X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷
Odpowiedz

W sierpniu przy gwiazdach wypowiem życzenie, na wiosnę spełni się moje marzenie 🌠✨🍼🩷

Oceń ten wątek:
  • MisiaMisia123 Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara_96 wrote:
    Rozumiem to, u mnie też większość koleżanek zachodzi w ciążę bez problemu, ogólnie teraz w towarzystwie tematy mocno dzieciowe. Nie jest to łatwe :( trzeba wierzyć że nam też się w końcu uda

Tak, trzeba wierzyć ale niestety muszę wziąć pod uwagę że to się może nie udać. Tak może być. Niestety. Całe życie człowiek bał się wpadki boże jaka ja byłam głupia. Powinnam była odstawić antykoncepcje już kilka lat temu.

Żadnych dzieci na pokładzie poza futrzanymi
    👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

Start: czerwiec 2025
    1 CS bio 😔
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia123 wrote:
    Może tak, ale wszyscy wkoło są w ciąży aktualnie same wpadki i złote strzały w pierwszym cyklu więc się czuję jak gówno po prostu…
    Nie smutaj, kiedyś się uda 🫶 ale to chyba prawda, bo moja kuzynka i 2 koleżanki wpadły za 1 razem..
    ja też się teraz boję że mi się drugi raz nie uda, bo mi tak powiedziała lekarka 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 20:47

MisiaMisia123 lubi tę wiadomość

👩🏼28👨🏽27
    4x🐈🐈‍⬛🐈🐈‍⬛
    •endometrioza
    🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - SN na świat przyszła Sara🥰

🔹Starania o drugie dziecko od 1.08.2025☺️

age.png
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    toxi wrote:
    Nie biorę na poważnie chata gpt ale jak wyczytałam że to oznacza wcześniejszą menopauzę lub wygaszanie czynności jajników to aż mj się gorąco zrobilo🤯

Jeżeli towarzyszy temu podwyższone FSH - co Ciebie nie dotyczy ☺️

toxi lubi tę wiadomość

✨ 32 lata 🎀 | On 34 – wyniki OK🦸‍♂️✨

🌿 Hashimoto & niedoczynność tarczycy – tarczyca leń, ale ogarniamy!

💛 12 miesięcy starań i nigdy dwóch kresek – misja: 🍼👶
    💊

• 🦋 T4: 50 / 75 mcg (na zmianę)
    • 📉 Dostinex – w 1 miesiąc prolaktyna z 23 → 11 ng/mL
    • ☀️ Wit. D, 💪 B12 (zastrzyki – z 250 → wyżej)
    • 🧠 DHEA, NAC, ubichinol, melatonina – na lepszą owulację
    • 💊 Acard 100 mg w II fazie

🎯 Cel: Baby loading… ⏳💖

✅ Sprawdzone:
    Profil antyfosfolipidowy – OK
    Helicobacter & pasożyty – brak
    MUCHA & cytologia – w normie 🧫💖
    🔄 Owulacja: endometrium 9–10 mm, śluz płodny 🧻, pęcherzyki pękają 🥚💥
    🌬️ Jajowody drożne – przepływ potwierdzony ✅
    🟡 Faza lutealna: 12 dni, progesteron 13 ng/mL 🌕
    📅 3. dzień cyklu:
    Estradiol 40 pg/mL 💧
    FSH 6 mIU/mL 🌱
    LH 6 mIU/mL 🔁
  • Mamacita Nowa

Wysłany: 14 sierpnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia123 wrote:
    Siedzę dzisiaj i ryczę. Pierwszy cykl starań zakończony biochemiczną. Drugi cykl starań uznałam że nie będę nic testować aż do dnia miesiączki. I jak w zegarku przyszła. Test zrobiłam teraz już tylko pro forma. Wielka biała plama i jedna kreska. Nic się nie odzywałam bo uznałam że się za bardzo nakręcam tylko przez forum. Gówno to dało. Drugi cykl starań z testowaniem LH i paskami owulacyjnymi. Stosunki jak w zegarku idealnie. Co jest ze mną nie tak….

MisiaMisia przytulam 🫂
    Wiem, że to trudne, współczuję...
    Mam nadzieję, że parter Cię wspiera.
    Daj sobie czas, drugi cykl to jeszcze nie powód to zmartwień, chociaż wiem, że to frustrujące

• MisiaMisia123 Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Nie smutaj, kiedyś się uda 🫶 ale to chyba prawda, bo moja kuzynka i 2 koleżanki wpadły za 1 razem..

Dobra przyznam wam się że moja siostra mlodsza ode mnie zaszła w ciążę od razu właśnie w tym samym czasie co ja zaczęłam starania, myśmy zaczęli się starać a ona po dosłownie tygodni oznajmiła ciąże i po prostu żyć mi to nie daje, zjada mnie to od środka, dosłownie czuję jakbym gniła. Unikam jej, tematu jej ciąży, nie mam siły się cieszyć bo mi stają łzy w oczach. Ona też zaszła od razu. Powiedziała że spróbowali raz chcieli zobaczyć dokąd ich to zaprowadzi.

👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

1 CS bio 😔
  • MisiaMisia123 Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamacita wrote:
    MisiaMisia przytulam 🫂
    Wiem, że to trudne, współczuję...
    Mam nadzieję, że parter Cię wspiera.
    Daj sobie czas, drugi cykl to jeszcze nie powód to zmartwień, chociaż wiem, że to frustrujące
    Wspiera mnie wspiera ale ja się boję że on niedługo się do mnie zniechęci jak będzie oglądał mnie zaryczaną siedzącą jak na szpilkach co miesiąc

👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

1 CS bio 😔
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia123 wrote:
    Jakie ja mam poczucie żalu że nie mam na to wpływu i że inni są szczęśliwi kiedy ja po prostu gnije w środku… aktualnie pół mojej rodziny w ciąży, wszystko młode piękne dziewczyny, a ja stara durna baba całe życie się dorabiała żeby siedzieć w pustej chałupie 200 metrów. Nie mogę przestać dziś wyć naprawdę.
    Rozumiem Cię, każda z nas to przeżywa. Wy staracie się naprawdę krótko, więc wylej z siebie te emocje, popłacz sobie i działajcie dalej, bo 2 cykle starań to tyle co nic.
    Mi płacz bardzo pomaga. Ja też czuję się jak gówno i też wszędzie dookoła widzę ciąże. I w rodzinie i u znajomych i nawet na moim osiedlu jest ich pełno.
    Teraz w dzień kiedy dowiedziałam się, że mam kolejną biochemiczną, to mijałam koło bloku parę która wracała ze szpitala z noworodkiem, a ja na spacerze z psem w przerwie od płaczu.
    Zachodzę a nie utrzymuję i też mam momentami poczucie, jakbym była jakaś gorsza, wybrakowana, nie wiem jak to opisać. Odbiera mi to poczucie kobiecości i takiej siły ciała.
    To wszystko to są normalne emocje, trzeba je przeżyć ale się w nich nie zapętlać. Przechodzę właśnie przez 3 ciążę biochemiczną, popłakałam 2 dni a potem wzięłam się w garść i robię badania.
    Ty jesteś w dobrej sytuacji skoro dopiero zaczęliście. Nam też nie od razu się udawało, a potem 3 razy pozytywny test. No tylko co z tego, skoro moje ciało nie potrafi utrzymać ciąży, mój rekord to 7tc 🙃
    Wszystkie tu jedziemy na tym samym wózku i pamiętajcie, że zawsze możecie się tu wygadać i wylać z siebie wszystko co w was siedzi, bo w sumie to nikt nas lepiej nie zrozumie, niż my siebie wzajemnie.

toxi, Mamacita, MisiaMisia123, Kociara_96, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

⚠️ PAI-1 4G/4G homo

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

▫️hashimoto & niedoczynność - uregulowane 💚
    ▫️ferrytyna, B12, kwas foliowy, D3 - uzupełnione 💚
    ▫️insulina - uregulowana 💚
    ▫️POTS, hipotonia ortostatyczna ❤️‍🩹

_____

Tiny miracle in progress… 🍼⏳🤍
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia a Ty ile masz jeszcze dni do okresu? Jesteś wpisana później na testowanie, więc szkoda mi wpisywać biel 😀

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

⚠️ PAI-1 4G/4G homo

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia,
    Przepraszam, ale ja trochę muszę tobą potrząsnąć.
    Drugi cykl i taka rozpacz? Dziewczyno, ty się zajedziesz takim podejściem, jestes zdrowa, macie super start, weź ty się ciesz staraniami i przestań się porównywać do jakichś mitycznych wpadek i ciąż z 1 cykli, bo to rzadkość.
    Ja też jestem zdrowa i spójrz na moją stopke od kiedy się staram. I co miesiąc na tym forum widzę wpisy kobiet i uwierz mi, że niewiele jest takich, które zachodzą w 1cs.
    Weź się kochana w garść, bo jesteś na etapie gdzie nie masz się totalnie czym martwić, napij się wina, idź na randkę z mężem i naprawdę zmień nastawienie, bo jeśli pobędziesz na tym forum dłużej (czego Ci nie życzę) to dopiero zobaczysz jakie starania potrafią być trudne.
    Ciąży biochemicznej Ci współczuję, ale z drugiej strony przynajmniej wiesz, że organizm potrafi zajść w ciążę, możliwe, że zarodek został odrzucony, bo miał jakieś wady. Ja przez półtora roku nawet raz nie zobaczyłam dwóch kresek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 21:01

MisiaMisia123, kikix0o, Lucy321, Imazolka, Świeżynka97, Remedios, Seabird, Jupiter, Mardotka, siesiepy, Yoanne, NinaB, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    ferrytyna - 38 (maj) - 25(lipiec)‼️
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml✅
    Witamina D -26 ng/ml (luty) -> 43 ng/ml (maj) -> 47 ng/ml (lipiec)
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH:FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Ssilvia a Ty ile masz jeszcze dni do okresu? Jesteś wpisana później na testowanie, więc szkoda mi wpisywać biel 😀

Dzięki Klaudia. Niestety chciałam już odstawić progesteron więc zrobiłam test i biało. Jestem 12dpo. Więc już wiem że nici z tego. Odstawiam proga i czekam na @ za dwa dni.

💊

✅ Sprawdzone:
    📅 3. dzień cyklu:
    Estradiol 40 pg/mL 💧
    FSH 6 mIU/mL 🌱
    LH 6 mIU/mL 🔁
  • Ssilvia Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Misia,
    Drugi cykl i taka rozpacz? Dziewczyno, ty się zajedziesz takim podejściem, jestes zdrowa, macie super start, weź ty się ciesz staraniami i przestań się porównywać do jakichś mitycznych wpadek i ciąż z 1 cykli, bo to rzadkość.
    Ja też jestem zdrowa i spójrz na moją stopke od kiedy się staram. I co miesiąc na tym forum widzę wpisy kobiet i uwierz mi, że niewiele jest takich, które zachodzą w 1cs.
    Weź się kochana w garść, bo jesteś na etapie gdzie nie masz się totalnie czym martwić, napij się wina, idź na randkę z mężem i naprawdę zmień nastawienie, bo jeśli pobędziesz na tym forum dłużej (czego Ci nie życzę) to dopiero zobaczysz jakie starania potrafią być trudne.
    Ciąży biochemicznej Ci współczuję, ale z drugiej strony przynajmniej wiesz, że organizm potrafi zajść w ciążę, możliwe, że zarodek został odrzucony, bo miał jakieś wady. Ja przez półtora roku nawet raz nie zobaczyłam dwóch kresek.

Rozumiem Cię. Ja też już rok i nigdy dwóch kresek. Az trudno mi w to uwierzyć… czemu nigdy nie miałam dwóch kresek. Cały czas myślę czy implantacja zawodzi czy nigdy nie doszło do zaplodnienia… i tak się kręcę w kółko, już nie wiem co badać… bo to może być wszystko

💊

✅ Sprawdzone:
    📅 3. dzień cyklu:
    Estradiol 40 pg/mL 💧
    FSH 6 mIU/mL 🌱
    LH 6 mIU/mL 🔁
  • MisiaMisia123 Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikix0o wrote:
    Rozumiem Cię, każda z nas to przeżywa. Wy staracie się naprawdę krótko, więc wylej z siebie te emocje, popłacz sobie i działajcie dalej, bo 2 cykle starań to tyle co nic.
    Mi płacz bardzo pomaga. Ja też czuję się jak gówno i też wszędzie dookoła widzę ciąże. I w rodzinie i u znajomych i nawet na moim osiedlu jest ich pełno.
    Teraz w dzień kiedy dowiedziałam się, że mam kolejną biochemiczną, to mijałam koło bloku parę która wracała ze szpitala z noworodkiem, a ja na spacerze z psem w przerwie od płaczu.
    Zachodzę a nie utrzymuję i też mam momentami poczucie, jakbym była jakaś gorsza, wybrakowana, nie wiem jak to opisać. Odbiera mi to poczucie kobiecości i takiej siły ciała.
    To wszystko to są normalne emocje, trzeba je przeżyć ale się w nich nie zapętlać. Przechodzę właśnie przez 3 ciążę biochemiczną, popłakałam 2 dni a potem wzięłam się w garść i robię badania.
    Ty jesteś w dobrej sytuacji skoro dopiero zaczęliście. Nam też nie od razu się udawało, a potem 3 razy pozytywny test. No tylko co z tego, skoro moje ciało nie potrafi utrzymać ciąży, mój rekord to 7tc 🙃
    Wszystkie tu jedziemy na tym samym wózku i pamiętajcie, że zawsze możecie się tu wygadać i wylać z siebie wszystko co w was siedzi, bo w sumie to nikt nas lepiej nie zrozumie, niż my siebie wzajemnie.

Dziękuję, no właśnie to jest straszne jak wkoło wszyscy są w szczęśliwych ciążach za pierwszym razem

kikix0o lubi tę wiadomość

👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

1 CS bio 😔
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Dzięki Klaudia. Niestety chciałam już odstawić progesteron więc zrobiłam test i biało. Jestem 12dpo. Więc już wiem że nici z tego. Odstawiam proga i czekam na @ za dwa dni.
    I tak nie puszczam jeszcze kciuków 🥺

Ssilvia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

⚠️ PAI-1 4G/4G homo

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Rozumiem Cię. Ja też już rok i nigdy dwóch kresek. Az trudno mi w to uwierzyć… czemu nigdy nie miałam dwóch kresek. Cały czas myślę czy implantacja zawodzi czy nigdy nie doszło do zaplodnienia… i tak się kręcę w kółko, już nie wiem co badać… bo to może być wszystko

Ja podobnie, szczerze już coraz bardziej oswajam się z wizją ivf, bo nie wiem ile jeszcze dam radę liczyć na szczęście. We wrześniu czeka mnie cd138 (biopsja endometrium) i prawdopodobnie od października spróbujemy inseminacji.
    Jeszcze jedyna moja nadzieja sie tli w walce z niedoborem (ferrytyna), ale to jest jakis 1% procent nadziei u mnie. Wole sie nie łudzić 🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 21:12

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

• MisiaMisia123 Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Misia,

Dziękuję, powinnam się wziąć w garść to prawda. Wiem że przeżywam to strasznie i wiem że w końcu mój mąż będzie miał tego dosyć. Ale nie spodziewałam się że w tym będzie cokolwiek trudnego. U mnie po prostu ludzie nagle wpadają i są w ciąży. Boże w rodzinie jedyna planowana ciąża to chyba młodsza siostra aktualnie a tak to ciotka która łapała swojego ówczesnego chłopa na dziecko. Cała reszta po prostu nagle jest magicznie w ciąży bez żadnych starań. I wręcz są niezadowolone.

Jak wy ustawiacie te podpisy i suwaczki?

👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

1 CS bio 😔
  • MisiaMisia123 Znajoma

Wysłany: 14 sierpnia, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Ja podobnie, szczerze już coraz bardziej oswajam się z wizją ivf, bo nie wiem ile jeszcze dam radę liczyć na szczęście. We wrześniu czeka mnie cd138 (biopsja endometrium) i prawdopodobnie od października spróbujemy inseminacji.
    Jeszcze jedyna moja nadzieja sie tli w walce z niedoborem (ferrytyna), ale to jest jakis 1% procent nadziei u mnie. Wole sie nie łudzić 🤡
    Mogę mieć pytanie ? Jak dowiedziałaś się że masz jakikolwiek niedobór? Bo ja nigdy żadnego zdrowotnego problemu nie miałam a widzę tutaj trochę ludzi walczy np z niedoborami i myślę sobie że może nie jestem zdrowa tylko żyje w błogiej nieświadomości

👰🏼🤵🏻‍♂️ 🐶🐈

1 CS bio 😔
  • kikix0o Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia123 wrote:
    Dziękuję, powinnam się wziąć w garść to prawda. Wiem że przeżywam to strasznie i wiem że w końcu mój mąż będzie miał tego dosyć. Ale nie spodziewałam się że w tym będzie cokolwiek trudnego. U mnie po prostu ludzie nagle wpadają i są w ciąży. Boże w rodzinie jedyna planowana ciąża to chyba młodsza siostra aktualnie a tak to ciotka która łapała swojego ówczesnego chłopa na dziecko. Cała reszta po prostu nagle jest magicznie w ciąży bez żadnych starań. I wręcz są niezadowolone.

Jak wy ustawiacie te podpisy i suwaczki?
    Na 1 stronie wątku masz wszystko opisane

JAK DODAĆ STOPKĘ NA OVUFRIEND
    Edycja stopki jest możliwa w przeglądarce (nawet w telefonie), ale na aplikacji nie ma tej opcji.
    Ustawienia -> Społeczność -> Twój podpis na Forum
    Uwaga! Jak stopka się nie zapisuje, przekroczyłaś limit znaków.

MisiaMisia123, Mamacita lubią tę wiadomość

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

⚠️ PAI-1 4G/4G homo

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• kikix0o Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia123 wrote:
    Mogę mieć pytanie ? Jak dowiedziałaś się że masz jakikolwiek niedobór? Bo ja nigdy żadnego zdrowotnego problemu nie miałam a widzę tutaj trochę ludzi walczy np z niedoborami i myślę sobie że może nie jestem zdrowa tylko żyje w błogiej nieświadomości
    Musisz iść zbadać krew, jeśli chodzi o niedobory to warto sprawdzić poziom B12, D3, ferrytyny i kwasu foliowego. Pisałaś, że jesteś zdrowa więc pewnie takie rzeczy jak tarczyca masz przebadane? Jeśli nie, to też podstawa, żeby sprawdzić czy nie masz hashimoto albo niedoczynności. No i ogólnie takich badań żeby sprawdzić jak stoisz ze zdrowiem jest mnóstwo, ale można zacząć po kolei.

A no i ważna jest też glukoza + insulina na czczo, żeby sprawdzić czy nie masz insulinooporności, a to częsta przypadłość.
    Na 1 stronie wątku masz wypisane różne badania które są zalecane do zrobienia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia, 21:21

K. 28 👩🏼‍❤️‍👨🏼 A. 29 + 🐶

🍼 starania od 01.2025
    w trakcie diagnostyki 💉

⚠️ PAI-1 4G/4G homo

· · · · · · · ·

• 08.25 - cb 💔
    • 06.25 - cb 💔
    • 05.25 - 7tc – 💔🪽

· · · · · · · ·

ZDROWIE 🏩

_____

• Imazolka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ssilvia wrote:
    Też tak mam jak przychodzi @. Kilka dni żałoby, potem estrogeny rosną i czuję się atrakcyjniejsza i mam nową nadzieję. Powtarza się co cykl.
    Jezuuu tak. Jak dobrze wiedzieć, że wy też tak macie i nie tylko ja jestem odklejona 🤣

Ssilvia, ŚWIEŻYNKA97 lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️ 27 🙋🏼‍♂️34
    Starania od 09/23
    Główny problem po odstawieniu AH: długie plamienia przed i po miesiączce
    Z pomocą medyczną od 01/25

💊 Siofor, omega 3, olej z wiesiołka, inozytol, NAC, resweratrol, olej z czarnuszki, Wit D, FertileMe Complex
    Mąż ✅ FertileMe Complex

Badania:
    Prolaktyna, testosteron, ferrytyna✅
    AMH: 5,5 - PCOS
    MUCh✅
    Drożność ✅
    Pasożyty ✅
    Endometrioza ❌
    Podwyższone komórki NK w histeroskopii ❌
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MisiaMisia123 wrote:

Badania krwi, zajrzyj sobie na pierwszą stronę wątku, tam masz wypisane wszystkie badania jakie warto zrobić - może to Ci pomoże i da kontrolę nad sytuacją, jeśli sprawdzisz i potwierdzisz że wszystko jest ok, lub nad czymś warto popracować.

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    Starania od 04.2024

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 1,65✅
    Witamina b12- 502 pg/ml✅
    Glukoza 79✅
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH 3,080 ng/ml
    Drożność ✅
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ