X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Hej Kochane, dziękuję Wam raz jeszcze. Szkoda, że nie można dać ❤ zamiast 👍.
    Może to głupie.. dziś jedziemy z M. na cmentarz, zapalimy znicz pod krzyżem.
    Powiem Wam, Dziewczyny, nie jestem jakoś super wierzaca, dużo starych doświadczeń na to wpływa. Ale niesamowicie mi pomaga taka świadomość, że nasze Malenstwo nie znikło w jakiejś pustce, ale jest gdzieś, gdzie jest lepiej..

Trzymam kciuki za testujące i zdrówka!

Fajnie, że masz męża, który Cię w tym wspiera :) Tule mocno, sama przechodziłam przez to trzy razy

MałaStokrotka lubi tę wiadomość

Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon

MTHFR 1298C hetero

4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze

1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
    Cudzie trwaj! <3

09.2021: wracamy po rodzeństwo <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka2 moje propozycje tytułów, tak dla przypomnienia 😄

Lutowe amory zwiastują październikowe porody
    W lutym amor przyleci a w październiku na porodówkę polecisz!

Czekam na ankietę 😊 będzie z czego wybierać 😄

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur... Zrobiłam córce domowy test na covid i wyszedł pozytywny 😯😔

3jgxs65gycn0347u.png
  • Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 😊
    Zostajemy tu do końca, trzymamy kciuki za testujące pod koniec miesiąca 🤞🏼🍀

Rany, ale się choróbska przyplątały… Przesyłam Wam OGROM zdrowia! Kurujcie się szybko i zamykajcie te domowe szpitale 🤧🤒

Co do mnie, pora na uchylenie rąbka tajemnicy 😊
    Dzięki mamie mojego przyjaciela, udało się z dnia na dzień załatwić wizytę u krakowskiego Profesora, doktora nauk medycznych ze szpitalnego oddziału ginekologicznego. Jest on specjalistą w laparoskopii i tego typu zabiegach, więc trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno 🐓. Byłam u Niego na rozmowie, przeglądnął wyniki, zrobił mi usg, przeprowadził wywiad. Będziemy robić histeroskopię z laparoskopią. Oczywiście poinformował mnie, że na ten moment on nie może dać gwarancji 100%, że udrożnimy, bo nie wiadomo jak to tam wszystko wygląda.
    W każdym razie - przygotowujemy się do zabiegu 😇 Termin ustalony na 23 marca w szpitalu, do tego czasu musimy wszystko dobrze wycyrklować z racji moich długich nieregularnych cykli, wspomóc się duphastonem i wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu.
    W czwartek idę na kolejną wizytę z usg, bo doktor chce zobaczyć jak wygląda sprawa z owulacją w tym cyklu. Oczywiście wszystko leci na NFZ, więc nie muszę się martwić o fundusze. Jestem szczęśliwa, że działam wdzięczna za ludzi, którzy mi w tych działaniach pomagają ❤️

Jeszcze z dobrych wiadomości: mamy skuteczne rozwiązanie na moje cienkie endo - estrofem zadziałał wzorowo i dzisiaj endometrium 10 mm 😊

Także porodówka 2022 może nie dla mnie, ale działamy 💪🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 10:37

Blondyna.B, _Luna_, Milixx, Ola1988, stara Staraczka, Blond27, Beata123, Pani Ciasio, Livka, Nati94, Agata97, jo_ana, Little_s, blackdeer, Zamieszana93, Flovers, Gwiazdeczka 93, Aneta2506, milam, Emii, Paulina666, Lolka997, Koteczka82, Okinny, Jo!Zio, Angelaaaa, ALICE lubią tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Rany, ale się choróbska przyplątały… Przesyłam Wam OGROM zdrowia! Kurujcie się szybko i zamykajcie te domowe szpitale 🤧🤒

Co do mnie, pora na uchylenia rąbka tajemnicy 😊
    Dzięki mamie mojego przyjaciela, udało się z dnia na dzień załatwić wizytę u krakowskiego Profesora, doktora nauk medycznych ze szpitalnego oddziału ginekologicznego. Jest on specjalistą w laparoskopii i tego typu zabiegach, więc trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno 🐓. Byłam u Niego na rozmowie, przeglądnął wyniki, zrobił mi usg, przeprowadził wywiad. Będziemy robić histeroskopię z laparoskopią. Oczywiście poinformował mnie, że na ten moment on nie może dać gwarancji 100%, że udrożnimy, bo nie wiadomo jak to tam wszystko wygląda.
    W każdym razie - przygotowujemy się do zabiegu 😇 Termin ustalony na 23 marca w szpitalu, do tego czasu musimy wszystko dobrze wycyrklować z racji moich długich nieregularnych cykli, wspomóc się duphastonem i wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu.
    W czwartek idę na kolejną wizytę z usg, bo doktor chce zobaczyć jak wygląda sprawa z owulacją w tym cyklu. Oczywiście wszystko leci na NFZ, więc nie muszę się martwić o fundusze. Jestem szczęśliwa, że działam wdzięczna za ludzi, którzy mi w tych działaniach pomagają ❤️

Jeszcze z dobrych wiadomości: mamy skuteczne rozwiązanie na moje cienkie endo - estrofem zadziałał wzorowo i dzisiaj endometrium 10 mm 😊

Domi.. super wiadomość! generalnie, w tym samym cyklu co jest udrożeniene też się może udać, wiec ten 2022 nie taki do końca wykluczony :)

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • Monikab66 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dzis 10dpo i niestety test nic nie wykazał, nawet cienia... wiec chyba kolejny cykl stracony... teraz tylko czekac na okres... 😔😔

• Domi_naturelover Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikab66 wrote:
    Hej dziewczyny, dzis 10dpo i niestety test nic nie wykazał, nawet cienia... wiec chyba kolejny cykl stracony... teraz tylko czekac na okres... 😔😔
    To jeszcze bardzo wcześnie! W 10dpo jeszcze często nic nie widać. Weź też pod uwagę, że owu mogła się przesunąć - chyba, że miałaś monit i wiesz dokładnie kiedy była

Monikab66 lubi tę wiadomość

💁‍♀️24,💁🏼‍♂️28
    ❌Długie cykle, problemy z owu, AMH 1,55, słabe endo, obustronna niedrożność jajowodów
    ❌Słabe parametry nasienia-> suple od 12.21
    24.03.22 -histerolaparoskopia, udrożnienie jajowodów pod wysokim ciśnieniem, diagnoza: adenomioza😩

28.03.2022 Ciąża po 8 miesiącach starań. Nasz CUD pokonał wszystkie przeciwności i przetrwał zabieg histerolaparoskopii <3 Historia wyjątkowa również dla lekarzy

age.png
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikab66 wrote:

Póki nie ma 🐒 to jest nadzieja. Daj sobie jeszcze chwilę i testuj za 2 dni 🍀

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Fantastyczna wiadomość!! Kciuki zaciśnięte, żeby wszystko się udało! ❤️

A mogę zapytać, czy poleciłabyś mi jakiegoś dobrego lekarza? Niekoniecznie tego profesora, bo w tym momencie zależy mi na samej diagnostyce - większość lekarzy, do których chodziłam robiło mi USG dosłownie minutę 🤦 długo by opowiadać ;) W każdym razie szukam lekarza, który USG robi tak dokładnie, że blagasz już żeby skończył 😁

MTHFR 1298C hetero

Cudzie trwaj! <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Pani Ciasio Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monikab66 wrote:

Tak jak dziewczyny pisały, to wciąż wcześnie, zagnieżdżenie może być i w 12dpo, więc test może Ci wyjść dopiero 14dpo :)

MTHFR 1298C hetero

Cudzie trwaj! <3

Czekamy na Ciebie ;*
  • Livka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Pięknie kochana! Super że zaczęliście działać! Trzymam 🤞🤞🤞🤞

Starania o pierwsze 👶 od 08.21.

17.09.22- poronienie zatrzymane, puste jajo płodowe 8tc 💔

10.22- starania od nowa 🍀
    17.11- ⏸️ 🥺🙏
    21.11 - beta hCG 306,8 ❤️
    23.11- beta hCG 802
    10.12 - (6+4) Dzidzia z bijącym serduszkiem ♥️
    30.12- (9+4) 2.7 cm Skarbu 😻
    19.01- (12+3) USG I trym: 6 cm 👶
    pomiary w normie, niskie ryzyka trisomii! 🥳
    28.01- (13+4) 7 cm śpiącego Maluszka 😴
    04.03 - (18+5) 270 g Córeczki 💓
    20.03- USG II trym: 362 g Kruszynki 💜
    31.03- (22+3) 451 g Rozalki 🌸
    28.04- (25+3) 900 g⭐
    26.05 - (30+3) 1550g🧚‍♀️
    29.05 USG III trym- Zdrowa Królewna 👸
    23.06 (34+3) 2400g🌷
    15.07 (37+4) 3100g 🧁

26.07.23r.--- Rozalia 3010g 51 cm SN 🩷

age.png
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx nie testowałam dziś, wczoraj negatyw to teraz dopiero jak @ nie przyjdzie 🙂
    Co do tematów zaraz je sobie wszystkie spisze i zrobię ankietę 🙂

Milixx, jo_ana lubią tę wiadomość

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • Monikab66 Nowa

Wysłany: 24 stycznia 2022, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny🤗 poczekam cierpliwie do weekendu jak 🐒 nie przyjdzie to zrobię test raz jeszcze...

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Cudowne wiadomości 🥰 pamiętaj nadzieje zawsze umiera ostatnia, grunt to się nie poddawać. Trzymam kciuki za pozytywne zakończenie Twojego problemu 💛

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • Natka2 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś mi aplikacja zeswirowała, nie mogę nic w niej zrobić.

Domi, ale super wiadomość! Jest iskierka nadziei, że da radę udrożnić 😍 super!

👦 2012r.👼 8tc 2016r.👦 2017r.
    12cs
    23.11.2022 ⏸
    23.11. 15dpo Beta: 198.8 progesteron: 21,51
    25.11. 17dpo Beta: 522 (163,6%) ❤️
    30.11. 5+1 Pęcherzyk w macicy
    14.12. 7+1 Pęcherzyk z zarodkiem 💕 ciąża młodsza o tydzień.
    21.12. USG ciąża 5 tydzień? 🤦🏼‍♀️
    22.12. USG prywatne
    Koniec.
  • MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny powtórzyłam dzis betę, ale wynik to 247,6 a poprzednia 216.5 a progresteron z 15 spadł do 8.10 powiedzcie mi co to znaczy? A minęło 72h od ostatniego badania. Zaraz dzwonię zapisac się do lekarza 🙁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 12:03

• jo_ana Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartuSka wrote:
    Cześć dziewczyny powtórzyłam dzis betę, ale wynik to 247,6 a poprzednia 216.5 a progresteron z 15 spadł do 8.10 powiedzcie mi co to znaczy? A minęło 72h od ostatniego badania. Zaraz dzwonię zapisac się do lekarza 🙁

Przykro mi ale ten wyniki nie wróży nic dobrego, może to być ciąża pozamaciczna lub zarodek przestał się rozwijać i nastąpi poronienie, który to dzień cyklu ? Jeśli wczesny to może też być ciąża biochemiczna. Umów się do lekarza na konsultacje by podejrzał co się dzieje.

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Od 01/2021 starania naturalne
    11/2021 poronienie zatrzymane 9/12 tc 💔

Od 2023 starania w klinice
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 5/7 tc 💔
    30/12 (S) IV FET ❄️ nieudany
  • MartuSka Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Przykro mi ale ten wyniki nie wróży nic dobrego, może to być ciąża pozamaciczna lub zarodek przestał się rozwijać i nastąpi poronienie, który to dzień cyklu ? Jeśli wczesny to może też być ciąża biochemiczna. Umów się do lekarza na konsultacje by podejrzał co się dzieje.
    Dzisiaj 33dc, jutro umowilam się do lekarza 😐

• Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aplikacja w ogóle nie działa..
    Domi✊✊ fajnie, że do przodu.
    Kciuki za testy.
    Mała stokrotka, trzymaj się. Ja jestem wierząca ale nie praktykuję i mi bardzo pomogło pożegnanie. W takich chwilach dobrze w coś wierzyć.
    Tu tu, pustka w głowie.
    Millix Ty jutro czy dziś masz wizytę? Jakieś objawy zbliżającej się owu? U mnie ześwirowało, więc czekam na tą wizytę, może coś się wyjaśni
    Martuska, trzymam kciuki za wizytę i przykro mi, że spadło 🥺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 12:15

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • pluto_nova Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! U mnie dziś 11dc powoli robię owulaki, ale jak na razie negatywne 😝 Temperatura jak na razie w dole, ale jeszcze jest czas by wzrosła (choć aplikacja już wyznaczyła mi owulację na pojutrze - nie wiem skąd i dlaczego tak szybko 😝). Dowiedzieliśmy się dzisiaj, że u męża w pracy od lutego będzie zmiana firmy od pakietów medycznych (do tej pory Tu Zdrowie, teraz będzie Medicover), więc szybko klepałam wizytę u jakiegokolwiek ginekologa, żeby wykorzystać ten miesiąc, za który i tak potrącą kasę 🤣 Więc wizytę mam pojutrze na 18, akurat to będzie 13 dc czyli przed samą owulacją, a jeśli coś się przesunęło to będę wiedzieć jak wygląda sytuacja na froncie 😝

age.png
    ✅naturalne owulacje
    ✅Progesteron
    ✅TSH, FT3, FT4, anty-TPO, anty-TG
    ✅FSH, LH, Estradiol, Prolaktyna (3dc)
    ✅Niedobór białka S
    ✅Oporność na białko C
    ✅Antykoagulant tocznia
    ✅P/c p. kardiolipinie IgG i IgM
    ✅P/c p. beta2 glikoproteinie 1 IgA
    ✅mutacja V Leiden
    ✅mutacja genu protrombiny
    ✅ANA3

✅badanie nasienia

❌ PAI-1 4G układ homozygotyczny nieprawidłowy

🧑🏼 syn 2006
    👧🏼 córka 2009
    💔 12.2021 cb
    💔 06.2022 cb
    💔 07.2022 cb
    💔 03.2023 cb

8.12.2022 - operacja usunięcia niszy

🍀11.04.23 - beta 5,4 (8dpo)
    🍀13.04.23 - beta 40,6 (10dpo) przyrost 820%
    🍀15.04.23 - beta 183,5 (12dpo) przyrost 372,5%
    🍀17.04.23 - beta 580,7 (14dpo) przyrost 202,7%
    🍀21.04.23 - beta 4061,7 (18dpo) przyrost 161,9%
    Będzie synek! 🩵
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ