W sierpniu🌞 komary🦟🦟 bzykają nad uchem, na wiosnę🌸🌺 będę już chodzić z brzuchem 🤰🏼🤰🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Bezula ja też słyszałam żeby kąpać jak najrzadziej ale chyba starej daty jestem, bo dla mnie to takie trochę niehigieniczne 😅
Dobrze, że tak fajnie przyjęłaś glukoze 😊 Będziesz miała to już za sobą 😊
A ta latte brzmi pysznie 🤤
🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
📝 29 VII - transfer 💚🍀🤞🏻5.1.1. 🍀
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
"Być może będziesz musiała stoczyć bitwę więcej niż raz, aby ją wygrać". ❤️
"Bądź tęczą w czyjejś chmurze. " 🧚🏻♀️
-
Incognitka wrote:O termin do poradni będę dzwonić jutro- tak kazała mi Pani doktor. Tylko czasem dostanie się na NFZ może trwać nawet około roku. Jeżeli faktycznie podadzą taki termin to zrobię kariotypy prywatnie. Nie chcę tracić czasu 😕 Chociaż ten czas moge wykorzystać na spełnienie innego marzenia🏡, skoro to pierwsze jest nieosiągalne
My kariotypy robiliśmy prywatni koszt około 900 zł bardzo szybko mieliśmy wyniki bo około po tygodniu. Trzymam za Ciebie kciuki💜Staramy się od października 2020
Endometrioza IV stopnia
10.04 laparoskopia endometriozy usunięcie zrostów udrożnienie jajowodów
amh 4,06
16.08 - beta 30,40 / prog 33,4
18.08 - beta 99,5 / prog 31,5
22.08 - beta 665
28.08 - jest mały 🪱
29.08 - beta 15634 -
Lipcowa, z imieniem u Nas ciężko, tak na 100% jeszcze decyzji podjętej nie ma 😅
Ja też się chętnie podzielę listą, jak już ją dokończę i przemyślę wszystko, ja się nastawiam na naturalny więc też pod taki robię listę
Wron Kraa kciuki za wizytę 🤞na którą masz? 😊Lipcowa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- endometrioza 3 stopnia wykryta w 2020 roku
- 20.08.2022 💒
- starania od września 2022
- 4 sierpnia test ciążowy pozytywny! Udało się! ❤️
- 16 sierpnia pierwsza wizyta 0,45cm kropka
- 30 sierpnia usłyszeliśmy serduszko, 2 cm naszego człowieczka ❤️
- Mikołaj 💙 3 kwietnia 2024r, 57cm i 3240g 💙
-
Dziewczyny kciuki za Wasze wizyty 🤞🏻🤞🏻
Czekamy na Wasze relacje po 🍀🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Dziękuję babeczki za wszystkie kciuki! Dzisiaj wyjątkowo lekarz przyszedł wcześniej:)
Klara ma już 1300g, wypada powyżej średniej ale mam się nie martwić (oboje jesteśmy wysocy). Wszystko gra, kolejna wizyta 7.02. 💗
Czekam na wieści od Natt.yo!Natt.yo., MiaSakura, Lipcowa, Polczi5 lubią tę wiadomość
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Wron Kraa, to już spora dziewczynka, super 😊😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia, 14:42
Wron Kraa lubi tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
Hej, u mnie znowu nerwy bo rano zobaczyłam na papierze trochę świeżej krwi, oczywiście się zdenerwowałam i pojechałam tam gdzie przyjmuje mój lekarz prowadzący z nadzieją, że przyjmie mnie pomiędzy pacjentkami, niestety spotkałam się z bardzo niemiłym potraktowaniem, uznał, że ma za dużo pacjentek żeby mnie „wcisnąć” i nie mogę czekać aż skończy bo niewiadomo co się dzieje i żebym szukała szybkiej wizyty u kogoś innego lub jechać od razu do szpitala bo „źle to wygląda”. 😕 Dla mnie trochę niepojęta sytuacja bo uważam, że jako mój lekarz prowadzący powinien mnie zbadać i ocenić czy coś się dzieje czy nie, a odesłał mnie tak naprawdę bez niczego. Na szczęście inna Pani doktor, która również miała dużo pacjentek zgodziła się mnie przyjąć poza kolejką i po badaniu powiedziała, że nie widzi nic niepokojącego. Jedyne co to uznała, że szyjka 3,6 cm jest odrobinę krótka jak na pierwszą ciąże, ale wcześniej nikt nie zwracał na to uwagi. Jaką Wy macie długoś szyjki? Mam nadzieję, że faktycznie nic się nie dzieje złego, tylko skąd ta krew? Było jej naprawdę niewiele, ale jednak…
-
Wron Kraa super wiadomość 😘
Klara niech rośnie - mój gino mówi, że lepiej żeby dziecko było większe od średniej niż mniejsze 😊
Udało się zobaczysz córeczkę na usg? 😊
Wpisuję kolejną wizytę 🤞🏻
Kasiasiasia 😲.
Jak dla mnie to straszne podejście prowadzącego - nie miałabym do niego już zaufania, świeża krew to nie przelewki. Następnym razem pamiętaj, że w takiej sytuacji lepiej szybko zgłosić się na IP - tam szybko Cię zbadają i w razie w powiedzą co dalej.
Dobrze, że udało Ci się dostać do kogoś innego 😘
Jak się teraz czujesz?
Ostatnio miałam szyjkę 4,5cm - 3,5cm jest dość krótka ale wydaje mi się, że bez paniki - grunt aby nie zaczęła się skracać ale to już u każdej 🙃
U mnie dzisiaj też był stres, bo od rana bolało mnie krocze - obawiam się, że wczoraj trochę za dużo porobiłam, poszłam po zakupy na śniadanie i po powrocie najpierw 2 razy mocno zakłuła mnie szyjka i zrobiło się mokro od wydzieliny (czysta, bezbarwna, zero plamienia i krwi) i nagle jak zaczęło boleć mnie podbrzusze 😵 dosłownie jakbym za moment miała dostać intensywny okres. Wzięłam magnez i położyłam się po 15 min zaczęło mniej boleć, po pół godzinie przeszło. Aż było mi gorąco - już sama nie wiem czy z bólu czy z emocji. Ale gino kazał nie panikować o ile skurcze nie są regularne, mijają do 2 godzin i nie ma przy nich plamienia ani krwawienia.
W każdym razie dzisiaj cały dzień leżę, nie robię nic. Myślicie, że to mogą być te skurcze przepowiadajace? Chyba, że to coś związanego z tym lozyskiem 😵🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
MiaSakura raczej jestem pewna bo nie mam problemów z zaparciami ani (chyba) hemoroidów 🤔
Może pękło jakieś naczynko np od smarkania (mam jeszcze resztki kataru) albo kaszlu. Ale mocno się przestraszyłam właśnie ze względu na ten covid, który ostatnio przeszłam, naczytałam się o porodzie przedwczesnym i uszkodzeniu łożyska, które może powodować.
Lipcowa, tak, podejście lekarza straszne, nie wiem co zrobić bo nie chciałabym znowu zmieniać (to już mój drugi lekarz prowadzący bo pierwszy zbagatelizował wiele rzeczy), myśłałam, że mogę mu zaufać i czuć się bezpiecznie, ale jeśl dla niego ważniejsze było przyjęcie innych pacjentek na czas, bez opóźnienia niż krótkie badanie żeby ocenić czy dzieje się coś poważnego to nie wiem co o nim sądzić. -
Kasiasiasia a może poczytaj opinie lekarzy w okolicy - może akurat jakis Ci przypasuje? 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Właśnie najlepsze jest to, że ten lekarz na bardzo dobre opinie! 5,0 i dużo komentarzy, że jest zaangażowany, że dobro pacjentki zawsze stawia na pierwszym miejscu, nie wiem, nie mam szczęścia do tych lekarzy. Jutro ide na badania jeszcze, krew i mocz to zobaczymy czy tam też w porządku.
Ty też się Lipcowa najadłaś stresu, współczuję, ale wierzę, że oba nasze przypadki to jakieś nieistotne sprawy, o których szybko zapomnimy. ☺️ -
Jestem po wizycie, młody waży 1,2kg i wszystko w porządku😊 jedynie mi zaczęła spadać hemoglobina i mam żelazo
Kolejna wizyta 14 lutegoLipcowa, MiaSakura, Wron Kraa, Polczi5 lubią tę wiadomość
👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
Kasiasiasia to na pewno jakieś jednorazowe incydenty 🤞🏻🍀
Natt.yo co za piękny termin wizyty 🥰
Super, że wszystko ok 😊 jakie masz żelazo i dawkowanie? 😊 Ja biorę 2 x dziennie 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
@Lipcowa tak, widziałam małą na USG, dostałam fotkę buzi:) mój gin nie ma 3D.
Wczoraj długi wieczór spedziłam z sortowaniem 15kg ubranek, rożków, pościeli itp. Dostałam paczki od dwóch koleżanek, i poza bodziakami 56 to chyba nic nie muszę dokupić aż do jesieni. Miło było zobaczyć jak wygląda rozmiarówka z różnych firm - jak @JaMiNi pisała, HM nierówny Pepco czy Primarkowi. Czas na pranko i układanie w komodzie:) To wszystko jest takie małe i urocze!
Życzę wam samych dni bez zmartwień! Dziś idę na SzR, ciekawe czy dojadę bo zapowiadają śnieżyce❄️Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia, 08:52
👗35l. AMH 2.2
👖36l.
Pierwsza ciąża
27.04.2023 💔 8tc
A teraz:
1.08.2023 ⏸️ Beta 76
3.08 Beta 308
21.08 mamy ❤️ w 6t3d
20.09 3.96 cm w 10t6d
27.09 5.3 cm prenatalne - zdrowy brzdąc:)
18.10/15.11 wszystko ok!
6.12 459g naszego ☀️
27.12 to 💓
17.01 już 1300g 🌞
7.02/28.02 wszystko ok!
19.03 Klara jest już z nami! 36i4, 53 cm, 2750g -
Lipcowa, mam sorbifer durules, rano i wieczorem
Wron Kraa kiedy zaczynasz robić pranie? Bo sama się zastanawiam czy jeszcze czas czy już powoli szykować 🙈👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
Wron Kraa i jak obstawiacie już do kogo jest bardziej podobna? 🙈
Daj znać po zajęciach jak było 😊
Natt.yo ja właśnie jestem w trakcie prasowania 🙈
Poprałam już wszystko co miałam w roz 56 i 62, a teraz prasowanie przede mną 😊 poukładam wszystko i muszę gdzieś zmieścić w sypialni, bo oczywiście nie mamy jeszcze mebli do pokoju dla Małej 😶 ale zrobiłam dzisiaj apteczne zamówienie dla siebie 😊
Dziewczyny na ile butelek i z jakiej firmy przygotowujecie się? 😊
Ja będę walczyła o laktacje ale chce być przygotowana też na inne opcje - mam w koszyku 250 ml z dr browna i 125ml z Philipsa 🤔
Miłego, zimowego dnia ❄️
U mnie powoli przebija się słoneczko 🧚🏻🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa o to fajnie że pranie masz już z głowy, ja ciuszki trzymam w komodzie która stoi w pokoju bąbla a pokój będzie jeszcze malowany i nie wiem czy nie lepiej wziąć się za pranie już po malowaniu, bo nie będę miała gdzie upchać wypranych ciuszków u Nas w sypialni, tylko będę musiała je spowrotem do komody poukładać 😀
Ja mam gdzieś w koszyku aktualnie jedną z philipsa 260ml i smoczki do niej 0+, kupiłabym jeszcze jedną tylko mam dylemat co do firmy 🤷♀️
👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒
-
Natt.yo a macie możliwość przeniesienia komody do Waszej sypialni na czas malowania albo jej dobrego zabezpieczenia? 😊
Jeśli nie to jednak zostawiłabym pranie na czas poremontowy 😊🙋🏻♀️ 28 lat 🙋🏻♂️ 29 lat
AMH 5,03 ✅
Jeden drożny jajowód ❌
Endomenda 🆘, Hashimoto 🆘
🧔🏻🆘
oligozoospermia.
1️⃣ 9️⃣.
❄️ 4.2.2. ✨
🤱🏻 26.04.2024r. Lilianna
👶🏻3950g, 62 cm Miłości💖
-
Lipcowa w sumie pewnie przeniesiemy komodę do Nas, ale malować pewnie będziemy za tydzień to chyba jeszcze poczekam z tym praniem👩- 24lat 🧑- 27lat
- 20.08.2022 💒