W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny spokojnych i radosnych świąt dla Was 🎄oby te święta były spokojne dla każdej z nas ❄️
Niestety wczoraj na kwietniowkach jedna mama straciła maluszka, serce mi pękło z myślą jaki to niewyobrażalny ból, mój strach i niepokój o małego stał się większy 😔
Incognitka myślami z tobą i twoim mężem dla was ogrom siły w tym trudnym czasie.
Lipcowa, Bezula lubią tę wiadomość
-
Kobietki!
Ja również życzę wam przede wszystkim zdrowych, spokojnych, rodzinnych i wesołych świąt ❤️🥰
@Kobea - trochę się martwię, że nic nie pisałaś po połówkowych. Mam nadzieję, że przygotowania do świąt tak Cię wciągnęły i wszystko u was w porządku ❤️Bezula, Lipcowa, Polczi5 lubią tę wiadomość
-
Jamini myślę, że ten strach jest w każdej z Nas - ja też odliczam tygodnie kiedy Mała będzie po drugiej stronie brzucha, bo mam wrażenie, że wtedy będzie bezpieczniejsza - póki co nie mamy na nic wpływu.
Ale nie pozwólmy by ten strach przesłonił Nam radość z ciąży 🥰 odganiam czarne myśli precz 🧚🏻♂️ będzie tylko dobrze 🥰MiaSakura, Bezula, Polczi5 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Dziewczyny spokoju, szczęścia, czasu z bliskimi, z dala od internetu i niepokojów 🤭
Cieszcie się tym czasem, bo nie wiem jak Wam ale mi bardzo szybko mija 🙈
Przesilenie już za nami, dni będą już tylko dłuższe, także oby ta jasność wstąpiła też w nasze serduszka ☺️
Bezula, Lipcowa, Polczi5 lubią tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️ -
Jak się czujecie? My mamy dzisiaj dzień lenia;) Spędzam dzień z Friends, a mój miły z lego.
I nie mogę się doczekać jutra! @MiaSakura, @Bezula, @Malinowa a wy?Bezula lubi tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa ja to się czuję super ciężko, aż strach na wagę stanąć i nawet nie chodzi o wielkie ilości jedzenia że zjadłam tylko to wszystko takie ciężkie no i tak czy siak się jadło więcej kalorii niż normalnie. Jeszcze mnie męczą zaparcia ani mamilax ani laktuloza nie pomagają raz na parę dni chodzę do ubikacji a i tak nie ma tego za wiele 🤦🏼♀️
-
Wron Kra my dziś jeszcze jedziemy do rodziny od strony męża, ale puki co też składa lego 😅 ja dostałam poduszkę ciążową C i śpię z Nią od 2 dni, osobiście polecam 😊
Wron Kraa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Hej Mamusie po świętach 😊
Jak nastroje? 😊 Jak maluszki w brzuszkach? 😊
Bezula🍀 Wron Kraa🍀 MiaSakura🍀 Malinowa92 🍀 kciuki za jutro 🤞🏻🤞🏻🤞🏻🤞🏻 o której macie wizyty? 😊
Wron Kraa dzień lenia to bardzo fajny dzień 🥰
Odpoczęłaś chociaż trochę? 😊
Jamini ja też mam zaparcia, w sumie od kilku tygodni 🥴 przez te kilka dni objadłam się tak, że cieszę się, że od jutra wracamy do "normalnego" jedzenia 😊
Natt.yo z taką poduszka jest dużo wygodniej? 😊
U Nas święta minęły rodzinnie i raczej spokojnie - chociaż nie obyło się bez dramy odnośnie karmienia piersią 😅 no ale trudno, żyje się dalej 🙃 jutro też profilaktycznie staje na wagę i wracam do lekkich spacerów 😊 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Bidulki jesteście z tymi zaparciami! Mam nadzieję że znajdziecie coś co wam pomoże.
@Natt.yo jak mi bylo niewygodnie spać te dwie noce bez poduszki, zgadzam się to mega komfort!
Jutro mam wizytę między 14 a 15. A wy?
Jak będzie wszystko dobrze to zaczynam planować imprezkę urodzinową Wiecie, nigdy nie obchodziłam urodzin, nawet 18, ale teraz czuję że to może być ostatnia okazja do spotkania się z dalszymi znajomymi przed przyjęciem na świat malucha.👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
Lipcowa, mi jest dużo wygodniej, sama już myślałam o zakupie takiej poduszki, bo brakowało mi właśnie poduszki między nogi do spania, więc prezent mega trafiony 😊👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
Hejka po świętach 😄
Z fajnych rzeczy to mogę się przyłączyć do Nattyo o ciążowej poduszce bo chłop się przypadkiem mi wygadał że go gniote jak jakaś ciotka chciała mi dać taką poduszkę i za mnie odpowiedział że jeśli coś takiego istnieje to chcemy bardzo chętnie 🤷😂😂
Dostaliśmy też kosz Mojżesza, no jestem nim zachwycona prosta rzecz a ułatwi życie z Małym 🩵
Brzuch z tego co widzę po wpisach nie tylko ja odczuwam, że większy nie tylko od Bombelka 😂
Na zaparcia polecam musli z suszona śliwką, na mnie działa cudnie 🫶 nie przeżyłam bym świąt bez tego😂
Natt.yo. lubi tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach 🤞🤞🤞 WronKraa obyś się dowiedziała kto u ciebie siedzi 😃
Oj miałam bolesne spotkanie z waga w ciągu tygodnia świątecznego 1,5kg do przodu żebym jeszcze się objadła 😡Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 08:06
-
Wron Kraa wrote:Jak się czujecie? My mamy dzisiaj dzień lenia;) Spędzam dzień z Friends, a mój miły z lego.
I nie mogę się doczekać jutra! @MiaSakura, @Bezula, @Malinowa a wy?
Święta, święta i po świętach 😅 Trochę mam wyrzuty sumienia, bo diabetolog mówiła, że mogę troszkę zgrzeszyć podczas świąt, ale nie wiem czy nie przesadziłam 🙈 Na wagę nie odważę się wejść, ale i tak mnie to dzisiaj czeka przed wizytą 😌
Już się nie mogę doczekać! Ja mam dopiero wieczorem. Właśnie muszę do nich zadzwonić, bo miałam mieć na 19, a w smsie przypominającym napisali 17:30 🙄
Trzymam również kciuki za wasze wizyty! 🤞🏻
A jak Wam minęły święta? Odpoczęłyście?Wron Kraa lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Z tym ciężkim jedzeniem to prawda, też się trochę męczyłam z zaparciami ale tak jak u Polczi to mi pomogły suszone śliwki i po kłopocie na szczęście! 🙂
Jakiej firmy macie te poduszki? Zrobię sobie jakieś rozeznanie w necie.
Na wagę nie wchodzę, bo się nie chcę denerwować, z drugiej strony pamiętajcie, że część z tego to woda, która się zatrzymała i jak wrócimy na zwykłe tory to wszystko się unormuje. A tyć i tak będziemy, maluszki muszą ładnie rosnąć 🙂🤭
Kobea, jesteś? Nic się nie odzywałaś po prenatalnych, mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze i świątecznie odpoczywasz! ❤️
Lipcowa, co to znaczy drama o karmienie piersią? Rozumiem, że jakieś dobre rady? U męża w rodzinie było lekkie oburzenie o to, że nie będziemy chrzcić małej ale ja na szczęście mam taki charakter, że od razu mówię konkretnie i jasno, że ich czas na decydowanie za swoje dzieci minął a wychowaniem naszej córeczki i decyzjami co do jej życia zajmiemy się my 🙂
Powodzenia na wizytach dziewczyny! 🍀 Ja mam dzisiaj na 14.00Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 10:22
Wron Kraa, Lipcowa lubią tę wiadomość
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Witam się z Wami jako świąteczna bombka 🤭🙃
Wron Kraa myślę, że impreza urodzinowa to bardzo dobry pomysł 😊
Tym bardziej, że z Maluchem już później może być też różnie 😊 a planujesz duża czy jakaś w okrojonym składzie? 😊
Ja też nie mogę doczekać się żeby wiedzieć kto mieszka u Ciebie w brzuszku 🤭
Obstawiam dziewczynkę no ale nie wiem 🙃
Natt.yo super, że prezent trafiony 🙃 a z jakiej firmy? 😊 Ostatnio też mam problem ze spaniem - mam wrażenie, że nie mogę ułożyć się z brzuszkiem już 🤔 więc też chętnie rozejrzę się za takim cudem 😊
Polczi a wymiarowo kosz jest duży? 😊
Ja na vinted upolowałam kokon z rożkiem, kołderką i 2 poduszkami za całe 40 zł! 🥳
Mam w planach kłaść w nim Małą jak będziemy np u rodziców 😊
Jamini tak jak dziewczyny piszą - waga trochę zejdzie jak wrócimy do normalnego odżywiania 😊
No i nie da się ukryć - ta liczba będzie coraz większa 🙃 a dużo już jesteś na plusie od początku? 😊
Malinowa myślę, że małe grzeszki mogą zdarzyć się każdemu 🙃 teraz już będziesz "grzeczna" także się wyrówna 🙃 może ktoś zrezygnował i z automatu przesunięto wizytę? Warto się upewnić 😊 co do odpoczynku to ja dopiero zacznę odpoczynek - Mąż ruszył do pracy także ogarnę domek i biorę się za lenistwo 😁
Bezula wow, podziwiam za zdecydowanie i odwagę! 🤩 Kradnę tekst o decydowaniu i też będę tak odpowiadać, bo tych "złotych rad" coraz więcej 😊 kwestie światopoglądowe są zawsze emocjonujące także życzę cierpliwością, bo ten temat może jeszcze wracać jak bumerang 😊
U Nas drama wyszła z faktu, że kuzynka Męża wysłała filmik ze swoją córeczką żeby przedstawić nowego członka rodziny i na tym filmiku karmiła Małą tyle, że kręcony był z perspektywy, że dosłownie wszyscy widzieli jak wręcz wciska swojego sutka w usta Małej no dla mnie za dużo jak na publiczne oglądanie 🤷🏻♀️ nie chcę nikogo urazić ale ja kp nie traktuje jako mitycznego momentu nad którym wszyscy muszą się rozczulać i oglądać, a część rodziny nie mogła zrozumieć jak ja jako przyszła matka (!) mogę mieć takie podejście 🤡 i tak od słowa do słowa 🤷🏻♀️ na szczęście Mąż obstał się za mną i jakoś rozeszło się po kościach, bo byłam gotowa bronić swojego zdania do ostatnich sił 🤣
Kobea jak tam? 😘
Martwimy się 😘
Zaginoone Mamusie - Paulinkaaa, SoLovley jesteście tutaj? 😊Karpan45, Wron Kraa, Bezula lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Ja mam poduszkę z firmy Supermami
Lipcowa, Bezula lubią tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
Lipcowa mam 3,5kg i wiem że to nie jest dużo ale jak do 21 tygodnia miałam 2kg to te 1,5kg mnie jakoś zdołowało 🫣a fakt zaparć nie pomaga
-
Moja poduszka do spania jest noname z Vinted za kilka złotych. Wzięła taka której print mi się podobał i spisuje się super!
Melduje się z 10kg na plus, wyniki super, szyjka długa, i powiększam grono 💓💖💓 Będzie Klara! Zaraz lecę do sklepu po coś slodkiego i różowego, zrobię gender reveal mojemu miłemu:) @Lipcowa trafiłaś! Kalendarz chiński też, haha:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2023, 16:19
MiaSakura, Bezula, Lipcowa, Polczi5, Natt.yo. lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
Wybaczcie ciszę ale pochłonęły mnie święta 🙈
My już po wizycie, lekarz mówił że wszytsko ok ale ja się trochę martwię po od połówkowych czyli przez 2 tyg dzidzia urosła wagowo tylko 50g… Teraz waży koło 400 i to trochę za malutko jak na wiek wg tego co znalazłam w necie.
Wymiary też jak na 21tydzien a mamy skończone 22tygodnie, a nie zapytałam o to bo dopiero teraz to zauważyłam i mnie to męczy teraz. Mam nadzieję że nadrobimy do kolejnej wizyty bo się trochę martwięBezula, Lipcowa, Polczi5, Wron Kraa lubią tę wiadomość
22.08.23 ⏸️🙏🏼
10.05 witamy naszą wyczekaną Misię🥹♥️