W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamala8 wrote:Ten u góry jest z wczoraj. Po środku dziś rano a ostni dziś południe
Testy to świrusy, ogólnie też nie wiem na czym stoję bo różnie mi wychodzą.
MałaStokrotka przykro mi 💔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 17:32
-
Ola1988 wrote:MalaSteokrotka rozumiem ze wredna @ przyszla? 😔 Sciskam mocno..
Jakby któras potrzebowala heparyny (ale zaznaczam-miala na nia zalecenia) to ja mam spory zapas, 20 x 0,6 neoparinu i 20x0,2 clexanu. Mam teraz nowe zalecenia 0,8 wiec bede te zapasy laczyc aczkowliek mam juz recepte na 0,8, wiadomo lepiej sie kuc raz niz 2 razy..
Zastanawiam się dziewczyny... chyba jednak bede testowac w dniu @, patrzac na nasze ostatnie historie na grupie.. Smuteczek po prostu.
Jeszcze moj M ma jakas infekcje zatok, od tygodnia mu nie przechodzi, ale dzis jest juz jakis dramat o nie wiem juz jak ku pomoc...
Ja byłabym ewentualnie chętna na ten Neoparin 0,6, ile byś za niego chciała? Od razu zaznaczam, zgodnie z Twoją prośbą, że brałam go poprzednim razem już od owu+ przez całą ciążę i teraz jak rozmawiałam z gin to mam brać od pozytywnego testu (mam trochę podwyższone niektóre parametry układu krzepnięcia + MTHFR czekam jeszcze na wynik PAI i czynnika V R2... ale pewnie sobie jeszcze poczekam 😑)Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
MałaStokrotka wrote:Moje Drogie, 🤍, niestety... 💔👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
milam wrote:Dziękuję za pamięć 😘 temperatura mi urosła, rano na testeo coś tam się pokazało. Kupiłam jeszcze facelle paskowy i zrobię koło 18, żeby minęło chociaż 24 h od poprzedniego. Wydębiłam receptę na neoparin, chociaż łatwo nie było. Mój lekarz ani poprzednia lekarka dzisiaj nie pracują i nie mam jak się z nimi skontaktować. Skorzystałam więc z takiego internetowego wykupywania recept. Opowiem wam: za wystawienie recepty trzeba było zapłacić 69 zł 🤦 potem jest konsultacja online, trzeba opisać po co się chce dany lek, przesłać zalecenia lekarza itp. W końcu dostałam tą receptę, ale pełnopłatną, gdzie dla kobiet w ciąży heparyna jest za 0 zł. No ale kij, poszłam do apteki a laska mi mówi że nie mają tego leku na stanie i nie ma go w ogóle w hurtowniach, może mi dać jako zamiennik clexane, ale on jest droższy o 40 zł. No to wzięłam bo co miałam zrobić. W efekcie zapłaciłam 200 zł ( koszt wystawienia recepty+koszt leku) za lek, który w normalnych warunkach powinnam mieć za darmo. Amen.
Ja neoparin też płaciłam 100%, kosztowało mnie to 120zl za jedno opakowanie . W hurtowniach naja z nim problem, ja pytałam w kilku aptekach i wkoncu się udało, naszczescie ale właśnie słyszałam że z tymi lekami ostatnio ciężko -
Przykro z powodu wszystkich 🐵. Styczeń i luty to najgorsze miesiące w roku dla mnie. Oby do wiosny.
Dziewczyny ostatnio pisałyście że normy TSH przy staraniach powinny być między 1.5 a 2.5 chyba. A co jeśli ktoś ma poniżej? Wyszło mi 0.648. bierze się jakieś leki aby to podwyższyć ? -
milam wrote:Może niech zrobi test na covid?
Pani Ciasio wrote:Ja byłabym ewentualnie chętna na ten Neoparin 0,6, ile byś za niego chciała? Od razu zaznaczam, zgodnie z Twoją prośbą, że brałam go poprzednim razem już od owu+ przez całą ciążę i teraz jak rozmawiałam z gin to mam brać od pozytywnego testu (mam trochę podwyższone niektóre parametry układu krzepnięcia + MTHFR czekam jeszcze na wynik PAI i czynnika V R2... ale pewnie sobie jeszcze poczekam 😑)
1 nieotwarte opakowanie (10 sztuk) moge kopsnać, drugie jest otwarte jednak - wykorzystany 1 zastrzyk.
Ja placilan 130, patrze teraz po cenach, sa za ok 125, mysle ze 100 zl + wysylka bedzie ok:)
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
27.05 - pierwsza wizyta ✊
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
PCOS, Hypoglikemia reaktywna
Rozjechane cytokiny
Czynnik V (R2) - homozygotyczny
MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Wyniki nasienia - w granicach normy -
Cicha90 wrote:Przykro z powodu wszystkich 🐵. Styczeń i luty to najgorsze miesiące w roku dla mnie. Oby do wiosny.
Dziewczyny ostatnio pisałyście że normy TSH przy staraniach powinny być między 1.5 a 2.5 chyba. A co jeśli ktoś ma poniżej? Wyszło mi 0.648. bierze się jakieś leki aby to podwyższyć ?
Moja endokrynolog mówi, że starając się TSH powinno być poniżej 1.5; kiedy miałam nieco ponad półtorej chciała mi dawać leki na tarczycę. Według mojej Pani dr teraz właśnie masz najlepsza żeby się starać ☺️Cicha90, Pani Ciasio lubią tę wiadomość
-
Ola1988 wrote:1 nieotwarte opakowanie (10 sztuk) moge kopsnać, drugie jest otwarte jednak - wykorzystany 1 zastrzyk.
Ja placilan 130, patrze teraz po cenach, sa za ok 125, mysle ze 100 zl + wysylka bedzie ok:)
O matko, to jakaś straszna kwotę płaciłaś 😱 Nie dostałaś na refundację? Bo ja cały czas miałam jedno opakowanie za ok 3 zł Wiec póki co muszę podziękować, bo może i tym razem gin mi da z refundacja- ale jakby co, to będę się zgłaszać 😊Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Pani Ciasio wrote:O matko, to jakaś straszna kwotę płaciłaś 😱 Nie dostałaś na refundację? Bo ja cały czas miałam jedno opakowanie za ok 3 zł Wiec póki co muszę podziękować, bo może i tym razem gin mi da z refundacja- ale jakby co, to będę się zgłaszać 😊
Edit: Juz wiem! Urodzilas juz jednego maluszka wiec pewnie podczas tamtej ciazy mialas refunadcje i tyle placilasWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 19:01
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Cicha90 wrote:Przykro z powodu wszystkich 🐵. Styczeń i luty to najgorsze miesiące w roku dla mnie. Oby do wiosny.
Dziewczyny ostatnio pisałyście że normy TSH przy staraniach powinny być między 1.5 a 2.5 chyba. A co jeśli ktoś ma poniżej? Wyszło mi 0.648. bierze się jakieś leki aby to podwyższyć ?Cicha90 lubi tę wiadomość
1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Nie wiedziałam że norma tsh jest inna w przypadku starań. Ja mam 2.6 a na wynikach normy do 4.5. czyli jednak powinnam to jakos zbić. Do jakiego lekarza? Wystarczy że z tym wynikiem do ginekologa pojadę?👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6 -
Mała stokrotka przykro mi bardzo 💔 trzymaj się 😘👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
12cs
23.11.2022 ⏸
23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼♀️
22.12. USG prywatne
Koniec. -
Kamala8 wrote:Nie wiedziałam że norma tsh jest inna w przypadku starań. Ja mam 2.6 a na wynikach normy do 4.5. czyli jednak powinnam to jakos zbić. Do jakiego lekarza? Wystarczy że z tym wynikiem do ginekologa pojadę?1 IUI - kwiecień 2022 ❌
2 IUI - maj 2022 ✅
13.06 - jest ❤️
Ja 👩 34
Rozjechane cytokiny
KIR BX, brak 2DS3, 3DS1
On 🧔31
Ja z kolei słyszałam że TSH powinno być do 2,5, ale 2,5 już jest za dużo i się powinno zbijać 🙈
Ja miałam 2,4 i endokrynolog mi nie chciała dać nic na zbicie twierdząc że jest ok. Wczoraj razem z betą zrobiłam TSH i było 1,6. Także nie wiem, w ciąży mi spadło chyba. -
Kurde. Ja już wpadłam w panikę. I jeszcze pomyliłam się
TSH 2,9
Ft 3. 5,86
Ft4 16.88
To w poniedziałek na gwałt szukam endokrynologa. A boże. Ja myślałam że wszystko jest. Nawet ta blada kreska jest. Na wynikach to było że się mieści w normie a tu takie coś .
Siedzę i płacze. Nie wiem już co myśleć. Ja jestem tak rozwalona psychicznie ostnio. Wczoraj jasna kreska, dziś rano brak, dziś kolejny test widzę kreskę. I teraz ta tarczyca. Szukać lekarza na szybko a pewnie endokrynologa będzie ciężko. Nie wiem może ginekolog coś doradzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2022, 19:27
👩💼36
Badania etap I i II ok.
Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6