W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamacita wrote:No teksty rodziny to naprawdę przegięcie, co za chamstwo
Mnie teść wypytywał milion razy czy jestem w ciąży jak powiedziałam, że nie pijemy alkoholu obecnie, chociaż usłyszał od razu że NIE, NIE JESTEM. W ogóle dobija mnie to podejście do alkoholu, że jak ktoś nie pije to od razu musi być ciąża. Czemu to jest normą w społeczeństwie żeby przy każdym spotkaniu pić 😅 Jasne lubię wino, ale chyba bardziej lubię się dobrze czuć bez niego i wkurzają mnie natarczywe pytania. Może powinnam zacząć pytać ludzi czemu piją 🤣
Nic nie mów. Ja jestem pod obserwacją rodziny trzy razy bardziej odkąd moja młodsza siostra ogłosiła ciążę. A przestałam pić alkohol całkowicie ze względu na to że źle po nim śpię a mam problemy ze snem i bardzo dbam o higienę snu. Jestem dosłownie pod stałą obserwacją o każde moje przytycie czy nie picie na grillu mam wrażenie sprawia że mnie obserwują. Już się nasłuchałam że chcieliby wnuka…Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
👰🏼🤵🏻♂️ 🐶🐈
Start: czerwiec 2025
1 CS bio 😔 -
Z tymi cukrami to widzę ciężki temat... jednak mi utkwił w głowie post cukrzyka. O tym jak pisała co w takim razie z kobietami z pompą na insulinie które też chcą i zachodzą w ciąże i często kończy się to dobrze mimo że średnia cukrów wychodzi 140...🙃
Nie sądzę ze cukry powyzej 100 są dobre. Sama wchodzę na dietę by je zbić. Zresztą ja zauważyłam że mój organizm nie toleruje glutenu. I po nim mam wyrzuty insuliny... teraz nawet pogodziłam sie z glukometrem i co jakis czas sprawdzam jaki jest wyrzut. Np. Ostatnio nie mogłam się powstrzymać. Mieliśmy gosci i zrobilam beze z owocami i mascarpone. Oczywiście zjadlam... sprawdziłam po 2h cukier i pięknie spadł do 98. A zjem np. Dwa kawałki pizzy czy jakiś makaron z sosem to po 2h nadal mam 140/160 🙃30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
krolik wrote:
Włącz do diety berberyne
Zainteresowało... możesz coś więcej o tym powiedzieć? W razie ciąży trzeba odstawić czy można brać dalej? Jakieś konkretne polecacie?30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Martt95 wrote:Zainteresowało... możesz coś więcej o tym powiedzieć? W razie ciąży trzeba odstawić czy można brać dalej? Jakieś konkretne polecacie?
Ma właściwości obniżające poziom cukru we krwi, hamuje apetyt na słodkie i sprzyja odchudzaniu. Najlepiej odstawić po owulacji, nie ma badań jaki ma wpływ na ciążę. Jest dość silna, sama odczułam to na sobie i osoby nie mające problemów z gospodarką cukrową uważam, że nie powinny zażywać, ale to moja opinia. Brałam chwilę małe dawki żeby mnie do cukru nie ciągnęło i rzeczywiście działała, woda schodziła. Później kupiłam sobie mocniejszą i odstawiałam, bo dziwnie się czułam, nie wiem czy to na pewno po niej, może miałam jakiś słabszy czas, ale skoro cukry mam ok to nie ma co suplementować, a chęć na słodkie zwalczać inaczej 🤪 no tym bardziej teraz w ciąży to nie ma opcji i przy kp też -
Hej,hej! Będę robić niebawem kontrolne badania witamin, co by nie przedobrzyć z dawkami. Dziewczyny doradźcie proszę ile wcześniej odstawić: witaminy z grupy B, witaminę D, będę też badać ferrytyne (biorę teraz Floradix i laktoferyne). Dzięki!
Ona:31
AMH: 1.4;
USG, HPV, cyto, MUCH, owulacja -✅
Jelita: SIBO, HP, Candida, pasożyty - ✅
Hormony, ANA, ASA, APS -✅
❗️IBS
❗️Tarczyca: Niedoczynność Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo PAI-1 homo
On: 32
Morfo: 2% -> 4%, PH 8,5❔
Jelita, Hormony, MAR, HBA - ✅
❗️DFI 26%❗️ŻPN IIIst
08/25: posiew, wymaz
09/25: Wit i fer -kontrola, krzywa c/i
10/25: seminogram - kontrola
Do ogarnięcia:
⬇️ antyTPO > 1000 ⬆️ ferrytyna 18 ⬇️ DFI -
To jest to ze cukry łatwo uzależniają. Ale wiem po sobie że gdy przejdzie się ta ten "detoks" od słodkiego to z czasem potrzba go coraz mniej... Tak swoją drogą w 1 ciazy nie bylam zabardzo świadoma cukrów. Miałam przy kontrolach do ginekologa kolo 98. Krzywe nie wyszły niby najgorzej. Ale podejrzewam ze musiałam mieć jakieś wyrzuty mocniejsze które nie były wyłapane. Mało tego przytyłam wtedy 22kg. Strasznie sie czułam całą ciąże. I miałam na koncu problemy i szybką cesarkę. Natomiast w drugiej ciąży pilnowałam się mocno. Nauczyłam sie inaczej odżywiać. Miałam duzo energii, czułam sie seksownie w ciąży. Przytyłam około 4/5kg. Córka ważyła 3248g reszta to pewnie łożysko i wody płodowe 🫣 nie wiedziałam ze tak sie da...
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:44
Mamacita lubi tę wiadomość
30♀️ PCOS, IO
35♂️
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Default.owa wrote:Dziewczyny, mam wyniki!
Beta - 24.29,
Progesteron - 23 🥳
Mąż się martwi, że Beta niska, ale mu tłumaczę, że to 10 DPO i startuje od 0. Teraz tylko trzymać kciuki żeby ładnie rosło i zaprzyjaźnić się z igłami.Default.owa lubi tę wiadomość
-
Default.owa wrote:Dziewczyny, mam wyniki!
Beta - 24.29,
Progesteron - 23 🥳
Mąż się martwi, że Beta niska, ale mu tłumaczę, że to 10 DPO i startuje od 0. Teraz tylko trzymać kciuki żeby ładnie rosło i zaprzyjaźnić się z igłami.Default.owa lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
Cześć Dziewczyny
Pisze, w sumie nie wiem dlaczego. Przepraszam za brak polskich znaków. Mąż dostał wyniki nasienia i jak było ,3% to teraz jest 1% najbardziej mi szkoda tego, że odstawil alkohol, zmienił tryb życia i to nie dało nic. Nawet nam się wydaje, że wyniki są gorsze, niż lepsze. Chcemy zapisać się do Kliniki in vitro,ale właśnie...w ogóle nie wiemy od czego zacząć. Ile się czeka? Jaka klinikę polecacie na Śląsku? Jakiego lekarza? Tyle pytań mam, a nie wiem nic31🙆🏻♀️ 33🧔🏼
Starania od 10.24'
♂️:
Łuszczyca (Daivobet)
💊
Omega3, Witamina D, Magnez, Ten Fertil ON, Witaminy ADEK, Ubiquinol 200, Witamina B12
🔬
Rozszerzone badanie nasienia + fragmentacja DNA plemników + test HBA ⏳
♀️
Przewlekłe nieaktywne zapalenie żołądka, subkliniczna niedoczynność tarczycy (Euthyrox 50), PCOS (w trakcie diagnozy)
💊
Witamina D, Omega 3, Magnez, Witamina B6 i B12, Aktywny kwas foliowy Neofolic, NAC 600, Ubiquinol 200, Prena Caps Ovi, Zioła Ojca Grzegorza
🔬
Trombofilia wrodzona (m. cz. V Leiden, m. MTHFR, m. PAI-1), KIR ⏳
Beta HCG:
08.03.25- 68.60
10.03.25- 104.60
12.03.25- 147.50
14.03.25- 216.60
19.03.25- 1036.60
20.03.25- 1313.30
02.04.25 - zabieg abrazji, 8tc 💔 -
Ounai, moja mama po zawale serca (41 lat) urodziła mnie mając 43 i wszystko ze mną dobrze, cała ciąża bez powikłań. Nie można z góry zakładać, że będą problemy. 🙄👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
7cs -
Co do drożności to mój obecny gin z kliniki powiedzial, ze często po cesarce jajowody sie zapychają. Ja byłam w 3 ciążach w które zaszłam naturalnie a tu pyk okazuje sie niedroznosc . No i ma to chyba sens.👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Hej dziewczyny. Przychodzę (jak dzik w pomidory) do Was nieśmiało zostawić trochę 🦠🦠🦠
Wczoraj byłam na usg, gdzie pokazał się mały miś z bijącym serduszkiem ❤️
Default.owa, MisiaMisia123, Mika1992, Pacynka, ater, Treaclynat, mon08kow, Luna11, Mamacita, kleopatr4, Seabird lubią tę wiadomość
-
Idawoll wrote:Hej dziewczyny. Przychodzę (jak dzik w pomidory) do Was nieśmiało zostawić trochę 🦠🦠🦠
Wczoraj byłam na usg, gdzie pokazał się mały miś z bijącym serduszkiem ❤️
Super! Niech zdrowo rośnie!🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
🤞🏻Rośnij kropku i daj mi super prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Księgowa wrote:Ounai, a to nie jest tak, ze ta cukrzyca osłabia komórki jajowe? Ze sa słabej jakości? Moze warto sprobowac to uregulować jednak.
Co do straszebia wadami tl juz to slyszalam majac 35 lat i bedac w ciazy z corka. Nie wiem co Ci lelarze maja z tymi chorobami. Jak masz powyzej 30 lat to dostaja wariacji.
Krolik mam zakaz wszystkich supli bo mialam 3krotnie przekroczone proby watrobowe i dopiero prawdopodobnie w tym tyg dostane zielone swiatlo. Mam dostac metformine w koncu wiec licze ze insulina tez zacznie sie normowac
Mamacita, ja od dawna nie pije i nadal nikt tego jakos nie ogarnal i nadal namawiaja.
Kitkat, moze wez nastepnym razem jak tak powiedza rzuc tekstem "no chetnie, pokazcie". A jak zaczna jakies kolejne glupie teksty to im powiedz ze skoro nie wstydza sie przy wszyatkich proponowac takiej pomocy to nie ma co sie wstydzien, niech przy wszystkich pokazuja. Jest szansa ze juz drugi raz nie wyskocza z tekstemSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Marty.Na wrote:Cześć Dziewczyny
Pisze, w sumie nie wiem dlaczego. Przepraszam za brak polskich znaków. Mąż dostał wyniki nasienia i jak było ,3% to teraz jest 1% najbardziej mi szkoda tego, że odstawil alkohol, zmienił tryb życia i to nie dało nic. Nawet nam się wydaje, że wyniki są gorsze, niż lepsze. Chcemy zapisać się do Kliniki in vitro,ale właśnie...w ogóle nie wiemy od czego zacząć. Ile się czeka? Jaka klinikę polecacie na Śląsku? Jakiego lekarza? Tyle pytań mam, a nie wiem nic
Czeka się w zależności od kliniki i od lekarza, do którego chcecie trafić. My na pierwszą wizytę czekaliśmy półtora miesiąca. ☺️Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)
📌 11.2025 badanie nasienia
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
Ounai wrote:Tylko, że ja cukrzycy nie mam, miałam detektor cukru przez 2 tyg, teraz tez bede zakladac i nawet po tabliczce czekolady cukier mi nie skakał. Oczywiscie uregulowac trzeba i walcze o to z lekarzami od roku. Niestety reafiam wiecznie na idiotów którzy np zalecają nie jeść po 18:00 kiedy mówię, że to chyba nie najlepszy pomysł skoro chodzę spać ok 24:00-1:00. Slyszalam tez o keto mimo ze mam problemy z watroba, o odstawieniu wegli mimo ze mpwilam ze mam wtedy spadki cukru i robi mi sie slabo. Slysze tez wiecznie ze nie ma sensu wdrazac lekow, ze tsh 3,0 dla starajacych sie o ciaze jest ok i wiele, wiele innych madrych tekstow. A dzisiaj uslyszalam ze jak bede robic 10tys krokow to schudne....
Co do straszebia wadami tl juz to slyszalam majac 35 lat i bedac w ciazy z corka. Nie wiem co Ci lelarze maja z tymi chorobami. Jak masz powyzej 30 lat to dostaja wariacji.
Krolik mam zakaz wszystkich supli bo mialam 3krotnie przekroczone proby watrobowe i dopiero prawdopodobnie w tym tyg dostane zielone swiatlo. Mam dostac metformine w koncu wiec licze ze insulina tez zacznie sie normowac
Mamacita, ja od dawna nie pije i nadal nikt tego jakos nie ogarnal i nadal namawiaja.
Kitkat, moze wez nastepnym razem jak tak powiedza rzuc tekstem "no chetnie, pokazcie". A jak zaczna jakies kolejne glupie teksty to im powiedz ze skoro nie wstydza sie przy wszyatkich proponowac takiej pomocy to nie ma co sie wstydzien, niech przy wszystkich pokazuja. Jest szansa ze juz drugi raz nie wyskocza z tekstem
Ja robiłam w tym tygodniu USG tarczycy i lekarka radiolog mi powiedziała że jak usłyszę że przy tsh 3-4 jest super i nie trzeba zbijać do zajścia w ciążę to mam zmienić lekarza bo to przedpotopowe podejście i stara szkoła. Więc chyba faktycznie kiepsko trafiasz bo dokładnie to usłyszałam od młodej fajnej lekarki że to wynik kwalifikujący do zbicia… no ale nic więcej nie powiemsama jestem skołowana i dopiero szukam lekarzy eh
Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
👰🏼🤵🏻♂️ 🐶🐈
Start: czerwiec 2025
1 CS bio 😔 -
Martt95 wrote:Z tymi cukrami to widzę ciężki temat... jednak mi utkwił w głowie post cukrzyka. O tym jak pisała co w takim razie z kobietami z pompą na insulinie które też chcą i zachodzą w ciąże i często kończy się to dobrze mimo że średnia cukrów wychodzi 140...🙃
Nie sądzę ze cukry powyzej 100 są dobre. Sama wchodzę na dietę by je zbić. Zresztą ja zauważyłam że mój organizm nie toleruje glutenu. I po nim mam wyrzuty insuliny... teraz nawet pogodziłam sie z glukometrem i co jakis czas sprawdzam jaki jest wyrzut. Np. Ostatnio nie mogłam się powstrzymać. Mieliśmy gosci i zrobilam beze z owocami i mascarpone. Oczywiście zjadlam... sprawdziłam po 2h cukier i pięknie spadł do 98. A zjem np. Dwa kawałki pizzy czy jakiś makaron z sosem to po 2h nadal mam 140/160 🙃
Ja mam cukier na czczo 108, a po czekoladzie nigdy nie dobilo mi do wiecej niz 140, a mialam ciagly pomiar cukru, wiec cukry na czczo nie sa wyznacznikiem tego ze ktos musi miec problem z glikemia poposilkowaWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:39
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
W ogole wiecie, jeszcze taka rozmowe mialam z ta lekarka:
Lekarka: w ktorym roku byl pierwszy porod?
Ja: 2015
L: sn?
Ja: tak
L: syn czy corka?
Ja: syn
L: waga?
Ja: 4640g
L: byla cukrzyca?
Ja: oficjalnie nie, ale byla zle wykonana krzywa wiec mogla byc
L: a drugi porod?
Ja: 2020, corka, sn
L: waga?
Ja: 3520g
L: ooo i widzi Pani, to dlatego ze pilnowala Pani diety
Ja: to dlatego ze urodzila sie 2 tyg przed terminem, szacowana waga w terminie byla ponad 4kg
Mina lekarki bezcennaSYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Marty.Na wrote:Cześć Dziewczyny
Pisze, w sumie nie wiem dlaczego. Przepraszam za brak polskich znaków. Mąż dostał wyniki nasienia i jak było ,3% to teraz jest 1% najbardziej mi szkoda tego, że odstawil alkohol, zmienił tryb życia i to nie dało nic. Nawet nam się wydaje, że wyniki są gorsze, niż lepsze. Chcemy zapisać się do Kliniki in vitro,ale właśnie...w ogóle nie wiemy od czego zacząć. Ile się czeka? Jaka klinikę polecacie na Śląsku? Jakiego lekarza? Tyle pytań mam, a nie wiem nic👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25
PCOS | IO | hiperandrogenizm
MTHFR homo | PAI-1 homo
7 cykl stymulowany