Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Hej Kochane, dziękuję Wam raz jeszcze. Szkoda, że nie można dać ❤ zamiast 👍.
    Może to głupie.. dziś jedziemy z M. na cmentarz, zapalimy znicz pod krzyżem.
    Powiem Wam, Dziewczyny, nie jestem jakoś super wierzaca, dużo starych doświadczeń na to wpływa. Ale niesamowicie mi pomaga taka świadomość, że nasze Malenstwo nie znikło w jakiejś pustce, ale jest gdzieś, gdzie jest lepiej..

Trzymam kciuki za testujące i zdrówka!

Fajnie, że masz męża, który Cię w tym wspiera :) Tule mocno, sama przechodziłam przez to trzy razy

MałaStokrotka lubi tę wiadomość

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 moje propozycje tytułów, tak dla przypomnienia 😄

Lutowe amory zwiastują październikowe porody
    W lutym amor przyleci a w październiku na porodówkę polecisz!

Czekam na ankietę 😊 będzie z czego wybierać 😄

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur... Zrobiłam córce domowy test na covid i wyszedł pozytywny 😯😔

3jgxs65gycn0347u.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Zostajemy tu do końca, trzymamy kciuki za testujące pod koniec miesiąca 🤞🏼🍀

Rany, ale się choróbska przyplątały… Przesyłam Wam OGROM zdrowia! Kurujcie się szybko i zamykajcie te domowe szpitale 🤧🤒

Co do mnie, pora na uchylenie rąbka tajemnicy 😊
    Dzięki mamie mojego przyjaciela, udało się z dnia na dzień załatwić wizytę u krakowskiego Profesora, doktora nauk medycznych ze szpitalnego oddziału ginekologicznego. Jest on specjalistą w laparoskopii i tego typu zabiegach, więc trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno 🐓. Byłam u Niego na rozmowie, przeglądnął wyniki, zrobił mi usg, przeprowadził wywiad. Będziemy robić histeroskopię z laparoskopią. Oczywiście poinformował mnie, że na ten moment on nie może dać gwarancji 100%, że udrożnimy, bo nie wiadomo jak to tam wszystko wygląda.
    W każdym razie - przygotowujemy się do zabiegu 😇 Termin ustalony na 23 marca w szpitalu, do tego czasu musimy wszystko dobrze wycyrklować z racji moich długich nieregularnych cykli, wspomóc się duphastonem i wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu.
    W czwartek idę na kolejną wizytę z usg, bo doktor chce zobaczyć jak wygląda sprawa z owulacją w tym cyklu. Oczywiście wszystko leci na NFZ, więc nie muszę się martwić o fundusze. Jestem szczęśliwa, że działam wdzięczna za ludzi, którzy mi w tych działaniach pomagają ❤️

Jeszcze z dobrych wiadomości: mamy skuteczne rozwiązanie na moje cienkie endo - estrofem zadziałał wzorowo i dzisiaj endometrium 10 mm 😊

Także porodówka 2022 może nie dla mnie, ale działamy 💪🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:37

Blondyna.B, _Luna_, Milixx, Ola1988, stara Staraczka, Blond27, Beata123, Pani Ciasio, Livka, Nati94, Agata97, jo_ana, Little_s, blackdeer, Zamieszana93, Flovers, Gwiazdeczka 93, Aneta2506, milam, Emii, Paulina666, Lolka997, Koteczka82, Okinny, Jo!Zio, Angelaaaa, ALICE lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Rany, ale się choróbska przyplątały… Przesyłam Wam OGROM zdrowia! Kurujcie się szybko i zamykajcie te domowe szpitale 🤧🤒

Co do mnie, pora na uchylenia rąbka tajemnicy 😊
    Dzięki mamie mojego przyjaciela, udało się z dnia na dzień załatwić wizytę u krakowskiego Profesora, doktora nauk medycznych ze szpitalnego oddziału ginekologicznego. Jest on specjalistą w laparoskopii i tego typu zabiegach, więc trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno 🐓. Byłam u Niego na rozmowie, przeglądnął wyniki, zrobił mi usg, przeprowadził wywiad. Będziemy robić histeroskopię z laparoskopią. Oczywiście poinformował mnie, że na ten moment on nie może dać gwarancji 100%, że udrożnimy, bo nie wiadomo jak to tam wszystko wygląda.
    W każdym razie - przygotowujemy się do zabiegu 😇 Termin ustalony na 23 marca w szpitalu, do tego czasu musimy wszystko dobrze wycyrklować z racji moich długich nieregularnych cykli, wspomóc się duphastonem i wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu.
    W czwartek idę na kolejną wizytę z usg, bo doktor chce zobaczyć jak wygląda sprawa z owulacją w tym cyklu. Oczywiście wszystko leci na NFZ, więc nie muszę się martwić o fundusze. Jestem szczęśliwa, że działam wdzięczna za ludzi, którzy mi w tych działaniach pomagają ❤️

Jeszcze z dobrych wiadomości: mamy skuteczne rozwiązanie na moje cienkie endo - estrofem zadziałał wzorowo i dzisiaj endometrium 10 mm 😊

Domi.. super wiadomość! generalnie, w tym samym cyklu co jest udrożeniene też się może udać, wiec ten 2022 nie taki do końca wykluczony :)

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • Monikab66 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzis 10dpo i niestety test nic nie wykazał, nawet cienia... wiec chyba kolejny cykl stracony... teraz tylko czekac na okres... 😔😔

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikab66 wrote:
    Hej dziewczyny, dzis 10dpo i niestety test nic nie wykazał, nawet cienia... wiec chyba kolejny cykl stracony... teraz tylko czekac na okres... 😔😔
    To jeszcze bardzo wcześnie! W 10dpo jeszcze często nic nie widać. Weź też pod uwagę, że owu mogła się przesunąć - chyba, że miałaś monit i wiesz dokładnie kiedy była

Monikab66 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikab66 wrote:

Póki nie ma 🐒 to jest nadzieja. Daj sobie jeszcze chwilę i testuj za 2 dni 🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Fantastyczna wiadomość!! Kciuki zaciśnięte, żeby wszystko się udało! ❤️

A mogę zapytać, czy poleciłabyś mi jakiegoś dobrego lekarza? Niekoniecznie tego profesora, bo w tym momencie zależy mi na samej diagnostyce - większość lekarzy, do których chodziłam robiło mi USG dosłownie minutę 🤦 długo by opowiadać ;) W każdym razie szukam lekarza, który USG robi tak dokładnie, że blagasz już żeby skończył 😁

MTHFR 1298C hetero

Cudzie trwaj! <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikab66 wrote:

Tak jak dziewczyny pisały, to wciąż wcześnie, zagnieżdżenie może być i w 12dpo, więc test może Ci wyjść dopiero 14dpo :)

MTHFR 1298C hetero

Cudzie trwaj! <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Livka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Pięknie kochana! Super że zaczęliście działać! Trzymam 🤞🤞🤞🤞

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx nie testowałam dziś, wczoraj negatyw to teraz dopiero jak @ nie przyjdzie 🙂
    Co do tematów zaraz je sobie wszystkie spisze i zrobię ankietę 🙂

Milixx, jo_ana lubią tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Monikab66 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny🤗 poczekam cierpliwie do weekendu jak 🐒 nie przyjdzie to zrobię test raz jeszcze...

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Cudowne wiadomości 🥰 pamiętaj nadzieje zawsze umiera ostatnia, grunt to się nie poddawać. Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie Twojego problemu 💛

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi aplikacja zeswirowała, nie mogę nic w niej zrobić.

Domi, ale super wiadomość! Jest iskierka nadziei, że da radę udrożnić 😍 super!

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny powtórzyłam dzis betę, ale wynik to 247,6 a poprzednia 216.5 a progresteron z 15 spadł do 8.10 powiedzcie mi co to znaczy? A minęło 72h od ostatniego badania. Zaraz dzwonię zapisac się do lekarza 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 12:03

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartuSka wrote:
    Cześć dziewczyny powtórzyłam dzis betę, ale wynik to 247,6 a poprzednia 216.5 a progresteron z 15 spadł do 8.10 powiedzcie mi co to znaczy? A minęło 72h od ostatniego badania. Zaraz dzwonię zapisac się do lekarza 🙁

Przykro mi ale ten wyniki nie wróży nic dobrego, może to być ciąża pozamaciczna lub zarodek przestał się rozwijać i nastąpi poronienie, który to dzień cyklu ? Jeśli wczesny to może też być ciąża biochemiczna. Umów się do lekarza na konsultacje by podejrzał co się dzieje.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Przykro mi ale ten wyniki nie wróży nic dobrego, może to być ciąża pozamaciczna lub zarodek przestał się rozwijać i nastąpi poronienie, który to dzień cyklu ? Jeśli wczesny to może też być ciąża biochemiczna. Umów się do lekarza na konsultacje by podejrzał co się dzieje.
    Dzisiaj 33dc, jutro umowilam się do lekarza 😐

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aplikacja w ogóle nie działa..
    Domi✊✊ fajnie, że do przodu.
    Kciuki za testy.
    Mała stokrotka, trzymaj się. Ja jestem wierząca ale nie praktykuję i mi bardzo pomogło pożegnanie. W takich chwilach dobrze w coś wierzyć.
    Tu tu, pustka w głowie.
    Millix Ty jutro czy dziś masz wizytę? Jakieś objawy zbliżającej się owu? U mnie ześwirowało, więc czekam na tą wizytę, może coś się wyjaśni
    Martuska, trzymam kciuki za wizytę i przykro mi, że spadło 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 12:15

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • pluto_nova Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie dziś 11dc powoli robię owulaki, ale jak na razie negatywne 😝 Temperatura jak na razie w dole, ale jeszcze jest czas by wzrosła (choć aplikacja już wyznaczyła mi owulację na pojutrze - nie wiem skąd i dlaczego tak szybko 😝). Dowiedzieliśmy się dzisiaj, że u męża w pracy od lutego będzie zmiana firmy od pakietów medycznych (do tej pory Tu Zdrowie, teraz będzie Medicover), więc szybko klepałam wizytę u jakiegokolwiek ginekologa, żeby wykorzystać ten miesiąc, za który i tak potrącą kasę 🤣 Więc wizytę mam pojutrze na 18, akurat to będzie 13 dc czyli przed samą owulacją, a jeśli coś się przesunęło to będę wiedzieć jak wygląda sytuacja na froncie 😝

age.png
    ✅naturalne owulacje
    ✅Progesteron
    ✅TSH, FT3, FT4, anty-TPO, anty-TG
    ✅FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna (3dc)
    ✅Niedobór białka S
    ✅Oporność na białko C
    ✅Antykoagulant tocznia
    ✅P/c p. kardiolipinie IgG i IgM
    ✅P/c p. beta2 glikoproteinie 1 IgA
    ✅mutacja V Leiden
    ✅mutacja genu protrombiny
    ✅ANA3

✅badanie nasienia

❌ PAI-1 4G układ homozygotyczny nieprawidłowy

🧑🏼 syn 2006
    👧🏼 córka 2009
    💔 12.2021 cb
    💔 06.2022 cb
    💔 07.2022 cb
    💔 03.2023 cb

8.12.2022 - operacja usunięcia niszy

🍀11.04.23 - beta 5,4 (8dpo)
    🍀13.04.23 - beta 40,6 (10dpo) przyrost 820%
    🍀15.04.23 - beta 183,5 (12dpo) przyrost 372,5%
    🍀17.04.23 - beta 580,7 (14dpo) przyrost 202,7%
    🍀21.04.23 - beta 4061,7 (18dpo) przyrost 161,9%
    Będzie synek! 🩵
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ