W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻♀️
-
WIADOMOŚĆ
-
AnMiPe wrote:Uwaga, będzie żali-post, więc jeśli nie macie ochoty, to pomińcie.
Jest taki rodzaj bezradności, który boli i wywołuje płacz. U mnie dokładnie taki zagościł, a podwoił się po wizycie u innej endokrynolog.
Według niej moja choroba Gravesa Basedova jest w zaawansowanym stopniu i sugeruje za 2-3 miesiące podjąć decyzję o usunięciu całej tarczycy. Biję się z myślami mocno. Jednak pierwszemu lekarzowi, który mówił, że to ostateczność bardziej ufam, zna mnie dłużej. Dzisiaj wróciłam też do metforminy, więc kasetka na tabletki powoli się nie domyka.
Moje pragnienie bycia mamą oddala się i tak bardzo nie mogę go dosięgnąć.
W międzyczasie mąż ma zrobić badanie nasienia. Nie protestuje, ale boi się, że z jego strony może też wyjść jakiś problem. Siedząc dzisiaj w deszczu na parkingu w aucie oboje powiedzieliśmy na głos, że trzeba rozważyć plan B. Te rzeczywistość, w której nie ma dziecka. Oboje zapłakaliśmy, a ja płacze co chwilę wciąż.
Bardzo Wam dziewczyny gratuluję sukcesów (Haneczko, rośnijcie w zdrowiu i radości 🩷), będę Was podczytywać, ale chyba potrzbuje kilku dni na danie sobie przestrzeni na te ciemne chmury. Wiem, że nie takie rzeczy potrafiły się wydarzyć, bywały kobiety z większymi problemami, ale to mój smutek w tej chwili dominuje, a nie robienie sobie nadziei.
Zabawne, bo dzisiaj odradziła mi znacząco ciążę na jakiś czas przez leki, które biorę, a my ostatnie dwa dni nie mogliśmy się od siebie odkleić, moje libido wystrzeliło, śluz był... Nie chcieć ciąży, kiedy chce się ciąży to inny wymiar abstrakcji.
Nawet sobie nie wyobrażam jakie emocje Ci towarzyszą dzisiaj. Momenty, w których czujemy bezradność są chyba najgorsze dla staraczki. Nie wiem co to za jednostka chorobowa i jakie są alternatywy ale z pewnością próbowałabym jeszcze konsultować się z innym lekarzem. Skoro nie ma nic do stracenia. Daj sobie kilka dni na przemyślenia. Mocno, mocno przytulam I życzę Ci wszystkiego dobrego❤️AnMiPe lubi tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 2,6 cm do kochania 🥰
18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
Połówkowe 13.08
-
Delfi wrote:Może dodam coś od siebie w tej sprawie - jeżeli w momencie otrzymania wypowiedzenia kobieta jest w ciąży, wtedy takie wypowiedzenie może być wycofane. Piszę może, ponieważ tu było porozumienie stron, więc będzie wycofane, jak kobieta o to zawnioskuje. W obecnym cyklu gdyby się jej udało, może wycofać wypowiedzenie, ponieważ ciąża jest od dnia ostatniej miesiączki. Gdyby jednak miała 3-miesięczny okres wypowiedzenia i zaszłaby w ciążę w kolejnym cyklu, takiego wypowiedzenia wycofać już nie można, ponieważ nie była w ciąży w trakcie podpisywania wypowiedzenia
Wiesz co, właśnie nie jestem przekonana, wręcz mam info od osób które się zajmują tematem usłyszałam coś odwrotnego, a tu przykładowy wyrok sądu :
Wyrok SN z 29.3.2001 r., I PKN 330/00, OSNP Nr 1/2003, poz. 11
Pracownica, która początkowo nie kwestionowała wypowiedzenia jej umowy o pracę, może żądać uznania tej czynności za bezskuteczną, gdy po dokonaniu wypowiedzenia okazało się, że jest w ciąży, lub gdy w okresie wypowiedzenia zaszła w ciążę.
Czytaj więcej na: https://monikasmulewicz.pl/blog/100-hr-owe-kolo-ratunkowe-szczegolna-ochrona-trwalosci-stosunku-pracy-kobiety-ciezarnej/Powder lubi tę wiadomość
-
Ilka96 wrote:Ps. Jeszcze się po drodze dowiedziałam że znajomi którzy się starali 0 razy są w ciąży i to pierwsza para odkąd się staramy, ryczałam chyba tydzień non stop. To wszystkie jest takie niesprawiedliwe6cs
09.2022 👧 -
Nayeli wrote:Taka pozytywna w odczuciu wiadomość po wszystkich Twoich przejściach 😊 mam nadzieję, że sprawy żołądkowe też powoli ogarniasz i wszystko idzie ku dobremu?
Brakuje tu Twojego głosu rozsądku i będzie nam miło jak wpadniesz czasem, jak dziś, podzielić się co tam u Ciebie nowego😉
Mocno zaciskam kciuki za pozytywne wieści 🤞🏻
Ja po prostu zmieniłam w końcu nastawienie, mam nadzieję że na zawsze. Idę z prądem i nie próbuje zawracać już rzeki kijem. Niech lekarze mnie prowadzą, co ma być to będzie. ✨ Na razie lekarz z kliniki się spisuje, mogę to szczerze przyznać. 🧐
Próbuję czasami wpadać i podczytywać jak mam więcej czasu. ☺️brilka, ellevv, DreamBee, Nayeli, Darrika, White1, Belia, izzou97, almost.there, Olisska, Kaliope lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
07.24 puste jaja płodowe 💔💔
9 stymulacji letrozolem ❌
29♀️34♂️
◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾crossmatch 25,3%
◾MSOME: 0% + 1%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
04.25 FET beta 10dpt <0,1
05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d -
Witajcie
Za dużo obowiązków i życie z półtorarocznym dzieckiem to karuzela
Ale powoli wracam do was choc znana tu bardzo nie jestem
Jestem w 11 dniu cyklu cykl 35 dni
Dziś zobaczyłam coś w toalecie co nie miałam tego nigdy ale szybko cykl będzie ( fertistim 2 opakowanie? Wrzucam zdjęcie ale jeśli któraś się zniesmaczy niech pominie.
https://ibb.co/fzvmpxKN
Śluz rozciągliwy i własnie z taką nitką -
Antonina33 wrote:Witajcie
Dziś zobaczyłam coś w toalecie co nie miałam tego nigdy ale szybko cykl będzie ( fertistim 2 opakowanie? Wrzucam zdjęcie ale jeśli któraś się zniesmaczy niech pominie.
Śluz rozciągliwy i własnie z taką nitkąbrilka, Nayeli, SanderkaA, Olisska lubią tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR
Delfi wrote:Może dodam coś od siebie w tej sprawie - jeżeli w momencie otrzymania wypowiedzenia kobieta jest w ciąży, wtedy takie wypowiedzenie może być wycofane. Piszę może, ponieważ tu było porozumienie stron, więc będzie wycofane, jak kobieta o to zawnioskuje. W obecnym cyklu gdyby się jej udało, może wycofać wypowiedzenie, ponieważ ciąża jest od dnia ostatniej miesiączki. Gdyby jednak miała 3-miesięczny okres wypowiedzenia i zaszłaby w ciążę w kolejnym cyklu, takiego wypowiedzenia wycofać już nie można, ponieważ nie była w ciąży w trakcie podpisywania wypowiedzenia
Ja chwilowo do końca tygodnia daję sobie czas na odpoczynek. I zaczynam działać od kolejnego 💪🏻💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
⏳monitorowane: 6cs
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen
🔜 29.07 wizyta w klinice -
Antonina33 wrote:Witajcie
Śluz rozciągliwy i własnie z taką nitkąSanderkaA, Powder lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół -
Antonina33 wrote:Jak mówiłam jak komuś nie smacznie to proszę nie komentować
Regulamin grupy proszę poczytaćSanderkaA, Kaliope lubią tę wiadomość
29♀️34♂️
◾crossmatch 25,3%
Ilka96 wrote:Wiesz co, właśnie nie jestem przekonana, wręcz mam info od osób które się zajmują tematem usłyszałam coś odwrotnego, a tu przykładowy wyrok sądu :
Wyrok SN z 29.3.2001 r., I PKN 330/00, OSNP Nr 1/2003, poz. 11
Pracownica, która początkowo nie kwestionowała wypowiedzenia jej umowy o pracę, może żądać uznania tej czynności za bezskuteczną, gdy po dokonaniu wypowiedzenia okazało się, że jest w ciąży, lub gdy w okresie wypowiedzenia zaszła w ciążę.
Czytaj więcej na: https://monikasmulewicz.pl/blog/100-hr-owe-kolo-ratunkowe-szczegolna-ochrona-trwalosci-stosunku-pracy-kobiety-ciezarnej/
Nie chcę się sprzeczać, ale też nie chcę, by ktoś skorzystał z niekorzystnej rady. Wklejam chociażby fragment z artykułu, który wkleiłaś, który potwierdza to, co napisałam. W momencie wypowiedzenia kobieta musi być w ciąży, żeby takie wypowiedzenie wycofać:
„Sąd Najwyższy z 7 października 2020 r., sygn. II PK 78/19 wydał orzecznictwo korzystne dla kobiet ciężarnych, twierdząc że pracownica, która zawarła niekorzystne porozumienie zmieniające umowę o pracę, nie wiedząc, że jest w ciąży, może od niego odstąpić, powołując się na błąd (w momencie podejmowania czynności prawnej nie wiedziała o swoim stanie).”
Powder lubi tę wiadomość
-
Zosia667 wrote:Niestety nadal mega dołek i chce mi się 😭
Właśnie czekam w aptece w gigantycznej kolejce po prochy i postanowiłam tu zajrzeć ale jeszcze bardziej chce mi sie 😭 jak wracam do tego tematu.
Odezwę się jak będę się już się czuła na siłach bo to chyba nie ten moment jeszcze.
Mam nadzieję że Ty się trzymasz lepiej ♥️
Cieszę się że na 1 stronie pojawiły się pierwsze 🌷dało mi to trochę nadziei.
Za kilka dni znów przyjdzie @, ale trudno, zaczniemy nowy cyklWiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 21:25
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
👱♀️
❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
❌Hashimoto
✅MUCHa
✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
✅Kariotyp
❌BX, jeden KIR implantacyjny
❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
TSH (0,80)
Anty TPO (134) ❗
AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌
👨
Koncentracja (114,4 mln)
Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
Morfologia (2 %) ❌
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️
‼️ Helikobakter pylori
Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz? -
siesiepy wrote:W tworzeniu informacji z pierwszej strony uczestniczyłam dawno temu i osobiście wydaje mi się, że rok czy dwa lata temu była wzmianka żeby nie wklejać fotek śluzu. 🤪 Jak dla mnie to możesz wrzucić nawet swój stolec. 😅
-
Ja mam miesięczny okres wypowiedzenia, więc i tak bym się łapała w to, ale pomyślałam sobie, że jeśli to byłby faktycznie szczęśliwy cykl, to trafiłaby mi się najbardziej bohaterska fasolka, ratująca pracę mamy od pierwszych chwil istnienia 😂🤪
Delfi, NinaB, Marzycielka94, Mstka, ater, Lavenda, Ilka96, Olisska, Lisik lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
👩🏻🦱 ona
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
🧔🏻♂️ on
61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
Bardzo dziękuję za wsparcie. Te wirtualne przytulenia będą mi potrzebne zapewne jeszcze nie raz. ❤️
Jestem dość złożonym przypadkiem jeśli chodzi o różne wyniki badań i 3 lekarzy przyznało, że moja tarczyca nigdy już nie będzie działała prawidłowo, możliwe są tylko stany uśpienia szaleństwa. Dokucza mi to, bo okrutnie źle przy GB się czuję, sercowo puls, mięśniowo nogi i wahania nastroju.
Mam ginekologa, endokrynologa i ginekologo-endokrynologa, któremu najbardziej powierzam swoje zdrowie obecnie. Dodatkowo kardiolog i bardzo dobry internista. Wszyscy mówią o tych samych metodach leczenia, po prostu w różnych przedziałach czasowych. Póki co zostaję na lekach, za 2 tygodnie powtarzam wyniki I tak to będzie wyglądać w najbliższych miesiącach, bo konieczna jest stała kontrola.Nayeli lubi tę wiadomość
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Bardzo dziękuję za wsparcie. Te wirtualne przytulenia będą mi potrzebne zapewne jeszcze nie raz. ❤️
Jestem dość złożonym przypadkiem jeśli chodzi o różne wyniki badań i 3 lekarzy przyznało, że moja tarczyca nigdy już nie będzie działała prawidłowo, możliwe są tylko stany uśpienia szaleństwa. Dokucza mi to, bo okrutnie źle przy GB się czuję, sercowo puls, mięśniowo nogi i wahania nastroju.
Mam ginekologa, endokrynologa i ginekologo-endokrynologa, któremu najbardziej powierzam swoje zdrowie obecnie. Dodatkowo kardiolog i bardzo dobry internista. Wszyscy mówią o tych samych metodach leczenia, po prostu w różnych przedziałach czasowych. Póki co zostaję na lekach, za 2 tygodnie powtarzam wyniki I tak to będzie wyglądać w najbliższych miesiącach, bo konieczna jest stała kontrola.AnMiPe lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
👩🏻🦱 ona
🧔🏻♂️ on
morfologia 2% → 0%❗️
HBA 80%
HOMA-IR 3,14
Powder wrote:Właśnie nie wiem już sama jak to jest, ale w przypadku likwidacji stanowiska właśnie chyba nic nie obowiązuje. Moją znajomą tak zwolnili w trakcie macierzyńskiego, bo zlikwidowali stanowisko i nic się nie dało zrobić.
Ja chwilowo do końca tygodnia daję sobie czas na odpoczynek. I zaczynam działać od kolejnego 💪🏻
Pracodawcy często wykorzystują niewiedzę pracowników. Porozumienie stron zawsze można podpisać, również podczas zwolnienia lekarskiego, ale wypowiedzenia nie mogą dać w takich sytuacjach. Często pracodawcy mówią, że nie ma stanowiska, nie ma pracy, wciskają porozumienie na całkiem korzystnych warunkach. Potem pracownice mówią, że zostały zwolnione, w praktyce w jakiś tam sposób zostały zachęcone/zmuszone do porozumienia. Prawnie jednak nie zostały zwolnione, więc wszystko się zgadza.
Jedynie likwidacja/zamknięcie firmy uprawnia do zwolnienia kobiety w ciąży lub na macierzyńskim.
Podsumowując - w przypadku, gdybyś zaszła w ciążę w tym cyklu, możesz wycofać porozumienie, wiadome, powrotu pewnie nie będziesz miała po macierzyńskim, możliwe, że ponownie zaproponowaliby Ci porozumienie, ale będziesz miała zabezpieczenie podczas ewentualnej ciążyPowder, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
siesiepy wrote:Serio xD
Powder, Nayeli, Mardotka, Marzycielka94, SanderkaA, siesiepy, Haniaxoxo, DreamBee, Deyansu, almost.there, Meggi_**, Olisska, Lisik, Kaliope lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Antonina33 wrote:Czy któraś blisko po @mieła tak ?
brilka, Deyansu, Meggi_**, Olisska lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego 👶🏻
08.2023r.
03.2024 💔💔 8tc
3 stymulacje Clostilbegyt ✖️
👩
✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
🧑🏻
✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp
🔜 Konsultacja andrologiczna
IVF?
Staję na głowie, by lecieć do chmur
Do licha, spadam znów w dół