W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
JaMiNi wrote:Jak wasze samopoczucie ? Czujecie się lepiej? Mi jakoś zaczął mocno apetyt dopisywać 🫣
Ja mam apetyt jak prosię, dlatego sobie liczę kalorie żeby kontrolować 🙈 A co do samopoczucia to mi już objawy schodzą - i wzdęcia słabną, i nudności już właściwie wcale, czasem mi się odbija. Tylko zmęczenie zostało 🙂1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Bezula wrote:Ja mam apetyt jak prosię, dlatego sobie liczę kalorie żeby kontrolować 🙈 A co do samopoczucia to mi już objawy schodzą - i wzdęcia słabną, i nudności już właściwie wcale, czasem mi się odbija. Tylko zmęczenie zostało 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2023, 17:51
-
Jamini myślę, że na tym etapie to normalne, że objawy słabna lub całkowicie zmieniają się 😊
Ja fizycznie czuje się naprawdę dobrze ale mam takie nagłe napady głodu, że sama sobie się dziwię 😊 potrafię mega zglodniec w pół sekundy 😁
Dlatego jem częściej ale mniejsze porcje 😊Bezula, MiaSakura lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
U mnie tak samo jeśli chodzi o głód🙈 Staram się jeść zdrowo, ale nie da się ukryć, że jem więcej co na pewno poskutkuje wzrostem wagi. Mdłości wciąż mam, ale głównie wieczorami, mam takie napady, że mnie szarpie na wymioty, ale nie wymiotuje. A macie dziewczyny jakieś „przeczucie” co do płci? Ja zupełnie nie, objawy też nie sugerują ani w jedną, ani w drugą stronę. 😀
-
Też bym jadła i to bez znaczenia czy chleb z serkiem, szabel z jajkiem czy czekoladę, byle jeść! Staram się zdrowo odżywiać, ale parcie na frytki i słodycze jest:) Już przyłozyłam 2 kg w 1 trym, więc strach się bać co będzie teraz!
Cieszę że wam wszystkim wraca apetyt i nastrój:)Bezula lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
To dobrze ze nie tylko ja mam taki apetyt wcześniej robiłam się głodna i odrazu miałam mdłości, jadłam żeby było mi lepiej ale wszystko bez większego smaku a terazzzzzz, wszystko bym wciągała
-
JaMiNi wrote:Macie detektor tętna ? Planujecie kupić?
Ja kupiłam w 12tyg, ale wtedy kilka razy szukałam serduszka i nie mogłam znaleźć, natomiast w ogóle mnie to nie stresowało, bo w tym samym czasie miałam wizytę i wiedziałam że wszystko jest dobrze z dzidziusiem. I dziś po jakiś 2tyg znów spróbowałam i znalazłam w przeciągu 5 minut, cudowne uczucie, mogłabym cały czas słuchać 😍👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Teraz dopisuje Nam apetyt, bo Nasze maluchy zaczynają intensywnie rosnąć 😁 jeszcze chwila i wyskoczą Nam brzuszki 😁 Wasze bardzo już widać? 😊
Kasiasiasia ja długo nie miałam żadnych przeczuć, wszyscy mówili mi, że będzie na pewno chłopak, ja jedynie w dzień badania poczułam tak nieśmiało, że będzie dziewczynka i tak wyszło na badaniu 🤩
Kobea jak tam po wizycie? 😊Kasiasiasia, Bezula lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa wrote:Teraz dopisuje Nam apetyt, bo Nasze maluchy zaczynają intensywnie rosnąć 😁 jeszcze chwila i wyskoczą Nam brzuszki 😁 Wasze bardzo już widać? 😊
Kasiasiasia ja długo nie miałam żadnych przeczuć, wszyscy mówili mi, że będzie na pewno chłopak, ja jedynie w dzień badania poczułam tak nieśmiało, że będzie dziewczynka i tak wyszło na badaniu 🤩
Kobea jak tam po wizycie? 😊
Natt.yo ja widzę malucha a już ba drugi dzien się martwię czy wszystko w porządku, lekarz na prenatalnych mówił coś na temat płci ? -
Lipcowa wrote:Teraz dopisuje Nam apetyt, bo Nasze maluchy zaczynają intensywnie rosnąć 😁 jeszcze chwila i wyskoczą Nam brzuszki 😁 Wasze bardzo już widać? 😊
U mnie w dalszym ciągu większość jedzenia odpada, apetyt mam tylko na niektóre rzeczy 😊
A brzuch jest zaokrąglony, czy urósł, ciężko stwierdzić, bo nie miałam płaskiego brzucha przed ciążą 😊 a U Ciebie jak brzuszek, powoli juz widać że ktoś tam mieszka? 🙂👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
JaMiNi wrote:Ja jak nosze swoje spodnie to mnie brzuch boli mimo gumki, a brzucha momentami mam jak balonik mimo braku wzdęć, ale to nie jest typowy okrąglutkie jeszcze brzuszek, raczej taka mięciutka poduszeczka, waga tez skoczyła do góry aktualnie 51,5
Natt.yo ja widzę malucha a już ba drugi dzien się martwię czy wszystko w porządku, lekarz na prenatalnych mówił coś na temat płci ?
Ja też się martwię, ale tak już jest i trzeba się chyba z tym pogodzić 😊 dziś to bicie serduszka mnie uspokoiło i mam nadzieję że teraz częściej będę je słuchać🙂 taak, mówił że najprawdopodobniej dziewczynka 😊👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
U mnie ok po prenatalnym. Na razie miałam samo USG, bez wyników krwi bo te pobrali mi po badaniu.
Bobas wygląda prawidłowo, płeć jeszcze nieznana bo lekarz nie był pewny bo pępowina itp ale ja tam widziałam chyba coś między nogami 😂
6cm i termin 25.04.
Dzisiaj mnie wymęczył dzień i padam 😓Wron Kraa, Bezula, Natt.yo., Lipcowa lubią tę wiadomość
-
Kasiasiasia wrote:U mnie tak samo jeśli chodzi o głód🙈 Staram się jeść zdrowo, ale nie da się ukryć, że jem więcej co na pewno poskutkuje wzrostem wagi. Mdłości wciąż mam, ale głównie wieczorami, mam takie napady, że mnie szarpie na wymioty, ale nie wymiotuje. A macie dziewczyny jakieś „przeczucie” co do płci? Ja zupełnie nie, objawy też nie sugerują ani w jedną, ani w drugą stronę. 😀
Ja jakoś podskórnie myślę, że dziewczynka, ale w rodzinie twierdzą, że chłopak. Zobaczymy! 🤩
Kobea wrote:U mnie ok po prenatalnym. Na razie miałam samo USG, bez wyników krwi bo te pobrali mi po badaniu.
Bobas wygląda prawidłowo, płeć jeszcze nieznana bo lekarz nie był pewny bo pępowina itp ale ja tam widziałam chyba coś między nogami 😂
6cm i termin 25.04.
Dzisiaj mnie wymęczył dzień i padam 😓
Cieszę się, że u Ciebie wszystko w porządku ❤️ Kiedy masz następną wizytę i ile czekasz na wyniki z krwi?
U mnie wzdęcia powoli schodzą, widzę małą różnicą, bo miałam płaski brzuch przed więc teraz to bardziej na zasadzie, jakbym się najadła 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2023, 07:00
Lipcowa lubi tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Zazdroszczę Wam że objawy schodzą, mnie niestety mdłości cały czas męczą chociaż bez porównania z tym co bylo na początku 🙈 o wiele więcej jestem w stanie zjeść ale chciałabym już mieć normalnie apetyt żeby jeść zdrowo a nie same zachcianki 😅
Co do płci nie mam żadnego przeczucia, a zdania są podzielone więc czekamy, chociaż jakoś tak minimalnie dziewczynka do mnie przemawia intuicyjnie 🥹22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
MiaSakura wrote:Zazdroszczę Wam że objawy schodzą, mnie niestety mdłości cały czas męczą chociaż bez porównania z tym co bylo na początku 🙈 o wiele więcej jestem w stanie zjeść ale chciałabym już mieć normalnie apetyt żeby jeść zdrowo a nie same zachcianki 😅
Co do płci nie mam żadnego przeczucia, a zdania są podzielone więc czekamy, chociaż jakoś tak minimalnie dziewczynka do mnie przemawia intuicyjnie 🥹 -
Hej dziewczyny, przychodzę do was z może trochę głupim pytaniem ale nie mam kogo się zapytać. 😄 mam pytanie odnośnie zmian w piersiach w ciąży. Jak szybko zauważyłyście zmiany i jak one się rozpoczęły? Mam tu bardziej na myśli kolor brodawki. Pojawiło to się nagle czy jakoś stopniowo? Były od razu ciemniejsze czy może czerwone? Może któraś chciałaby się tym podzielić. Widzę pewne zmiany u siebie ale nie wiem czy to "to". Będę wdzięczna za odpowiedź.
-
Y mnie brzusio jest widoczny id tygodnia, ale na razie po prostu jakbym się najadła. W dżinsy się nie mieszczę, musiałam się przestawić na leginsy i materiałowe. Zdążyłam już być na zakupach ciążowych i skorzystać z przywileju nie czekania w kolejce 😁 wygodne, szczególnie jak w zarze była kolejka na kilometrZostałam mamą 25.04.2024 💓
-
Witajcie w piątek 13go! 😁
Jak nastroje w ten wyjątkowy dzień? 😁Bezula lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨