Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Smuzka Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    I jak ? Pomaga coś w analizowaniu cyklu ?
    Średnio. Raz kupiłam te premiom.
    1 za mało jest wyboru rodzajów śluzu
    2 leków nie uwzględnia.
    Jak dla mnie szkoda kasy.

• Patinka.k Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Kochane dziewczyny!

Przepraszam za nieobecność, ale potrzebowałam resetu po ostatniej kiepskiej diagnozie. Zrobiłam przerwę od forum, olałam apkę, olałam dietę (mam dość słodyczy na następny miesiąc 😂), poserduszkowałam <3 i zmotywowana oraz pocieszona WASZYMI słowami zaczęłam działać (przegryzając ciastkami oreo 🙈. Od jutra zdrowe jedzonko, suple itp. wracają i oczywiście ja wracam na forum! :D

Nadeszło słońce po tych ciemnych dniach i jutro mam ważną wizytę - pozwólcie, że nie będę za wiele jeszcze zdradzać, nie chcę zapeszać, ale bardzo proszę o ciepłe myśli <3

Miło do Was wrócić, przepraszam, że nie nadrobię wszystkiego, ale wiedzcie, że szczerze kibicuję każdej z Was i wysyłam moc uścisków! <3
    Trzymam kciuki za ta tajemnicza wizytę 😘 potem ujawnij trochę tego sekretu 🥰

Domi_naturelover, Flovers lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️- 1994
    👱🏻‍♂️- 1995
    👩🏼‍❤️‍👨🏼- 2016

💒 - 10.2023r

Córeczka 🎀- 06.2020 1cs
    11-01-2022 - ⏸ 2cs

Beta; 13-01 - 64,4
    15-01 - 244
    18-01- 953
    31-01- 6+3tc jest bijące ❤️
    🧸🧸🧸🧸
  • Domi_naturelover Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelaaaa wrote:
    I jak ? Pomaga coś w analizowaniu cyklu ?
    Ja korzystam od samego początku z racji uczestnictwa w projekcie naukowym, nie mam porównania do wersji standardowej niestety :/ Dla dziewczyn z w miarę regularnymi cyklami i owu na pewno jest fajna ta wersja, ma moduł wczesnych objawów ciążowych, pokazuje na ile % można spodziewać się wiarygodnego testu ciążowego w danym dniu itd. Podsumowując - jak za darmo, to spoko :D

Angelaaaa, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Blondyna, kciuków nie puszczam i liczę, że luty będzie pełny miłości <3 Jak tam mąż się czuje?
    Mąż już dobrze, żebro jest już zrośnięte ale oczywiście jak za dużo się rusza i robi to go boli, bo krwiak powoli schodzi ale na szczęście do pracy idzie dopiero 1.02 więc równo miesiąc odpoczywa od pracy.
    Mam nadzieję, że w tym cyklu już normalnie będzie miał siłę na ❤️

Trzymam za Ciebie kciuki 🤞☺️

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Moje Drogie, 🤍, niestety... 💔

Kochana moja... Łączę się w bólu :( ale napewno kiedy tylko będzie można ponownie już to się uda

MałaStokrotka lubi tę wiadomość

• Monikab66 Nowa

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    A kto jutro testuje?

Ja już/dopiero 10dpo i siła się powstrzymuję, żeby nie robić 🙈 a w szafce czekają skitrane testy i wołają mnie 😂
    Ja jutro też 10dpo i tez mnie kusi żeby zrobić test...

Pani Ciasio lubi tę wiadomość

• Smuzka Znajoma

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak radzicie sobie z tym że mąż/ partner nie chce dziecka.
    Może zacznę od początku.
    Ma 30 lat, jedną córkę 10 letnia.
    Wcześniej przez 7 lat nie stosując antykoncepcja zero nie zachodziłam w ciążę.
    Zaczełam się leczyć od sierpnia 2021. Bo okresy nie regularne, złe się czułam uderzenie gorąca itp.
    Powiedział dosyć lecze sie.
    Chodzę do świetnej ginekolog
    Lecze sie tak od 1 do 10 dc spirunol to na zbicie testoreno od 2 do 8 dc Aromek 2 tabletki
    10-28 dc Encobtor i codzienne Bromocorn plus pabi
    I dużo suplementów.
    Zaczynają jajniki ruszać bo czuje duzo śluzy libido wysoko. Byłam teraz w sobotę w 11 dc i jajnuku lewym 4 jajeczka po 10 mm. We wtorek znów ide
    Ale to nie o tym. Mąż nie chce wogule słyszeć o ciąży a dziecku. Nie mówie mu całej prawdy;( A ja tak bardzo pragnę i wiem ze mi tyka zegar...
    Czy możemy wy mi co doradzicie..
    I przy leczeniu czuje się świetnie.

• malinowamamba95 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny wieczorowa pora,
    Ja się nie odzywałam bo nie dość ze wyskoczyła mi ogromna opryszczka to dopadło mnie jakieś okropne przeziębienie, gardło boli, chrypę mam straszna. Zrobiłam aż test ma covid ale negatywny. Myśle kiedy i czy zaszczepić sie 3 dawka. Wstrzymywałam sie bo sie staraliśmy a podobno w 1 trymestrze lepiej nie… jak sie udało to chyba poczekam do 13tyg.

Okropnie sie stresuje przed jutrzejsza beta. Nie wiem jak wytrzymam do wieczora bo dopiero po południu mogę jechać… testy niby tylko lekko ciemnieją ale chyba są dużo ich robię i w różnych godzinach wiec sama się nakręcam.. a dopiero 12dpo wiec wszystko się może zdażyć…

Miłego przyszłego tygodnia!

9EY7p2.png
    👩🏻26
    euthyrox 75, homa 1,1, inozytol, b12, foliany, acard75, neoparin 0,4, duphaston
    👦🏻 34
    🤰🏻 🧒🏻13.04.2020 Wojtuś, 3700g, 61 cm, SN
    🤰🏻😇1cs, wrzesień 2021, poronienie zatrzymane 7tc, zabieg
    🤰🏻😇👧🏻2cs, marzec 2022, poronienie zatrzymane 10tc/13tc, poronienie samoistne plus zabieg
    🤰🏻👧🏻 Rozalia 10.12.22 3300g, 59 cm , SN zakończone CC

PAI-1 hetero
    MTHFR C667T hetero
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka 29 wrote:
    Ale to nie o tym. Mąż nie chce wogule słyszeć o ciąży a dziecku. Nie mówie mu całej prawdy;( A ja tak bardzo pragnę i wiem ze mi tyka zegar...
    Chyba czas na szczerą rozmowę z mężem i to taką ma spokojnie sam na sam a nie na szybko. Dziecko to musi być decyzja odbojga i niestety długie starania bardzo często prowadzą do kłótni więc dlatego to oboje musicie chcieć żeby się w tym wspierać

Pani Ciasio, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2022, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Alice a jak tam u Ciebie sytuacja? Przyszła @?

Właśnie nadrabiam czytanie bo miałam ciężki dzień i może jeszcze nie @ do końca ale już coś widzę :/ więc Milixx proszę o 🍹 😥

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka 29 wrote:
    Może zacznę od początku.
    Zaczełam się leczyć od sierpnia 2021. Bo okresy nie regularne, złe się czułam uderzenie gorąca itp.
    Lecze sie tak od 1 do 10 dc spirunol to na zbicie testoreno od 2 do 8 dc Aromek 2 tabletki
    I dużo suplementów.
    Zaczynają jajniki ruszać bo czuje duzo śluzy libido wysoko. Byłam teraz w sobotę w 11 dc i jajnuku lewym 4 jajeczka po 10 mm. We wtorek znów ide

Ukrywać przed mężem, że leczysz się, by zajść w ciążę? Przecież jak uda się i zajdziesz, to on może się czuć po prostu wykorzystany. Jak dla mnie decyzja o dziecku musi być z obydwu stron.

Pani Ciasio lubi tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • Angelaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka 29 wrote:
    Może zacznę od początku.
    I dużo suplementów.

Trochę dziwna sytuacja.. bo jak tyle lat się niezabezpieczaliście a on nie chce dziecko to co by zrobił jakbyś zaszła ?
    To musi być wasza wspólna decyzja.. Potrzebna jest szczera rozmowa

Maja 06.05.21r ❤️

Alicja 19.11.22r.❤️

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka 29 wrote:
    Może zacznę od początku.
    I dużo suplementów.

Powiem pewnie coś najbardziej "obstukanego" ale BARDZO prawdziwego... Maluszka muszą chcieć oboje rodzice. To danie życia nowej istocie, zależnej od Nas do końca życia w mniejszym lub większym stopniu. Czas ciąży, połóg i pierwsze miesiące życia dziecka są czasem kiedy będziesz potrzebowała szczególnie wsparcia swojego męża - i psychicznego i fizycznego. Może to ja widzę to wszystko bardzo utopijnie, ale dziecko powinno być owocem WASZEJ miłości. Oczywiście w 1000 % rozumiem, że to dla Ciebie ważne, dlatego ja zaczęłabym od rozmów. Na spokojnie, z jasną informacją, że bardzo chciałabyś zdecydować się na kolejnego Maluszka, że to dla Ciebie ważne. Męża zapytałabym o faktyczne powody jego niechęci posiadania większej ilości dzieci - może się czegoś obawia? Może boi się, że w jakimś aspekcie nie da rady? Może wówczas uda się Wam nawzajem zrozumieć zdania i poglądy.
    To z pewnością dla Ciebie trudne, ale ja będę obstawać za tym, że powinna być to wasza WSPÓLNA decyzja. Powodzenia <3

malinowamamba95 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Mąż już dobrze, żebro jest już zrośnięte ale oczywiście jak za dużo się rusza i robi to go boli, bo krwiak powoli schodzi ale na szczęście do pracy idzie dopiero 1.02 więc równo miesiąc odpoczywa od pracy.
    Mam nadzieję, że w tym cyklu już normalnie będzie miał siłę na ❤️

Trzymam za Ciebie kciuki 🤞☺️
    Świetne wieści! <3 Dobrze, że mógł faktycznie odpocząć w domu i pozwolić organizmowi się zregenerować!

Blondyna.B lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczytałam wszystko w końcu 😅 ale weekend nie był zbyt dobry.. Kłótnia z moim R. Wyjazdy urodziny imprezy i zmartwienia co się dzieje ze mną że taki długi cykl jest ale no cóż.. Dzisiaj wszystko się wyjaśniło chociaż nie do końca tak naprawdę bo nigdy @ nie zaczynała się śluzem z nitkami krwi ale no cóż.. Ten miesiąc u tak jakiś dziwny :/ ale wbijam na nowy tor i tak jak któraś dziewczyna przede mną (wybaczcie ze nie pa. Ietam nicku) zaczynam nowy cykl z dieta zdrowym odżywianiem z ćwiczeniami i obserwowaniem swojego ciała oraz z wizytami u gin.

Gratuluję tym co mają ⏸️ i trzymam kciuki za te co zobaczyły 🐒🐒 ale po tym cyklu już będą kreseczki 🥳

• MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:
    Ja korzystam...
    Ja też korzystam 🙃

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie potrafiłabym zajść w ciąże „za plecami” mojego partnera, wiedząc że on wcale tego nie chce. Nie wyobrażam sobie tego. Co jeśli doszłoby do takiego nieporozumienia między Wami, że mąż by Cię przez to zostawił ? To musi być decyzja obojga. Więc koniecznie potrzebna tutaj szczera rozmowa. Nie zastanawiałaś się nad tym, że 7 lat seksu bez zabezpieczenia i żadnej wpadki? Może mąż Ci o czymś nie mówi ? Musisz z nim porozmawiać na poważnie.

U mnie nieciekawie, dostałam dzisiaj maila ze szkoły córki, cała klasa ma kwarantannę, bo 5 dzieci ma pozytywny test, zrobiłam test dzisiaj córce i też niestety pozytyw 🤦🏻‍♀️
    Na szczęście czuje się w miarę dobrze, tylko katar i kaszel jak zwykle przy przeziębieniu. Mnie też zaczęła boleć głowa i gardło 🙄 jeszcze mi tego potrzeba ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2022, 22:33

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Livka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smużka 29 wrote:
    Może zacznę od początku.
    I dużo suplementów.
    Może nie jestem obiektywna, bo u nas starania były bardzo przemyślane. Ale chcesz powiedzieć że on nie wie że ty leczysz się żeby zajść w ciążę? Jeśli to jest tylko twoja decyzja to dla mnie mocno egoistyczna. Co będzie jak uda się i on odejdzie, bo będzie czuł się oszukany, że robiłaś to za jego plecami? W dzisiejszych czasach dziecko ni jest czymś co zatrzymuję facetów przy kobiecie. Sprawa na poważną rozmowę, może nawet na terapię.

milam lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Livka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malinowamamba95 wrote:
    Cześć dziewczyny wieczorowa pora,
    Ja się nie odzywałam bo nie dość ze wyskoczyła mi ogromna opryszczka to dopadło mnie jakieś okropne przeziębienie, gardło boli, chrypę mam straszna. Zrobiłam aż test ma covid ale negatywny. Myśle kiedy i czy zaszczepić sie 3 dawka. Wstrzymywałam sie bo sie staraliśmy a podobno w 1 trymestrze lepiej nie… jak sie udało to chyba poczekam do 13tyg.

Okropnie sie stresuje przed jutrzejsza beta. Nie wiem jak wytrzymam do wieczora bo dopiero po południu mogę jechać… testy niby tylko lekko ciemnieją ale chyba są dużo ich robię i w różnych godzinach wiec sama się nakręcam.. a dopiero 12dpo wiec wszystko się może zdażyć…

Miłego przyszłego tygodnia!
    Trzymam kciuki za piękny wynik!

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png

Wysłany: 23 stycznia 2022, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Chyba nie potrafiłabym zajść w ciąże „za plecami” mojego partnera, wiedząc że on wcale tego nie chce. Nie wyobrażam sobie tego. Co jeśli doszłoby do takiego nieporozumienia między Wami, że mąż by Cię przez to zostawił ? To musi być decyzja obojga. Więc koniecznie potrzebna tutaj szczera rozmowa. Nie zastanawiałaś się nad tym, że 7 lat seksu bez zabezpieczenia i żadnej wpadki? Może mąż Ci o czymś nie mówi ? Musisz z nim porozmawiać na poważnie.

U mnie nieciekawie, dostałam dzisiaj maila ze szkoły córki, cała klasa ma kwarantannę, bo 5 dzieci ma pozytywny test, zrobiłam test dzisiaj córce i też niestety pozytyw 🤦🏻‍♀️
    Na szczęście czuje się w miarę dobrze, tylko katar i kaszel jak zwykle przy przeziębieniu. Mnie też zaczęła boleć głowa i gardło 🙄 jeszcze mi tego potrzeba ehh
    O rany... Oby żadne dziadostwo się nie rozwinęło :( ... Herbatka, grzej się w łóżeczku

jo_ana lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28

age.png
‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ