X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Default.owa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Ja boję się igieł, więc powodzenia dla mnie z robieniem zastrzyków codziennie miesiącami 😅 Ale może nie będzie tak strasznie, tym bardziej jeśli robi się je w takim celu ❤️‍🩹

Dokładnie tak. To samo sobie powtarzałam, jak się dziś przymierzałam do wbicia. Teraz mnie boli ten siniak nieco, zwłaszcza jak mam zapięte pasy w aucie, ale mówię, że każdy siniak i każde wkłucie przybliża mnie do spełnienia największego marzenia i spotkania 🤞🏻 z moim bobo.

kikix0o, Martt95 lubią tę wiadomość

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

2 cs - wracamy do starań
    ⏸️ 22.08 🤞🏻
    Beta 24.29
    Prog 23
    25.08🤞🏻
    Beta 203.47

🤞🏻Rośnij kropku i daj mi super prezent urodzinowy 🤞🏻

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Dokładnie tak. To samo sobie powtarzałam, jak się dziś przymierzałam do wbicia. Teraz mnie boli ten siniak nieco, zwłaszcza jak mam zapięte pasy w aucie, ale mówię, że każdy siniak i każde wkłucie przybliża mnie do spełnienia największego marzenia i spotkania 🤞🏻 z moim bobo.
    Widziałam czasem zdjęcia/filmiki jak kobiety pokazywały brzuch podczas ciąży właśnie jak musiały brać te zastrzyki, całe brzuchy w siniakach :( Do których ja mam bardzo łatwą tendencję 😅
    Ale tak jak mówisz, warto :)

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

⚠️ PAI-1 homo - trombofilia

⚠️ ANA 1:320, ziarnisty z dodatnimi strefami chromosomowymi (AC-2,29,30)

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️tsh: 1 💚
    ▫️ferrytyna: 50 💚
    ▫️B12: 400 💚
    ▫️kwas foliowy: 17 💚
    ▫️D3: 144 💚 zbijam!
    ▫️insulina: 8 💚

• hashimoto & niedoczynność
    • POTS, hipotonia ortostatyczna

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po kilku zastrzykach już się człowiek przyzwyczaja i jest to normalna rutyna dnia. Co dopiero mają powiedzieć dziewczyny, które robią zastrzyki BEZ ciąży, bo muszą po owulacji, bez gwarancji, że robią to dla kogoś? To dopiero odlot. Ale się robi jak trza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 22:32

Księgowa, aszin, Marty.Na, Martt95, emciak, Marzycielka94, kleopatr4, Imazolka lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Po kilku zastrzykach już się człowiek przyzwyczaja i jest to normalna rutyna dnia. Co dopiero mają powiedzieć dziewczyny, które robią zastrzyki BEZ ciąży, bo muszą po owulacji, bez gwarancji, że robią to dla kogoś? To dopiero odlot. Ale się robi jak trza.
    No tak, pewnie tak samo jak i z innymi lekami, które trzeba brać. I to codziennie do końca życia 🙃

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

_____

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Mi wyszło to duże ryzyko - 4G/4G
    A robiłaś cały pakiet na trombofilię? Leiden itd też?
    Jeśli wyszło Ci 4G/5G to nie jest to aż tak duży problem, ale myślę że warto to skonsultować z lekarzem, żeby ocenił to na podstawie całej Twojej historii. Z tego co ja się interesowałam tematem, to mogą przepisać Ci Acard bo jest szansa, że jakieś mikrozakrzepy utrudniają implantację zarodka, ale to już musi ocenić lekarz czy jest to konieczne, bo niestety nie wiem :(

Robiłam wszystkie badania na trombofilie białka, Leiden, przeciwciała fosfolipidowe, dimery, i z wszystkiego tylko ten polimorfizm wyszedł średni. We wtorek mam pierwszą wizytę w klinice niepłodności bo będziemy robić inseminację . W tym cyklu już się nie wyrobie ale w kolejnym chciałbym. Akard sama sobie mogę brać, już brałam w jednym miesiącu starań ale nie się nie wydarzyło i przestałam. Ale mogę kontynuować. Dzięki za odpowiedź no i walczymy dalej

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
    💛 12 miesięcy starań, a dwóch kresek wciąż brak… misja: 🍼👶

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄 Owulacja & cykl
    Endometrium: 13 mm 🌸
    Śluz płodny 🧻
    Pęcherzyki pękają 🥚💥
    Jajowody – drożne ✅
    Faza lutealna: 10–12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
    📅 3. dzień cyklu:
    Estradiol: 40 pg/mL 💧
    FSH: 6 mIU/mL 🌱
    LH: 6 mIU/mL 🔁
  • Default.owa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Robiłam wszystkie badania na trombofilie białka, Leiden, przeciwciała fosfolipidowe, dimery, i z wszystkiego tylko ten polimorfizm wyszedł średni. We wtorek mam pierwszą wizytę w klinice niepłodności bo będziemy robić inseminację . W tym cyklu już się nie wyrobie ale w kolejnym chciałbym. Akard sama sobie mogę brać, już brałam w jednym miesiącu starań ale nie się nie wydarzyło i przestałam. Ale mogę kontynuować. Dzięki za odpowiedź no i walczymy dalej

Nie wiem czy odważyłabym się brać acard na własną rękę. Ale wybieracie się do kliniki, to tam może coś pod kątem tych wyników i jak wesprzeć organizmy, podpowiedzą.
    Na moim przykładzie, mi zalecono brać acard 75 od owulacji do miesiączki/pozytywnego testu, nie codziennie przez cały cykl.

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

2 cs - wracamy do starań
    ⏸️ 22.08 🤞🏻
    Beta 24.29
    Prog 23
    25.08🤞🏻
    Beta 203.47

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

Kariotyp ✅️
    Morfologia ✅️

-> Acard 75 & heparyna
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Ja boję się igieł, więc powodzenia dla mnie z robieniem zastrzyków codziennie miesiącami 😅 Ale może nie będzie tak strasznie, tym bardziej jeśli robi się je w takim celu ❤️‍🩹
    Zamkniesz oczy a maz bedzie robil. One nie aa takie tragiczne zwlaszcza jak juz dojdziesz do wprawy, mialam teraz po operacji

kikix0o lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam sensor cukru dzis, jutro sobie zaloze

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔 7tc
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    To 4G/5G niby raczej nie jest przyczyną problemów z zajściem w ciążę, ale jeśli starania dobijają do roku, to według mnie warto wziąć wszystko pod uwagę i omówić to z ginekologiem :) Kto wie, czy akurat w Twoim przypadku mikroskrzepy nie utrudniają implantacji? Jeśli brałaś już Acard a się nie udało, to może to nie to, ale warto zapytać

Default.owa, Ssilvia lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

_____

• Ssilvia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Nie wiem czy odważyłabym się brać acard na własną rękę. Ale wybieracie się do kliniki, to tam może coś pod kątem tych wyników i jak wesprzeć organizmy, podpowiedzą.
    Na moim przykładzie, mi zalecono brać acard 75 od owulacji do miesiączki/pozytywnego testu, nie codziennie przez cały cykl.

Brałam tylko w drugiej fazie cyklu. Przestudiowałam bardzo poważnie temat i w takich niskich dawkach nie ma skutków ubocznych. Są ludzie co biorą całe życie. Może przynieść korzyści a nie zaszkodzi.

No może jak ktoś ma jakąś skłonność to krwotoków czy jakiś zaburzenia krzepnięcia krwi to nie powinien, ale ja wręcz przeciwnie. Podczas pobierania krwi ledwo wyciskają że mnie jest taka gęsta i nigdy nie krwawię potem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 23:00

kikix0o, Default.owa lubią tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
    💛 12 miesięcy starań, a dwóch kresek wciąż brak… misja: 🍼👶

💊 Leczenie & suplementy
    • 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
    • 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
    • ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg

✅ Badania & wyniki
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
    AMH – 2.9 🌟
    Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
    MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
    Ferrytyna - 90 ng/mL
    CA 125 - negatywny
    🔄 Owulacja & cykl
    Endometrium: 13 mm 🌸
    Śluz płodny 🧻
    Pęcherzyki pękają 🥚💥
    Jajowody – drożne ✅
    Faza lutealna: 10–12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
    📅 3. dzień cyklu:
    Estradiol: 40 pg/mL 💧
    FSH: 6 mIU/mL 🌱
    LH: 6 mIU/mL 🔁
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Brałam tylko w drugiej fazie cyklu. Przestudiowałam bardzo poważnie temat i w takich niskich dawkach nie ma skutków ubocznych. Są ludzie co biorą całe życie. Może przynieść korzyści a nie zaszkodzi.

No może jak ktoś ma jakąś skłonność to krwotoków czy jakiś zaburzenia krzepnięcia krwi to nie powinien, ale ja wręcz przeciwnie. Podczas pobierania krwi ledwo wyciskają że mnie jest taka gęsta i nigdy nie krwawię potem
    Moja też jest mega gęsta, ciemna i gorąca 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 23:01

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

🙎🏼‍♂️ - nasienie okej ✔️

_____

• Kameleon Znajoma

Wysłany: 22 sierpnia, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Cześć dziewczyny, sorry że wpadam jak dzik w żołędzie, ale może mi doradzicie… widzę sporo nowych osób ja udzielałam się we wcześniejszych wątkach miesięcznych (kwiecień-czerwiec) jednak musiałam zrobić sobie przerwę od forum no i miałam bardzo dużo na głowie. Przychodzę do Was z pytaniem, bo może któraś z Was też borykała się z problemem bakterii Ecoli…. Od czerwca nie mogę zrobić badania drożności, bo jak na złość ciągle mam złe wymazy…. Pierwszy miałam idealny(!) ale między pobraniem a terminem badania zaczęłam czuć dyskomfort. I tak się bujam od czerwca a końca infekcji nie widać 😣😣😣 brałam już Macmirror, potem jak się okazało że to Ecoli to duomox aż 3 razy na dobę + fluomizin… (uważam że źle dobrany bo bakteria była wrażliwa na różne antybiotyki a na ten akurat średnio wrażliwa) po 2 tyg grzybica chyba się zaczynala więc pimafucin ale przerwany okresem, i na koniec Gynazol jedna dawka i odebrałam dziś wymaz a tu jeszcze więcej e coli ….
    Najgorsze że jesteśmy w staraniowym zawieszeniu i to mnie dobija 😫 miałyście taki problem jak sobie poradzić z wytępieniem tego dziadostwa???
    Ja mam dokładnie ten sam problem od czerwca przed drożnością. U mnie wyglądało to tak że na początku lekarz dał mi fluomizin. W lipcu zrobiłam ponownie biocenozę i posiew nadal liczne bakterie więc przepisał mi doustny antybiotyk Amotkas. W ten poniedziałek po raz trzeci zrobiłam wymazy i wyszły wyniki jeszcze gorsze niż przed antybiotykiem. Od jutra biorę Macmirror i w kolejnym cyklu mam zrobić biocenozę jeżeli znowu nic się nie poprawi, lekarz powiedział że da jakiś antybiotyk na 3 dni po którym można zrobić drożność ale skutek jest taki że zabija on wszystkie bakterie dobre i złe więc ciężko odbudować florę. Też jestem tym wszystkim załamana i bezsilna bo nie spodziewałam się że tyle czasu będę leczyła infekcję…

👩32 lata
    🧔‍♂️31 lata
    starania od 06.2024
    👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
    🧔‍♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️
  • Piret Ekspertka

Wysłany: 22 sierpnia, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kameleon wrote:
    Ja mam dokładnie ten sam problem od czerwca przed drożnością. U mnie wyglądało to tak że na początku lekarz dał mi fluomizin. W lipcu zrobiłam ponownie biocenozę i posiew nadal liczne bakterie więc przepisał mi doustny antybiotyk Amotkas. W ten poniedziałek po raz trzeci zrobiłam wymazy i wyszły wyniki jeszcze gorsze niż przed antybiotykiem. Od jutra biorę Macmirror i w kolejnym cyklu mam zrobić biocenozę jeżeli znowu nic się nie poprawi, lekarz powiedział że da jakiś antybiotyk na 3 dni po którym można zrobić drożność ale skutek jest taki że zabija on wszystkie bakterie dobre i złe więc ciężko odbudować florę. Też jestem tym wszystkim załamana i bezsilna bo nie spodziewałam się że tyle czasu będę leczyła infekcję…

Współczuję, że również wstrzymuje to u Ciebie drożność :( czyli byłyśmy leczone tą samą substancją- amoksycyliną. A wymaz wykazał inne bakterie czy też e coli?
    I czy miałaś i po d początku objawy? Ja ze dwa razy na dzień a teraz już po źle dobranym antybiotyku znowu czuję ale bardziej i jakby czuję się tam na dole zmęczona obolała już tymi lekami … lekko boli,
    A co to za 3 dniowy mocny antybiotyk?
    Wiesz każdy antybiotyk wybija również te dobre bakterie więc już masz raczej ich niedobór … ja przez całe leczenie biorę priobiotyki doustnie i dopochwowo.
    Lekarz mi też powiedział że za zgodą może zrobią hsg w trakcie brania antybiotyku ale ja mam obawy ….uważam, że bezpieczniej mieć bakterie w ciąży i brać antybiotyki niż przepchać je do jajowodów i stamtąd nie móc jej wytępić 🫣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 23:26

👩🏼 35 🧔🏻‍♂️ 37

cp 💔
    2x cb 💔

💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez

W trakcie diagnostyki
    ✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
    ❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;

Fragmentacja DNA 6% ✔️

HyFoSy⏳ ? ❌ walka z e.coli

Czy to słońce jest gdzieś za rogiem? 🍀
  • Marty.Na Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Siesiepy, ja odbiegnę od tematu: White bodajże napisała, że u was HBA się podwyższyło. Jak wam się to udało?

31🙆🏻‍♀️ 33🧔🏼

Starania od 10.24'

♂️:
    Łuszczyca (Daivobet)

💊
    Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12

🔬
    Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳

♀️
    Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)

💊
    Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza

🔬
    Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳

Beta HCG:
    08.03.25- 68.60
    10.03.25- 104.60
    12.03.25- 147.50
    14.03.25- 216.60
    19.03.25- 1036.60
    20.03.25- 1313.30
    02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Duże dawki kwasu foliowego. Lekarze często przepisują lek na receptę z kwasem foliowym. Mój mąż dostawał ode mnie 1,6mg-2mg w ziołach kwasu foliowego i HBA z 49% wskoczyło na 72%.
    Martyna podbijam bo musiało ci umknąć 😁

Marty.Na lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    9.09 2,86cm i 178💓
    preg.png

Dominująca jędza 🥰
  • Kameleon Znajoma

Wysłany: 23 sierpnia, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piret wrote:
    Współczuję, że również wstrzymuje to u Ciebie drożność :( czyli byłyśmy leczone tą samą substancją- amoksycyliną. A wymaz wykazał inne bakterie czy też e coli?
    I czy miałaś i po d początku objawy? Ja ze dwa razy na dzień a teraz już po źle dobranym antybiotyku znowu czuję ale bardziej i jakby czuję się tam na dole zmęczona obolała już tymi lekami … lekko boli,
    A co to za 3 dniowy mocny antybiotyk?
    Wiesz każdy antybiotyk wybija również te dobre bakterie więc już masz raczej ich niedobór … ja przez całe leczenie biorę priobiotyki doustnie i dopochwowo.
    Lekarz mi też powiedział że za zgodą może zrobią hsg w trakcie brania antybiotyku ale ja mam obawy ….uważam, że bezpieczniej mieć bakterie w ciąży i brać antybiotyki niż przepchać je do jajowodów i stamtąd nie móc jej wytępić 🫣
    U mnie wyszło że mam paciorkowiec . Za pierwszym razem jak miałam robiony wymaz to byłam bardzo zdziwiona że okazało się że mam infekcję. Pozniej po braniu pierwszego antybiotyku już zwracałam bardziej uwagę na jakiś najmniejszy dyskomfort i jednak czułam że te antybiotyki nic nie dały ponieważ czułam czasami świąd. Nie podał mi nazwy co to za antybiotyk na 3 dni. Oczywiście mam nadzieję że ten co zacznę brać wreszcie mi pomoże … 🙈 po każdym antybiotyku biorę probiotyk dopochwowy.

👩32 lata
    🧔‍♂️31 lata
    starania od 06.2024
    👩 potwierdzone w 03.2025 Hashimoto -> Euthyrox75
    🧔‍♂️ 01.2025 badanie nasienia ✅️
  • MoniaB Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Chciałam Wam opowiedzieć o nasieniu mojego męża 🤭 Na początku starań miał badanie i wyniki były ok. Miał b. dobrą koncentrację, liczbę, ruchliwość, tylko morfologia 1%..

Później po 1 inseminacji lekarz zalecił mu suplementy. Dbaliśmy o siebie jeszcze bardziej, kilka miesięcy brał dużo najlepszych supli, jedliśmy lepiej, zero używek, ruch. Bez chorób, antybiotyków itp.

I teraz miał ponowne badanie i nasienie drastycznie pogorszone pod każdym względem.! Morfologia 0%, ruchliwość A spadła z 38% na 0,2%.., liczba o 1/3 spadła, koncentracja też. Dramat.

Jakież to niezbadane te losy.. Nie wiem czemu aż tak spadło. Biedny mąż taki był zaangażowany, miał organizer na leki, pilnował, brał, dbał. Teraz tak mu smutno.

Aż tak się nie martwimy, bo do invitro i takie nasienie powinno być ok. Ale tak Wam chciałam opowiedzieć jakie to niezbadane i czasem serio już nie wiadomo co robić jak dbanie i staranie tylko szkodzi.

38💃💛🏃40

18 cs

🍒 od 11.2022 - bez żadnej antykoncepcji
    🍒 od 04.2024 - starania staranne
    🍒 od 07.2024 - pod opieką gin od płodności
    🍒 9 x cykle stymulowane + monitoring
    🍒 2 x IUI
    🍒 od 08.2025 - start procesu IVF 👣

AMH dobre - 5,64 🥚 Ładne owulacje 🍳 Celiaklia 🌾 Drożność super 🎢 Wymazy czyste 💯 TSH dobre - 1,8 🔅 Nasienie pogorszyło się 😔 Inne wyniki moje i męża też ok 😇 Czekamy na wyniki kariotypów ⏳
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Kupilam sensor cukru dzis, jutro sobie zaloze

Jaki kupiłaś? Jak to działa? Opowiesz coś więcej? Pomiar z sensora jest tak samo wiarygodny jak z glukometru czy mniej? Ja zawsze tylko glukometr... 🫣

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 29.08 SĄ! ⏸️🥹

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • Default.owa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:

To na pewno, nie potrafię sobie nawet wyobrazić co kobiety wtedy czują. Zastrzyki na pewno wejdą w rutynę, ale nie sprawi to na 100%, że każde kolejne wbicie igły będzie mniej boleć, siniaki przestaną się robić. Jestem świadoma, że wiele kobiet ma dużo gorzej ode mnie, ale ze względu na to nie chcę umniejszać swoim problemom. Zwłaszcza, że czasami trzeba po prostu głośniej ponarzekać, by zrobiło się chociaż trochę lepiej człowiekowi, a nikomu to nie umniejsza w jego drodze do bobo.

ŚWIEŻYNKA97, assialbnn, kikix0o lubią tę wiadomość

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

2 cs - wracamy do starań
    ⏸️ 22.08 🤞🏻
    Beta 24.29
    Prog 23
    25.08🤞🏻
    Beta 203.47

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

Kariotyp ✅️
    Morfologia ✅️

-> Acard 75 & heparyna
  • Default.owa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:

To super, najważniejsze to podchodzić do wszystkiego świadomie i podstawą wiedzy w temacie. Wierzę, że w końcu dowiedziecie się gdzie był problem i Wam się uda. Trzymam mocno kciuki.🤞🏻

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

2 cs - wracamy do starań
    ⏸️ 22.08 🤞🏻
    Beta 24.29
    Prog 23
    25.08🤞🏻
    Beta 203.47

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

Kariotyp ✅️
    Morfologia ✅️

-> Acard 75 & heparyna
‹‹ 130 131 132 133 134 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ