W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
-
WIADOMOŚĆ
-
Chciałam tylko powiedzieć, że jestem w szoku. Robię sobie LH testy tak o, bardziej z ciekawości w tym cyklu i ciągle były bielusieńkie, albo cień cienia, nawet dziś rano. Za to teraz zrobiłam i jest porządna ciemna krecha 🫣 NO TO DO DZIEŁA JUTRO 😆
Co do krótkich cykli, to wiele bym za takie dała. U mnie średnio 32-33 dni, ale zdarzały się i 36 dniowe 😐 jak starałam się o pierworodna, to razem z koleżanką, która miała cykle 26dniowe i miałam wrażenie, że ona co chwilę miała owulację i robiła testy ciążowe, a ja w tym samym czasie nadal byłam w 1 fazie cyklu 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 16:24
Mamacita lubi tę wiadomość
💔 CB 09.2019
⏸️ 11.2019
👧🏼nr 1 - 07.2020
👶🏼 nr 2 - starania od 08.2025 -
Ssilvia wrote:Też mnie martwią krótkie cykle. Teraz 26 dni u mnie to już sukces. Ale miałam po 24 też kilka razy.
Ile wychodzi ci faza lutealna? U mnie niby 11-12 dni.
Chciałbym czemu są takie krotkie. Kilka lat temu miałam po 30 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 16:20
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Oligoteratozoospermia
✔️USG, hormony, posiewy, kariotyp
⏳ CFTR, AZF
♂ Clostilbegyt + suple 💊
🔜 badanie nasienia (11.2025)
Wszystko to, co mam
to ta nadzieja, że życie mnie poskleja -
Wrzesień - harce i hulanki, w maju body i piżamki. 🍁 🧡
Wrzesień słodki czas kochania, w maju mama od lulania. 🍁 🧡Wister12, Promyczek39, Deyansu, Dżozu, Reja13, Martt95 lubią tę wiadomość
👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
8 cs -
aszin wrote:Ale cykle 26 dni a nawet 24 dni nie są niczym złym, jeśli ma się wczesne owulacje i faza lutealna jest dostatecznie długa.
Racuszek, ja to jednak wolalabym dluzsze cykle. O ciaze staram sie 3 raz w życiu, za to okres mam przez cala reszte zycia i wolałabym go dostawac rzadziej niż częściej. Przy tak krótkich cyklach ponad 1/4 życia spędzam nosząc tamponyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 16:30
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 7tc -
racuszek wrote:Chciałam tylko powiedzieć, że jestem w szoku. Robię sobie LH testy tak o, bardziej z ciekawości w tym cyklu i ciągle były bielusieńkie, albo cień cienia, nawet dziś rano. Za to teraz zrobiłam i jest porządna ciemna krecha 🫣 NO TO DO DZIEŁA JUTRO 😆
Co do krótkich cykli, to wiele bym za takie dała. U mnie średnio 32-33 dni, ale zdarzały się i 36 dniowe 😐 jak starałam się o pierworodna, to razem z koleżanką, która miała cykle 26dniowe i miałam wrażenie, że ona co chwilę miała owulację i robiła testy ciążowe, a ja w tym samym czasie nadal byłam w 1 fazie cyklu 😆
U mnie to samo z cyklami. Ostatni mial 34 dni, a zazwyczaj miedzy 31-33 dni. Moze 2-3 razy w roku mam cykl 28 dni. Chciałabym je skrócić. Co miesiąc zaczynam robic owulaki 10dc i od 15dc juz panikuje ze bedzie cykl bezowulacyjny, a pozniej jednak jest pik 🤣👩 33
starania od 04.2025
PCOS, bardzo niski estradiol -
Chciałabym, żeby to był ten cykl. Wiadomo, jak każda z nas. W ramach spuszenia kontroli nad ciałem nie mierzyłam temperatury w tym cyklu. Po zmianach w śluzie domyślam się, że owulka wystąpiła.
Dziś 25 dc, owulacja 12-13 dc. Test w 9 dpo byl negatywny (no way 🫠), oczywiście bez zaskoczenia. Wczoraj w kinie nie mogłam się skupić na filmie, bo tak bolały i swędziały mnie piersi. W piątek czulam też kłucie w sutku jakby ktoś wbijał szpilki. Mam cały dzień 37,0 i czuję od kilku dni lekki ból miesiączkowy, pojawia się i znika. Dla partnera jestem chodzącą zołzą. Do tego zmęczenie, brak energii i spanie od 21.
A potem pewnie i tak przyjdzie @, wg apki w środę. To jest paskudne, że progesteron daje takie objawy. Trudno wtedy wyłączyć głowę. 😒👧 27
TSH, glukoza, ferrytyna, B12, D3, prolaktyna, progesteron (20 dc), morfologia, usg piersi, cytologia ✅️
Ostatnie badanie 12 dc (14.07.)
Pęcherzyk w LJ 23 mm
Endometrium 7,8 mm
🧑 47
Ruch A+B 26,53% ↘️
Morfologia 4%
Reszta ✅️
8 cs -
Luna11 wrote:Chciałabym, żeby to był ten cykl. Wiadomo, jak każda z nas. W ramach spuszenia kontroli nad ciałem nie mierzyłam temperatury w tym cyklu. Po zmianach w śluzie domyślam się, że owulka wystąpiła.
Dziś 25 dc, owulacja 12-13 dc. Test w 9 dpo byl negatywny (no way 🫠), oczywiście bez zaskoczenia. Wczoraj w kinie nie mogłam się skupić na filmie, bo tak bolały i swędziały mnie piersi. W piątek czulam też kłucie w sutku jakby ktoś wbijał szpilki. Mam cały dzień 37,0 i czuję od kilku dni lekki ból miesiączkowy, pojawia się i znika. Dla partnera jestem chodzącą zołzą. Do tego zmęczenie, brak energii i spanie od 21.
A potem pewnie i tak przyjdzie @, wg apki w środę. To jest paskudne, że progesteron daje takie objawy. Trudno wtedy wyłączyć głowę. 😒
A pierwszy objaw to kawa mi przestała smakować. Teraz jak biorę ciągle te wszelkie hormony zastrzyki to co chwilę kawa mi nie smakuje więc już sprawdzony objaw odpadł 😂👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Ounai wrote:Racuszek, ja to jednak wolalabym dluzsze cykle. O ciaze staram sie 3 raz w życiu, za to okres mam przez cala reszte zycia i wolałabym go dostawac rzadziej niż częściej. Przy tak krótkich cyklach ponad 1/4 życia spędzam nosząc tampony
stokroteczka25 wrote:U mnie to samo z cyklami. Ostatni mial 34 dni, a zazwyczaj miedzy 31-33 dni. Moze 2-3 razy w roku mam cykl 28 dni. Chciałabym je skrócić. Co miesiąc zaczynam robic owulaki 10dc i od 15dc juz panikuje ze bedzie cykl bezowulacyjny, a pozniej jednak jest pik 🤣💔 CB 09.2019
⏸️ 11.2019
👧🏼nr 1 - 07.2020
We wrześniu liście na drzewach się złocą 🍂 czas spłodzić bobasa jesienną nocą 🌌
Jesienna aura we wrześniu się zaczyna 🍂 w maju powiększy się nasza rodzina! 👶
Idzie wrzesień 🍂 prąd jest drogi ⚡więc zgaszę światło i rozłożę nogi 🔥Gnom, Imazolka, Fox, Seabird, Marzycielka94, Maalwii, kikix0o, Deyansu, Dżozu, Martt95 lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (CINIII i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 x letrozol ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, APCA i Castle, hiperlipoproteinemia
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
03.25 IMSI 💉13MII →1❄️ 5BB
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII→1❄️ 3AB
🌈naturals 🙈 accofil, neoparin, acard, encorton, luteina
30.07⏸️12dpo - beta 45,9→4.08 beta 559→6.08 beta 1326
11.08 GS 7,7mm YS 2,2mm
20.08 4mm 🥨 i 💓
Dominująca jędza 🥰 -
Cześć dziewczyny, jestem tu nowa (od piątku 😅) utworzyłam jeden wątek ze swoimi ostatnimi wynikami bo myślałam że oszaleję i szukałam jak najszybciej pomocy. Sytuacja już jest pod kontrolą, wizytę u endo mam zaplanowaną na ten tydzień, jeszcze się do wczoraj łudziłam że coś z tego sierpniowego starania będzie, ale niestety wczoraj o 6 rano test negatywny, o 9 dostałam lekkiego plamienia i przepłakałam pół dnia. 🩸 się jeszcze do końca nie rozkręcił, ale czuję że jutro mnie dopadnie na maxa. Także bardzo chętnie dołączę do was we wrześniowym wątku 😊 Na teraz szykuję sobie ostatnie moje wyniki i proszę podpowiedzcie mi jakie badania jeszcze warto teraz wykonać, na razie takie na początek? Do tej pory robiłam tylko TSH i jakieś tam podstawowe, ostatnio czat gpt podpowiedział mi o prolaktynie i progesteronie po owu. Nie chcę wydać majątku, ale od czegoś muszę zacząć 🥲27👩🏻❤️🧑🏻31
Starania od 03.2025 (7 cs ⏳)
Hashimoto - TSH: 1.13 (05.25) - 4.35 (08.25) 🥶 - euthyrox 25
Progesteron (8 dpo): 19.9 ✅
Prolaktyna (8 dpo): 51,7 🥶
Owulacje potwierdzone u gin ✅
Endometrium po owulacji 13.1 mm ✅
Cytologia ✅
Badanie moczu ✅
Morfologia ✅
Wit. D ✅
Ureaplasma parvum ⏳ -
Wister12 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa (od piątku 😅) utworzyłam jeden wątek ze swoimi ostatnimi wynikami bo myślałam że oszaleję i szukałam jak najszybciej pomocy. Sytuacja już jest pod kontrolą, wizytę u endo mam zaplanowaną na ten tydzień, jeszcze się do wczoraj łudziłam że coś z tego sierpniowego starania będzie, ale niestety wczoraj o 6 rano test negatywny, o 9 dostałam lekkiego plamienia i przepłakałam pół dnia. 🩸 się jeszcze do końca nie rozkręcił, ale czuję że jutro mnie dopadnie na maxa. Także bardzo chętnie dołączę do was we wrześniowym wątku 😊 Na teraz szykuję sobie ostatnie moje wyniki i proszę podpowiedzcie mi jakie badania jeszcze warto teraz wykonać, na razie takie na początek? Do tej pory robiłam tylko TSH i jakieś tam podstawowe, ostatnio czat gpt podpowiedział mi o prolaktynie i progesteronie po owu. Nie chcę wydać majątku, ale od czegoś muszę zacząć 🥲
Hejna pierwszej stronie tego wątku sa wymienione badania ktore na początek warto zrobic
Wister12 lubi tę wiadomość
👩 33
starania od 04.2025
Wister12, ja robilam w 3dc - lh, fsh, estradiol, prolaktyna, testosteron, tsh, ft3, ft4, glukoza, insulina. Miesiac temu robilam takie ogólne badania z pakietu moje zdrowie i to mozna na NFZ.
W przyszlym miesiącu planuje sprawdzic witaminyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 17:17
Wister12 lubi tę wiadomość
👩 33
starania od 04.2025
Ounai wrote:Dziewczyny, owulacje macie zwykle przed pikiem sluzu, w dniu czy po?💔 CB 09.2019
⏸️ 11.2019
👧🏼nr 1 - 07.2020
racuszek wrote:Podpinam się do pytania, u mnie zawsze były problemy ze śluzem, musiałam się posiłkować olejem z wiesiołka, guajazylem i żelem fertilsafe, którego teraz nigdzie nie ma
U mnie około jeden dzień po piku śluzu. Śluz znika to znaczy że będzie owulacja - sprawdzone przez monitoring .
Z tego co czytałam to normalne i fizjologiczne. Bo plemniki już czekają na komórkę jajaowa przed owulacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia, 17:46
racuszek, Ounai lubią tę wiadomość
✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
💛 12 miesięcy starań, a dwóch kresek wciąż brak… misja: 🍼👶
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄 Owulacja & cykl
Endometrium: 13 mm 🌸
Śluz płodny 🧻
Pęcherzyki pękają 🥚💥
Jajowody – drożne ✅
Faza lutealna: 10–12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol: 40 pg/mL 💧
FSH: 6 mIU/mL 🌱
LH: 6 mIU/mL 🔁 -
Ja kiedyś miałam cykle 28 dni jak w zegarku. Potem po odstawieniu antykoncepcji hormonalnej miałam 26 dni. Jak zaczęliśmy się starać to pierwszy miesiąc miałam 24 dni a w kolejnym byłam już w ciazy. Także jak owulacja jest szybciej a faza lutealna odpowiednio długa nie ma problemu 😊
Mamacita lubi tę wiadomość
👩39 l. 🧔♂️40 l.
👶 Wrzesień 2024 córeczka ( udało się w 2 cs ) Nasz mały cud ❤️
Starania o drugie dziecko 🤞👶 zaczynamy 5 cs
Czekamy na nasz drugi cud -
Ja nigdy nie zagłębiałam sie w swoj sluz. Poza tym robiąc szereg badan wyszedł mi złowrogi 🙈😂 także tego czasem moze i lepiej jak jest go mało albo wcale 🤔
racuszek lubi tę wiadomość
👩31 👨🏼33 👧8 & 🐈🐈⬛
👼02.2015 & 👼06.2016
👶💜 33tc - 19.12.2017
Starania od 2024 (PCOS, problemy genetyczne)
04.2025r - początek cykli stymulowanych (bardzo duże dawki leków a i tak brak owulacji)
08.2025r - stymulacja IVF - czas start
15.08 - punkcja (pobrano 18 kompleksów COC)
16.08 - udało zapłodnić się 8 komórek
20.08 - transfer zarodka 4AB 🍀
Rośnij w siłę Kropku 🍀
27.08 - ⏸️ (bladzioszek)
28.08 - 6.5 mIU/ml 🩸
30.08 - 3,3 mIU/mL 🩸 💔
09.2025 - w oczekiwaniu na II transfer
4 ❄️❄️❄️❄️ -
Ssilvia wrote:Też mnie martwią krótkie cykle. Teraz 26 dni u mnie to już sukces. Ale miałam po 24 też kilka razy.
Ile wychodzi ci faza lutealna? U mnie niby 11-12 dni.
Chciałbym czemu są takie krotkie. Kilka lat temu miałam po 30 dni
9 dni w tym cyklu, o ile dobrze określiłam owulację, bo robię to tylko na podstawie temperatury. Chyba od tego cyklu zacznę robić testy, żeby wiedzieć dokładnie czy i kiedy owuluję. Dokupię też olej z wiesiołka, bo mi się skończył.💃🏼32🕺🏻30
Starania o 1 👶🏻od 08/25
IO
Insulina 10.5 - cel 5
LH/FSH - 1,23
Ferrytyna 44 - cel 60
Wit D 27 - cel 50
Magnez 0.78 - cel 0,95 -
Mamacita wrote:9 dni w tym cyklu, o ile dobrze określiłam owulację, bo robię to tylko na podstawie temperatury. Chyba od tego cyklu zacznę robić testy, żeby wiedzieć dokładnie czy i kiedy owuluję. Dokupię też olej z wiesiołka, bo mi się skończył.
Też kiedyś miałam 9 dni i jak wyregulował tsh, prolaktynę, uzupełniła niedobory i przez trzy miesiące brałam progesteron to zwiększyło mi się do 11-12 i tak się utrzymuje. Suplementacja też mogła pomóc✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK 🦸♂️✨
🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy 💪
💛 12 miesięcy starań, a dwóch kresek wciąż brak… misja: 🍼👶
💊 Leczenie & suplementy
• 🦋 Euthyrox (T4) 75 mcg
• 📉 Dostinex – prolaktyna z 23 ➝ 11 ng/mL w 1 miesiąc
• ☀️ Witamina D, 💉 B12 (z 250 ➝ w górę)
• 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na owulację 🌸
• 💊 Acard 100 mg w II fazie + Encorton 5 mg
✅ Badania & wyniki
Profil antyfosfolipidowy – OK
Trombofilia – wykluczona (PAI hetero)
AMH – 2.9 🌟
Helicobacter & pasożyty – brak 🚫
MUCHA & cytologia – prawidłowe 🧫💖
Ferrytyna - 90 ng/mL
CA 125 - negatywny
🔄 Owulacja & cykl
Endometrium: 13 mm 🌸
Śluz płodny 🧻
Pęcherzyki pękają 🥚💥
Jajowody – drożne ✅
Faza lutealna: 10–12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
📅 3. dzień cyklu:
Estradiol: 40 pg/mL 💧
FSH: 6 mIU/mL 🌱
LH: 6 mIU/mL 🔁 -
racuszek wrote:Chciałam tylko powiedzieć, że jestem w szoku. Robię sobie LH testy tak o, bardziej z ciekawości w tym cyklu i ciągle były bielusieńkie, albo cień cienia, nawet dziś rano. Za to teraz zrobiłam i jest porządna ciemna krecha 🫣 NO TO DO DZIEŁA JUTRO 😆
Co do krótkich cykli, to wiele bym za takie dała. U mnie średnio 32-33 dni, ale zdarzały się i 36 dniowe 😐 jak starałam się o pierworodna, to razem z koleżanką, która miała cykle 26dniowe i miałam wrażenie, że ona co chwilę miała owulację i robiła testy ciążowe, a ja w tym samym czasie nadal byłam w 1 fazie cyklu 😆
Też zaczęłam już szaleć z tymi testami mimo że według kalendarza dziś owulka to według testów nadal nie więc testuje dalej 🙈 poserduszkowaliśmy ale chyba nic z tego nie będzie skoro test nic nie pokazał a mąż wyjechał dziś do pracy 😏M 💁🏽♀️ 27 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
🔸 starania od czerwca 2025 (4cs)
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 3,87 ➡️ 2,12 ✅ (euthyrox 25)
Ft3: 3,26 ✅
Ft4: 1,13 ✅
Ferrytyna: 11,5 ❗
Prolaktyna: ❓
Toksoplazmoza IgG/ IgM: ❓
• Suplementacja: Ovarin, żelazo, witamina D3, olej z wiesiołka
➡️ 💁🏼♂️ T
• Suplementacja: Fertistim
Czekamy na.. ⏸️🥹❤️