X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Trzymam kciuki, zeby to byl objaw synka moszczącego sobie mieksce w brzuchu matki ;)

Nie wiem co myślisz... czuję sie fatalnie. Nie mam ochoty wstawać z łóżka. Boli mnie gardło, jest mi zimno, czuje głowę i do tego ten katar... temp. Poszybowała w górę ale obawiam sie ze to przez chorobę 🙄

30♀️ PCOS, IO
    35♂️
    Czas zostać mamą po raz trzeci- 2cs

A👧 10.10.2018
    J👧🏼 29.04.2021
  • mon08kow Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj byłam na USG 🤗 widać pęcherzyk ciążowy z żółtkowym w macicy 🥹❤️ więc bardzo mnie to cieszy (bo w myślach była CP). Lekarz twierdzi, że jak na ten etap ciąży to wygląda wszystko póki co ok, za dwa tygodnie kolejne USG, żeby sprawdzić ❤️

Helenka22, Martt95, Default.owa, Marzycielka94, krolik, stokroteczka25, bambusek-94, MisiaMisia123, Velaria, Locus, Paula., Mamacita, ferrytynka25, Monia• lubią tę wiadomość

20cs :)

3/25 CB 💔
    drożność jajowodów - jeden drożny, drugi udrożniony w trakcie badania ✅
    4-7/25 stymulacja letrozolem, potwierdzona monitoringiem ✅

Walka z obniżoną ferrytyną! ❌

Suplementacja:
    FeMe, wit. D, jod, foliany, magnez, omega, cholina, Glucophage

09.08. 11dpo - ⏸️upragnione dwie kreski! <3

💚 12.08. beta - 311 <3
    💚 14.08. beta - 928 <3
    💚 16.08. beta - 3061 <3
  • mon08kow Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Nie wiem co myślisz... czuję sie fatalnie. Nie mam ochoty wstawać z łóżka. Boli mnie gardło, jest mi zimno, czuje głowę i do tego ten katar... temp. Poszybowała w górę ale obawiam sie ze to przez chorobę 🙄
    W takim razie dużo zdrówka Martt95 i aby jak najszybciej Cię choróbsko opuściło 🍀🤗

Martt95 lubi tę wiadomość

3/25 CB 💔

Suplementacja:

💚 12.08. beta - 311 <3
    💚 14.08. beta - 928 <3
    💚 16.08. beta - 3061 <3
  • Helenka22 Nowa

Wysłany: Dzisiaj, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie. Chciałabym zamówic polecane zioła ojca Sroki i Klimuszki, czy macie jakies konkretne srony z których zamawiacie. Zauważyłam, że na poszczególnych stronach składniki się nieco różnią.
    I kolejne pytanie czy macie sprawdzone sposoby na podniesienie progesteronu?

• mon08kow Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka22 wrote:
    Mam do Was pytanie. Chciałabym zamówic polecane zioła ojca Sroki i Klimuszki, czy macie jakies konkretne srony z których zamawiacie. Zauważyłam, że na poszczególnych stronach składniki się nieco różnią.
    Co do ziół nie podpowiem, ale odpowiadając na ostatnie pytanie to ja zakupiłam w tym celu eBook z Hormonalnej Przestrzeni „przywróć owulację i ponieś progesteron”.

Helenka22 lubi tę wiadomość

3/25 CB 💔

Suplementacja:

💚 12.08. beta - 311 <3
    💚 14.08. beta - 928 <3
    💚 16.08. beta - 3061 <3
  • Promyczek39 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Dziewczyny, dziś jest mocniejsza! Słabo widać na zdjęciu, telefon ze mną nie współpracuje, ale jest na żywo widoczna gołym okiem. Lecę dziś na betę.🥰

https://zapodaj.net/plik-M8xn9UGTAD
    Kreska całkiem dobrze widoczna. Widać bez problemu na zdjęciu. Trzymam kciuki ❤️🤞Gratulacje!

Default.owa lubi tę wiadomość

👩39 l. 🧔‍♂️40 l.

👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs )

Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 4 cs
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon08kow wrote:
    Wczoraj byłam na USG 🤗 widać pęcherzyk ciążowy z żółtkowym w macicy 🥹❤️ więc bardzo mnie to cieszy (bo w myślach była CP). Lekarz twierdzi, że jak na ten etap ciąży to wygląda wszystko póki co ok, za dwa tygodnie kolejne USG, żeby sprawdzić ❤️

Cudowne wieści, zapraszamy na fioletową stronę 😁

• stokroteczka25 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:
    Dziewczyny, dziś jest mocniejsza! Słabo widać na zdjęciu, telefon ze mną nie współpracuje, ale jest na żywo widoczna gołym okiem. Lecę dziś na betę.🥰

Widać pięknie kreseczkę, gratuluję i trzymam mocno kciuki za wynik bety 🥰

Mon08kow - gratulacje, spokojnej ciazy Ci życzę, niech kropek rośnie

Default.owa, mon08kow lubią tę wiadomość

👩 33
    starania od 04.2025
  • Velaria Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Default.owa wrote:

https://zapodaj.net/plik-M8xn9UGTAD

Yeeey, yeeey, yeeey!!!! Tak żem czuł :D <3 <3 <3
    Gratulacje i czekamy razem na ŚWIETNE wyniki <3 <3 takie będą !!!

Default.owa lubi tę wiadomość

AMH 0,98
    05.25 10+2 tc / 6 tc 👼

18.08.25 -⏸️10 dpo
    21.08.25 - b-hcg 247, prog 29,63

🍀🍀🍀🍀🍀🍀
  • Velaria Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula. wrote:
    Gratuluję pięknej bety ❣️ trzymam kciuki za przyrost bety w sobotę 🍀

Dziękuję, będę informować! 🥰🥰

Paula. lubi tę wiadomość

AMH 0,98
    05.25 10+2 tc / 6 tc 👼

18.08.25 -⏸️10 dpo

🍀🍀🍀🍀🍀🍀
  • Velaria Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon08kow wrote:

Super, kolejny krok do przodu! Już będzie tylko dobrze! 🥰
    Czemu w ogóle stresowałaś się CP mając takie ładne przyrosty bety??

mon08kow lubi tę wiadomość

AMH 0,98
    05.25 10+2 tc / 6 tc 👼

18.08.25 -⏸️10 dpo

🍀🍀🍀🍀🍀🍀
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Ja się nie zgadzam że TSH do obniżenia. Przy staraniach miałam podobne (resztą wyników tarczycy w normie) dla świętego spokoju poszłam do endokrynologa. Na podstawie usg tarczycy i wyników stwierdził że jest ok I tarczyca w czasie ciąży da sobie radę (a na pewno to tsh nie utrudnia zajścia w ciaze) jak zaszłam w ciążę w 8 tygodniu tsh samo spadło do 1.4 czyli jak widać miał rację :)
    U mnie wynik TSH powyżej 2 zawsze jest do zbicia. I gdyby nie był, w obu ciążach miałabym już wyrzucone na 4 minimum. Teraz też mimo zwiększenia dawki euthyrox, po kontroli jest 2,8 i zwiększono dawkę jeszcze bardziej.
    Lepiej dmuchać na zimne, w ciąży TSH może dużo wzrosnąć, ale może też spaść i bezpiecznym punktem wyjściowym w staraniach jest 1-1,5.
    TSH w zakresach 2,6-4,5 podnoszą ryzyko poronienia o 50%, a powyżej 4,5 podwaja. Niebezpieczna oczywiście jest zarówno niedoczynność jak i nadczynność.

Treaclynat lubi tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helenka22 wrote:
    Zamawiałam przez allegro, klimuszki wszędzie jak sprawdzałam miały identyczny skład. To jest konkretny przepis właśnie Klimuszki na tą mieszankę i różne firmy ją robią.

Aciunia, Helenka22 lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 x letrozol ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%

03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
    04.25 FET beta 10dpt <0,1
    05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB

🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
    30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
    11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
    20.08 4mm 🥨 i 💓
    preg.png
  • krolik Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MMM123 wrote:
    Ja się nie zgadzam że TSH do obniżenia. Przy staraniach miałam podobne (resztą wyników tarczycy w normie) dla świętego spokoju poszłam do endokrynologa. Na podstawie usg tarczycy i wyników stwierdził że jest ok I tarczyca w czasie ciąży da sobie radę (a na pewno to tsh nie utrudnia zajścia w ciaze) jak zaszłam w ciążę w 8 tygodniu tsh samo spadło do 1.4 czyli jak widać miał rację :)

Może nie, że do zbicia np. euthyroxem, ciężko ocenić ft3 i ft4 bez widełek, ale TSH z 2,8 przy zmianie diety, uzupełnieniu niedoborów samo powinno spaść, często podwyższone tsh koreluje z niedoborem d3 :) także no bardziej mi chodziło,że w ten sposób do zbicia😅 bo też samego tsh wyższego nie uznaje za problem z tarczycą, TSH jest zmienne, jednak tutaj trzeba spojrzeć całościowo na wszystkie badania tarczycy wraz z usg. Sama kiedyś TSH miałam podchodzące pod 4, nikt mi wtedy nie wspomniał, że coś z nim nie tak, tym bardziej, że poza dolegliwościami jelitowymi nie miałam objawów niedoczynności, znikam to dietą do poziomu 2,2 i to był efekt uboczny. Także nawet w ciąży jak TSH miałam powyżej 3 to pozostałe parametry i USG tarczycy wychodziły super, a euthyrox nawet w dawce 25 źle na mnie działał, ale że w ciąży profilaktycznie TSH się zbija to endokrynolog zmniejszał mi tylko dawkę zbey utrzymywać to na "bezpiecznym" poziomie. Do końca tego nie rozumiem, ale w ciąży nie kombinuje i słucham lekarza, a jak nie ufam lekarzom to akurat Endo miałam bardzo fajnego. W ogóle to od wielu lekarzy słyszałam, że jak się w ciąży zacznie brać euthorx to już później do końca życia, bo z tą niedoczynnością się zostaję 🙈 na szczęście Endo u którego zostałam miał zupełnie inne zdanie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:19

mon08kow lubi tę wiadomość

• ellevv Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dziewczyny melduję biel, jak się coś zmieni dam znac 😊

Siasi jak dobrze widzieć ciebie znowu 🫂🫂🫂🫂

PCOS cykle między 31 a 65 dni, cykle bezowulacyjne, nadwaga, pod kontrolą onkologa

🔹️wysokie TSH ‼️ (4,34) - lewotyroksyna
    🔹️14.08.2025 - 305 gram pannicy, 19t+5d
    🔹️06.08.2025 - to na pewno dziewczynka 🙈🩷
    🔹️01.07.2025 - CRL 82.37mm, 82 gram, 13t+3d
    🔹️27.05.2025 - CRL 19.41mm, 8t+3d
    🔹️16.05.2025 - CRL 5.9 mm
    🔹️11.05.2025 - CRL 3.87mm, serduszko puka w rytmie cza-cza
    🔹️27.04.2025 - nadal dwie kreski, druga mocniejsza ⏸️
    🔹️26.04.2025 - dwie kreski ⏸️

preg.png

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Ounai Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po kontroli i jest po prostu do dupy. Poryczałam sie w samochodzie. Powiedziala mi ze mam wstrzymac starania na 3 miesiace i zbic xukry, schudnac i moze bede mogla wznowic bo przez takie wyniki + moj wiek dziecko moze byc chore. Dla mnie wstrzymanie staran na 3 miesiace oznacza rezygnacje z nich na zawsze, bo za 3 miesiace to ja bede bezrobotna a nie moge sobie na to pozwolic z 3 dzieci. Tak ze ten... do dupy

Mucha94 lubi tę wiadomość

SYN 2015
    CÓRKA 2020
    CP 2025 💔
  • MisiaMisia123 Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krolik wrote:
    Może nie, że do zbicia np. euthyroxem, ciężko ocenić ft3 i ft4 bez widełek, ale TSH z 2,8 przy zmianie diety, uzupełnieniu niedoborów samo powinno spaść, często podwyższone tsh koreluje z niedoborem d3 :) także no bardziej mi chodziło,że w ten sposób do zbicia😅 bo też samego tsh wyższego nie uznaje za problem z tarczycą, TSH jest zmienne, jednak tutaj trzeba spojrzeć całościowo na wszystkie badania tarczycy wraz z usg. Sama kiedyś TSH miałam podchodzące pod 4, nikt mi wtedy nie wspomniał, że coś z nim nie tak, tym bardziej, że poza dolegliwościami jelitowymi nie miałam objawów niedoczynności, znikam to dietą do poziomu 2,2 i to był efekt uboczny. Także nawet w ciąży jak TSH miałam powyżej 3 to pozostałe parametry i USG tarczycy wychodziły super, a euthyrox nawet w dawce 25 źle na mnie działał, ale że w ciąży profilaktycznie TSH się zbija to endokrynolog zmniejszał mi tylko dawkę zbey utrzymywać to na "bezpiecznym" poziomie. Do końca tego nie rozumiem, ale w ciąży nie kombinuje i słucham lekarza, a jak nie ufam lekarzom to akurat Endo miałam bardzo fajnego. W ogóle to od wielu lekarzy słyszałam, że jak się w ciąży zacznie brać euthorx to już później do końca życia, bo z tą niedoczynnością się zostaję 🙈 na szczęście Endo u którego zostałam miał zupełnie inne zdanie 😅

Zapisałam się do endokrynologa w dobrej klinice, mam nadzieję że to trzeźwo ocenić zamiast mnie zbywać mówiąc że taka moja natura. A jak na złość pojawiło mi się plamienie w środku cyklu. No ewidentnie mam zaburzoną gospodarkę hormonalną.

Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
    👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

Start: czerwiec 2025
    1 CS bio 😔
  • Paula. Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniła pani z kliniki. Udalo zamrozić sie 4 blastocysty ❄️ także wydaje mi sie ten wynik za bardzo dobry. Bo z 8 udało się wyhodować 5 kropeczków. 🍀

Kitkat, MisiaMisia123, Default.owa, Ounai, stokroteczka25, Seabird, mon08kow lubią tę wiadomość

👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈‍⬛
    Moj wczesniaczek z 33tc - 19.12.2017r.
    Aniołki: 02.2015 & 06.2016
    Starania przy PCOS i problemami genetycznymi.
    08.2025r - stymulacja do in vitro - czas start
    15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
    16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
    20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
    Rośnij w siłę Kropku 🍀
    4 ❄️❄️❄️❄️
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:

Miałam identycznie tydzień temu... po 2 dobach gorączka przeszła, ale gardło jeszcze do dziś pobolewa. Jakieś paskudztwo zaczęło nowy sezon 🫣

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
  • Kitkat Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jestem po kontroli i jest po prostu do dupy. Poryczałam sie w samochodzie. Powiedziala mi ze mam wstrzymac starania na 3 miesiace i zbic xukry, schudnac i moze bede mogla wznowic bo przez takie wyniki + moj wiek dziecko moze byc chore. Dla mnie wstrzymanie staran na 3 miesiace oznacza rezygnacje z nich na zawsze, bo za 3 miesiace to ja bede bezrobotna a nie moge sobie na to pozwolic z 3 dzieci. Tak ze ten... do dupy

Przykro mi bardzo, to musi być ciężko usłyszeć takie słowa... nie bardzo znam Twoją historię, nie planujesz wrócić do pracy?

👩 33 l.
    🧔🏻 36 l.
    👱‍♀️ 6 l.

07/25 ktoś chciał być 💔

💛 marzenia są początkiem wszystkiego...
‹‹ 124 125 126 127 128
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ