W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Lipcowa zima na całego w centrum! Dziś jest chociaż pięknie słonko świeci,nie to co wczoraj 🤷
Fura Primavera coneco, nosidło cybexa. Naprawdę sprawdzajcie jakiej jakości są nosidła bo my mieliśmy kilka w ręku i niektóre były takie że się palcem wgniataly a co dopiero byłoby w razie wypadku😵💫😵💫😵💫MiaSakura, Lipcowa lubią tę wiadomość
-
My dzisiaj ogarnęliśmy furę dla Małej 😊
Zdecydowaliśmy się na model per perego - odbierzemy pod koniec lutego jak będzie skończony pokój, wszystkie meble itd 😊
I właśnie musimy poszukać fotelika 😊
I przy okazji przygotowałam sobie podstawowe rzeczy w koszyku w aptece online melissa i cena mnie zaskoczyła - 430 zł 😳
A serio same podstawy tam są 😅🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Lipcowa, u mnie też zima, co jakiś czas sypie ❄️ a poza tym to już się nie mogę doczekać wizyty, ciekawe ile Nasz bąbel waży 😊 a wizyta jak zawsze koło 17, więc jakoś wieczorem dam znać co u Nas 😊 ja też ostatnio robiłam wstępna listę w koszyku, trochę na Gemini trochę na Wapteka i tak samo byłam w szoku jak zobaczyłam ceny końcowe 😮
Lipcowa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Będziemy czekały na wieści z wizyty 😊
Udało się już wybrać imię? 😊
A skończyłaś już listę w aptece czy aktualnie w koszyku? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Natt.yo, Lipcowa podzielicie się dziewczyny taką listą apteczną? ❤️
Ja własnie wzięłam udział w webinarze jak spakować torbę do szpitala, jak chcecie, mogę się jutro podzielić i spisać tę listę tutaj.
A jutro wybieram się na krzywą z rana.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 19:45
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Bezula jasne, zaraz wstawię co mam w koszyku ale podkreślam, że to jedynie podstawy i z nastawieniem na cc 😊
Chętnie zobaczyłabym taka listę 😊
Powodzenia jutro z krzywa 🤞🏻 masz przygotowana zwykła czy cytrynowa? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Bezula ja póki co mam tak :
- podkłady poporodowe z canpola 2 opakowania i 2 opakowania na noc,
- jednorazowe podkłady higieniczne 60 cm x 90 cm z bocioland,
- octenisept 50 ml,
- wkladki laktacyjne 60 szt z canpola,
- majtki siateczkowe wielokrotnego uzytku z akuku 2 szt,
- fermaltiker pro karmelowe 1 op 12 saszetek,
- ziaja mamma mia lano-masc na brodawki,
- kompresy jalowe 7,5cm x 7,5 cm 1 op 50 szt,
- kompresy niejalowe 5cm x 5 cm 1 op 100 szt,
- kolektor silikonowy,
-platki dla niemowlat z kindii 2 op po 60 szt,
-mokre chusteczki waterwipes 3 op po 60 szt,
-patyczki do uszu z kindii 3 op po 60 szt,
- aspirator kataru z katarek simple,
- masc na odparzenia bepantheb baby 2 szt,
- D-Vitum witamina D w kroplach 1 op,
- sol fizjologiczna 100 amp z gilbert nacl,
- espumian krople 30 ml 1 op,
- akuku zestaw grzebyk i szczotka,
- zestaw do paznokci babyono 😊Bezula lubi tę wiadomość
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Bezula ja póki co mam tak :
- podkłady poporodowe z canpola 2 opakowania i 2 opakowania na noc,
- jednorazowe podkłady higieniczne 60 cm x 90 cm z bocioland,
- octenisept 50 ml,
- wkladki laktacyjne 60 szt z canpola,
- majtki siateczkowe wielokrotnego uzytku z akuku 2 szt,
- fermaltiker pro karmelowe 1 op 12 saszetek,
- ziaja mamma mia lano-masc na brodawki,
- kompresy jalowe 7,5cm x 7,5 cm 1 op 50 szt,
- kompresy niejalowe 5cm x 5 cm 1 op 100 szt,
- kolektor silikonowy,
-platki dla niemowlat z kindii 2 op po 60 szt,
-mokre chusteczki waterwipes 3 op po 60 szt,
-patyczki do uszu z kindii 3 op po 60 szt,
- aspirator kataru z katarek simple,
- masc na odparzenia bepantheb baby 2 szt,
- D-Vitum witamina D w kroplach 1 op,
- sol fizjologiczna 100 amp z gilbert nacl,
- espumian krople 30 ml 1 op,
- akuku zestaw grzebyk i szczotka,
- zestaw do paznokci babyono 😊Bezula, Karpan45 lubią tę wiadomość
-
Lipcowa wrote:My dzisiaj ogarnęliśmy furę dla Małej 😊
Zdecydowaliśmy się na model per perego - odbierzemy pod koniec lutego jak będzie skończony pokój, wszystkie meble itd 😊
I właśnie musimy poszukać fotelika 😊
I przy okazji przygotowałam sobie podstawowe rzeczy w koszyku w aptece online melissa i cena mnie zaskoczyła - 430 zł 😳
A serio same podstawy tam są 😅 -
Ja muszę ogarnąć jakieś filmiki na temat karmienia piersią pozapisywac i być przygotowana chociaż w teorii 🤦🏼♀️ na zaufaj położnej widziałam post że poduszka do karmienia dla zwykłych i małych piersi to ikea, poofi i motherhood
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:37
Lipcowa, Bezula lubią tę wiadomość
-
@Lipcowa cieszę się że się odezwałas, bo już się troszkę martwiłam. Super że macie extra furę! Tak jak @Polczi!
A wyprawka z apteki - nic ująć niestety. Mam to samo w koszykach, może ew inne firmy.
@JaMiNi też stawiam na słód w proszku, z jogurtem ponoć znośny. A o karmieniu piersią będzie webinar z Klubu Szczęśliwej Mamy pod koniec miesiąca jeśli lubisz taką formę wiedzy.
@Bezula trzymam kciuki za krzywą a @Natt.yo za wizytę! Sama się swojej nie mogę doczekać, ciekawe czy mała ma już kilogram:) Będę pytać też o szczepienie na krztusiec.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 20:50
Lipcowa, JaMiNi lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Jamini tez bylam nastawiona na majtki horizon ale na wielu filmikach po cięciu polecają canpola, bo w horioznie zaczepiają się szwy przez siateczkę 😬
Widziałam też fajny tt o zestawieniu podkładów różnych firm i z canpola są tak jakby największe, a mi na tym zależy - przynajmniej przez pierwsze dni, później też pewnie przerzucę się na wieksze podpaski 😊
Co do lanoliny i maści do pupy to też wyświetlaly mi się te co opisujesz więc chyba zamienię 😊
A słód jest dobry w smaku? 🙈
Tak, udało się obejrzeć stacjonarnie i jesteśmy zadowoleni 😊
Też muszę rozejrzeć się za poduszka 😊
A jakie kosmetyki dla maluszka do kąpieli polecacie? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Wron Kraa miałam mały kryzys związany z wizją przedwczesnego porodu ale na szczęście poukładałam sobie to w głowie 😊
A dlaczego takie szczepienie jeśli można wiedzieć? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Jamini tez bylam nastawiona na majtki horizon ale na wielu filmikach po cięciu polecają canpola, bo w horioznie zaczepiają się szwy przez siateczkę 😬
Widziałam też fajny tt o zestawieniu podkładów różnych firm i z canpola są tak jakby największe, a mi na tym zależy - przynajmniej przez pierwsze dni, później też pewnie przerzucę się na wieksze podpaski 😊
Co do lanoliny i maści do pupy to też wyświetlaly mi się te co opisujesz więc chyba zamienię 😊
A słód jest dobry w smaku? 🙈
Tak, udało się obejrzeć stacjonarnie i jesteśmy zadowoleni 😊
Też muszę rozejrzeć się za poduszka 😊
A jakie kosmetyki dla maluszka do kąpieli polecacie? 😊
Jeśli chodzi o kosmetyki to czytałam soroka i pan tabletka stawiam albo na hipp albo babydream sensitive, pewnie zdecyduje w sklepie. Chce też kupić krem do pupy taki na codzień z babydream natural krem na odparzenia soroka polecała bo nie ma cynku. Kosmetyków to tak minimum bo smarować malucha będę tylko co jakiś czas, a mycie to pompka albo dwie żelu do wody i taka woda myć.
Muszę zagłębić temat tych kąpieli bo teraz czytałam że im później tym lepiej malucha wykąpać i nawet mi koleżanka pisała że ona przez pierwsze dwa tygodnie to tylko wacikami wilgotnymi na przewijaku, przy starszym to już w szpitalu go myli.
Dobrze wiedzieć o tych majtkach w razie cc. Ja podpaski chyba kupię bell. Podkłady kupiłam 60x60 nie wiem czy dobry rozmiar ale seni soft 30 sztuk, dla mnie i dla małego do przewijania.
Jak szukacie jeszcze pieluch myslinowych flanelowych to widziałam ze na allegro też można dostać te z dady za 20 zł 3 sztukiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 21:15
-
JaMiNi wrote:Ciekawe jak się trzyma Incognitka 😞
Zaglądam do was z sentymentu ❤️
Miło, że o mnie pamiętacie 🫂
Hmm jak się trzymam?... Sama nie wiem. Nie wiem czy oszukuję wszystkich czy tylko siebie, że jest dobrze. A może faktycznie jest dobrze?... Nie wiem.
Na jednym wątku pewna dziewczyna napisała "czytam czasem promocje jakie są w sklepie, ale nie wiem o co w nich chodzi"- to chyba o mnie🙈 Nie umiem się na niczym skupić. Czasem z kimś rozmawiam i nie mogę zrozumieć najprostszych pytań 😑
Tak bardzo chciałabym dokończyć tę ciążę 😭
Przytulić mojego małego Adasia 💔
Mam wrażenie, że nikt mnie nie rozumie i wszyscy myślą, że o nim zapomnę 😔
Ale żeby był bliżej mnie zamówiłam bransoletkę ze skrzydełkami ❤️ może dzięki niej będzie bliżej 👼
Ostatnio byłam na pogrzebie... Miałam wrażenie, że to jego pogrzeb... Że aniołki wiszące na choince to jakiś rodzaj pożegnania. A później ksiądz mówiący o tym, że nie ważne ile kto miał lat, Ale każdego odejście jest dla najbliższej osoby zawsze bolesne... Miałam wrażenie, że mówi do mnie 😭😭
Wyniki z amniopunkcji już mamy, duplikacja chromosomu 10. Ale z czego wynikała nie wiemy, mogła wystąpić przypadkowo lub z naszego DNA.
Mamy skierowanie do poradni genetycznej na diagnostykę. Ze względu na poradnię mamy ban na starania, ale sama bez badań nie podejmę się ryzyka by znów przez to przechodzić. Muszę wiedzieć na czym stoimy.
Tak okropnie boję się, że już nie doświadczę co to znaczy być mamą i nie poczuję tych kopniaczków.
Tylko dlaczego mnie to spotkało? Nie wiem... Może inne kobiety, by sobie z tym nie poradziły?
Może dlatego mój mąż mówi, że jestem twarda.
Na tych "cierpiących" wątkach czasem wpadną w głowę tak piękne cytaty, że aż serce ściska
"Po stracie nasze instynkty się budzą. Miłość rośnie, a my nie mamy co z nią zrobić" 💔
Miałam potrzebę na początku wylania mojego żalu, a pamiętnik to chyba jakiś rodzaj mojej terapii.
Ostatnio gdy rozmawiałam ze znajomą po stratach nie uroniłam ani jednej łzy, a ona stała cała zapłakana. Było mi głupio, że nie płaczę. Że ta dziewczyna pomyśli, że mi na tym dziecku nie zależało. Że go nie kocham. Że się z tym pogodziłam.
A ja czuję tak cholerną pustkę w moim ciele😭
Dziękuję po raz kolejny za całe wasze wsparcie. ❤️
Odganiam od was wszystkie złe myśli. Nic złego się już nie wydarzy, nie ma prawa.
Trzymam za was i wasze maluchy kciuki. Rośnijcie zdrowo🍀🍀🍀
Mam nadzieję, że wrócę kiedyś na te wątki.
Trzymajcie kciuki za mnie- by te burzowe chmury w końcu uleciały 💨💨
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia, 23:27
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Incognitko często myślałam o Tobie, o Was.
Masz prawo do poczucia straty, do przeżywania żałoby, do ogromnej pustki, bo to przecież był Wasz synek, którego zdążyliście już pokochać. I tak jak mówił ksiądz - nie ważne ile kto miał lat i ile czasu był z Nami - zawsze zostawia w Nas część siebie. Wierzę, że zostaniesz jeszcze Mamą, a ta duplikacja to był po prostu bardzo cholernie niesprawiedliwy przypadek.
Macie już mniej więcej termin w poradni, w której będziecie znać wyniki swoich badań i ewentualnego ryzyka? Nie wiem czy w sumie dobrze to nazwałam ale nie znam się na tych fachowych nazwach.
Tulę Cię bardzo mocno ❤️ wysyłam masę ciepłych myśli 🌬️🩹 i trzymam kciuki aby słońce wyszło dla Was jak najszybciej ❤️🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa wrote:Incognitko często myślałam o Tobie, o Was.
Masz prawo do poczucia straty, do przeżywania żałoby, do ogromnej pustki, bo to przecież był Wasz synek, którego zdążyliście już pokochać. I tak jak mówił ksiądz - nie ważne ile kto miał lat i ile czasu był z Nami - zawsze zostawia w Nas część siebie. Wierzę, że zostaniesz jeszcze Mamą, a ta duplikacja to był po prostu bardzo cholernie niesprawiedliwy przypadek.
Macie już mniej więcej termin w poradni, w której będziecie znać wyniki swoich badań i ewentualnego ryzyka? Nie wiem czy w sumie dobrze to nazwałam ale nie znam się na tych fachowych nazwach.
Tulę Cię bardzo mocno ❤️ wysyłam masę ciepłych myśli 🌬️🩹 i trzymam kciuki aby słońce wyszło dla Was jak najszybciej ❤️
O termin do poradni będę dzwonić jutro- tak kazała mi Pani doktor. Tylko czasem dostanie się na NFZ może trwać nawet około roku. Jeżeli faktycznie podadzą taki termin to zrobię kariotypy prywatnie. Nie chcę tracić czasu 😕 Chociaż ten czas moge wykorzystać na spełnienie innego marzenia🏡, skoro to pierwsze jest nieosiągalne
18.03.2023⏸️➡️04.2023 8/9tc💔19.08.23⏸️18.12.2023 19+6tc💔
Mój Maleńki wraz z Tobą odeszła część Nas💔
Kiedyś Cię przytulę😍
Trombofilia złożona: v-leiden, PAI-1, MTHFR
👫Kariotypy prawidłowe, ryzyko 1%
25.09.24 🟢 -
Lipcowa, bardzo dziękuję za tę listę!
Bardzo mi się przyda, ja przyznam, że te apteczne rzeczy i ich kompletowanie doprowadzają mnie do rozpaczy 🥲 Co do glukozy, to w Medicoverze jak się ma pakiet to dają na miejscu zwykłą. Nie muszę mieć swojej.
Jamini dziękuję też za Twoje rady, poczytam sobie wszystko dokładnie i będę wybierać jakoś w lutym. Co do kąpieli to też mam taką wiedzą, czym później tym lepiej i jak najmniej kosmetyków na początek.
Moja przyjaciółka dosypywała femaltiker do kawy z mlekiem, podobno miała pyszną caramel latte jeśli ktoś lubi akurat 🤭
Cieszę się, że macie już takie fajne fury! ❤️
Ja czekam właśnie na ostatnie pobranie i jest ok. Dla mnie ta glukoza jest taka do wypicia, ot słodki ulepek. Jestem śpiąca trochę ale to chyba standard.
Też z niecierpliwością czekam na moją wizytę, już trochę mam kryzys z tym związany, dzisiaj mi się śniło, że chodziłam do trzech lekarzy i każdy miał inną opinię co do stanu mojej malutkiej. Byłam na wizycie 27.12 i te ponad 3 tygodnie dłużą się niesamowicie 🥹Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 09:35
1cs
28.08 II kreski
02.09 beta 132
05.09 beta 589
15.09 beta 14440, prog 69
25.09 mamy serduszko 💗 1,3cm okruszka
27.10 prenatalne I i 6,6cm dzidzi 😍
22.12 prenatalne II i 326 g dziewczynki 🌸
16.02 prenatalne III i 1180 g kruszyny
27.03 mamy już 2300g 😍
23.04 3150g
👩🏻 31l.
Leki: Hashimoto - Letrox 175
Badania ✅ Suple: Preria Duo, wit D
👱🏼♂️ 30l.
Badanie nasienia ✅
-
Incognitka przy tak odległych terminach też starałabym się jak najwięcej rzeczy zrobić prywatnie 😘 daj koniecznie znać na kiedy udało się zapisać - będziemy tutaj trzymały kciuki 🤞🏻
W planach macie rozpoczęcie budowy? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖