W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula. wrote:Dzwoniła pani z kliniki. Udalo zamrozić sie 4 blastocysty ❄️ także wydaje mi sie ten wynik za bardzo dobry. Bo z 8 udało się wyhodować 5 kropeczków. 🍀
Paula. lubi tę wiadomość
Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
👰🏼🤵🏻♂️ 🐶🐈
Start: czerwiec 2025
1 CS bio 😔 -
Hej! Nie pamiętam która z Was polecała na tym lub poprzednim wątku stronę badaj.to.
Rzeczywiście najtańsze badania znalazłam.
♥️👫🏻 93&94 👩❤️💋👨 2013
🐈⬛🐈⬛🐈⬛🦮
🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
💔01.2025 biochem
💔02.2025 biochem
03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
😞 07.2025
Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu -
Dziewczyny,
Jestem po monitoringu, oba pęcherzyki pękły, jadnakze to jest 4 cykl starań i lekarz jest zaniepokojony. Zaleca powtórkę badania nasienia, dobicie do maks 6 owulacji i następnie inseminacje. Chciałabym wierzyć że nie będzie nam potrzebna inseminacja..,09/2024 odstawienie AH po 4 latach
starania na poważnie od 03/2025
- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
- 2 x stymulacja (04,05.2025)
- badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
- 2 x stymulacja clostybegyt (07,08.2025)
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Kitkat wrote:Przykro mi bardzo, to musi być ciężko usłyszeć takie słowa... nie bardzo znam Twoją historię, nie planujesz wrócić do pracy?SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Jestem po kontroli i jest po prostu do dupy. Poryczałam sie w samochodzie. Powiedziala mi ze mam wstrzymac starania na 3 miesiace i zbic xukry, schudnac i moze bede mogla wznowic bo przez takie wyniki + moj wiek dziecko moze byc chore. Dla mnie wstrzymanie staran na 3 miesiace oznacza rezygnacje z nich na zawsze, bo za 3 miesiace to ja bede bezrobotna a nie moge sobie na to pozwolic z 3 dzieci. Tak ze ten... do dupy
Chciała powiedzieć a polubiłam, sorki.
A myślałas żeby iść do innego ginekologa ?
Moze to jest szansa, na uspokojenie głowy i wejścia w starania zupełnie inna głową 😁
A może właśnie znajdziesz lepszą pracęz poświęcisz się jej i dziecko samo się pojawi ♥️ tego Ci życzę !
Wszystko jest po coś, ten nasz ból, te kłody pod nogi.
Mamy całe życie przed sobą ♥️
Ja po 8 latach naturalnie zaszłam w ciążę, która straciłam.
Pozytywy : moge zajść, jaka dalsza droga ?
Nie wiem 😉 nie odpuszczę ! Byle nie czekać znowu tyle.
Przesyłam dużo mocy, dużo ostatnio się u Ciebie dzieje, ale wszystko jest po coś 😁Ja 94
On 93
Starania od 2017
10.04⏸️
10.06💔 8 tydzień -
Malineczka wrote:Dziewczyny,
Jestem po monitoringu, oba pęcherzyki pękły, jadnakze to jest 4 cykl starań i lekarz jest zaniepokojony. Zaleca powtórkę badania nasienia, dobicie do maks 6 owulacji i następnie inseminacje. Chciałabym wierzyć że nie będzie nam potrzebna inseminacja..,Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)
📌 11.2025 badanie nasienia
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
Jestem po monitoringu, oba pęcherzyki pękły, jadnakze to jest 4 cykl starań i lekarz jest zaniepokojony. Zaleca powtórkę badania nasienia, dobicie do maks 6 owulacji i następnie inseminacje. Chciałabym wierzyć że nie będzie nam potrzebna inseminacja..,mon08kow lubi tę wiadomość
Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
👰🏼🤵🏻♂️ 🐶🐈
Start: czerwiec 2025
1 CS bio 😔 -
Jestem po monitoringu, oba pęcherzyki pękły, jadnakze to jest 4 cykl starań i lekarz jest zaniepokojony. Zaleca powtórkę badania nasienia, dobicie do maks 6 owulacji i następnie inseminacje. Chciałabym wierzyć że nie będzie nam potrzebna inseminacja..,
Dlaczego jest tak szybko zaniepokojony? Zawsze myślałam, że pół roku starań dla każdej pary to taka norma 🤷🏻♀️ pytam, bo u nas próby od kwietnia.aszin lubi tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Velaria wrote:Super, kolejny krok do przodu! Już będzie tylko dobrze! 🥰
Czemu w ogóle stresowałaś się CP mając takie ładne przyrosty bety??
Dlatego, że miałam mocne bóle po lewej stroniejednak doktor uspokoił, że to po prostu więzadła pracują i tak może być 🤪
Velaria lubi tę wiadomość
20cs
3/25 CB 💔
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania ✅
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem ✅
Walka z obniżoną ferrytyną! ❌
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski!
💚 12.08. beta - 311
💚 14.08. beta - 928
💚 16.08. beta - 3061 -
Mamacita wrote:Jeju ja nie wytrzymałam i zrobiłam test 8dpo i poraziła mnie jego biel...
Mam takie opuchnięte piersi, że myślałam, że to już. Czemu objawy ciąży i miesiączki są takie same, kto to wymyślił 😅
Mam nauczkę, żeby czekać do miesiączki i nie testować!
Kto nigdy nie testował prędzej, niż to logiczne, niech pierwszy rzuci kamieniem 😅 Ja teraz już czekam na ewentualną spóźniającą się miesiączkę, ciąża biochemiczna skutecznie mnie wyleczyła z testowania wcześniej 🫣Default.owa, Ounai lubią tę wiadomość
👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
aszin wrote:A jakie mąż miał wyniki w poprzednim badaniu?
Miał za duża lepkość
PH 7,2
No i jedynie niepokój w ruchu postępowym szybkim 7,51%
09/2024 odstawienie AH po 4 latach
————————————————-
💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne -
Dziewczyny, mam wyniki!
Beta - 24.29,
Progesteron - 23 🥳
Mąż się martwi, że Beta niska, ale mu tłumaczę, że to 10 DPO i startuje od 0. Teraz tylko trzymać kciuki żeby ładnie rosło i zaprzyjaźnić się z igłami.Kitkat, Malineczka, Velaria, Martt95, Ounai, Locus lubią tę wiadomość
🧑🏻🦲 34 👩🏽 30 🐶 4
Starania od VII 2024
4 cs
⏸️ 10.24
💔 11.24
2 cs
⏸️ 14.03
💔 02.05 Florian 🩵
2 cs - wracamy do starań
⏸️ 22.08 🤞🏻
Beta 24.29
Prog 23
🤞🏻Rośnij kropku i daj mi super prezent urodzinowy 🤞🏻
👩🏻🦲 Morfologia 0% -> 2%
Fragmentacja DNA 8%
Kariotyp ✅️
👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
Kariotyp ✅️
Hormony wszelkiej maści ✅️
Morfologia ✅️
🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1
-> Acard 75 & heparyna -
Kitkat wrote:Dlaczego jest tak szybko zaniepokojony? Zawsze myślałam, że pół roku starań dla każdej pary to taka norma 🤷🏻♀️ pytam, bo u nas próby od kwietnia.
Szczerze?
Staramy się od roku już, bo na początku września 24 odstawiłam AH.
Pod opieką lekarza od pół roku. Jestem po 4 stymulacji, reaguje zarówno na aromek jak i clostilbegyt. Mam po około 2 pęcherzyki dominujące w każdym cyklu. Moje wyniki są okej, chociaż powtórzę krew w poniedziałek różne parametry.
Dlaczego nie klika? Nie wiem może jest problem z moją głową, wszystko ustawiam pod starania, pracuje delegacyjnie, każdą delegację układam tak żeby w dni płodne być w domu, rotuje delegacjami żeby iść na monitoring. Jestem zmęczona tym. Ciągłe branie suplementów, tych wszystkich leków na stymulację. Szczerze ja się psychicznie źle czuję, a jeszcze dobija mnie to że mamy środowisko znajomych którzy też starają się o dziecko i właśnie koleżanka ostatnio na spotkaniu powiedziała nam o swojej ciąży, oczywiście pogratulowałam a w głębi duszy myślałam że się rozpłacze.09/2024 odstawienie AH po 4 latach
————————————————-
White1 wrote:Malineczka a ty masz owulacje bez stymulacji?
Na stymulacji mam owulację, wszystko idealnie, ale tak nie można w nieskończoność.09/2024 odstawienie AH po 4 latach
————————————————-
Malineczka wrote:Szczerze?
Staramy się od roku już, bo na początku września 24 odstawiłam AH.
Pod opieką lekarza od pół roku. Jestem po 4 stymulacji, reaguje zarówno na aromek jak i clostilbegyt. Mam po około 2 pęcherzyki dominujące w każdym cyklu. Moje wyniki są okej, chociaż powtórzę krew w poniedziałek różne parametry.
Dlaczego nie klika? Nie wiem może jest problem z moją głową, wszystko ustawiam pod starania, pracuje delegacyjnie, każdą delegację układam tak żeby w dni płodne być w domu, rotuje delegacjami żeby iść na monitoring. Jestem zmęczona tym. Ciągłe branie suplementów, tych wszystkich leków na stymulację. Szczerze ja się psychicznie źle czuję, a jeszcze dobija mnie to że mamy środowisko znajomych którzy też starają się o dziecko i właśnie koleżanka ostatnio na spotkaniu powiedziała nam o swojej ciąży, oczywiście pogratulowałam a w głębi duszy myślałam że się rozpłacze.
A, czyli rok się staracie, mnie ten 4 cs zmylił 🙂 U mnie w rodzinie są dwie ciążę, ograniczam kontakty do minimum bo ciągle słyszę tylko dogryzanie, żeby bardziej sie starać i czy mają nam pokazać jak to robić...👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
Default.owa wrote:Dziewczyny, mam wyniki!
Beta - 24.29,
Progesteron - 23 🥳
Mąż się martwi, że Beta niska, ale mu tłumaczę, że to 10 DPO i startuje od 0. Teraz tylko trzymać kciuki żeby ładnie rosło i zaprzyjaźnić się z igłami.
I masz całkowitą rację, 10dpo to wcześniutko) Piękne wyniki!
W niedzielę idziesz gdzieś na powtórkę, czy w poniedziałek?AMH 0,98
05.25 10+2 tc / 6 tc 👼
18.08.25 -⏸️10 dpo
21.08.25 - b-hcg 247, prog 29,63
🍀🍀🍀🍀🍀🍀 -
Default.owa wrote:Dziewczyny, dziś jest mocniejsza! Słabo widać na zdjęciu, telefon ze mną nie współpracuje, ale jest na żywo widoczna gołym okiem. Lecę dziś na betę.🥰
https://zapodaj.net/plik-M8xn9UGTADDefault.owa lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Jestem po monitoringu, oba pęcherzyki pękły, jadnakze to jest 4 cykl starań i lekarz jest zaniepokojony. Zaleca powtórkę badania nasienia, dobicie do maks 6 owulacji i następnie inseminacje. Chciałabym wierzyć że nie będzie nam potrzebna inseminacja..,👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
4 ❄️❄️❄️❄️