Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼
Odpowiedz

W styczniu🥂💏seksik dla rozgrzania, wrześniem dzidziuś do bujania👶🏼🤱🏼

Oceń ten wątek:
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba nie ma reguły ile razy. Moj to ma jakieś niske libido chyba tzn niby chce ale to albo zmęczony po pracy albo nie ma czasu. Jak latem próbowaliśmy często to było tak na siłę i po pierwszym miesiącu potem było 1-2 w miesiącu i to nie w dni płodne. W grudniu w okresie płodnym godzinie i też juzt miałam dość bo to już było takie ma siłę. Teraz nie wiem może co 2-3 dni.

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jo_ana wrote:
    Tak samo to u mnie wygląda w dniach przypuszczalnej owulacji częściej, a później rzadziej. Ja mam o tyle dobrze, że u mnie około owu występuje ciągiem kilka dni śluz płodny, więc zakładam że to wtedy mamy największe szanse. Choć w tym cyklu coś się chyba poprzestawiało, wczoraj miałam śluz płodny a dzisiaj już nie mam, ale na spokojnie pewnie mój organizm jeszcze wraca do siebie pp, do tego jestem przeziębiona i coś mnie rozkłada. A tak na marginesie u Ciebie widzę bardzo ładny wykres, wyglada obiecująco trzymam kciuki 🤞🏻
    Oj chciałabym żeby ten wykres był tym ostatnim z termometrem po przebudzeniu...ale zawsze do 9dpo pięknie jest wszystko w górze a potem ↘️...tym razem było i z testami owu więc zobaczymy...dzięki za kciukasu i wzajemnie...jakbym chciała żeby tak wszystkie miały ⏸ ale byłby sztos...no wiem że to nie możliwe ale fajnie by było...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 12:40

jo_ana lubi tę wiadomość

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

Starania o Nasze cudo ❤od lipca 2020 tak na luzie....
    Styczeń 2022 zaczynamy starania tak na 100%...
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, beta 218 😭 jestem przerażona i chce mi się płakać, bo byla ta impreza sylwestrowa i 5 dni krwawienia przed nią, które wyglądało jak typowa miesiaczka. Wychodzi 1-2 tydzień, więc chyba do zagniezdzenia musiało dojść przed świętami. To możliwe, że jak zarodek zagniezdzi sie przed samą miesiączka, to jeszcze endometrium się złuszczy?

Blond27, MystifyMe, Moonlight , Domi_naturelover, Livka, Nati94, Koteczka82, Lolka997, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

07.23 Misia 🩷👶
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Dziewczyny, beta 218 😭 jestem przerażona i chce mi się płakać, bo byla ta impreza sylwestrowa i 5 dni krwawienia przed nią, które wyglądało jak typowa miesiaczka. Wychodzi 1-2 tydzień, więc chyba do zagniezdzenia musiało dojść przed świętami. To możliwe, że jak zarodek zagniezdzi sie przed samą miesiączka, to jeszcze endometrium się złuszczy?

Możliwe, żona kuzyna miała 3 miesiaczki w terminie mimo ciąży. Także takie sytuacje się zdarzają nie ma się co martwić, trzeba się cieszyć, że się udało 🥳 powtórz betę po 48h będziesz miała pewność jak rośnie i co się dzieje 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 12:57

Kluska95 lubi tę wiadomość

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Nie stresuj się...krwawienie przez pierwsze miesiące może występować normalnie...moja siostra tak miała przez 3mce i dopiero po 3mcach poszła do lekarza bo w 4mcu był brak 🐒 i była już w 4mcu ciąży...to było zaskoczenie...a sylwestrem się nie martw 1 dzień nie zaszkodził kropkowi...zrób po 48h powtórkę bety...I umów się do lekarza...I głową do góry...będzie przyrost to powód do radości nie do płaczu no chyba że ze szczęścia...trzymam kciuki za kropka...✊✊✊

Edit i to nie musiało być endo tylko jakiś krwiaczek...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 12:59

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mnie uspokoiłyście 😍 dziękuję! Już wariuje, serio 😭

07.23 Misia 🩷👶
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    To mnie uspokoiłyście 😍 dziękuję! Już wariuje, serio 😭
    Eeee spokojnie wariować to dopiero będziesz przez kolejne 8mcy w obawie o kropka a potem przez conajmniej 18lat o dzidzie...teraz ciesz się z niespodzianki 🎉

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Paulina1994 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:

Zupełnie się nie przejmuj ! Ja w szczęśliwym cyklu 2 dni przed pozytywnym testem byłam u dentysty z końska dawka znieczulenia 😅 tez bardzo się bałam.

Lekarz powiedział ze na początku działa zasada wszystko albo nic. Jeśli byś zaszkodziła kropkowi to nawet nie wiedziałabys ze jesteś w ciąży :))

Gratulacje 🙃

3jgxyx8dp7opu05y.png
  • Blondyna.B Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Przy takiej becie to raczej nie wygląda, żeby doszło przed świętami - do zapłodnienia tak ale nie do zagnieżdżenia tu raczej wychodzi ok tydzień po zagnieżdżeniu więc spokojnie ten alkohol nie zaszkodzi ☺️

Kluska95, Lolka997 lubią tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Ulalala Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:

No beta piękna, nie stresuj się, powtórz betę w poniedziałek, wizyta u gin i będzie wiadomo. Sylwestrem się nie przejmuj, wiele kobiet jeszcze nie wiedząc że są w ciąży imprezuje także spokojnie ☺️

3jgxs65gycn0347u.png
  • Kluska95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko od 27 do 1 stycznia miałam takie krwawienie jak okres, więc nie wiem jakim cudem by się wtedy zagniezdzil... Masakra. 😭

Z okresu były teraz 7 tydzień, więc cos strasznie mi się poprzesuwala owulacja 🙈 do gina mam za 2 tyg wizyte, więc byl by 9 tydzień wg miesiączki. No niemożliwe. Myslicie, żeby iść w tym tyg do kogokolwiek czy czekać do tego 21 stycznia?

07.23 Misia 🩷👶
  • Ulalala Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Tylko od 27 do 1 stycznia miałam takie krwawienie jak okres, więc nie wiem jakim cudem by się wtedy zagniezdzil... Masakra. 😭

Z okresu były teraz 7 tydzień, więc cos strasznie mi się poprzesuwala owulacja 🙈 do gina mam za 2 tyg wizyte, więc byl by 9 tydzień wg miesiączki. No niemożliwe. Myslicie, żeby iść w tym tyg do kogokolwiek czy czekać do tego 21 stycznia?

Ja bym chyba poszła jak najszybciej żeby zobaczył co tam się dzieje i skąd to krwawienie jak do zapłodnienia doszlo wcześniej. A jeszcze z tego co pamiętam w święta test był negatywny.

3jgxs65gycn0347u.png
  • jo_ana Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:

Nie ma sensu na razie, nie będzie jeszcze nic widać. Sprawdź betę, na usg pęcherzyk będzie widoczny jak wynik przekroczy 1000.

Mogło być tez tak, że kropek trafił na naczynko i po prostu stąd to krwawienie. Nie ma co panikować, czasem takie sytuacje się zdarzają. Bądź dobrej myśli 💛

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 13:25

Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%

Starania naturalne od 01/2021
    Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔

Starania w klinice od 2023
    🔸 5 x stymulacja
    🔸 3 x IUI
    🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
    Ryzyko OHSS, transfer odroczony
    14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
    15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
    13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:

Powtórz w poniedziałek bete zobaczysz przyrost i będziesz się zastanawiać czy iść szybciej czy czekać...może faktycznie owu była później...a może to krwawienie faktycznie z jakiegoś krwiaka a test przed sylwkiem był za szybko albo mało czuły...nie ma co beta jest więc teraz kontrola jaki idzie ⬆️...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2022, 13:27

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Kluska95 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulalala wrote:
    Ja bym chyba poszła jak najszybciej żeby zobaczył co tam się dzieje i skąd to krwawienie jak do zapłodnienia doszlo wcześniej. A jeszcze z tego co pamiętam w święta test był negatywny.

Tak, był negatywny 24 grudnia, a od 27 było krwawienie które uznałam za okres. Moze rzeczywiście jakiś krwiak. Umówię się do kogokolwiek jak najszybciej, a pozniej poczekam na wizytę już u swojego gina.

07.23 Misia 🩷👶
  • Kasik85 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez tak macie że te dni od owulacji się ciągną w nieskończoność 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

💏Razem 9 lat
    ♀️36
    ♂️41

• Madżi88 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kluska95 wrote:
    Ojj tam miałaś ostatnie szaleństwo.. przecież nie wiedzialas o ciąży ..

• Niebieskooka93 Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:

Taaak, codzienne sprawdzanie i odliczanie, ile jeszcze...?

U mnie 3 dni pojawiły się plamienia (środa-piątek), cierpliwie czekam na testowanie w poniedziałek...jak to jest, że zamiast cieszyć się z wolnego weekendu nie mogę doczekać się poniedziałku?🤦‍♀️

• Okinny Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik85 wrote:

Oj, tak... To chyba typowe :)

17 cs

🏳

Marzenia o drugim cudzie pozostaną, może kiedyś same się spełnią.
  • Kamala8 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2022, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem już że nie można usuwać lubrykantu. Ja używałam żelu lactacyd. Niby ma naturalny skład. Czy ten żel możne utrudnić zajście?

👩‍💼36
    Badania etap I i II ok.
    Tsh -2,9 -> 1,9 ->2,6
‹‹ 76 77 78 79 80 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ