X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia123 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Dzwoniła pani z kliniki. Udalo zamrozić sie 4 blastocysty ❄️ także wydaje mi sie ten wynik za bardzo dobry. Bo z 8 udało się wyhodować 5 kropeczków. 🍀
    Gratulacje 🫶 to brzmi jak świetna wiadomość

Paula. lubi tę wiadomość

Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
    👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

Start: czerwiec 2025
    1 CS bio 😔
  • Locus Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Nie pamiętam która z Was polecała na tym lub poprzednim wątku stronę badaj.to.
    Rzeczywiście najtańsze badania znalazłam.
    ♥️

👫🏻 93&94 👩‍❤️‍💋‍👨 2013
    🐈‍⬛🐈‍⬛🐈‍⬛🦮

🧒🏼 L. 05.2020 AuADHD 🤰niepowściągliwe wymioty ciężarnych (hyperemesis gravidarum) 🤢🤮
    💔01.2025 biochem
    💔02.2025 biochem
    03-06.2015 przerwa na uzupełnienie niedoborów i odstawienie encortonu
    😞 07.2025

Reumatyzm, PCOS, POTS, niedobór kwasu foliowego, B6, B12, żelaza, cynku, miedzi, selenu
  • Malineczka Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Jestem po monitoringu, oba pęcherzyki pękły, jadnakze to jest 4 cykl starań i lekarz jest zaniepokojony. Zaleca powtórkę badania nasienia, dobicie do maks 6 owulacji i następnie inseminacje. Chciałabym wierzyć że nie będzie nam potrzebna inseminacja..,

09/2024 odstawienie AH po 4 latach
    starania na poważnie od 03/2025

- stwierdzone PCOS, hiperprolaktynemia czynnościowa
    - 2 x stymulacja (04,05.2025)
    - badanie drożności jajowodów - oba drożne 06.2025
    - 2 x stymulacja clostybegyt (07,08.2025)

————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Przykro mi bardzo, to musi być ciężko usłyszeć takie słowa... nie bardzo znam Twoją historię, nie planujesz wrócić do pracy?
    U nas sa zwolnienia grupowe i bede ich czescia, wiec w sumie niewazne co planuje, jak wroce, to pierwsze co zobacze to bedzie wypowiedzenie

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Mucha94 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jestem po kontroli i jest po prostu do dupy. Poryczałam sie w samochodzie. Powiedziala mi ze mam wstrzymac starania na 3 miesiace i zbic xukry, schudnac i moze bede mogla wznowic bo przez takie wyniki + moj wiek dziecko moze byc chore. Dla mnie wstrzymanie staran na 3 miesiace oznacza rezygnacje z nich na zawsze, bo za 3 miesiace to ja bede bezrobotna a nie moge sobie na to pozwolic z 3 dzieci. Tak ze ten... do dupy

Chciała powiedzieć a polubiłam, sorki.

A myślałas żeby iść do innego ginekologa ?

Moze to jest szansa, na uspokojenie głowy i wejścia w starania zupełnie inna głową 😁

A może właśnie znajdziesz lepszą pracęz poświęcisz się jej i dziecko samo się pojawi ♥️ tego Ci życzę !

Wszystko jest po coś, ten nasz ból, te kłody pod nogi.

Mamy całe życie przed sobą ♥️

Ja po 8 latach naturalnie zaszłam w ciążę, która straciłam.

Pozytywy : moge zajść, jaka dalsza droga ?

Nie wiem 😉 nie odpuszczę ! Byle nie czekać znowu tyle.

Przesyłam dużo mocy, dużo ostatnio się u Ciebie dzieje, ale wszystko jest po coś 😁

Ja 94
    On 93

Starania od 2017
    10.04⏸️
    10.06💔 8 tydzień
  • aszin Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Dziewczyny,
    Jestem po monitoringu, oba pęcherzyki pękły, jadnakze to jest 4 cykl starań i lekarz jest zaniepokojony. Zaleca powtórkę badania nasienia, dobicie do maks 6 owulacji i następnie inseminacje. Chciałabym wierzyć że nie będzie nam potrzebna inseminacja..,
    A jakie mąż miał wyniki w poprzednim badaniu?

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️USG, hormony, posiewy, podstawowe badania krwi, kariotyp
    💊 Clostilbegyt + suple (od 08.2025)

📌 11.2025 badanie nasienia

Wszystko to, co mam
    to ta nadzieja, że życie mnie poskleja
  • MisiaMisia123 Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Dziewczyny,
    Będzie dobrze ale pomyśl że masz lekarza który się przejmuje i cię nie zbywa to jest dobre

mon08kow lubi tę wiadomość

Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
    👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

Start: czerwiec 2025
    1 CS bio 😔
  • Kitkat Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Dziewczyny,

Dlaczego jest tak szybko zaniepokojony? Zawsze myślałam, że pół roku starań dla każdej pary to taka norma 🤷🏻‍♀️ pytam, bo u nas próby od kwietnia.

aszin lubi tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
  • mon08kow Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Velaria wrote:
    Super, kolejny krok do przodu! Już będzie tylko dobrze! 🥰
    Czemu w ogóle stresowałaś się CP mając takie ładne przyrosty bety??

Dlatego, że miałam mocne bóle po lewej stronie :D jednak doktor uspokoił, że to po prostu więzadła pracują i tak może być 🤪

Velaria lubi tę wiadomość

20cs :)

3/25 CB 💔
    drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania ✅
    4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem ✅

Walka z obniżoną ferrytyną! ❌

Suplementacja:
    FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3

💚 12.08. beta - 311 <3
    💚 14.08. beta - 928 <3
    💚 16.08. beta - 3061 <3
  • Mamacita Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja nie wytrzymałam i zrobiłam test 8dpo i poraziła mnie jego biel...
    Mam takie opuchnięte piersi, że myślałam, że to już. Czemu objawy ciąży i miesiączki są takie same, kto to wymyślił 😅
    Mam nauczkę, żeby czekać do miesiączki i nie testować!

• Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamacita wrote:
    Jeju ja nie wytrzymałam i zrobiłam test 8dpo i poraziła mnie jego biel...
    Mam takie opuchnięte piersi, że myślałam, że to już. Czemu objawy ciąży i miesiączki są takie same, kto to wymyślił 😅
    Mam nauczkę, żeby czekać do miesiączki i nie testować!

Kto nigdy nie testował prędzej, niż to logiczne, niech pierwszy rzuci kamieniem 😅 Ja teraz już czekam na ewentualną spóźniającą się miesiączkę, ciąża biochemiczna skutecznie mnie wyleczyła z testowania wcześniej 🫣

Default.owa, Ounai lubią tę wiadomość

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

Wysłany: Dzisiaj, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A jakie mąż miał wyniki w poprzednim badaniu?
    Ogólnie morfologia w marcu 4,85
    Miał za duża lepkość
    PH 7,2
    No i jedynie niepokój w ruchu postępowym szybkim 7,51%

————————————————-
    💊Pueria uno, resweratrol, cynk, magnez, olej z wiesiołka, OVULOMED (wcześniej fertistim), glucophagne
  • Default.owa Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam wyniki!
    Beta - 24.29,
    Progesteron - 23 🥳

Mąż się martwi, że Beta niska, ale mu tłumaczę, że to 10 DPO i startuje od 0. Teraz tylko trzymać kciuki żeby ładnie rosło i zaprzyjaźnić się z igłami.

Kitkat, Malineczka, Velaria, Martt95, Ounai, Locus lubią tę wiadomość

🧑🏻‍🦲 34 👩🏽 30 🐶 4

Starania od VII 2024

4 cs
    ⏸️ 10.24
    💔 11.24

2 cs
    ⏸️ 14.03
    💔 02.05 Florian 🩵

2 cs - wracamy do starań
    ⏸️ 22.08 🤞🏻
    Beta 24.29
    Prog 23

🤞🏻Rośnij kropku i daj mi super prezent urodzinowy 🤞🏻

👩🏻‍🦲 Morfologia 0% -> 2%
    Fragmentacja DNA 8%
    Kariotyp ✅️

👩🏽 Hashimoto -> Euthyrox 112
    Kariotyp ✅️
    Hormony wszelkiej maści ✅️
    Morfologia ✅️
    🟠 Mutacja c.3980A>G p.(His1327Arg) w układzie heterozygotycznym
    🟠 Genotyp heterozygotyczny 4G/5G polimorfizmu w genie SERPINE1

-> Acard 75 & heparyna
  • White1 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka a ty masz owulacje bez stymulacji?

👧26 🧑27⏳️05.24 💉01.25

PCOS | IO | hiperandrogenizm
    MTHFR homo | PAI-1 homo

7 cykl stymulowany

Wysłany: Dzisiaj, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kitkat wrote:
    Dlaczego jest tak szybko zaniepokojony? Zawsze myślałam, że pół roku starań dla każdej pary to taka norma 🤷🏻‍♀️ pytam, bo u nas próby od kwietnia.

Szczerze?
    Staramy się od roku już, bo na początku września 24 odstawiłam AH.
    Pod opieką lekarza od pół roku. Jestem po 4 stymulacji, reaguje zarówno na aromek jak i clostilbegyt. Mam po około 2 pęcherzyki dominujące w każdym cyklu. Moje wyniki są okej, chociaż powtórzę krew w poniedziałek różne parametry.
    Dlaczego nie klika? Nie wiem może jest problem z moją głową, wszystko ustawiam pod starania, pracuje delegacyjnie, każdą delegację układam tak żeby w dni płodne być w domu, rotuje delegacjami żeby iść na monitoring. Jestem zmęczona tym. Ciągłe branie suplementów, tych wszystkich leków na stymulację. Szczerze ja się psychicznie źle czuję, a jeszcze dobija mnie to że mamy środowisko znajomych którzy też starają się o dziecko i właśnie koleżanka ostatnio na spotkaniu powiedziała nam o swojej ciąży, oczywiście pogratulowałam a w głębi duszy myślałam że się rozpłacze.

————————————————-

Wysłany: Dzisiaj, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Malineczka a ty masz owulacje bez stymulacji?
    Mam pcos stwierdzone już kilka lat temu. Owulacja? Jaka owulacja ja nie miałam regularnych cykli. Po zejściu z AH dostałam raz swoją naturalną miesiączke po 60 dniach, kolejne już były wywoływane. Miałam też naturalną miesiaczkę po badaniu drożności i cykl trwał tylko 44 dni! I tak wow że się pojawił. Ogólnie jeszcze przed AH rozmawiałam z innym ginekologiem że moje objawy które miałam pokazują że miałam cykle owulacyjne i bezowulacyjne. Jednakże więcej tych bezowulacyjnych.
    Na stymulacji mam owulację, wszystko idealnie, ale tak nie można w nieskończoność.

————————————————-
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Szczerze?
    Staramy się od roku już, bo na początku września 24 odstawiłam AH.
    Pod opieką lekarza od pół roku. Jestem po 4 stymulacji, reaguje zarówno na aromek jak i clostilbegyt. Mam po około 2 pęcherzyki dominujące w każdym cyklu. Moje wyniki są okej, chociaż powtórzę krew w poniedziałek różne parametry.
    Dlaczego nie klika? Nie wiem może jest problem z moją głową, wszystko ustawiam pod starania, pracuje delegacyjnie, każdą delegację układam tak żeby w dni płodne być w domu, rotuje delegacjami żeby iść na monitoring. Jestem zmęczona tym. Ciągłe branie suplementów, tych wszystkich leków na stymulację. Szczerze ja się psychicznie źle czuję, a jeszcze dobija mnie to że mamy środowisko znajomych którzy też starają się o dziecko i właśnie koleżanka ostatnio na spotkaniu powiedziała nam o swojej ciąży, oczywiście pogratulowałam a w głębi duszy myślałam że się rozpłacze.

A, czyli rok się staracie, mnie ten 4 cs zmylił 🙂 U mnie w rodzinie są dwie ciążę, ograniczam kontakty do minimum bo ciągle słyszę tylko dogryzanie, żeby bardziej sie starać i czy mają nam pokazać jak to robić...

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

• Velaria Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Dziewczyny, mam wyniki!
    Beta - 24.29,
    Progesteron - 23 🥳

Mąż się martwi, że Beta niska, ale mu tłumaczę, że to 10 DPO i startuje od 0. Teraz tylko trzymać kciuki żeby ładnie rosło i zaprzyjaźnić się z igłami.

I masz całkowitą rację, 10dpo to wcześniutko :)) Piękne wyniki!
    W niedzielę idziesz gdzieś na powtórkę, czy w poniedziałek? :)

AMH 0,98
    05.25 10+2 tc / 6 tc 👼

18.08.25 -⏸️10 dpo
    21.08.25 - b-hcg 247, prog 29,63

🍀🍀🍀🍀🍀🍀
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Dziewczyny, dziś jest mocniejsza! Słabo widać na zdjęciu, telefon ze mną nie współpracuje, ale jest na żywo widoczna gołym okiem. Lecę dziś na betę.🥰

https://zapodaj.net/plik-M8xn9UGTAD
    Widac <3

Default.owa lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • Paula. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malineczka wrote:
    Dziewczyny,
    Musisz byc dobrej myśli. Nam po 3 cyklach tyle ze stymulowanych powiedzial, ze nie ma sensu walczyć z lekami i ze mną i od razu in vitro zaproponował. Więc głowa do góry nie jesteś aż w tak najgorszej sytuacji 😘

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    4 ❄️❄️❄️❄️
‹‹ 124 125 126 127 128
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ