X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1991 wrote:
    Tylko jak nie wiem kiedy mam owulację to kiedy to zrobić najlepiej?🤣 około 21- 22 dnia pewnie bym musiała próbować.
    A faza lutealna jest zawsze stała- skąd wiadomo ile u mnie wynosi? Jak to sprawdzić?
    Możesz wyznaczyć najbardziej prawdopodobny dzień owulacji przez obserwowanie śluzu, czy jest rozciągliwy, robić testy owulacyjne żeby wyłapać pik, mierzyć temperaturę po tym jak skończy Ci się okres, bo po owulacji temperatura wzrasta. No a jeśli nie chce Ci się tego robić, to możesz też pójść na monitoring owulacji u ginekologa.
    Jeśli Twój cykl trwa 28 dni, to owu najczęściej wypada 14 dnia, jeśli 30 to 16, a jeśli masz dłuższe cykle np. 35 dni, to owu może wypaść nawet 21dc.
    Ja nigdy nie jestem idealnie w 100% pewna kiedy miałam owulację, ale te wszystkie metody pomagają.
    My przy staraniach serduszkujemy na pewno już tydzień przed planowaną owulką i jeszcze kilka dni po, żeby była większa szansa na wstrzelenie się w ten dzień

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia, 22:58

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję dzisiaj jakieś takie ciepło i lekkie kłucie w podbrzuszu, nie mam typowych skurczy, ale coś tam czuję i sama też nie umiem opisać co dokładnie, ale obawiam się że ten okres może przyjść nawet planowo jutro.. Oprócz testów to mogłam jeszcze tampony kupić o czym nie pomyślałam xd

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025

• 06.25 - cb 💔

• 05.25 - 6+4 tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność
    ▫️POTS, hipotonia & ortostatyczna ❤️‍🩹
    ▫️zaburzenie lękowe
    ▫️migreny
    ▫️niedobory (ferrytyna, B12, D3, kwas foliowy) – w trakcie suplementacji
    _____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • Nowa1991 Znajoma

Wysłany: 5 sierpnia, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie śluzu coś nie mam ostatnio, testy owu nie wychodzą, pomiary temp nie wchodzą w grę u mnie- praca na nocki

👩34l 👨32l
    2cs
    Hashimoto od 10lat, Letrox125
    Cykle 27-34 dni
    Pueria UNO, Czysty Magnez, staram się Niski IG
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa1991 wrote:
    Właśnie śluzu coś nie mam ostatnio, testy owu nie wychodzą, pomiary temp nie wchodzą w grę u mnie- praca na nocki

W takim razie warto pójść na monitoring owulacji. Żeby zobaczyć czy masz owulację , wykluczyć pcos. Zrób tez badania hormonów.

Jeżeli nie masz śluzu, nie czujesz owulacji nie ma sensu tracić miesiące czekając.

✨ 32 lat 🎀 | On 34 i wyniki nasienia super 🦸‍♂️ ✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – moja tarczyca to leń, ale ogarniamy!

💛 10 miesięcy starań – misja: 🍼👶

💊:
    • 🦋 T4 – 50 mcg.
    • 📉 Dostinex – jeden miesiąc i bum! Spadło z 23 ng/mL na 11 ng/mL.
    • ☀️ Witamina D, 💪 Magnez, 🧠 Complex B (metylowany), 🛡️ Cynk & Selen – bo trzeba dbać o całość!
    • Acard 100 mg profilaktycznie w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Co już mam sprawdzone?

🔄 Owulacja potwierdzona:
    – Endometrium 9–10 mm w czasie owulacji , śluz płodny 🧻
    – Pęcherzyki dojrzewają i pękają 🥚💥

🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony! ✅

🔬 MUCHA i cytologia – w normie 🧫💖

🟡 Faza lutealna: 12 dni
    – Progesteron: 9 ng/ml w II fazie cyklu 💊🌕

📅 3. dzień cyklu (badania hormonalne):
    – Estradiol: 40 pg/ml 💧
    – FSH: 6 mIU/ml 🌱
    – LH: 6 mIU/ml 🔁
‹‹ 34 35 36 37 38
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ