Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Milixx Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Millix Ty jutro czy dziś masz wizytę? Jakieś objawy zbliżającej się owu? U mnie ześwirowało, więc czekam na tą wizytę, może coś się wyjaśni

Jutro mam wizytę ale zastanawiam się czy nie odwołać bo coś mnie katar męczy. Co do objawów to zaczynam czuć jajniki i śluzu troszkę więcej po za tym nic a nic nie czuje. A Ty kiedy idziesz na wizytę?

age.png

13.12.22➡ Alicja już z nami 🧡

Córka 2017 (8cs)👧🏼
    Syn 2019 (1cs)👦🏼
    11.2021 - (5tc) cb💔
    Córka 2022 (7cs)👶🏼
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milixx wrote:
    Jutro mam wizytę ale zastanawiam się czy nie odwołać bo coś mnie katar męczy. Co do objawów to zaczynam czuć jajniki i śluzu troszkę więcej po za tym nic a nic nie czuje. A Ty kiedy idziesz na wizytę?
    Dzisiaj wieczorem🙂

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Zostajemy tu do końca, trzymamy kciuki za testujące pod koniec miesiąca 🤞🏼🍀

Rany, ale się choróbska przyplątały… Przesyłam Wam OGROM zdrowia! Kurujcie się szybko i zamykajcie te domowe szpitale 🤧🤒

Co do mnie, pora na uchylenie rąbka tajemnicy 😊
    Dzięki mamie mojego przyjaciela, udało się z dnia na dzień załatwić wizytę u krakowskiego Profesora, doktora nauk medycznych ze szpitalnego oddziału ginekologicznego. Jest on specjalistą w laparoskopii i tego typu zabiegach, więc trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno 🐓. Byłam u Niego na rozmowie, przeglądnął wyniki, zrobił mi usg, przeprowadził wywiad. Będziemy robić histeroskopię z laparoskopią. Oczywiście poinformował mnie, że na ten moment on nie może dać gwarancji 100%, że udrożnimy, bo nie wiadomo jak to tam wszystko wygląda.
    W każdym razie - przygotowujemy się do zabiegu 😇 Termin ustalony na 23 marca w szpitalu, do tego czasu musimy wszystko dobrze wycyrklować z racji moich długich nieregularnych cykli, wspomóc się duphastonem i wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu.
    W czwartek idę na kolejną wizytę z usg, bo doktor chce zobaczyć jak wygląda sprawa z owulacją w tym cyklu. Oczywiście wszystko leci na NFZ, więc nie muszę się martwić o fundusze. Jestem szczęśliwa, że działam wdzięczna za ludzi, którzy mi w tych działaniach pomagają ❤️

Jeszcze z dobrych wiadomości: mamy skuteczne rozwiązanie na moje cienkie endo - estrofem zadziałał wzorowo i dzisiaj endometrium 10 mm 😊

Także porodówka 2022 może nie dla mnie, ale działamy 💪🏼
    Trzymam kciuki żeby wszystko się udało

Domi_naturelover lubi tę wiadomość

• MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Ciasio wrote:
    Fajnie, że masz męża, który Cię w tym wspiera :) Tule mocno, sama przechodziłam przez to trzy razy
    Tak, wiem, jestem szczęściarą. ❤
    Życzę każdej z nas, żeby miała wsparcie w mężu/partnerze. To naprawdę ważne.

Domi, trzymam kciuki!

Martuska, oby wszystko było dobrze :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:36

Domi_naturelover, Pani Ciasio lubią tę wiadomość

• milam Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Livka wrote:
    milam jak u Ciebie sytuacja? Powtórzyłaś betę?

Hejka. Powtórzyłam, jeszcze nie mam wyników, ale powtórzyłam tylko dla formalności. Codziennie test jaśniejszy a dzisiaj to już tylko ledwie widoczny cień cienia cienia. Jest szansa że miesiączkę dostanę w terminie.
    Z jednej strony jakbym nie robiła testów przed czasem to bym nawet nie wiedziała, ale z drugiej strony jednak cieszę się że wiem że coś się zadziało. Mimo morfologii 0.
    Ale najbardziej to się boję pozamacicznej 😬

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:58

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaStokrotka wrote:
    Hej Kochane, dziękuję Wam raz jeszcze. Szkoda, że nie można dać ❤ zamiast 👍.
    Może to głupie.. dziś jedziemy z M. na cmentarz, zapalimy znicz pod krzyżem.
    Powiem Wam, Dziewczyny, nie jestem jakoś super wierzaca, dużo starych doświadczeń na to wpływa. Ale niesamowicie mi pomaga taka świadomość, że nasze Malenstwo nie znikło w jakiejś pustce, ale jest gdzieś, gdzie jest lepiej..

Trzymam kciuki za testujące i zdrówka!

To wcale nie jest głupie, ja często chodzę na cmentarz i zapalam światełko dla mojego Aniołka... Trzymaj się 💙

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Rany, ale się choróbska przyplątały… Przesyłam Wam OGROM zdrowia! Kurujcie się szybko i zamykajcie te domowe szpitale 🤧🤒

Dzięki mamie mojego przyjaciela, udało się z dnia na dzień załatwić wizytę u krakowskiego Profesora, doktora nauk medycznych ze szpitalnego oddziału ginekologicznego. Jest on specjalistą w laparoskopii i tego typu zabiegach, więc trafiło mi się jak ślepej kurze ziarno 🐓. Byłam u Niego na rozmowie, przeglądnął wyniki, zrobił mi usg, przeprowadził wywiad. Będziemy robić histeroskopię z laparoskopią. Oczywiście poinformował mnie, że na ten moment on nie może dać gwarancji 100%, że udrożnimy, bo nie wiadomo jak to tam wszystko wygląda.
    W każdym razie - przygotowujemy się do zabiegu 😇 Termin ustalony na 23 marca w szpitalu, do tego czasu musimy wszystko dobrze wycyrklować z racji moich długich nieregularnych cykli, wspomóc się duphastonem i wstrzelić w odpowiedni dzień cyklu.
    W czwartek idę na kolejną wizytę z usg, bo doktor chce zobaczyć jak wygląda sprawa z owulacją w tym cyklu. Oczywiście wszystko leci na NFZ, więc nie muszę się martwić o fundusze. Jestem szczęśliwa, że działam wdzięczna za ludzi, którzy mi w tych działaniach pomagają ❤️

Jeszcze z dobrych wiadomości: mamy skuteczne rozwiązanie na moje cienkie endo - estrofem zadziałał wzorowo i dzisiaj endometrium 10 mm 😊

Bardzo się cieszę że macie plan działania 🤞😘
    Trzymam mocno kciuki za Ciebie 🤞😘 e tam za Ciebie, za Was 💙

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • milam Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi świetnie że będziesz próbować, ja bym też próbowała udrożnić.

🧒 2013
    🧒 2016
    648f824a16.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem do końca z Wami dziewczyny, testujące i nie testujace - te które potrzebują wsparcia 💙💙💙

Sama go potrzebuje 🥺 stresuje sie tym wszystkim że już najmłodsza nie jestem, a stoję w miejscu.. Zawsze chciałam mieć minimum trójkę dzieci, teraz najbardziej marzę o jednym.. Żałuję że nie zaczęłam wcześniej diagnostyki. Tylko liczyłam, nie wiem na co. A tu dzień za dniem, miesiąc za miesiącem... Mniej się odzywam bo wciąż spadek nastroju i nie chce Was tutaj przygnębiać.

Jutro jednak jedziemy z moim G. na badanie nasienia, biedny też się stresuje 🙈🙈🙈.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 13:59

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dzisiaj wieczorem🙂

Kciuki Nati 🤞🥰
    Daj znać co powie 😊

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Patinka.k Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jestem po wizycie u mojego lekarza. Sprawa ma się tak ze jest pęcherzyk ciążowy 1cm i żółtkowy. Ale nie ma jeszcze dzidzi w środku 🙄 Lekarz uspokajał ze za tydzień powinno już być widać. Według aplikacji dziś 5+4. Trochę czuje przygnębienie ze jednak za szybko przyszłam ze mogłam poczekać jeszcze tydzień 🥺 ale z drugiej strony lekarz znalazł torbiel na lewym jajniku 3.5cm. Nigdy wcześniej nie miałam takich rzeczy żadnych problemów itd torbiel jest z dala od pęcherzyka ale do obserwacji. Któraś miała taki przypadek ?

👱🏻‍♀️- 1994
    👱🏻‍♂️- 1995
    👩🏼‍❤️‍👨🏼- 2016

💒 - 10.2023r

Córeczka 🎀- 06.2020 1cs
    11-01-2022 - ⏸ 2cs

Beta; 13-01 - 64,4
    15-01 - 244
    18-01- 953
    31-01- 6+3tc jest bijące ❤️
    🧸🧸🧸🧸
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    milam wrote:
    Hejka. Powtórzyłam, jeszcze nie mam wyników, ale powtórzyłam tylko dla formalności. Codziennie test jaśniejszy a dzisiaj to już tylko ledwie widoczny cień cienia cienia. Jest szansa że miesiączkę dostanę w terminie.
    Z jednej strony jakbym nie robiła testów przed czasem to bym nawet nie wiedziała, ale z drugiej strony jednak cieszę się że wiem że coś się zadziało. Mimo morfologii 0.
    Ale najbardziej to się boję pozamacicznej 😬
    Nie no takich czarnych scenariuszy to nawet sobie nie dopowiadaj!
    Czekamy w takim razie na wyniki

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Jutro jednak jedziemy z moim G. na badanie nasienia, biedny też się stresuje 🙈🙈🙈.
    To mocne kciuki za badania :) <3

Ja też doszłam do wniosku, że do maja daje nam czas na ciążę a jak nie to idę do lekarza na jakąś stymulację czy drożność

Aneta2506 lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Ja jestem do końca z Wami dziewczyny, testujące i nie testujace - te które potrzebują wsparcia 💙💙💙

Sama go potrzebuje 🥺 stresuje sie tym wszystkim że już najmłodsza nie jestem, a stoję w miejscu.. Zawsze chciałam mieć minimum trójkę dzieci, teraz najbardziej marzę o jednym.. Żałuję że nie zaczęłam wcześniej diagnostyki. Tylko liczyłam, nie wiem na co. A tu dzień za dniem, miesiąc za miesiącem... Mniej się odzywam bo wciąż spadek nastroju i nie chce Was tutaj przygnębiać.

Ej ej masz dopiero 28 lat, ja za chwilę też, to nie jest dużo 🙂 ja co prawda staram się o trzecie, ale uwierz mi, że byłam jedną z pierwszych osób w moim otoczeniu w tym wieku, które chciały mieć dzieci. Ludzie w naszym wieku dopiero rozpoczynają często starania, widzę to właśnie wśród znajomych 🙂 uda się Wam z tą trójką, masz jeszcze co najmniej kilkanaście lat na tę 3 ciąże 🙂 pomyśl tak na spokojnie, że to naprawdę ,normalny, wiek(zresztą każdy jest dobry, gdy się tego pragnie, jest gotowym i ma warunki) głowa do góry, Anetka 😘
    Dam znać po wizycie..

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Madżi88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Ej ej masz dopiero 28 lat, ja za chwilę też, to nie jest dużo 🙂 ja co prawda staram się o trzecie, ale uwierz mi, że byłam jedną z pierwszych osób w moim otoczeniu w tym wieku, które chciały mieć dzieci. Ludzie w naszym wieku dopiero rozpoczynają często starania, widzę to właśnie wśród znajomych 🙂 uda się Wam z tą trójką, masz jeszcze co najmniej kilkanaście lat na tę 3 ciąże 🙂 pomyśl tak na spokojnie, że to naprawdę ,normalny, wiek(zresztą każdy jest dobry, gdy się tego pragnie, jest gotowym i ma warunki) głowa do góry, Anetka 😘
    Dam znać po wizycie..
    Ja teraz jestem w 3ciazy a mam 34lata w tym roku😅😅😅 co prawda mam dwójkę dzieci 11 i 10lat i teraz z drugim mężem bo jestem po rozwodzie zapragnęliśmy wspólnego dziecka.. staraliśmy się 17mc i jakoś się udało 😊😊😊

stara Staraczka lubi tę wiadomość

• Emii Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi_naturelover wrote:
    Cześć dziewczyny 😊

Domi trzymam kciuki 🤞🤞🤞🤞

• Paulina666 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi 🤞🤞🤞🤞

👱‍♀️-39
    4 lata starań
    PCOS,bielactwo,MTHFR(C677)-układ hetero
    MTHFR(A1298)-układ hetero,PAI-1 układ hetero,KIR-AA,HLAC-C1,C2❌
    Kariotyp✅
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    To mocne kciuki za badania :) <3

Ja też doszłam do wniosku, że do maja daje nam czas na ciążę a jak nie to idę do lekarza na jakąś stymulację czy drożność

Mi coś lekarz mówił że jak zaszłam w ciążę w sierpniu to narazie drożność nie potrzebna 🤔

Dzięki za kciuki ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2022, 15:21

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati94 wrote:
    Dam znać po wizycie..

❤❤❤

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    inne badania w normie
    🧔 - 32

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    03.23r. IUI ❌

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2022, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Mi coś lekarz mówił że jak zaszłam w ciążę w sierpniu to narazie drożność nie potrzebna 🤔
    Tyle tu dziewczyn robiło dlatego o tym pomyślałam ;)

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ