🙋🏻♀️ jak nastawienie? 😊
Natt.yo otwierasz bardzo ważny etap 🤞🏻 wszystkie kciuki na pokładzie 🤞🏻🤞🏻🍀 o której wizyta? 😊
Już po, z usg wszystko dobrze, nic złego nie widać, teraz czekam na wyniki krwi około tydzień i będzie wiadomo więcej jak z ryzykiem, ale to usg już mnie uspokoiło, bejbik się strasznie wiercił i Pan mi trochę naciskał to głowicą na brzuch ale do wytrzymania 😊
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ile ma cm, ale w środę się dowiemy bo mam wizytę o mojej gin.
Jak to Pan powiedział: Z takim widokiem najczęściej rodzi się dziewczynka 🥰
Wklejam Wam mojego bejbika ❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września 2023, 15:50
Lipcowa, Kasiasiasia, Wron Kraa, Incognitka, MiaSakura, Bezula, Malinowa92 lubią tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
Natt.yo. wrote:Już po, z usg wszystko dobrze, nic złego nie widać, teraz czekam na wyniki krwi około tydzień i będzie wiadomo więcej jak z ryzykiem, ale to usg już mnie uspokoiło, bejbik się strasznie wiercił i Pan mi trochę naciskał to głowicą na brzuch ale do wytrzymania 😊
Z tego wszystkiego zapomniałam zapytać ile ma cm, ale w środę się dowiemy bo mam wizytę o mojej gin.
Jak to Pan powiedział: Z takim widokiem najczęściej rodzi się dziewczynka 🥰
Wklejam Wam mojego bejbika ❤️
https://ibb.co/N1y9nPd
Piękny bejbik! 🤩
Kamień z serca, że wszystko ok 🥰 czy w takim razie mogę przy Twojej dacie wstawić różowe serduszko? 🥰
Kochana przytnij zdjęcie bo widać Twoje dane 😘Natt.yo. lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Piękny bejbik! 🤩
Kamień z serca, że wszystko ok 🥰 czy w takim razie mogę przy Twojej dacie wstawić różowe serduszko? 🥰
Kochana przytnij zdjęcie bo widać Twoje dane 😘
Faktycznie, dzięki wielkie już poprawione ❤️
Myślę że możesz dać różowe, jakby w międzyczasie coś urosło to zmienimy 🙈😄Lipcowa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒