X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️
Odpowiedz

W walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

Oceń ten wątek:
  • Nayeli Autorytet

Wysłany: 13 marca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Uwaga, będzie żali-post, więc jeśli nie macie ochoty, to pomińcie.

Jest taki rodzaj bezradności, który boli i wywołuje płacz. U mnie dokładnie taki zagościł, a podwoił się po wizycie u innej endokrynolog.
    Według niej moja choroba Gravesa Basedova jest w zaawansowanym stopniu i sugeruje za 2-3 miesiące podjąć decyzję o usunięciu całej tarczycy. Biję się z myślami mocno. Jednak pierwszemu lekarzowi, który mówił, że to ostateczność bardziej ufam, zna mnie dłużej. Dzisiaj wróciłam też do metforminy, więc kasetka na tabletki powoli się nie domyka.
    Moje pragnienie bycia mamą oddala się i tak bardzo nie mogę go dosięgnąć.
    W międzyczasie mąż ma zrobić badanie nasienia. Nie protestuje, ale boi się, że z jego strony może też wyjść jakiś problem. Siedząc dzisiaj w deszczu na parkingu w aucie oboje powiedzieliśmy na głos, że trzeba rozważyć plan B. Te rzeczywistość, w której nie ma dziecka. Oboje zapłakaliśmy, a ja płacze co chwilę wciąż.
    Bardzo Wam dziewczyny gratuluję sukcesów (Haneczko, rośnijcie w zdrowiu i radości 🩷), będę Was podczytywać, ale chyba potrzbuje kilku dni na danie sobie przestrzeni na te ciemne chmury. Wiem, że nie takie rzeczy potrafiły się wydarzyć, bywały kobiety z większymi problemami, ale to mój smutek w tej chwili dominuje, a nie robienie sobie nadziei.
    Zabawne, bo dzisiaj odradziła mi znacząco ciążę na jakiś czas przez leki, które biorę, a my ostatnie dwa dni nie mogliśmy się od siebie odkleić, moje libido wystrzeliło, śluz był... Nie chcieć ciąży, kiedy chce się ciąży to inny wymiar abstrakcji.

Nawet sobie nie wyobrażam jakie emocje Ci towarzyszą dzisiaj. Momenty, w których czujemy bezradność są chyba najgorsze dla staraczki. Nie wiem co to za jednostka chorobowa i jakie są alternatywy ale z pewnością próbowałabym jeszcze konsultować się z innym lekarzem. Skoro nie ma nic do stracenia. Daj sobie kilka dni na przemyślenia. Mocno, mocno przytulam I życzę Ci wszystkiego dobrego❤️

AnMiPe lubi tę wiadomość

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.
    10.2024 biochem 💔

13 cs 🤞🏼 kwiecień
    21.04 ⏸️ ❤️
    23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
    25.04 1479 mlU/ml
    07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
    29.05 2,6 cm do kochania 🥰
    18.06 prenatalne (6,4 cm zdrowego maleństwa)🩷
    16.07 ważę 150 g i jestem siłaczką😻
    Połówkowe 13.08

preg.png
  • Ilka96 Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Może dodam coś od siebie w tej sprawie - jeżeli w momencie otrzymania wypowiedzenia kobieta jest w ciąży, wtedy takie wypowiedzenie może być wycofane. Piszę może, ponieważ tu było porozumienie stron, więc będzie wycofane, jak kobieta o to zawnioskuje. W obecnym cyklu gdyby się jej udało, może wycofać wypowiedzenie, ponieważ ciąża jest od dnia ostatniej miesiączki. Gdyby jednak miała 3-miesięczny okres wypowiedzenia i zaszłaby w ciążę w kolejnym cyklu, takiego wypowiedzenia wycofać już nie można, ponieważ nie była w ciąży w trakcie podpisywania wypowiedzenia ;)

Wiesz co, właśnie nie jestem przekonana, wręcz mam info od osób które się zajmują tematem usłyszałam coś odwrotnego, a tu przykładowy wyrok sądu :
    Wyrok SN z 29.3.2001 r., I PKN 330/00, OSNP Nr 1/2003, poz. 11
    Pracownica, która początkowo nie kwestionowała wypowiedzenia jej umowy o pracę, może żądać uznania tej czynności za bezskuteczną, gdy po dokonaniu wypowiedzenia okazało się, że jest w ciąży, lub gdy w okresie wypowiedzenia zaszła w ciążę.

Czytaj więcej na: https://monikasmulewicz.pl/blog/100-hr-owe-kolo-ratunkowe-szczegolna-ochrona-trwalosci-stosunku-pracy-kobiety-ciezarnej/

Powder lubi tę wiadomość

🥳 8 cs
    🐣 14.03
    👦?👧?
    preg.png
  • Izkawik Ekspertka

Wysłany: 13 marca, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Ps. Jeszcze się po drodze dowiedziałam że znajomi którzy się starali 0 razy są w ciąży i to pierwsza para odkąd się staramy, ryczałam chyba tydzień non stop. To wszystkie jest takie niesprawiedliwe
    Ja dzisiaj dowiedzialam sie od kolezanki z pracy, ze Ma teraz matke pod opieka ktora jest w ciazy z 5 dzieckiem a najstarsze Ma 6 lat ja sie pytam wtf

6cs

09.2022 👧
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 marca, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nayeli wrote:
    Taka pozytywna w odczuciu wiadomość po wszystkich Twoich przejściach 😊 mam nadzieję, że sprawy żołądkowe też powoli ogarniasz i wszystko idzie ku dobremu?
    Brakuje tu Twojego głosu rozsądku i będzie nam miło jak wpadniesz czasem, jak dziś, podzielić się co tam u Ciebie nowego😉
    Mocno zaciskam kciuki za pozytywne wieści 🤞🏻
    Wróciłam dzisiaj w końcu do leków na serce i już czuję ulgę bo kołatania się zmniejszyły. Żołądek okazało się że ma tylko na szczęście lekkie zapalenie (taki wynik hist-pat). Muszę się umówić w końcu do tej gastrolog. 😅
    Ja po prostu zmieniłam w końcu nastawienie, mam nadzieję że na zawsze. Idę z prądem i nie próbuje zawracać już rzeki kijem. Niech lekarze mnie prowadzą, co ma być to będzie. ✨ Na razie lekarz z kliniki się spisuje, mogę to szczerze przyznać. 🧐

Próbuję czasami wpadać i podczytywać jak mam więcej czasu. ☺️

brilka, ellevv, DreamBee, Nayeli, Darrika, White1, Belia, izzou97, almost.there, Olisska, Kaliope lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022, bez zabezpieczenia od 2019
    01.24 LEEP szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    07.24 puste jaja płodowe 💔💔
    9 stymulacji letrozolem ❌

29♀️34♂️
    ◾PCOS, mała tarczyca, arytmia, łuszczyca, p. ciała APCA i Castle,
    ◾KIR AA, PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾crossmatch 25,3%
    ◾MSOME: 0% + 1%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

03.25 IMSI 💉13MII -> 1❄️ 5BB 7d
    04.25 FET beta 10dpt <0,1

05.25 IMSI + FertileChip💉14MII -> 1❄️ 3AB 5d
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Za dużo obowiązków i życie z półtorarocznym dzieckiem to karuzela

Ale powoli wracam do was choc znana tu bardzo nie jestem

Jestem w 11 dniu cyklu cykl 35 dni
    Dziś zobaczyłam coś w toalecie co nie miałam tego nigdy ale szybko cykl będzie ( fertistim 2 opakowanie? Wrzucam zdjęcie ale jeśli któraś się zniesmaczy niech pominie.

https://ibb.co/fzvmpxKN

Śluz rozciągliwy i własnie z taką nitką

• siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Witajcie

Dziś zobaczyłam coś w toalecie co nie miałam tego nigdy ale szybko cykl będzie ( fertistim 2 opakowanie? Wrzucam zdjęcie ale jeśli któraś się zniesmaczy niech pominie.

Serio xD

brilka, Nayeli, SanderkaA, Olisska lubią tę wiadomość

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%
    ✔ hormony i witaminy, antyTPO i antyTG, wymazy i biocenoza, MUCHa, cytologia, białko s i c, v-leiden, homocysteina, ferrytyna, ANA1, krzywe, gastroskopia(helico + celiakia), kariotypy, USG jąder, nasienie: koncentracja 22mln/ml, RP 60%, morfologia 7%, DFI 11%, HBA 70,5%, MAR

• Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Serio xD

Jak mówiłam jak komuś nie smacznie to proszę nie komentować
    Regulamin grupy proszę poczytać

• Powder Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delfi wrote:
    Może dodam coś od siebie w tej sprawie - jeżeli w momencie otrzymania wypowiedzenia kobieta jest w ciąży, wtedy takie wypowiedzenie może być wycofane. Piszę może, ponieważ tu było porozumienie stron, więc będzie wycofane, jak kobieta o to zawnioskuje. W obecnym cyklu gdyby się jej udało, może wycofać wypowiedzenie, ponieważ ciąża jest od dnia ostatniej miesiączki. Gdyby jednak miała 3-miesięczny okres wypowiedzenia i zaszłaby w ciążę w kolejnym cyklu, takiego wypowiedzenia wycofać już nie można, ponieważ nie była w ciąży w trakcie podpisywania wypowiedzenia ;)
    Właśnie nie wiem już sama jak to jest, ale w przypadku likwidacji stanowiska właśnie chyba nic nie obowiązuje. Moją znajomą tak zwolnili w trakcie macierzyńskiego, bo zlikwidowali stanowisko i nic się nie dało zrobić.
    Ja chwilowo do końca tygodnia daję sobie czas na odpoczynek. I zaczynam działać od kolejnego 💪🏻

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

🍼staranie na luzie od 03.2024
    ⏳monitorowane: 6cs

👩🏻‍🦱 ona
    🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
    💊 pueria uno, witamina D3, magne b6 forte, kolagen, koenzym q10, euthyrox

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    aglutynacje i leukocyty (1,1)❗️
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14
    💊 pregna start on, androvit plus, witamina D3, magne b6 forte, kolagen

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Witajcie

A jakie jest pytanie?

SanderkaA, Powder lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Jak mówiłam jak komuś nie smacznie to proszę nie komentować
    Regulamin grupy proszę poczytać
    W tworzeniu informacji z pierwszej strony uczestniczyłam dawno temu i osobiście wydaje mi się, że rok czy dwa lata temu była wzmianka żeby nie wklejać fotek śluzu. 🤪 Jak dla mnie to możesz wrzucić nawet swój stolec. 😅

SanderkaA, Kaliope lubią tę wiadomość

29♀️34♂️
    ◾crossmatch 25,3%

• Delfi Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilka96 wrote:
    Wiesz co, właśnie nie jestem przekonana, wręcz mam info od osób które się zajmują tematem usłyszałam coś odwrotnego, a tu przykładowy wyrok sądu :
    Wyrok SN z 29.3.2001 r., I PKN 330/00, OSNP Nr 1/2003, poz. 11
    Pracownica, która początkowo nie kwestionowała wypowiedzenia jej umowy o pracę, może żądać uznania tej czynności za bezskuteczną, gdy po dokonaniu wypowiedzenia okazało się, że jest w ciąży, lub gdy w okresie wypowiedzenia zaszła w ciążę.

Czytaj więcej na: https://monikasmulewicz.pl/blog/100-hr-owe-kolo-ratunkowe-szczegolna-ochrona-trwalosci-stosunku-pracy-kobiety-ciezarnej/

Nie chcę się sprzeczać, ale też nie chcę, by ktoś skorzystał z niekorzystnej rady. Wklejam chociażby fragment z artykułu, który wkleiłaś, który potwierdza to, co napisałam. W momencie wypowiedzenia kobieta musi być w ciąży, żeby takie wypowiedzenie wycofać:

„Sąd Najwyższy z 7 października 2020 r., sygn. II PK 78/19 wydał orzecznictwo korzystne dla kobiet ciężarnych, twierdząc że pracownica, która zawarła niekorzystne porozumienie zmieniające umowę o pracę, nie wiedząc, że jest w ciąży, może od niego odstąpić, powołując się na błąd (w momencie podejmowania czynności prawnej nie wiedziała o swoim stanie).”

Powder lubi tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aszin wrote:
    A jakie jest pytanie?
    Czy któraś blisko po @mieła tak ?

• Loraa Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Niestety nadal mega dołek i chce mi się 😭
    Właśnie czekam w aptece w gigantycznej kolejce po prochy i postanowiłam tu zajrzeć ale jeszcze bardziej chce mi sie 😭 jak wracam do tego tematu.
    Odezwę się jak będę się już się czuła na siłach bo to chyba nie ten moment jeszcze.
    Mam nadzieję że Ty się trzymasz lepiej ♥️
    Cieszę się że na 1 stronie pojawiły się pierwsze 🌷dało mi to trochę nadziei.
    Zosiu, doskonale Cię rozumiem. Sama przechodziłam załamanie 2 cykle temu. Ale ogarniałam nam jakiś plan, nadchodzi wiosna to i humor trochę się poprawił. Zaopiekuj się sobą, daj sobie czas na przeżycie smutków. Jeszcze będzie pięknie ❤️

Za kilka dni znów przyjdzie @, ale trudno, zaczniemy nowy cykl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca, 21:25

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Antonina33 Koleżanka

Wysłany: 13 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    W tworzeniu informacji z pierwszej strony uczestniczyłam dawno temu i osobiście wydaje mi się, że rok czy dwa lata temu była wzmianka żeby nie wklejać fotek śluzu. 🤪 Jak dla mnie to możesz wrzucić nawet swój stolec. 😅
    Spoko mogę wysłać ci skoro lubisz

• Powder Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam miesięczny okres wypowiedzenia, więc i tak bym się łapała w to, ale pomyślałam sobie, że jeśli to byłby faktycznie szczęśliwy cykl, to trafiłaby mi się najbardziej bohaterska fasolka, ratująca pracę mamy od pierwszych chwil istnienia 😂🤪

Delfi, NinaB, Marzycielka94, Mstka, ater, Lavenda, Ilka96, Olisska, Lisik lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona
    ✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie ✅ krzepliwość ok ✅ AMH 2,04 ✅ niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)

🧔🏻‍♂️ on
    61,1mln → 84,7mln, koncentracja 25,5mln → 42,4mln✅ ruchliwość A 12,4% → 1,58%‼️ B 12,8% → 14,93% C 12% → 11,76% D 62,8% → 71,72%
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję za wsparcie. Te wirtualne przytulenia będą mi potrzebne zapewne jeszcze nie raz. ❤️

Jestem dość złożonym przypadkiem jeśli chodzi o różne wyniki badań i 3 lekarzy przyznało, że moja tarczyca nigdy już nie będzie działała prawidłowo, możliwe są tylko stany uśpienia szaleństwa. Dokucza mi to, bo okrutnie źle przy GB się czuję, sercowo puls, mięśniowo nogi i wahania nastroju.
    Mam ginekologa, endokrynologa i ginekologo-endokrynologa, któremu najbardziej powierzam swoje zdrowie obecnie. Dodatkowo kardiolog i bardzo dobry internista. Wszyscy mówią o tych samych metodach leczenia, po prostu w różnych przedziałach czasowych. Póki co zostaję na lekach, za 2 tygodnie powtarzam wyniki I tak to będzie wyglądać w najbliższych miesiącach, bo konieczna jest stała kontrola.

Nayeli lubi tę wiadomość

🤶 29l.
    Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
    💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple

🎅34 l.
    💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
    💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Powder Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Bardzo dziękuję za wsparcie. Te wirtualne przytulenia będą mi potrzebne zapewne jeszcze nie raz. ❤️

Jestem dość złożonym przypadkiem jeśli chodzi o różne wyniki badań i 3 lekarzy przyznało, że moja tarczyca nigdy już nie będzie działała prawidłowo, możliwe są tylko stany uśpienia szaleństwa. Dokucza mi to, bo okrutnie źle przy GB się czuję, sercowo puls, mięśniowo nogi i wahania nastroju.
    Mam ginekologa, endokrynologa i ginekologo-endokrynologa, któremu najbardziej powierzam swoje zdrowie obecnie. Dodatkowo kardiolog i bardzo dobry internista. Wszyscy mówią o tych samych metodach leczenia, po prostu w różnych przedziałach czasowych. Póki co zostaję na lekach, za 2 tygodnie powtarzam wyniki I tak to będzie wyglądać w najbliższych miesiącach, bo konieczna jest stała kontrola.
    Tulę również i mam ogromną nadzieję, że uda się znaleźć metodę leczenia, która będzie najlepsza dla Ciebie pod wszystkimi istotnymi dla Ciebie względami 🫂🩷

AnMiPe lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 34 🐶 🐶

👩🏻‍🦱 ona

🧔🏻‍♂️ on
    morfologia 2% → 0%❗️
    HBA 80%
    HOMA-IR 3,14

🔜 29.07 wizyta w klinice
  • Delfi Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Właśnie nie wiem już sama jak to jest, ale w przypadku likwidacji stanowiska właśnie chyba nic nie obowiązuje. Moją znajomą tak zwolnili w trakcie macierzyńskiego, bo zlikwidowali stanowisko i nic się nie dało zrobić.
    Ja chwilowo do końca tygodnia daję sobie czas na odpoczynek. I zaczynam działać od kolejnego 💪🏻

Pracodawcy często wykorzystują niewiedzę pracowników. Porozumienie stron zawsze można podpisać, również podczas zwolnienia lekarskiego, ale wypowiedzenia nie mogą dać w takich sytuacjach. Często pracodawcy mówią, że nie ma stanowiska, nie ma pracy, wciskają porozumienie na całkiem korzystnych warunkach. Potem pracownice mówią, że zostały zwolnione, w praktyce w jakiś tam sposób zostały zachęcone/zmuszone do porozumienia. Prawnie jednak nie zostały zwolnione, więc wszystko się zgadza.
    Jedynie likwidacja/zamknięcie firmy uprawnia do zwolnienia kobiety w ciąży lub na macierzyńskim.
    Podsumowując - w przypadku, gdybyś zaszła w ciążę w tym cyklu, możesz wycofać porozumienie, wiadome, powrotu pewnie nie będziesz miała po macierzyńskim, możliwe, że ponownie zaproponowaliby Ci porozumienie, ale będziesz miała zabezpieczenie podczas ewentualnej ciąży :)

Powder, Ilka96 lubią tę wiadomość

02.2024 synek 💙
    02.2025 💔 (8/9 tydz.)

15.04. ⏸️
    wciąż kp 🤱

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Serio xD
    Siesiepy, strasznie mnie to teraz męczy, czy otworzyłaś link czy poprzestałaś na wyobraźni? 😂😂

Powder, Nayeli, Mardotka, Marzycielka94, SanderkaA, siesiepy, Haniaxoxo, DreamBee, Deyansu, almost.there, Meggi_**, Olisska, Lisik, Kaliope lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • aszin Autorytet

Wysłany: 13 marca, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina33 wrote:
    Czy któraś blisko po @mieła tak ?
    A nawet jeśli mieła, to co to zmieni dla Ciebie? Każdy organizm jest inny, może to być owulacja, może być plamienie po okresie, mogą to być zaburzenia cyklu, nadżerka, polip. A może to być nic. Wymieniać dalej? Jak coś Cię niepokoi to idź do ginekologa.

brilka, Deyansu, Meggi_**, Olisska lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego 👶🏻
    08.2023r.

03.2024 💔💔 8tc

3 stymulacje Clostilbegyt ✖️

👩
    ✖️Hashimoto, trombofilia wrodzona - V(Leiden) hetero, PAI hetero
    ✔️HSG, AMH, hormony i witaminy, progesteron, ferrytyna, homocysteina, potwierdzone owulacje, wymazy, glukoza i insulina, cytologia, kariotyp
    🧑🏻
    ✖️Ciężka oligoteratozoospermia(morfologia 0%, koncentracja 3,5mln)
    ✔️Hormony, podstawowe badania krwi, kariotyp

🔜 Konsultacja andrologiczna
    IVF?

Staję na głowie, by lecieć do chmur
    Do licha, spadam znów w dół
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ