W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Trzymam kciuki, zeby to byl objaw synka moszczącego sobie mieksce w brzuchu matki
Nie wiem co myślisz... czuję sie fatalnie. Nie mam ochoty wstawać z łóżka. Boli mnie gardło, jest mi zimno, czuje głowę i do tego ten katar... temp. Poszybowała w górę ale obawiam sie ze to przez chorobę 🙄30♀️ PCOS, IO
35♂️
Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs
A👧 10.10.2018
J👧🏼 29.04.2021 -
Wczoraj byłam na USG 🤗 widać pęcherzyk ciążowy z żółtkowym w macicy 🥹❤️ więc bardzo mnie to cieszy (bo w myślach była CP). Lekarz twierdzi, że jak na ten etap ciąży to wygląda wszystko póki co ok, za dwa tygodnie kolejne USG, żeby sprawdzić ❤️
Helenka22, Martt95, Default.owa, Marzycielka94, krolik, stokroteczka25, bambusek-94, MisiaMisia123, Velaria, Locus, Paula., Mamacita, ferrytynka25, Monia• lubią tę wiadomość
20cs
3/25 CB 💔
drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania ✅
4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem ✅
Walka z obniżoną ferrytyną! ❌
Suplementacja:
FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage
09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski!
💚 12.08. beta - 311
💚 14.08. beta - 928
💚 16.08. beta - 3061 -
Martt95 wrote:Nie wiem co myślisz... czuję sie fatalnie. Nie mam ochoty wstawać z łóżka. Boli mnie gardło, jest mi zimno, czuje głowę i do tego ten katar... temp. Poszybowała w górę ale obawiam sie ze to przez chorobę 🙄
Martt95 lubi tę wiadomość
20cs
3/25 CB 💔
Suplementacja:
💚 12.08. beta - 311
💚 14.08. beta - 928
💚 16.08. beta - 3061 -
Mam do Was pytanie. Chciałabym zamówic polecane zioła ojca Sroki i Klimuszki, czy macie jakies konkretne srony z których zamawiacie. Zauważyłam, że na poszczególnych stronach składniki się nieco różnią.
I kolejne pytanie czy macie sprawdzone sposoby na podniesienie progesteronu? -
Helenka22 wrote:Mam do Was pytanie. Chciałabym zamówic polecane zioła ojca Sroki i Klimuszki, czy macie jakies konkretne srony z których zamawiacie. Zauważyłam, że na poszczególnych stronach składniki się nieco różnią.
I kolejne pytanie czy macie sprawdzone sposoby na podniesienie progesteronu?Helenka22 lubi tę wiadomość
20cs
3/25 CB 💔
Suplementacja:
💚 12.08. beta - 311
💚 14.08. beta - 928
💚 16.08. beta - 3061 -
Default.owa wrote:Dziewczyny, dziś jest mocniejsza! Słabo widać na zdjęciu, telefon ze mną nie współpracuje, ale jest na żywo widoczna gołym okiem. Lecę dziś na betę.🥰
https://zapodaj.net/plik-M8xn9UGTADDefault.owa lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs -
mon08kow wrote:Wczoraj byłam na USG 🤗 widać pęcherzyk ciążowy z żółtkowym w macicy 🥹❤️ więc bardzo mnie to cieszy (bo w myślach była CP). Lekarz twierdzi, że jak na ten etap ciąży to wygląda wszystko póki co ok, za dwa tygodnie kolejne USG, żeby sprawdzić ❤️
Cudowne wieści, zapraszamy na fioletową stronę 😁 -
Default.owa wrote:Dziewczyny, dziś jest mocniejsza! Słabo widać na zdjęciu, telefon ze mną nie współpracuje, ale jest na żywo widoczna gołym okiem. Lecę dziś na betę.🥰
Widać pięknie kreseczkę, gratuluję i trzymam mocno kciuki za wynik bety 🥰
Mon08kow - gratulacje, spokojnej ciazy Ci życzę, niech kropek rośnieDefault.owa, mon08kow lubią tę wiadomość
👩 33
starania od 04.2025 -
https://zapodaj.net/plik-M8xn9UGTAD
Yeeey, yeeey, yeeey!!!! Tak żem czuł
Gratulacje i czekamy razem na ŚWIETNE wynikitakie będą !!!
Default.owa lubi tę wiadomość
AMH 0,98
05.25 10+2 tc / 6 tc 👼
18.08.25 -⏸️10 dpo
21.08.25 - b-hcg 247, prog 29,63
🍀🍀🍀🍀🍀🍀 -
mon08kow wrote:Wczoraj byłam na USG 🤗 widać pęcherzyk ciążowy z żółtkowym w macicy 🥹❤️ więc bardzo mnie to cieszy (bo w myślach była CP). Lekarz twierdzi, że jak na ten etap ciąży to wygląda wszystko póki co ok, za dwa tygodnie kolejne USG, żeby sprawdzić ❤️
Super, kolejny krok do przodu! Już będzie tylko dobrze! 🥰
Czemu w ogóle stresowałaś się CP mając takie ładne przyrosty bety??mon08kow lubi tę wiadomość
AMH 0,98
05.25 10+2 tc / 6 tc 👼
18.08.25 -⏸️10 dpo
21.08.25 - b-hcg 247, prog 29,63
🍀🍀🍀🍀🍀🍀 -
MMM123 wrote:Ja się nie zgadzam że TSH do obniżenia. Przy staraniach miałam podobne (resztą wyników tarczycy w normie) dla świętego spokoju poszłam do endokrynologa. Na podstawie usg tarczycy i wyników stwierdził że jest ok I tarczyca w czasie ciąży da sobie radę (a na pewno to tsh nie utrudnia zajścia w ciaze) jak zaszłam w ciążę w 8 tygodniu tsh samo spadło do 1.4 czyli jak widać miał rację
Lepiej dmuchać na zimne, w ciąży TSH może dużo wzrosnąć, ale może też spaść i bezpiecznym punktem wyjściowym w staraniach jest 1-1,5.
TSH w zakresach 2,6-4,5 podnoszą ryzyko poronienia o 50%, a powyżej 4,5 podwaja. Niebezpieczna oczywiście jest zarówno niedoczynność jak i nadczynność.Treaclynat lubi tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
-
Helenka22 wrote:Mam do Was pytanie. Chciałabym zamówic polecane zioła ojca Sroki i Klimuszki, czy macie jakies konkretne srony z których zamawiacie. Zauważyłam, że na poszczególnych stronach składniki się nieco różnią.
I kolejne pytanie czy macie sprawdzone sposoby na podniesienie progesteronu?Aciunia, Helenka22 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
-
MMM123 wrote:Ja się nie zgadzam że TSH do obniżenia. Przy staraniach miałam podobne (resztą wyników tarczycy w normie) dla świętego spokoju poszłam do endokrynologa. Na podstawie usg tarczycy i wyników stwierdził że jest ok I tarczyca w czasie ciąży da sobie radę (a na pewno to tsh nie utrudnia zajścia w ciaze) jak zaszłam w ciążę w 8 tygodniu tsh samo spadło do 1.4 czyli jak widać miał rację
Może nie, że do zbicia np. euthyroxem, ciężko ocenić ft3 i ft4 bez widełek, ale TSH z 2,8 przy zmianie diety, uzupełnieniu niedoborów samo powinno spaść, często podwyższone tsh koreluje z niedoborem d3także no bardziej mi chodziło,że w ten sposób do zbicia😅 bo też samego tsh wyższego nie uznaje za problem z tarczycą, TSH jest zmienne, jednak tutaj trzeba spojrzeć całościowo na wszystkie badania tarczycy wraz z usg. Sama kiedyś TSH miałam podchodzące pod 4, nikt mi wtedy nie wspomniał, że coś z nim nie tak, tym bardziej, że poza dolegliwościami jelitowymi nie miałam objawów niedoczynności, znikam to dietą do poziomu 2,2 i to był efekt uboczny. Także nawet w ciąży jak TSH miałam powyżej 3 to pozostałe parametry i USG tarczycy wychodziły super, a euthyrox nawet w dawce 25 źle na mnie działał, ale że w ciąży profilaktycznie TSH się zbija to endokrynolog zmniejszał mi tylko dawkę zbey utrzymywać to na "bezpiecznym" poziomie. Do końca tego nie rozumiem, ale w ciąży nie kombinuje i słucham lekarza, a jak nie ufam lekarzom to akurat Endo miałam bardzo fajnego. W ogóle to od wielu lekarzy słyszałam, że jak się w ciąży zacznie brać euthorx to już później do końca życia, bo z tą niedoczynnością się zostaję 🙈 na szczęście Endo u którego zostałam miał zupełnie inne zdanie 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:19
mon08kow lubi tę wiadomość
-
Siasi wrote:Dziewczyny melduję biel, jak się coś zmieni dam znac 😊
Siasi jak dobrze widzieć ciebie znowu 🫂🫂🫂🫂PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa
🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d
🔹️06.08.2025 - to na pewno dziewczynka 🙈🩷
🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Jestem po kontroli i jest po prostu do dupy. Poryczałam sie w samochodzie. Powiedziala mi ze mam wstrzymac starania na 3 miesiace i zbic xukry, schudnac i moze bede mogla wznowic bo przez takie wyniki + moj wiek dziecko moze byc chore. Dla mnie wstrzymanie staran na 3 miesiace oznacza rezygnacje z nich na zawsze, bo za 3 miesiace to ja bede bezrobotna a nie moge sobie na to pozwolic z 3 dzieci. Tak ze ten... do dupy
Mucha94 lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
krolik wrote:Może nie, że do zbicia np. euthyroxem, ciężko ocenić ft3 i ft4 bez widełek, ale TSH z 2,8 przy zmianie diety, uzupełnieniu niedoborów samo powinno spaść, często podwyższone tsh koreluje z niedoborem d3
także no bardziej mi chodziło,że w ten sposób do zbicia😅 bo też samego tsh wyższego nie uznaje za problem z tarczycą, TSH jest zmienne, jednak tutaj trzeba spojrzeć całościowo na wszystkie badania tarczycy wraz z usg. Sama kiedyś TSH miałam podchodzące pod 4, nikt mi wtedy nie wspomniał, że coś z nim nie tak, tym bardziej, że poza dolegliwościami jelitowymi nie miałam objawów niedoczynności, znikam to dietą do poziomu 2,2 i to był efekt uboczny. Także nawet w ciąży jak TSH miałam powyżej 3 to pozostałe parametry i USG tarczycy wychodziły super, a euthyrox nawet w dawce 25 źle na mnie działał, ale że w ciąży profilaktycznie TSH się zbija to endokrynolog zmniejszał mi tylko dawkę zbey utrzymywać to na "bezpiecznym" poziomie. Do końca tego nie rozumiem, ale w ciąży nie kombinuje i słucham lekarza, a jak nie ufam lekarzom to akurat Endo miałam bardzo fajnego. W ogóle to od wielu lekarzy słyszałam, że jak się w ciąży zacznie brać euthorx to już później do końca życia, bo z tą niedoczynnością się zostaję 🙈 na szczęście Endo u którego zostałam miał zupełnie inne zdanie 😅
Zapisałam się do endokrynologa w dobrej klinice, mam nadzieję że to trzeźwo ocenić zamiast mnie zbywać mówiąc że taka moja natura. A jak na złość pojawiło mi się plamienie w środku cyklu. No ewidentnie mam zaburzoną gospodarkę hormonalną.Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
👰🏼🤵🏻♂️ 🐶🐈
Start: czerwiec 2025
1 CS bio 😔 -
Dzwoniła pani z kliniki. Udalo zamrozić sie 4 blastocysty ❄️ także wydaje mi sie ten wynik za bardzo dobry. Bo z 8 udało się wyhodować 5 kropeczków. 🍀
Kitkat, MisiaMisia123, Default.owa, Ounai, stokroteczka25, Seabird, mon08kow lubią tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
Aniołki: 02.2015 & 06.2016
Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Martt95 wrote:Nie wiem co myślisz... czuję sie fatalnie. Nie mam ochoty wstawać z łóżka. Boli mnie gardło, jest mi zimno, czuje głowę i do tego ten katar... temp. Poszybowała w górę ale obawiam sie ze to przez chorobę 🙄
Miałam identycznie tydzień temu... po 2 dobach gorączka przeszła, ale gardło jeszcze do dziś pobolewa. Jakieś paskudztwo zaczęło nowy sezon 🫣👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
💛 marzenia są początkiem wszystkiego... -
Ounai wrote:Jestem po kontroli i jest po prostu do dupy. Poryczałam sie w samochodzie. Powiedziala mi ze mam wstrzymac starania na 3 miesiace i zbic xukry, schudnac i moze bede mogla wznowic bo przez takie wyniki + moj wiek dziecko moze byc chore. Dla mnie wstrzymanie staran na 3 miesiace oznacza rezygnacje z nich na zawsze, bo za 3 miesiace to ja bede bezrobotna a nie moge sobie na to pozwolic z 3 dzieci. Tak ze ten... do dupy
Przykro mi bardzo, to musi być ciężko usłyszeć takie słowa... nie bardzo znam Twoją historię, nie planujesz wrócić do pracy?👩 33 l.
🧔🏻 36 l.
👱♀️ 6 l.
07/25 ktoś chciał być 💔
💛 marzenia są początkiem wszystkiego...