W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:Morfologia to badanie tylko małego ułamka nasienia, więc różnica nieistotna. Jeśli pozostałe parametry są w normie to nie ma wskazania do ivf. Żeby podejść do ivf trzeba mieć rok udokumentowanego leczenia niepłodności. To znaczy stymulacje, inseminacje, monitoringi, drożność, histeroskopia itp. Na wizytę w klinice czeka się w zależności od obłożenia lekarzy, zazwyczaj 1.5 miesiąca na sensowniejszy termin.
Czyli bez tego nie ruszy nic?31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
aszin wrote:Morfologia to na szczęście najmniej miarodajny wynik. Jak z resztą?
Czeka się w zależności od kliniki i od lekarza, do którego chcecie trafić. My na pierwszą wizytę czekaliśmy półtora miesiąca. ☺️
HBA 44% , na wyniki fragmentacji też czekamy, ale nie liczę na cuda
Podrzucam wyniki
https://ibb.co/p6CHnX9vWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 17:03
31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
Marty.Na wrote:Test HBA też słabo, bo 44%
Czyli bez tego nie ruszy nic?👧26 🧑27⏳️05.24 (5cs) 💉01.25 (10cs)
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
01-08.25 7 cykli stymulowanych Lametta + Zivafert
09.25 8 cykl stymulowany -
Cześć dziewczyny, sorry że wpadam jak dzik w żołędzie, ale może mi doradzicie… widzę sporo nowych osób ja udzielałam się we wcześniejszych wątkach miesięcznych (kwiecień-czerwiec) jednak musiałam zrobić sobie przerwę od forum no i miałam bardzo dużo na głowie. Przychodzę do Was z pytaniem, bo może któraś z Was też borykała się z problemem bakterii Ecoli…. Od czerwca nie mogę zrobić badania drożności, bo jak na złość ciągle mam złe wymazy…. Pierwszy miałam idealny(!) ale między pobraniem a terminem badania zaczęłam czuć dyskomfort. I tak się bujam od czerwca a końca infekcji nie widać 😣😣😣 brałam już Macmirror, potem jak się okazało że to Ecoli to duomox aż 3 razy na dobę + fluomizin… (uważam że źle dobrany bo bakteria była wrażliwa na różne antybiotyki a na ten akurat średnio wrażliwa) po 2 tyg grzybica chyba się zaczynala więc pimafucin ale przerwany okresem, i na koniec Gynazol jedna dawka i odebrałam dziś wymaz a tu jeszcze więcej e coli ….
Najgorsze że jesteśmy w staraniowym zawieszeniu i to mnie dobija 😫 miałyście taki problem jak sobie poradzić z wytępieniem tego dziadostwa???Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 17:21
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
💊 wit. B12, B6, C, wit. D3, kwas foliowy, P5P, magnez
W trakcie diagnostyki
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
❌ Kir AA, mutacja MTHFR A1298C, antytrombina III;
Fragmentacja DNA 6% ✔️
HyFoSy⏳ ? ❌ walka z e.coli
Czy to słońce jest gdzieś za rogiem? 🍀 -
Piret wrote:Cześć dziewczyny, sorry że wpadam jak dzik w żołędzie, ale może mi doradzicie… widzę sporo nowych osób ja udzielałam się we wcześniejszych wątkach miesięcznych (kwiecień-czerwiec) jednak musiałam zrobić sobie przerwę od forum no i miałam bardzo dużo na głowie. Przychodzę do Was z pytaniem, bo może któraś z Was też borykała się z problemem bakterii Ecoli…. Od czerwca nie mogę zrobić badania drożności, bo jak na złość ciągle mam złe wymazy…. Pierwszy miałam idealny(!) ale między pobraniem a terminem badania zaczęłam czuć dyskomfort. I tak się bujam od czerwca a końca infekcji nie widać 😣😣😣 brałam już Macmirror, potem jak się okazało że to Ecoli to duomox aż 3 razy na dobę + fluomizin… (uważam że źle dobrany bo bakteria była wrażliwa na różne antybiotyki a na ten akurat średnio wrażliwa) po 2 tyg grzybica chyba się zaczynala więc pimafucin ale przerwany okresem, i na koniec Gynazol jedna dawka i odebrałam dziś wymaz a tu jeszcze więcej e coli ….
Najgorsze że jesteśmy w staraniowym zawieszeniu i to mnie dobija 😫 miałyście taki problem jak sobie poradzić z wytępieniem tego dziadostwa???Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Immuno: ANA, ASA, APS, AOA, ASMA -✅
❗️IBS, nietolerancje pokarmowe
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA, wymaz - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
09/25: jod DZM, krzywa c/i
10/25: seminogram - kontrola, KIR
❔Końcówka roku - drożność❔
Do ogarnięcia:
⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18-> 25 ⬇️ DFI -
A czy te HBA można jakoś poprawić?31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
🔬
♀️
💊
🔬
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
Marty.Na wrote:Test HBA też słabo, bo 44%
Czyli bez tego nie ruszy nic?
U nas HBA było zawrotne 8 % słownie OSIEM %, PO 2-3 miesiącach suplementacji zaskoczyło i nie zdążyliśmy na ponowne badania nasienia, fragmentacja też nie zaciekawa była.
Więc moim zdaniem HBA wyznacznikiem nie jest. Lekarz w klinice też tłumaczył że jak duża jest ilość to w tych 8% znajdzie się około tysiąca dobrych a potrzebny jest jeden tylko 😃👱🏼♀️ 36 lat 💊 wit.D, Omegamed Optima Start,
MTHFR 677C hetero, PAI-1 4G hetero
07.2024 - AMH 1,55
11.2024 - histeroskopia - usunięcie polipa
03.2025 - HSG oba jajowody drożne
🧔 38 lat 💊 Extrafertil
02/03.2025 morfologia 1%, HBA 8% ‼️, DFI 30%, stres oxy - ok
Starania od 01.2023
19.09.23 ⏸
27.10.23 -> poronienie zatrzymane (6/8 tydz.) 💔
18.04.25 ⏸ -> cb 💔
19.05.25 ⏸️ -> 10 dpo "zostań 🤞🏻"
21.05 beta 47,7
23.05 beta 137,1
26.05 beta 688,1
28.05 -> pęcherzyk 4mm
06.06 -> 💍 2,4mm szczęścia z ❤️
09.06 -> krwawienie IP - wszystko ok
18.06 -> 1.41cm 🍤 FHR 163
02.07 -> 3.17cm 🐸 FHR 178
16.07 -> 5.68cm 🐢 FHR 177
25.07 -> prenatalne 🩵❓
30.07 -> 8.5cm, 🦎 FHR 154
13.08-> 158g FHR 149
27.08 - wizyta
-
Jupiter wrote:Czy partner też został przeleczony? Robił też wymazy/ posiew?
Nie robił posiewów. Właśnie dzisiaj lekarz przez telefon zalecił brać kolejny antybiotyk ale już mi i mężowi Cipronex, natomiast od mojego pierwszego jeszcze wymazu w czerwcu (który wyszedł dobry) obsesyjnie bałam się infekcji więc robiliśmy to w zabezpieczeniu … aż do teraz więc mąż nie powinien mieć bakterii 🧐🤔👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
✅ MUCHa, zespół antyfosfolipidowy, białko C i S, ANA1, ANA2 < 1:100; ASA, test CBA, immunofenotyp, homocysteina 7 📉
Fragmentacja DNA 6% ✔️
Ja na e coli miałam celowany robiony antybiotyk na podstawie antybiogramu. Wydałam na niego ponad 350 zł, ale udało się wyleczyć.
Piret lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
🔜 badanie nasienia (11.2025)
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
Marty.Na wrote:A czy te HBA można jakoś poprawić?👧26 🧑27⏳️05.24 (5cs) 💉01.25 (10cs)
✅️ MUCHa | drożność | tarczyca | AMH 6.16
✅️nasienie | DFI, HBA, MAR | ogólne badania
❌️ PCOS | IO | hiperandrogenizm | brak owulacji
❌️MTHFR homo | PAI-1 homo
01-08.25 7 cykli stymulowanych Lametta + Zivafert
09.25 8 cykl stymulowany -
Piret wrote:Nie robił posiewów. Właśnie dzisiaj lekarz przez telefon zalecił brać kolejny antybiotyk ale już mi i mężowi Cipronex, natomiast od mojego pierwszego jeszcze wymazu w czerwcu (który wyszedł dobry) obsesyjnie bałam się infekcji więc robiliśmy to w zabezpieczeniu … aż do teraz więc mąż nie powinien mieć bakterii 🧐🤔Ona:31
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
Do ogarnięcia:
aszin wrote:Ja na e coli miałam celowany robiony antybiotyk na podstawie antybiogramu. Wydałam na niego ponad 350 zł, ale udało się wyleczyć.
Właśnie już duomox był na podstawie antybiogramu ehh ale oznaczony że przy większej dawce ehhh a na Cipronex była wrażliwa więc nie wiem czemu lekarka nie dała od razu Cipronex tym razem również na to wrażliwy ale boję się kolejnego antybiotyku że znowu nie wyleczy do końca ….
Jak długo trwało u Ciebie leczenie ?👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
Fragmentacja DNA 6% ✔️
Piret wrote:Cześć dziewczyny, sorry że wpadam jak dzik w żołędzie, ale może mi doradzicie… widzę sporo nowych osób ja udzielałam się we wcześniejszych wątkach miesięcznych (kwiecień-czerwiec) jednak musiałam zrobić sobie przerwę od forum no i miałam bardzo dużo na głowie. Przychodzę do Was z pytaniem, bo może któraś z Was też borykała się z problemem bakterii Ecoli…. Od czerwca nie mogę zrobić badania drożności, bo jak na złość ciągle mam złe wymazy…. Pierwszy miałam idealny(!) ale między pobraniem a terminem badania zaczęłam czuć dyskomfort. I tak się bujam od czerwca a końca infekcji nie widać 😣😣😣 brałam już Macmirror, potem jak się okazało że to Ecoli to duomox aż 3 razy na dobę + fluomizin… (uważam że źle dobrany bo bakteria była wrażliwa na różne antybiotyki a na ten akurat średnio wrażliwa) po 2 tyg grzybica chyba się zaczynala więc pimafucin ale przerwany okresem, i na koniec Gynazol jedna dawka i odebrałam dziś wymaz a tu jeszcze więcej e coli ….
Najgorsze że jesteśmy w staraniowym zawieszeniu i to mnie dobija 😫 miałyście taki problem jak sobie poradzić z wytępieniem tego dziadostwa???Ona:31
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
Do ogarnięcia:
Marty.Na wrote:A czy te HBA można jakoś poprawić?walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
9.09 2,86cm i 178💓
Dominująca jędza 🥰 -
Piret wrote:Właśnie już duomox był na podstawie antybiogramu ehh ale oznaczony że przy większej dawce ehhh a na Cipronex była wrażliwa więc nie wiem czemu lekarka nie dała od razu Cipronex tym razem również na to wrażliwy ale boję się kolejnego antybiotyku że znowu nie wyleczy do końca ….
Jak długo trwało u Ciebie leczenie ?
I u mnie był wzrost obfity.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia, 18:01
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
Wszystko to, co mam
Mam pytanie do KiKi
Jaki masz wynik z PAI bo już się zgubiłam.
4g/4g czy
4g/5g ?
Z tego co rozumiem to 5g/5g to jest normalne.
4g/5g to średnie ryzyko
A 4g/4g to większe ryzyko
Mi właśnie przyszły wyniki i mam 4g/5g i myślę czy iść z tym do lekarza ? Czy to może być powód że przez rok nie zachodzie ? Czy raczej tylko powoduje poronienia ?
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
💛 12 miesięcy starań, a dwóch kresek wciąż brak… misja: 🍼👶
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄 Owulacja & cykl
Endometrium: 13 mm 🌸
Śluz płodny 🧻
Pęcherzyki pękają 🥚💥
Jajowody – drożne ✅
Faza lutealna: 10–12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol: 40 pg/mL 💧
FSH: 6 mIU/mL 🌱
LH: 6 mIU/mL 🔁 -
Jupiter wrote:A jeszcze zapytam, jakie wartości wyszły dla tej ecoli? Liczne czy pojedyncze? Mężowi wyszło w posiewie nasienia pojedyncze ecoli i nie wiem czy to będzie do leczenia. Zrobił jeszcze wymaz, czekamy na wyniki.
Najpierw miałam liczne … a po kuracji duomoxem wyszły bardzo liczne 😩 jestem wściekła że poprzedni lekarz od razu nie dał antybiotyku na który była bardzo wrażliwa a nie średnio , katowałam sie tym Duomoxem 1 g na dobę a zaznaczę że nie choruje często i antybiotyki ostatnio może 3 lata temu brałam.👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
Fragmentacja DNA 6% ✔️
Ssilvia wrote:Mam pytanie do KiKi
4g/4g czy
4g/5g ?
4g/5g to średnie ryzyko
Mi właśnie przyszły wyniki i mam 4g/5g i myślę czy iść z tym do lekarza ? Czy to może być powód że przez rok nie zachodzie ? Czy raczej tylko powoduje poronienia ?Ssilvia lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
Wszystko to, co mam
Ssilvia wrote:Mam pytanie do KiKi
4g/4g czy
4g/5g ?
4g/5g to średnie ryzyko
Mi właśnie przyszły wyniki i mam 4g/5g i myślę czy iść z tym do lekarza ? Czy to może być powód że przez rok nie zachodzie ? Czy raczej tylko powoduje poronienia ?
Ja mam 4g/5g i do tego Mutacje c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym. W klinice dostałam zalecenie brania heparyny, bo może to właśnie zwiększać ryzyko poronień. Nic nie mówiła nam przy tym, że może to utrudniać też zajście w ciążę.Ssilvia lubi tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
25.08🤞🏻
Beta 203.47
🤞🏻Rośnij kropku i daj mi super prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Myślę że pojedyncze jeśli nie dają żadnych objawów to się nie leczy, lekarz mówił że naturalnie mogą trochę występować w naszej florze gorzej jak dają objawy a ja miałam delikatne swędzenie dwa razy dziennie
Jupiter lubi tę wiadomość
👩🏼 35 🧔🏻♂️ 37
cp 💔
2x cb 💔
W trakcie diagnostyki
Fragmentacja DNA 6% ✔️
Czy to słońce jest gdzieś za rogiem? 🍀